e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε,μόνο από την Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου, η σύμβαση της 6μηνης παραχώρησης τμήματος του ΠΑΛΑΙ στον Δήμο Γαλατσίου. 

Στην  ψηφοφορία που διεξήχθη, 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας,(υπόλοιποι οχτώ(8) ήταν απόντες) ψήφισαν υπέρ της υπογραφής της σύμβασης,ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση μετά από πρόταση της Δημοτικής Κίνησης Ενότητα για την Ανατροπή(Σπύρος Παναγιώτου) απείχε.Μοναδική εξαίρεση ο Γιάννης Σκληράκης της παράταξης του Μάνου Πρωτονοτάριου ο οποίος ψήφισε λευκό.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρίθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουνίου, στο κάλεσμα της "Κίνησης Φορέων & Πολιτών για την Σωτηρία του ΠΑΛΑΙ" και διαδήλωσαν στους δρόμους του Γαλατσίου, ζητώντας να υλοποιηθούν οι αρχικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για δημόσια χρήση του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (Παλαί), αντί να ιδιωτικοποιηθεί.

Εξέφρασαν μάλιστα την αντίθεσή τους στην παραχώρηση μέρους των εγκαταστάσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι για την παραγωγή ψυχαγωγικού προγράμματος (X Factor). Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ενώ η διαδήλωση ξεκίνησε από το Παλαιό τέρμα Γαλατσίου, κατευθύνθηκε προς το νέο τέρμα και επέστρεψε στο χώρο της αρχικής συγκέντρωσης.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Ξοδεύτηκαν για το ΠΑΛΑΙ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων πολιτών για να φτιαχτεί για την Ολυμπιάδα του 2004.Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις υποσχέθηκαν ότι θα παραδοθεί στους νέους και τις νέες της περιοχής σαν δημόσιο κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού.(Εννοείται βέβαια ότι οι υποσχέσεις είχαν δοθεί την περίοδο που τα κόμματα των κυβερνήσεων ήταν στην αντιπολίτευση).

 

Είναι ένας υπερπολύτιμος χώρος που μπορεί να στεγάσει, δωρεάν και με ελεύθερη πρόσβαση, τις ανάγκες για αθλητισμό και πολιτισμό της νεολαίας και των κατοίκων της περιοχής.Ο μοναδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, πηγές συλλογικής δράσης».

 


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Την Παρασκευή 3 Ιούνη, στις 7μ.μ. στο  Παλιό Τέρμα Γαλατσίου,η Κίνηση Φορέων και Πολιτών για την σωτηρία του ΠΑΛΑΙ,πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΠΑΛΑΙ,το οποίο μαζί με όλη την Ελληνική Δημόσια περιουσία εντάχθηκε προς "αξιοποίηση" στο νέο Υπερταμείο για τα επόμενα 99 χρόνια

ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

 

 Ξοδεύτηκαν για το ΠΑΛΑΙ  δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων πολιτών για να φτιαχτεί για την Ολυμπιάδα του 2004.

 Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις υποσχέθηκαν ότι θα παραδοθεί στους νέους και τις νέες της περιοχής σαν δημόσιο κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ

• Το έδωσαν στην ΑΕΚ, για λίγο καιρό, χωρίς καν να πληρωθεί το μίσθωμα.. 

• Δρομολογήθηκε η μετατροπή του σε Εμπορικό Κέντρο των  Χαραγκιώνη και Σια, γεγονός που αποτράπηκε από τις κοινωνικές αντιδράσεις.

• Το άφησαν να ρημάζει για πολλά χρόνια…

• Το παρέδωσαν στο ΤΑΙΠΕΔ για να «αξιοποιηθεί» έναντι του χρέους για το οποίο δεν ευθυνόμαστε…

• Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ το νοικιάζει προσωρινά στο ΣΚΑΪ και παραχωρεί ένα μέρος του για 6 μήνες στο Δήμο, με δυνατότητα να το επινοικιάζει.

• Η πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών το εντάσσει στο νέο Υπερταμείο,  για να “αξιοποιηθεί”, με τη δημόσια περιούσια της χώρας, τα επόμενα 99 χρόνια…

• Η Περιφέρεια Αττικής, παρά τις πρώτες υποστηρικτικές στα αιτήματα της πόλης δηλώσεις, σήμερα «νίπτει τα χείρας» της. Η δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας παρά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις δημόσιες δηλώσεις, δεν αντιδρά.

• Και ο Δήμαρχος της πόλης μας καταστρατηγεί τις διαχρονικές και ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσιάζει «επενδυτικά σχέδια» για το χώρο φτάνοντας στο σημείο να προσφέρει και το 40% των εσόδων στο ΤΑΙΠΕΔ. Ελπίζει έτσι  ότι θα του παραχωρηθεί το ΠΑΛΑΙ και πέρα από τους 6 μήνες, ώστε να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του χώρου με ιδιωτικά κριτήρια.

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ

Και έχουμε κάθε λόγο να αντιδράσουμε γιατί:

 Είναι ο υπερπολύτιμος χώρος που μπορεί να στεγάσει, δωρεάν και με ελεύθερη πρόσβαση, τις ανάγκες για αθλητισμό και πολιτισμό της νεολαίας και των κατοίκων της περιοχής.

 Ο μοναδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, πηγές συλλογικής δράσης.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙ

Παρασκευή 3 Ιούνη, 7μ.μ., Παλιό Τέρμα 

 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ 5ης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ   Δ.  ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ