e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Γαλατσίου , ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος έχει ενεργοποιήσει από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, ώστε σε περίπτωση χιονόπτωσης στην Αττική, να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, καθώς η πόλη μας έχει έντονες κλίσεις εδάφους και θα χρειαστεί να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις. 

Η Περιφέρεια Αττικής  έχει προμηθεύσει  τον Δήμο με 8 τόνους χύμα αλάτι, τρεις παλέτες και με 80 τσουβάλια των 15 κιλών, ώστε να ανταπεξέλθει στην περίπτωση που η επικείμενη κακοκαιρία δημιουργήσει προβλήματα στο Γαλάτσι.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός  πολιτικής προστασίας ,ενώ έχουν τεθεί τεθεί σε επιφυλακή το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβλήματα(μετακίνησης κ.λ.π) σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού.

Σημειώνεται ότι η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του Δημαρχείου, θα λειτουργήσει ως θερμαινόμενος χώρος για την προστασία από το κρύο των πολιτών που το έχουν ανάγκη. Η προσέλευση των ενδιαφερομένων θα πρέπει να γίνεται  έως τις 21:00, ενώ θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση στην είσοδο και θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

 

 

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι της πόλης μας μπορούν να επικοινωνήσουν με:

Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου : 213-2055335 και 213-2055336

Τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κ Γιώργο Μαρκόπουλο – τηλ. 6979977781

Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας,

 κ. Στάθη Μπριόλα – τηλ. 6947737050

Τον υπάλληλο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, 

κ. Γιάννη Σιώτα  –  τηλ. 6944223749

 

 

 

 

.

 

 

Σε περίπ

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών ΔΥΜΣ/Φ.5/3/8-1-2021, η διαδικασία μέσω των ΚΕΠ πραγματοποιείται από τον άμεσα ενδιαφερόμενο.

Στα ΚΕΠ μπορούν να προσέρχονται οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν και πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ανάλογα με τα ηλικιακά όρια, στα αντίστοιχα διαστήματα που θέτει η Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία του προγραμματισμού των ραντεβού για τους άνω των 85 ετών.

Αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

Για την υποβολή της αίτησης μέσω ΚΕΠ απαιτούνται:

  1. Α.Μ.Κ.Α
  2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
  3. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το φυσικό πρόσωπο λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό αριθμό ραντεβού, το μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης (QR Code), καθώς και τις ακριβείς ώρες της προγραμματισμένης συνεδρίας εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε πολίτης διατηρεί τη δυνατότητα να λαμβάνει αναλυτική πληροφόρηση και να διαχειρίζεται μόνος του την διαδικασία συνεδρίας εμβολιασμού μέσω της ιστοσελίδας https://emvolio.gov.gr .

Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού για τα ΚΕΠ Γαλατσίου παραμένει 8:00 με 15:00, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Τηλ. επικοινωνίας:

ΚΕΠ Τράλλεων 210-2910539

ΚΕΠ Ελ. Βενιζέλου 210-2132490

Mετά την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου(Δρυοπίδος 9), αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας  του Τμήματος Γ1 της 3ης Δημοτικού, από 12/01/2021 -24/01/2021.

Συμφωνα με πληροφορίες , έγινε απολύμανση , ενώ μετά 2-3 ημέρες(εύλογο χρονικό διάστημα εκδήλωσης της θετικότητας)  ο Δήμος θα κάνει τεστ και στους μαθητές.

Με δεδομένο ,ότι είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους, τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και με δεδομένες τις  μεγάλες αδυναμίες-ελλείψεις  του Κράτους, ο Δήμος πρέπει να υπερβάλλει ευατόν, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τα υπό αναστολή σχολεία ή τμήματα