e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13 Οκτωβρίου ,παρά τις αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης που ζητούσε  την έκπτωση του εργολάβου ,είχε δοθεί μια ακόμα δίμηνη  παράταση (η τρίτη στη σειρά) για την αποπεράτωση των έργων που αφορούν την  «Ανάπλαση Λ. Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λ. Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου».

Η δεύτερη παράταση είχε λήξει  στο τέλος Σεπτεμβρίου και ο εργολάβος παρά τις υποσχέσεις του σε Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου, δεν  είχε "καταφέρει"  για μια ακόμα φορά να φανεί συνεπής και αξιόπιστος 


Ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος είχε αναλάβει  στο ακέραιο τις ευθύνες του για την καθυστέρηση  και είχε ζητήσει λοιπόν μια ακόμα δίμηνη παράταση ,με την διαφορά ότι αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει και ποινικές ρήτρες σε περίπτωση μη εκτέλεσης του έργου εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

 

Όπως όλα όμως δείχνουν,αφού βρισκόμαστε 25 ημέρες πριν το τέλος της συμφωνηθείσας παράτασης, το έργο δεν θα τελειώσει μέσα στο 2020...και όλοι αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι.Θα ισχύσουν οι ποινικές ρήτρες για τον  εργολάβο...?Θα κηρυχθεί έκπτωτος...Θα αναλάβει κάποιος άλλος το έργο?

Να θυμήσουμε, ότι η  σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Λεωφόρου Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λόφου Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου» υπογράφηκε  τον Ιανουάριο του 2019 ....ένα χρόνο και δυο μήνες  πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού..Και ενώ εχουμε φτάσει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και ετοιμαζόμαστε με το καλό για το τρίτο...τα έργα στη Λεωφόρο Βεϊκου δεν λένε να τελειώσουν.

Φανταστείτε μόνο, ότι σε σχεδόν 1 χρόνο , έφτιαξαν 2-3 εμβόλια για τον ιό...ενώ σε 2 χρόνια ο εργολάβος δεν κατάφερε να φτιάξει 2 χιλιόμετρα πεζοδρομίου.

Δικαιολογημένα λοιπον στη φάση αυτή ,κάποιοι "συνωμοσιολόγοι" αναρωτιούνται ..αν πράγματι υπάρχει εργολάβος...

 

.Πληροφορίες από τον Δήμο αναφέρουν,ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες ώστε ο εργολάβος να κηρυχθεί έκπωτος,και να  καταπέσουν οι   ποινικές ρήτρες,  αφού  ο ανάδοχος έχει υπερβεί, με υπαιτιότητά του, τη συνολική και τις τυχόν τεθείσες τμηματικές προθεσμίες κατασκευής του έργου. 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40 της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»,ενημερώνει ότι  την Παρασκευή  27/11/2020  στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ» (επί της Λεωφ. Βεϊκου – απέναντι από το Άλσος Βεϊκου).  θα  πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή προϊόντων στις 241 οικογένειες δικαιούχους του προγράμματος ΚΕΑ.

Όπως είναι γνωστό, από 01/06/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα για την ημέρα και  ώρα   προσέλευσης τους  στο χώρο διανομής των προϊόντων, έχοντας  μαζί τους το Α.Μ.Κ.Α., Ταυτότητα ή Διαβατήριο, σε περίπτωση μη προσέλευσης του άμεσα δικαιούχου είναι απαραίτητο το άτομο που θα έρθει να παραλάβει τα προϊόντα να έχει μαζί του εξουσιοδότηση .

 Τέλος  λόγω του βάρους και της  ποσότητας  των προϊόντων , κρίνεται  σκόπιμο να προσέρχονται οι δικαιούχοι με μεταφορικό μέσο ή καρότσι.

ΥΓ. Η  ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει, ότι, κατόπιν έκδοσης  Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄4899) σχετικά με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19" στο σύνολο της Επικράτειας, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου, τα ΚΕΠ του Δήμου  θα λειτουργούν τις πρωινές ώρες και κατόπιν ραντεβού.

- ΚΕΠ επί της οδού Τράλλεων 114, τηλέφωνο 210.2910.539

- ΚΕΠ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 22, τηλέφωνο 210.2132.490

Email.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το ωράριο λειτουργίας των  ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση κοινού θα είναι: 08:00 – 14:30 από Δευτέρα έως Παρασκευή