e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου είναι ένας από τους 254 Δήμους,που υπέβαλλαν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους  στην «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ως κάτωθι με αλφαβητική σειρά:

Για τον λόγο αυτό, είναι ένας από τους προσωρινούς δικαιούχους του Σχεδίου  για την Φόρτιση Ηλεκτρικών Οχημάτων(Σ.Φ.Η.Ο.) και για τον σκοπό αυτό εγκρίθηκαν 59.520€ από το  ΔΣ του Πράσινού Ταμείου, 

 Μετά την εξέταση των υποβλητέων δικαιολογητικών το Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στονκαθορισμό των Δήμων ως «οριστικών δικαιούχων» και στην αποδέσμευση του τελικού ποσού χρηματοδότησης, αρχικά έως την εξάντληση του ποσού της παρακαταθήκης (Α.Π.2: 5.500.000 € σύμφωνα με την υ.α. 8899/2020) και στην συνέχεια από τον Π/Υ του Π.Τ. επομένων ετών.

Η ολοκλήρωση των σχεδίων και η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται εντός της προθεσμίας των 6 μηνών που προβλέπει η σχετική ΥΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΠΗΓΗ:MyOta.gr

 

 

Με απόφαση του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, αμέσως μετά τη πληροφόρηση για ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπηρεσία του δήμου, αναστέλλεται η λειτουργία του Δημαρχείου Γαλατσίου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Γεωργίου Βάσσου 5) για σήμερα Δευτέρα 4/1/2021, με σκοπό την προληπτική προστασία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Επίσης ,πραγματοποιούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΕΟΔΥ για περίπτωση θετικού κρούσματος και λαμβάνονται τα παρακάτω μέτρα:

- άμεση απολύμανση σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου.

-Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τη γιατρό Εργασίας του Δήμου διενεργείται ήδη ιχνηλάτηση των πρόσφατων επαφών.

 

 

 

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ασθενειών βελτιώνει την ποιότητα ζωής, αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης και προλαμβάνει την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών, ή περιορίζει την εξάπλωσή τους.

Για αυτό το λόγο, ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και έχει δημιουργήσει τη Δομή του ΚΕΠ Υγείας.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο www.kepygeias.org και μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις την υγεία σου για 11 ασθένειες που προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται επιτυχώς αν διαγνωστούν εγκαίρως. Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα εξετάσεων, το σύστημα θα σε ενημερώνει πότε πρέπει να επαναλάβεις τις εξετάσεις σου.

Διαδικασία:

1. Εγγράψου στο ΚΕΠ Υγείας

2. Συμπλήρωσε τις ασθένειες για τις οποίες θέλεις να ενημερώνεσαι.

3. Κλείσε ραντεβού σε ιατρό για να σου συνταγογραφήσει τις εξετάσεις. Υλοποίησέ τες δημόσια/ιδιωτικά και ενημέρωσε το σύστημα (ή κλείσε ραντεβού με τον υπάλληλο του ΚΕΠ Υγείας, για περαιτέρω βοήθεια). Οι ανασφάλιστοι εξυπηρετούνται δωρεάν σε Κέντρα Υγείας (Πρώην ΠΕΔΥ) και Δημόσια Νοσοκομεία.

4. Το σύστημα θα σε ενημερώσει πότε χρειάζεται να επαναλάβεις τις εξετάσεις σου.

5. Το ΚΕΠ Υγείας θα σε ενημερώνει για εκδηλώσεις, μετρήσεις, και άλλες δράσεις Πρόληψης και Αγωγής Υγείας που διοργανώνονται στο Δήμο και για τυχόν νέες δυνατότητες.

 

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου,  www.kepygeias.org, τηλ. 210.2222011, Δ/νση: Γ. Βάσσου 5 & Αγίας Γλυκερίας,  ΤΚ 11146 -  Γαλάτσι