e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου,με Δελτίο Τύπου, αναφέρεται στις κρατικές ευθύνες για τη συνεχή υποχρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, με ταυτόχρονη αύξηση των αρμοδιοτήτων της, καθώς και στις  ευθύνες της διοίκησης του Δήμου για τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό έγιναν για ακόμα μια φορά φανερές


                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

παρά τις διαβεβαιώσεις του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα ότι είχε προετοιμαστεί για την κακοκαιρία «Ελπίδα» που θα έφερνε έντονες χιονοπτώσεις, παρόλο που η μετεωρολογική υπηρεσία έπεσε μέσα και για τον χρόνο και για το μέγεθος του φαινομένου, για ακόμα μια φορά οι πολίτες κι οι εργαζόμενοι αφέθηκαν στη μοίρα τους, με πολλούς να κινδυνεύουν αβοήθητοι και τους εργαζόμενους στους Δήμους να καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Από νωρίς χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στην παγωνιά για πολλές ώρες, αβοήθητοι σε ουρές χιλιομέτρων. Λεωφορεία και τρένα ακινητοποιήθηκαν. Το ρεύμα έπεσε σε πολλές περιοχές για ώρες, ενώ και στο Γαλάτσι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Στο Δήμο μας, παρά την προσπάθεια των υπεύθυνων υπαλλήλων να οργανώσουν την κατάσταση και την αυτοθυσία των συναδέλφων που πλήρωσαν τα πληρώματα στα ΠΣΕΑ, οι κρατικές ευθύνες για τη συνεχή υποχρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, με ταυτόχρονη αύξηση των αρμοδιοτήτων της, καθώς και οι ευθύνες της διοίκησης του Δήμου για τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό έγιναν για ακόμα μια φορά φανερές. Επίσης με ευθύνη της διοίκησης το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης άλλαζε συνέχεια, με αποτέλεσμα να το έχει ήδη στρώσει και οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ή ακόμα και να έχουν αποκλειστεί στα σπίτια τους μακριά από το Δήμο. Μόνο μετά από παρέμβαση βρέθηκαν αδιάβροχα για τα πληρώματα που έριχναν αλάτι, αφού τα ΜΑΠ του 2021 δεν έχουν έρθει ακόμα.

Όμως τα προβλήματα αυτά δεν είναι θέμα «ανοργανωσιάς» ή έλλειψης προσπάθειας από τη Δημοτική Αρχή ή την Κυβέρνηση. Είναι ζήτημα επιλογών. Γιατί επιλογή είναι η συνειδητή υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Δήμων, για να προωθηθεί ο ιδιωτικός τομέας, επιλογή είναι να αφήνεται πίσω η προμήθεια ΜΑΠ και εξοπλισμού ενώ προωθούνται δαπάνες για την «τόνωση της επιχειρηματικότητας», όπως άλλωστε συνειδητή επιλογή είναι το πάγωμα των μισθών μας ενώ οι δαπάνες θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος έχουν τετραπλασιαστεί, να αφήνεται κόσμος να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ από τον Κορωνοϊό, ενώ οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν.

Για αυτό και θεωρούμε σημαντική την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και Σωματείων της περιοχής, που κόντρα σε αυτή την πολιτική κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα, διεκδικώντας μεταξύ άλλων χρηματοδότηση των Δήμων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Δήμους, Κέντρα Υγείας, Σχολεία, κλπ, αυξήσεις σε μισθούς και κάλυψη των ανέργων, μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Σε αυτό το πνεύμα καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα ακολουθήσει στο Σύνταγμα στις 11.30 το μεσημέρι το Σάββατο 29 Γενάρη, διεκδικώντας:

·         Άμεσα μέτρα κι έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

·         Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.

·         Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης σε όλους τους οδικούς άξονες.  

·         Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι, για προληπτικούς λόγους ασφαλείας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, τα ΚΑΠΗ δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα Δευτέρα 24/01/2022 έως και την Τετάρτη 26/01/2022.

Κλειστά επίσης από σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο Άλσος Βεΐκου, το Γυμναστήριο Γυναικών και ο Χώρος Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων που λειτουργούν στο ΠΑΛΑΙ, για προληπτικούς λόγους ασφαλείας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, εξ αιτίας της διαφαινόμενης επικράτησης παγετού κατά τις νυχτερινές ώρες, με συνέπεια την ολισθηρότητα και επικινδυνότητα του οδοστρώματος.

Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις για την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

 
Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γαλατσίου:
 
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας,- Μπριόλας Στάθης κιν. 6947737050

 

Αρμόδιος Υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας, - Γιάννης Σιώτας κιν. 6944223749
 
 

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  ενημερώνει ότι, διαθέτει αλάτι σε σάκους για τους πολίτες, στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη αποχιονισμού σε σημεία πρόσβασης έξω από την οικία τους . Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από το Δημαρχείο Γαλατσίου επί της οδού Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους όλο το 24ωρο.

Όποιος πολίτης δεν δύναται να έρθει και χρειάζεται αλάτι, μπορεί να επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα:

Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου : 213-2055335 και 213-2055336

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Στάθης Μπριόλας – τηλ. 6947737050

Υπάλληλος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Σιώτας – τηλ. 6944223749

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών.

ΥΓ.Προσοχή!!!Το αλάτι αυτό δεν συνιστάται για μαγειρική χρήση.Μπορεί να λιώνει το χιόνι,αυξάνει όμως υπερβολικά  την αρτηριακή  πίεση,που σε συνδυασμό με την πίεση και τα νεύρα εξ' αιτίας του εγκλεισμού στο σπίτι(πανδημία,χιόνι). μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες θυμικές εκρήξεις.
Αν όμως θέλετε  να βάλετε αλατοπίπερο  στη ζωή σας..μην διαστάσετε να βγείτε έξω και να χαρείτε το πανέμορφο χειμωνιάτικο Γαλάτσι!!!

και  θυμηθείτε...'"Οποιος κατουράει στη θάλασσα,το βρίσκει στο αλάτι"