e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός «Βασίλης Παπαδιονυσίου» Δήμου Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι, μετά τις διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 18/09/2021 με τίτλο: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.» (ΦΕΚ 4337 Β’), αυξήθηκαν οι συμμετέχοντες στα τμήματα του Γυμναστηρίου Γυναικών, από έξι (6) που επιτρεπόταν να είναι, σε δεκαπέντε (15) για κάθε δραστηριότητα.

Συνεπώς όσες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα υπαίθρια και ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα του Γυμναστηρίου Γυναικών, τα οποία πραγματοποιούνται στο ΠΑΛΑΙ και στο Άλσος Βεΐκου, μπορούν να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  • Η παρακολούθηση των μαθημάτων αφορά εμβολιασμένους (πιστοποιητικό εμβολιασμού), νοσήσαντες (πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ) και μη εμβολιασμένους (rapid ή μοριακό test, μία φορά την εβδομάδα). 
  • Απαραίτητο έγγραφο για τη συμμετοχή των αθλούμενων στα τμήματα είναι η ιατρική γνωμάτευση καρδιολόγου.
  • Ο κάθε συμμετέχων οφείλει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και τα απαραίτητα για κάθε μάθημα αντικείμενα καθώς λόγω COVID19 δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται απ’ όλους τα ίδια αντικείμενα.
  • Επίσης, σε μια τσάντα οφείλει να έχει αντισηπτικό υγρό ή αντισηπτικά μαντηλάκια, μάσκα, νερό, χαρτομάντιλα.
  • Τα τμήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τους δεκαπέντε (15) συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν έως και δύο (2) ώρες άθλησης διαφορετικών αντικειμένων, εβδομαδιαίως.Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, καλέστε στο 210-2135417 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 20:00)

 

 

 

 

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική διαβούλευση με τη μορφή διαδικτυακού εργαστηρίου για το “Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) Δήμου Γαλατσίου”.

Κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης εκφράστηκαν και συζητήθηκαν οι απόψεις όλων των συμμετεχόντων, αφού πρώτα η ομάδα έργου είχε παρουσιάσει αναλυτικά τα δύο προτεινόμενα σενάρια (Σενάριο Α: Ισοκατανομή των Σταθμών Φόρτισης, Σενάριο Β: Έμφαση στις Εμπορικές Χρήσεις & στους Πόλους Έλξης). Όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Σενάριο Α, καθώς όπως συζητήθηκε θεωρούν πως είναι καταλληλότερο για τον Δήμο τους.

Οι φορείς ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες εκπόνησης του ΣΦΗΟ και με τις τοποθετήσεις τους συνεισέφεραν σε γνώσεις και καταρτισμένες ιδέες βάσει του αντικειμένου τους. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και το σύνολο των συμμετεχόντων είχε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί και να συμμετέχει.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος επισήμανε ότι: «ο Δήμος Γαλατσίου αναφορικά με το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και την προώθηση της Ηλεκτροκίνησης, κάνει ένα προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια, ώστε να εξυπηρετηθούν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», οι Δήμοι μητροπολιτικών κέντρων, οι μεγάλοι ηπειρωτικοί Δήμοι, οι Δήμοι πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και οι μεγάλοι και μεσαίοι νησιωτικοί Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)

Ειδικότερα, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αφορά στη χωροθέτηση δημοσίων προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, έτσι ώστε να παρέχονται οι απαραίτητες υποδομές για την ενθάρρυνση αγοράς περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εντός των αστικών κέντρων και οικιστικών ιστών.  Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Κατόπιν της υπ’ αριθμόν πρωτ. 7970/16-11-2020 πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)», ο Δήμος Γαλατσίου υπέβαλε πρόταση η οποία εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος.  Μετά από συνοπτικό διαγωνισμό, ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία «DIADIKASIA BUSSINESS CONCULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» µε διακριτικό τίτλο DBC.

Ο Δήμος Γαλατσίου  ενημερώνει ότι η παιδική χαρά επί της οδού Σύρου(Παλιό Τέρμα) θα παραμείνει κλειστή για το κοινό από σήμερα το πρωί, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, λόγω της εφαρμογής απεντόμωσης.