e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στα πλαίσια της Δημοτικής Διαβούλευσης και ανταποκρινόμενη  στο κάλεσμα του Δήμου ..η Δράση έστειλε τις προτάσεις της  για την σύνταξη του προσχεδίου του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2021.

 

Επιστολή των εκπροσώπων της ΔΡΑΣΗΣ  στην επιτροπή Διαβούλευσης

 

Προς

Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Γαλατσίου

Κύριε πρόεδρε,       

Η εμβέλεια της περσυνής αντίστοιχης συνεδρίασης  της επιτροπής διαβούλευσης, στις  6/11/19, στην οποία  είχε σημειωθεί πρωτοφανής  συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών , δυστυχώς , έληξε με την λήξη της συνεδρίασης.                                                                                 
Καμία περαιτέρω συνέχεια, πέραν της έκδοσης ενός ψηφίσματος.                                                                                                                                           
Κατανοητή η αδυναμία να αξιολογηθούν οι προτάσεις (πολλές ) που κατατέθηκαν και να έρθουν όλες, στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Θα μπορούσε,   όμως, να  προηγηθεί στάδιο αξιολόγησης και ένταξης σε ενότητες  των προτάσεων και στην συνέχεια  ,με μέριμνα του   προέδρου, να τεθούν υπόψη του Δήμαρχου, των αρμόδιων αντιδημάρχων ,των προέδρων των Ν. Προσώπων.
Η διαδικασία αυτή θα απαιτούσε << ενοχλητικές >>συναντήσεις, θα έδινε ,όμως ,νόημα σε  ένα όργανο λαϊκής συμμετοχής που εξαντλείται σε μία μόνη συνεδρίαση.
Η επιδίωξη του νομοθέτη, με την σύσταση της επιτροπής, δεν βρίσκει ανταπόκριση  σε  μία συνάντηση και τίποτα άλλο .
Καθοριστικός είναι ο ρόλος της Διοίκησης  με τις δυνατότητες που διαθέτει  να αξιοποιήσει την επιτροπή  , αν πράγματι, πιστεύει  στην συμμετοχή του πολίτη  και σε ουσιαστική σχέση με τους φορείς και την κοινωνία . Γι αυτό, άλλωστε, ο νόμος προβλέπει την δυνατότητα σύγκλισης   της  κατά διαστήματα. Τούτο με δεδομένο ότι οι φορείς ,δεν έχουν την απαραίτητη τεχνική υποδομή , ώστε να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους, να υπολογίσουν κόστη και  οικονομικές δυνατότητες ακόμη και προτεραιότητες ,κάτι που ανάγεται στα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβουλίου.                                                                                                                                                 
Κατόπιν τούτων και επειδή η απαρίθμηση των προβλημάτων της πόλης  δεν πρόκειται να οδηγήσει κάπου, περιορίζουμε την αναφορά μας μόνον στο πολύπαθο ΠΑΛΑΙ που  έρχεται στην επικαιρότητα λόγω των παρακάτω λόγων : 

1.  Τις ζημιές που υπέστη από τον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο ,πόσο αυτές δικαιολογούνται,  τι ευθύνες προκύπτουν για τον κατασκευαστή, αν βέβαια το έργο έχει παραληφθεί ,ως προβλέπεται  για όλα τα δημόσια έργα ( αμφισβητείται ) και αν η πολιτεία πρέπει να τις αναζητήσει. 

2. Τον  προβληματισμό που προκαλεί  το ογκώδες νούμερο των 5οο.οοο  ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών  που,  προφανώς, εκ του προχείρου, βγήκε   τον αέρα μετά την επίσκεψη στο χώρο  εκτός του κ.  Δήμαρχου  και των συνεργείων του Δήμου , του κ. Στ. Βλαστού( διευθύνων σύμβουλος )  και του τεχνικού επιτελείου της ΕΤΑΔ.

3 . Το καθεστώς απαγόρευσης που επανέρχεται από την ΕΤΑΔ    << Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνον σε όσους  ανήκουν  στο προσωπικό της εγκατάστασης  ή είναι  επισκέπτες  και συνεργάτες  των εντός αυτών  φιλοξενούμενων  υπηρεσιών>>                                                             
Η απαγόρευση δημιουργεί προβληματισμό ,γιατί δεν οφείλεται σε προφύλαξη των επισκεπτών και γιατί επιτρέπεται η είσοδος  στους επισκέπτες στο κτηματολόγιο.  

4.  Την λήξη από τον Ιανουάριο του 2020 της ,όχι ικανοποιητικής,  σύμβασης Δήμου και ΕΤΑΔ.                                             

5.  Την ανάγκη αφύπνισης της πόλης  που ,καιρό τώρα, εκτός του κ. Δήμαρχου,  δεν  σημειώνεται πουθενά  η παρουσία της.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απουσία  του απλού έστω, λόγου των προέδρων των αθλητικών συλλόγων .

 

Κύριε πρόεδρε,

Κατόπιν των ανωτέρω  προτείνουμε ,για άλλη μία φορά , ψήφισμα με τα παρακάτω στοιχεία:

A. Το ΠΑΛΑΙ ανήκει στο  Γαλάτσι,  είναι αναγκαίο για τα παιδιά της πόλης – περιοχής  που στενάζουν από την έλλειψη χώρων και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης-περιοχής μας . 

Β. Την ομόθυμη διάθεση της πόλης  να αγωνιστεί για  κάτι που της ανήκει 

Γ. Διεκδίκηση  ολόκληρου  του ΠΑΛΑΙ   ( εγκατάστασης και υπαίθριοι χώροι  ) με την απομάκρυνση των εγκαταστημένων <<δουλειών>>  (the voice ,talent show…) .

Δ.  Συγκεκριμένη πρόταση  για εγκατάσταση στο ΠΑΛΑΙ δομών  δημόσιου ενδιαφέροντος   ( Εφορία, Κέντρο Υγείας  Δημοτικές υπηρεσίες.

 

 

 

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Οι εκπρόσωποι,                 

Ίκαρος Πετρόπουλος,  Δημήτρης Μπουλούτης

Γαλάτσι 21/10/20

 

 

 

 

 

 Την  Δευτέρα 26η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 19:00, συνεδριάζει «δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών», το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου για συζήτηση σε δύο πολύ σημαντικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. 

 

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Ενημέρωση για την κατάσταση στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και λήψη αποφάσεων σχετικά με την κάλυψη αναγκών και την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού, σύμφωνα και με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

 

 

 

2ο

Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο του Δήμου.

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου καλεί τους ιδιοκτήτες των κατοικιών που υπέστησαν υλικές ζημιές λόγω του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή στις 13-10-2020, να ενημερώσουν άμεσα με σχετική αίτησή τους το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, ώστε να πραγματοποιηθεί καταγραφή και αποτίμηση ζημιών από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, για χορήγηση ή μη, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω φυσικών καταστροφών.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους είτε αυτοπροσώπως - κατόπιν ραντεβού – στο ισόγειο του Δημαρχείου (Πρωτόκολλο), είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στη διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Ειδικότερα, μπορούν να κατεβάσουν τη σχετική αίτηση, η οποία παρέχεται παρακάτω σε ηλεκτρονική μορφή, να τη συμπληρώσουν και να την αποστείλουν ή να την καταθέσουν στο Πρωτόκολλο,συνοδευόμενη απαραιτήτως από το Ε1 οικονομικού έτους 2019

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αίτησης : 13 Νοεμβρίου 2020 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:                                    

 213 2055300 ( τηλ. κέντρο)

 213 2055440 (γραφείο Πολιτικής Προστασίας)

 213 2055335 - 336 (γραμματεία Δημάρχου)

 

Κατεβάστε την Αίτηση χορήγησης Οικονομικής Ενίσχυσης(klik εδώ)

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ………………..............................

ΑΡ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤ.: ………………………...

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: ………………......................................

 

ΠΡΟΣ: ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ 13/10/2020

 

ΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΟΝΟΜΑ

 

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ

 

Α.Φ.Μ. /Δ.Ο.Υ.

 

ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

ΣΥΓΓΕΝΗΣ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/Τ.Κ./ΠΕΡΙΟΧΗ

 

Email

 

ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

 

ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ/ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ

 

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ.

 

ΑΡ. ΙΒΑΝ/

ΤΡΑΠΕΖΑ

 ΧΡΗΣΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ                     

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ/ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

 

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

 

Στοιχεία Αιτούμενου :

 

Παρακαλείσθε όπως μου καταβάλλετε την κάτωθι οικονομική ενίσχυση για την πληγείσα κατοικία μου (όπως έχει προβλεφθεί νομοθετικά) στη Δημοτική Ενότητα …………….. του Δήμου ……………………….από τη φυσική καταστροφή της ..../…./20...

 
Είδος Αιτούμενης Οικονομικής Ενίσχυσης  (επιλέξτε με Χ την κατηγορία που σας αφορά):

Οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 Ευρώ για την πληγείσα κύρια κατοικία μου.


Επιπλέον Οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 Ευρώ διότι η πληγείσα οικογένειά μου είναι πολύτεκνη.


Επιπλέον Οικονομική ενίσχυση 600 Ευρώ διότι η πληγείσα οικογένειά μου αποτελείται από ………. άτομο/α με ειδικές ανάγκες.

 

Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 Ευρώ κατά νοικοκυριό νοικοκυριό που έχει πληγεί, για απλές επισκευαστικές εργασίες ή/και αντικατάσταση οικοσκευής. 

Σύντομη περιγραφή ζημίας της πληγείσας κύριας οικίας:

 

 


Οικονομική ενίσχυση 4.500 Ευρώ για ένα άτομο ή για κάθε από τα ……. άτομα της πληγείσας οικογένειάς μου που υπέστησαν αναπηρία (67% και άνω), λόγω τραυματισμού από την εν λόγω φυσική καταστροφή.