e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ασθενειών βελτιώνει την ποιότητα ζωής, αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης και προλαμβάνει την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών, ή περιορίζει την εξάπλωσή τους.

Για αυτό το λόγο, ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και έχει δημιουργήσει τη Δομή του ΚΕΠ Υγείας.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο www.kepygeias.org και μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις την υγεία σου για 11 ασθένειες που προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται επιτυχώς αν διαγνωστούν εγκαίρως. Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα εξετάσεων, το σύστημα θα σε ενημερώνει πότε πρέπει να επαναλάβεις τις εξετάσεις σου.

Διαδικασία:

1. Εγγράψου στο ΚΕΠ Υγείας

2. Συμπλήρωσε τις ασθένειες για τις οποίες θέλεις να ενημερώνεσαι.

3. Κλείσε ραντεβού σε ιατρό για να σου συνταγογραφήσει τις εξετάσεις. Υλοποίησέ τες δημόσια/ιδιωτικά και ενημέρωσε το σύστημα (ή κλείσε ραντεβού με τον υπάλληλο του ΚΕΠ Υγείας, για περαιτέρω βοήθεια). Οι ανασφάλιστοι εξυπηρετούνται δωρεάν σε Κέντρα Υγείας (Πρώην ΠΕΔΥ) και Δημόσια Νοσοκομεία.

4. Το σύστημα θα σε ενημερώσει πότε χρειάζεται να επαναλάβεις τις εξετάσεις σου.

5. Το ΚΕΠ Υγείας θα σε ενημερώνει για εκδηλώσεις, μετρήσεις, και άλλες δράσεις Πρόληψης και Αγωγής Υγείας που διοργανώνονται στο Δήμο και για τυχόν νέες δυνατότητες.

 

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου,  www.kepygeias.org, τηλ. 210.2222011, Δ/νση: Γ. Βάσσου 5 & Αγίας Γλυκερίας,  ΤΚ 11146 -  Γαλάτσι

 

  

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 5732 Τεύχος Β’ 28/12/20 η απόφαση για τον καθορισμό των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και το ύψους χρηματοδότησης για το έτος 2020.

Στον Δήμο Γαλατσίου αντιστοιχούν 5.008 €.

 

Άρθρο 1

Καθορισμός ύψους χρηματοδότησης

Καθορίζεται το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού του Υπουρ- γείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε.Φ. 1029- 203-0000000, ΑΛΕ 2310401009 «Οικονομικές ενισχύσεις γεωργικού χαρακτήρα σε Ο.Τ.Α. α’ βαθμού», για τη χρηματοδότηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους έτους 2020.

 

Άρθρο 2

Ύψος ποσοστού χρηματοδότησης επιλέξιμων δαπανών – Κατανομή πίστωσης

Το ύψος του ποσοστού χρηματοδότησης του συνολικού ποσού των εγκεκριμένων επιλέξιμων δαπανών ανά κατηγορία δράσεων αναλύεται ως εξής:

α) Ποσοστό 19,3% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων της βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 514.345,76 €.

β) Ποσοστό 10,3% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης σίτισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 85.605,34€.

 

Διαβάστε στο ΜyOTA.gr ,το σύνολο των Δήμων που θα χρηματοδοτηθούν

 

Με αφορμή την καταγγελία πολιτών για την ύπαρξη ποντικοκτόνου στο Πάρκο Σκύλων στο Άλσος Βέϊκου, ο Δήμος Γαλατσίου  καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ζωή αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων.

 

Ανακοίνωση για τη δηλητηρίαση ζώων από φόλες

 

Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνέχεια της καταγγελίας πολιτών για ύπαρξη ποντικοκτόνου στο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης σκύλων στο Άλσος Βεΐκου, ενημερώνει ότι:

α. Ο Δήμος Γαλατσίου, δεν προβαίνει σε μυοκτονία σε ανοικτούς χώρους όπου έχουν πρόσβαση αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα, και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, αυτό γίνεται με ειδικούς δολωματικούς σταθμούς, ώστε να μη μην υπάρχει πρόσβαση από ανθρώπους/ζώα. Στο συγκεκριμένο χώρο δεν έχει γίνει καμία εφαρμογή.

 

β. Ο Δήμος Γαλατσίου καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες-δηλητήριο. Οι μαζικές δηλητηριάσεις ζώων, προκαλούν αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέες από το σύνολο των πολιτών.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4039/2012 η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση (τουλάχιστον 2 ετών) και χρηματική ποινή (30.000 ευρώ). Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του περιπάτου και να καταγγέλλουν το γεγονός στις Αστυνομικές Αρχές

Υ.Γ.Aπό  23 Δεκεμβρίου 2020 το Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης Σκύλων θα ανοίγει στις 7 το πρωί και θα κλείνει στις 10 το βράδυ, ακολουθώντας το ωράριο του Άλσους Βεϊκου.