e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Δύο μηνύσεις κατά αγνώστου κατέθεσε μέσα σε έναν μήνα ο Αντιδήμαρχος του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γαλατσίου Σπύρος Αργυρός, για την αυθαίρετη κοπή δέντρων στο Γαλάτσι και ειδικότερα για τις κοπές δέντρων στις οδούς Αγίας Γλυκερίας, Ευρυπίδου και Βυτίνης.

Η Δημοτική Αρχή προέβη στην ενέργεια αυτή μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε από τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου στο συγκεκριμένο σημείο, κατά την οποία διαπιστώθηκε η κοπή δέντρου από άγνωστο ή αγνώστους, με αποτέλεσμα να προκληθεί περιβαλλοντική βλάβη.

Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει από την πρώτη στιγμή ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την αποφυγή αντίστοιχων φαινομένων και καλεί όποιον είδε κάτι σχετικά με τη συγκεκριμένη κοπή ή άλλες παρόμοιες καταστροφές δέντρων στην πόλη μας, να ενημερώνει στα τηλέφωνα 213 2055342 και 2132055382.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου σε δήλωσή του σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε ότι:  «Η κοπή ή η καταστροφή δέντρων που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς αιτία και άδεια από το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου, αποτελεί καταστροφή δημόσιας περιουσίας και γι’ αυτό όποιος προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου. Εμπιστευόμαστε την περιβαλλοντική ευαισθησία των δημοτών, που με την ενεργή τους παρέμβαση συμβάλλουν στην υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων»

 

ΥΓ.Δεν είναι η πρώτη φορά, που κάποιο δέντρο κόβεται, γιατί κάποιος  "ευσυνείδητος"  πολίτης ενοχλείται από την ύπαρξή του, που του στερεί ίσως κάποια θέση πάρκινγκ πάνω στο πεζοδρόμιο ή γιατί του εμποδίζει την θέα του από το μπαλκόνι, κατά την διάρκεια του απογευματινού του καφέ.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  “Γαλάτσι.Ζούμε εδώ!” Κώστας Ζώμπος,με ανακοίνωσή του , κατηγορεί τον Δήμαρχο , για την μη μείωση των δημοτικών τελών. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπορούσε και δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη 

Ο δήμαρχος Γαλατσίου, απέρριψε την πρόταση της παραταξης “Γαλάτσι.Ζούμε εδώ!” για μείωση των δημοτικών τελών κατά 2,5% και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου "άφησε ίδια" τα τέλη.

Και όλα αυτά την ώρα που ο "αγαπημένος" του κ. Μαρκόπουλου με τις συχνές απαξιωτικές αναφορές, Δήμος Αθηναίων, προχώρησε σε οριζόντια μείωση 5% των δημοτικών τελών για όλους του δημότες. 

“Με δύο-τρεις βασικές πρωτοβουλίες θα μπορούσε να πετύχει την μείωση των τελών ώστε να ανακουφιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Γαλάτσι λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλά δυστυχώς δεν το επιχείρησε”, δήλωσε ο επικεφαλής της παραταξης “Γαλάτσι.Ζούμε εδώ!”, κ. Κώστας Ζωμπος.

Η τοποθέτηση φωτισμού με λάμπες Led στους δρόμους, η ορθότερη διαχείριση της ανακύκλωσης και των βιοαποβλήτων είναι ενδεικτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να είναι οι σίγουρες λύσεις στο πρόβλημα αλλά ο κ. Μαρκόπουλος προτίμησε να μην “μπει στον κόπο”…

Για την παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!»

 

 

 

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Akoustica Medica,  θα πραγματοποιήσουν Δωρεάν έλεγχο ακουστικής ικανότητας & σύντομο test αξιολόγησης γνωσιακών λειτουργιών για τα μέλη των ΚΑΠΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, κατόπιν ραντεβού

την ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στο χώρο του Α΄ΚΑΠΗ και την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στον χώρο του Β΄ΚΑΠΗ, ώρες 9:00 έως 14:00 κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Α΄ΚΑΠΗ 210.2913064 & Β΄ΚΑΠΗ 210.2137701 & 210.2134712