e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου κλείνει το Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ ,ενώ αναβάλλονται τα  δωρεάν προγράμματα εκγύμνασης και άθλησης στο Άλσος Βεΐκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας τα δωρεάν προγράμματα εκγύμνασης και άθλησης στο Άλσος Βεΐκου

Αναστέλλει τη λειτουργία του το Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ

 

Ο Δήμος Γαλατσίου, ακολουθώντας πιστά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σύμφωνα με την Κ.Υ.Α 1-11-2020 για όσες περιοχές βρίσκονται στο ΚΟΚΚΙΝΟ (επίπεδο Β «αυξημένου κινδύνου») με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, προχωρά από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 στην αναστολή λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάσκετ στο Άλσος Βεΐκου και στην αναβολή μέχρι νεωτέρας των δωρεάν προγραμμάτων εκγύμνασης και άθλησης που πραγματοποιούνταν στο άλσος. Επίσης κλειστά θα παραμείνουν και τα γήπεδα τέννις.

 

Ειδικότερα, με βάση την Κ.Υ.Α. 1-11-2020 προβλέπονται τα εξής: 

• Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

 Αναστέλλονται κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις μαζικού, εναλλακτικού, πνευματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

• Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή).

 Εξαιρείται της αναστολής: 

η  λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούν αθλητικά σωματεία και όμιλοι οι οποίοι διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, αποκλειστικά και          μόνο για ατομική χρήση, χωρίς προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, στα ακόλουθα ατομικά αθλήματα:

- αντισφαίριση,

- σκοποβολή,

- τοξοβολία,

- ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα),

- κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα),

- κανόε καγιάκ,

- θαλάσσιο σκι,

- ποδηλασία,

- γκολφ,

- ιππασία,

- μηχανοκίνητος αθλητισμός,

- αθλήματα βουνού,

 

Σύμφωνα πάντα με τα νέα μέτρα ο στίβος στο Άλσος Βεικου θα παραμείνει ανοιχτός για ατομική άθληση, αρκεί να τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα και οι αποστάσεις από τους αθλούμενους. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε και στο κλείσιμο του στίβου.

Μένουμε ασφαλείς και συμβάλλουμε, τηρώντας στα μέτρα, στον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

 

ΥΓ..Προφανώς,αν και δεν γίνεται αναφορά,θα πρέπει να απαγορεύεται και το παιχνίδι  στα ανοιχτά γηπεδάκια μπάσκετ,ενώ για το υπαίθριο Γυμναστήριο, ίσως χρειάζονται διευκρινίσεις.Το Άλσος πάντως ,προς το παρόν παραμένει ανοιχτό

 

 

.

Δύο  πολύ σοβαρά θέματα συζητιούνται την  Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου ,που συνεδριάζει "δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών".

- Αποδοχή ή μη των όρων της παραχώρησης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Γαλατσίου.

- Έγκριση ή μη της στέγασης της ΙΓ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών σε χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Δήμου Γαλατσίου.

Τα θέματα της ημερήσιας Διάταξης.

 

 

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

 1ο

Καθορισμός συντελεστών τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2021 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 271/2020 απόφασης – εισήγησης της Ο.Ε.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 2ο

Καθορισμός ύψους του ετήσιου τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου «Παλαι» για το έτος 2021 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 272/2020 απόφασης – εισήγησης της Ο.Ε.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Καθορισμός συντελεστών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2021 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 228/2020 απόφασης – εισήγησης της Ο.Ε.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Καθορισμός του συντελεστή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το έτος 2021 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 229/2020 απόφασης – εισήγησης της Ο.Ε.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

5ο

Καθορισμός του συντελεστή τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) για το έτος 2021 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 230/2020 απόφασης – εισήγησης της Ο.Ε.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

6ο

Επιβολή και καθορισμός ειδικού τέλους (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 273/2020 απόφασης – εισήγησης της Ο.Ε).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

7ο

Αποδοχή ή μη των όρων της παραχώρησης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Γαλατσίου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

8ο

Έγκριση ή μη της στέγασης της ΙΓ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών σε χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Δήμου Γαλατσίου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 


 

 

 

 

.................

Στα πλαίσια της Δημοτικής Διαβούλευσης και ανταποκρινόμενη  στο κάλεσμα του Δήμου ..η Δράση έστειλε τις προτάσεις της  για την σύνταξη του προσχεδίου του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2021.

 

Επιστολή των εκπροσώπων της ΔΡΑΣΗΣ  στην επιτροπή Διαβούλευσης

 

Προς

Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Γαλατσίου

Κύριε πρόεδρε,       

Η εμβέλεια της περσυνής αντίστοιχης συνεδρίασης  της επιτροπής διαβούλευσης, στις  6/11/19, στην οποία  είχε σημειωθεί πρωτοφανής  συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών , δυστυχώς , έληξε με την λήξη της συνεδρίασης.                                                                                 
Καμία περαιτέρω συνέχεια, πέραν της έκδοσης ενός ψηφίσματος.                                                                                                                                           
Κατανοητή η αδυναμία να αξιολογηθούν οι προτάσεις (πολλές ) που κατατέθηκαν και να έρθουν όλες, στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Θα μπορούσε,   όμως, να  προηγηθεί στάδιο αξιολόγησης και ένταξης σε ενότητες  των προτάσεων και στην συνέχεια  ,με μέριμνα του   προέδρου, να τεθούν υπόψη του Δήμαρχου, των αρμόδιων αντιδημάρχων ,των προέδρων των Ν. Προσώπων.
Η διαδικασία αυτή θα απαιτούσε << ενοχλητικές >>συναντήσεις, θα έδινε ,όμως ,νόημα σε  ένα όργανο λαϊκής συμμετοχής που εξαντλείται σε μία μόνη συνεδρίαση.
Η επιδίωξη του νομοθέτη, με την σύσταση της επιτροπής, δεν βρίσκει ανταπόκριση  σε  μία συνάντηση και τίποτα άλλο .
Καθοριστικός είναι ο ρόλος της Διοίκησης  με τις δυνατότητες που διαθέτει  να αξιοποιήσει την επιτροπή  , αν πράγματι, πιστεύει  στην συμμετοχή του πολίτη  και σε ουσιαστική σχέση με τους φορείς και την κοινωνία . Γι αυτό, άλλωστε, ο νόμος προβλέπει την δυνατότητα σύγκλισης   της  κατά διαστήματα. Τούτο με δεδομένο ότι οι φορείς ,δεν έχουν την απαραίτητη τεχνική υποδομή , ώστε να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους, να υπολογίσουν κόστη και  οικονομικές δυνατότητες ακόμη και προτεραιότητες ,κάτι που ανάγεται στα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβουλίου.                                                                                                                                                 
Κατόπιν τούτων και επειδή η απαρίθμηση των προβλημάτων της πόλης  δεν πρόκειται να οδηγήσει κάπου, περιορίζουμε την αναφορά μας μόνον στο πολύπαθο ΠΑΛΑΙ που  έρχεται στην επικαιρότητα λόγω των παρακάτω λόγων : 

1.  Τις ζημιές που υπέστη από τον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο ,πόσο αυτές δικαιολογούνται,  τι ευθύνες προκύπτουν για τον κατασκευαστή, αν βέβαια το έργο έχει παραληφθεί ,ως προβλέπεται  για όλα τα δημόσια έργα ( αμφισβητείται ) και αν η πολιτεία πρέπει να τις αναζητήσει. 

2. Τον  προβληματισμό που προκαλεί  το ογκώδες νούμερο των 5οο.οοο  ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών  που,  προφανώς, εκ του προχείρου, βγήκε   τον αέρα μετά την επίσκεψη στο χώρο  εκτός του κ.  Δήμαρχου  και των συνεργείων του Δήμου , του κ. Στ. Βλαστού( διευθύνων σύμβουλος )  και του τεχνικού επιτελείου της ΕΤΑΔ.

3 . Το καθεστώς απαγόρευσης που επανέρχεται από την ΕΤΑΔ    << Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνον σε όσους  ανήκουν  στο προσωπικό της εγκατάστασης  ή είναι  επισκέπτες  και συνεργάτες  των εντός αυτών  φιλοξενούμενων  υπηρεσιών>>                                                             
Η απαγόρευση δημιουργεί προβληματισμό ,γιατί δεν οφείλεται σε προφύλαξη των επισκεπτών και γιατί επιτρέπεται η είσοδος  στους επισκέπτες στο κτηματολόγιο.  

4.  Την λήξη από τον Ιανουάριο του 2020 της ,όχι ικανοποιητικής,  σύμβασης Δήμου και ΕΤΑΔ.                                             

5.  Την ανάγκη αφύπνισης της πόλης  που ,καιρό τώρα, εκτός του κ. Δήμαρχου,  δεν  σημειώνεται πουθενά  η παρουσία της.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απουσία  του απλού έστω, λόγου των προέδρων των αθλητικών συλλόγων .

 

Κύριε πρόεδρε,

Κατόπιν των ανωτέρω  προτείνουμε ,για άλλη μία φορά , ψήφισμα με τα παρακάτω στοιχεία:

A. Το ΠΑΛΑΙ ανήκει στο  Γαλάτσι,  είναι αναγκαίο για τα παιδιά της πόλης – περιοχής  που στενάζουν από την έλλειψη χώρων και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης-περιοχής μας . 

Β. Την ομόθυμη διάθεση της πόλης  να αγωνιστεί για  κάτι που της ανήκει 

Γ. Διεκδίκηση  ολόκληρου  του ΠΑΛΑΙ   ( εγκατάστασης και υπαίθριοι χώροι  ) με την απομάκρυνση των εγκαταστημένων <<δουλειών>>  (the voice ,talent show…) .

Δ.  Συγκεκριμένη πρόταση  για εγκατάσταση στο ΠΑΛΑΙ δομών  δημόσιου ενδιαφέροντος   ( Εφορία, Κέντρο Υγείας  Δημοτικές υπηρεσίες.

 

 

 

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Οι εκπρόσωποι,                 

Ίκαρος Πετρόπουλος,  Δημήτρης Μπουλούτης

Γαλάτσι 21/10/20