e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με το ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου στο τηλ 21022222011, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

O Είστε γυναίκα στην εμμηνόπαυση/μετά την εμμηνόπαυση;

O Έχετε κάνει ποτέ εξετάσεις για οστεοπόρωση;

O Έχετε οστεοπενία;

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τα ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα δίνει την ευκαιρία σε 200 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με οστεοπενία να συμμετάσχουν σε μία σημαντική μελέτη που αφορά την παραγωγή ενός καινοτόμου συμπληρώματος ασβεστίου.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία αυτή, σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στην μελέτη και να επωφεληθείτε των εξειδικευμένων εξετάσεων που προσφέρονται από το πρόγραμμα εντελώς δωρεάν!

Οι εξετάσεις που παρέχονται είναι οι εξής:

• Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA)

• Περιφερειακή ποσοτική αξονική τομογραφία (pQCT) κνήμης

• Αιματολογικός έλεγχος και έλεγχος δεικτών του οστικού μεταβολισμού CTX και PINP

• Εκτίμησης μυϊκής μάζας και λειτουργικότητας

• Εκτίμηση δύναμης με το ψηφιακό δυναμόμετρο KERN

Τις εξετάσεις θα εκτιμούν κάθε φορά εξειδικευμένοι ιατροί, δίνοντας συμβουλές για την οστεοπενία και την σκελετική υγεία γενικότερα. Η έρευνα θα διαρκέσει ένα έτος κατά την διάρκεια του οποίου θα επαναλαμβάνονται εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο https://osteocare.gr/γυναίκες-οστεοπενία-έρευνα/

 

 

Στο πλαίσιο της λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου στο Δήμο Γαλατσίου, για την παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους του Δήμου μας, ειδικότερα σε ευπαθείς ομάδες, ανασφάλιστους και άπορους, καλούνται Ιατροί όλων των ειδικοτήτων, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Γαλατσίου και στις γειτονικές περιοχές, για εθελοντική συμμετοχή στη δράση.

 

Η συνεισφορά σας, έστω και μία ώρα την εβδομάδα ή ανά 15 ημέρες, θα είναι πολύτιμη.

 

Το Κοινωνικό Ιατρείο βρίσκεται στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας & Υγιεινής, στο Δημαρχείο Γαλατσίου (1ος όροφος) Αρχιμήδους και Ιπποκράτους. Λειτουργεί καθημερινά πρωινές ώρες κατόπιν ραντεβού και υπάρχει και δυνατότητα απογευματινής λειτουργίας (ανάλογα τις δραστηριότητες).

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα. Χατζηδημητρίου Μαύρα στο Τμήμα Υγείας και Υγιεινής, στα τηλέφωνα 210.2222011, 2102933956, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την Τρίτη  8 Νοεμβρίου 2022, ημέρα και ώρα 19:00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου για  λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Καθορισμός συντελεστών τέλους καθαριότητας και φωτισμού έτους 2023 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 344/2022 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

2ο

Καθορισμός ύψους του ετήσιου τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ» για το έτος 2023 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 345/2022 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Καθορισμός του συντελεστή τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) για το έτος 2023 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 346/2022 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Καθορισμός συντελεστών τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2023 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 347/2022 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

5ο

Καθορισμός του συντελεστή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το έτος 2023 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 348/2022 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

6ο

Ετήσια τακτική επιχορήγηση οικ. έτους 2023 του Δήμου Γαλατσίου προς τα Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου» και «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Γαλατσίου – Βασίλης Παπαδιονυσίου».

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

7ο

Λήψη απόφασης για την υπογραφή Ηλεκτρονικών Παροχών στην Τράπεζα OPTIMA.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

8ο

Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 149/2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την καταβολή σε χρήμα του αντιτίμου για την μη χορήγηση γάλακτος στους δικαιούχους, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 60 του Ν. 4735/2020 (Α΄ 107).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

9ο

Λήψη απόφασης για τον καθορισμό ωραρίου φορτοεκφόρτωσης των υπεραγορών και λοιπών καταστημάτων στο Δήμο Γαλατσίου (Διαβίβαση της υπ΄ αρ. 78/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

10ο

Άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και τροποποίηση ε.ρ.σ. Γαλατσίου στο Ο.Τ. 1/Τ.98 (Διαβίβαση της υπ΄ αρ. 79/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

11ο

Συμπληρωματική κατανομή ποσού 46.460,20 € για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και προτεραιότητα προς κάλυψη δαπανών θέρμανσης στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Γαλατσίου.

κ. Ιωάννης Κορρές

Πρόεδρος ΔΕΠ

 

 

 

12ο

Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρου για την ανάθεση της άσκησης σχετικών ένδικων μέσων για την κεραία κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Κυπαρισσίας 16.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

13ο

Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρου για την ανάθεση του εν γένει χειρισμού και του νομικού ελέγχου διαδικασίας μεταβίβασης του ακινήτου που βρίσκεται στο Ο.Τ.19/τ.97 στο Δήμο Γαλατσίου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

14ο

Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρου για την ανάθεση της εκπροσώπησης του Δήμου Γαλατσίου ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Πατρών κατά τη δικάσιμο της 10.11.2022 σε Αίτηση – Κλήση του Δήμου Πηνειού κατά του Δήμου Γαλατσίου κ.λ.π.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

15ο

Έγκριση της τροποποίησης της Απόφασης Υλοποίησης με Ίδια Μέσα (ΑΥΙΜ) του υποέργου «Ίδρυση και Συλλειτουργία Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Δήμου Γαλατσίου».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

16ο

Έγκριση διενέργειας ενημερωτικής ημερίδας στο πλαίσιο της προβολής του έργου CAT4HEAVY, του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

17ο

Έγκριση διενέργειας εκδήλωσης για τον εορτασμό των Θεοφανείων 2023.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

18ο

Έγκριση εκδήλωσης ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης).

κ. Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

19ο

Επανεξέταση χορήγησης ή μη άδειας τοποθέτησης εμποδίων στο οδόστρωμα στην οδό Βαρδουσίων αρ. 4 (Διαβίβαση της υπ΄ αρ. 77/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

20ο

Παραχώρηση ή μη θέσης στάθμευσης αναπηρικού οχήματος επί της οδού Αγ. Σπυρίδωνος αρ. 12 (Διαβίβαση της υπ΄ αρ. 81/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

21ο

Παραχώρηση ή μη θέσης στάθμευσης αναπηρικού οχήματος επί της οδού Δρυάδων αρ. 48 (Διαβίβαση της υπ΄ αρ. 82/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

22ο

Χορήγηση ή μη άδειας φορτοεκφόρτωσης εμπρός από κατάστημα επί της οδού Καραϊσκάκη αρ. 21 (Διαβίβαση της υπ΄ αρ. 88/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

23ο

Έγκριση ή μη παραχώρησης μίας (1) θέσης στάθμευσης αναπηρικού οχήματος για το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «ΕργοθεραΠει» (Πρωτοπαπαδάκη αρ. 61) (Διαβίβαση της υπ΄ αρ. 90/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

24ο

Εισήγηση κοπής ενός (1) δένδρου (πεύκο) στην οδό Αετοράχης 56 (Διαβίβαση της υπ΄ αρ. 91/2022 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος