e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου 2019 της ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, σε έως και 100 δόσεις.

M την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 145/30-09-2019, παρατάθηκε έως 31/12/2019 ο Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος Α’ 73/17.05.2019) περί Ρύθμισης οφειλών.

Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29/11/2019, σε έως 100 δόσεις., κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν ποσοστό απαλλαγής από 100% έως 50% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεχθούν.

Η αίτηση του οφειλέτη για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο έως και τις 31/12/2019 στο Τμήμα Εσόδων της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Γαλατσίου.

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου καλεί τους πολίτες, τους φορείς και τα εμπορικά καταστήματα, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στο Χειμερινό Φεστιβάλ 2019 του Δήμου μας (από τις 6 Δεκεμβρίου 2019 έως και 5 Ιανουαρίου 2020) με θέμα: «Ελληνικά Χριστούγεννα – γιορτές από τα βάθη του χρόνου», να επικοινωνήσουν στο τηλ. 213 2055385 (Γραφείο Προέδρου) για να δηλώσουν τις προτάσεις τους σχετικά με χορηγίες ή τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, με ανταποδοτικό όφελος την παρουσία στο έντυπο του φεστιβάλ, το οποίο θα διανεμηθεί στην πόλη μας σε 30.000 αντίτυπα, καθώς επίσης στις αφίσες και τα μεμονωμένα φυλλάδια τα οποία θα τυπωθούν γι’ αυτό τον σκοπό.

Προτάσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και για όλα τα επόμενα Σάββατα, από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, ξεκινά στο Καμίνι η εγγραφή νέων μελών για τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Γαλατσίου. Η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου λειτουργεί ως θεατρικό εργαστήρι από το 1994, καθώς και ως θίασος που δίνει παραστάσεις, με υπεύθυνο τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κωτσή, Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6945776625.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η τελευταία παράστασή της Δημοτικής Σκηνής ήταν «Ο Αριστοφάνης μαζί μας», η οποία ανέβηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο θέατρο του Άλσους Βεϊκου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2019.

Ήταν μια σύνθεση από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές των κωμωδιών του Αριστοφάνη «Όρνιθες», «Νεφέλες», «Λυσιστράτη» και «Εκκλησιάζουσες».

Το κοινό ανταποκρινόταν στο τέλος κάθε σκηνής με γέλια και χειροκροτήματα, ενώ στο τέλος της παράστασης επιφύλαξε θερμότατο και παρατεταμένο χειροκρότημα στους ηθοποιούς και στον σκηνοθέτη της παράστασης.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία ήταν του Δημήτρη Κωτσή, τα σκηνικά του σκηνοθέτη και του Χρήστου Αλιμπέρτη, η μουσική επιμέλεια και οι χορογραφίες της Τζένης Ζαρουλέα, ενώ έπαιξαν με αλφαβητική σειρά οι:

Βασίλης Αλμύρας, Χρήστος Αλιμπέρτης, Ξανθίππη Αντύπα, Χριστίνα Γεροχρήστου, Πάττυ Γκαλίνα, Θοδωρής Γουναράκης, Νικόλας Δημητριάδης, Τζένη Ζαρουλέα, Κωνσταντίνος Καναβάρος, Γιάννης Κορρές, Σοφία Κυριακουλέα, Θεοχάρης Μαγκιρίδης, Μάμιλη Μπαλακλή, Στέλλα Παπαδοπούλου, Έφη Παπαϊωάννου, Πόπη Παρασκευοπούλου, Ρούλα Πρεμέτη, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Νάντια Στοϊλόφσκαγια, Κυριακή Τζιώτη, Κωνσταντίνα Τσάκωνα, Βασίλης Χίμπαν.