e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 Την  Δευτέρα 26η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 19:00, συνεδριάζει «δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών», το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου για συζήτηση σε δύο πολύ σημαντικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. 

 

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Ενημέρωση για την κατάσταση στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και λήψη αποφάσεων σχετικά με την κάλυψη αναγκών και την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού, σύμφωνα και με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

 

 

 

2ο

Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο του Δήμου.

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου καλεί τους ιδιοκτήτες των κατοικιών που υπέστησαν υλικές ζημιές λόγω του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή στις 13-10-2020, να ενημερώσουν άμεσα με σχετική αίτησή τους το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, ώστε να πραγματοποιηθεί καταγραφή και αποτίμηση ζημιών από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, για χορήγηση ή μη, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω φυσικών καταστροφών.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους είτε αυτοπροσώπως - κατόπιν ραντεβού – στο ισόγειο του Δημαρχείου (Πρωτόκολλο), είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στη διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Ειδικότερα, μπορούν να κατεβάσουν τη σχετική αίτηση, η οποία παρέχεται παρακάτω σε ηλεκτρονική μορφή, να τη συμπληρώσουν και να την αποστείλουν ή να την καταθέσουν στο Πρωτόκολλο,συνοδευόμενη απαραιτήτως από το Ε1 οικονομικού έτους 2019

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αίτησης : 13 Νοεμβρίου 2020 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:                                    

 213 2055300 ( τηλ. κέντρο)

 213 2055440 (γραφείο Πολιτικής Προστασίας)

 213 2055335 - 336 (γραμματεία Δημάρχου)

 

Κατεβάστε την Αίτηση χορήγησης Οικονομικής Ενίσχυσης(klik εδώ)

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ………………..............................

ΑΡ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤ.: ………………………...

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: ………………......................................

 

ΠΡΟΣ: ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ 13/10/2020

 

ΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΟΝΟΜΑ

 

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ

 

Α.Φ.Μ. /Δ.Ο.Υ.

 

ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

ΣΥΓΓΕΝΗΣ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/Τ.Κ./ΠΕΡΙΟΧΗ

 

Email

 

ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

 

ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ/ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ

 

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ.

 

ΑΡ. ΙΒΑΝ/

ΤΡΑΠΕΖΑ

 ΧΡΗΣΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ                     

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ/ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

 

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

 

Στοιχεία Αιτούμενου :

 

Παρακαλείσθε όπως μου καταβάλλετε την κάτωθι οικονομική ενίσχυση για την πληγείσα κατοικία μου (όπως έχει προβλεφθεί νομοθετικά) στη Δημοτική Ενότητα …………….. του Δήμου ……………………….από τη φυσική καταστροφή της ..../…./20...

 
Είδος Αιτούμενης Οικονομικής Ενίσχυσης  (επιλέξτε με Χ την κατηγορία που σας αφορά):

Οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 Ευρώ για την πληγείσα κύρια κατοικία μου.


Επιπλέον Οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 Ευρώ διότι η πληγείσα οικογένειά μου είναι πολύτεκνη.


Επιπλέον Οικονομική ενίσχυση 600 Ευρώ διότι η πληγείσα οικογένειά μου αποτελείται από ………. άτομο/α με ειδικές ανάγκες.

 

Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 Ευρώ κατά νοικοκυριό νοικοκυριό που έχει πληγεί, για απλές επισκευαστικές εργασίες ή/και αντικατάσταση οικοσκευής. 

Σύντομη περιγραφή ζημίας της πληγείσας κύριας οικίας:

 

 


Οικονομική ενίσχυση 4.500 Ευρώ για ένα άτομο ή για κάθε από τα ……. άτομα της πληγείσας οικογένειάς μου που υπέστησαν αναπηρία (67% και άνω), λόγω τραυματισμού από την εν λόγω φυσική καταστροφή. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα από τα θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης,  ήταν η χορήγηση παράτασης του έργου: «Ανάπλαση Λ. Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λ. Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου».

Η δεύτερη παράταση έληξε στο τέλος Σεπτεμβρίου και όπως όλοι έχουμε παρατηρήσει το έργο απέχει πάρα πολύ από την τελική του εμφάνιση.Ο εργολάβος παρά τις υποσχέσεις του σε Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου, δεν φάνηκε για μια ακόμα αξιόπιστος ,με αποτέλεσμα να δούμε για μια ακόμα φορά το ίδιο έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης να ζητά την έκπτωση του εργολάβου ...και τον Δήμαρχο να επιχειρηματολογεί για μια 3η "αναγκαστική" παράταση.

Ο Δήμαρχος ανέλαβε στο ακέραιο τις ευθύνες του για την καθυστέρηση ,μίλησε για την αναξιοπιστία και τις δικαιολογίες του εργολάβου.Μια νέα δικαιολογία είναι, ότι εκλάπησαν καλώδια για τον φωτισμό..και ζητάει μάλιστα και αναπροσαρμογή τιμών..Εξέφρασε δε και τους φόβους ,ότι το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας ,μπορεί και να δικαιώσει την απαίτηση αυτού του Εργολάβου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος,ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει ανοιχτά μέτωπα και σε άλλα έργα σε άλλους Δήμους,ενώ τυχόν έκπτωσή του θα οδηγούσε σε νέο διαγωνισμό,αφού  ο 2ος και 3ος μειοδότης δεν δέχονται να αναλάβουν την αποπεράτωση του έργου.Αυτό θα σήμαινε  νέες και μεγαλύτερες ακόμα  καθυστερήσεις.

Ζήτησε λοιπόν μια ακόμα δίμηνη παράταση ,με την διαφορά ότι αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει και ποινικές ρήτρες σε περίπτωση μη εκτέλεσης του έργου εντός του προκαθορισμένου χρόνου.
Ποινικές ρήτρες τις οποίες,όπως είπε ο Δήμαρχος και ανέλαβε την ευθύνη , θα έπρεπε να είχαν συμπεριλάβει και στην 2η παράταση, ώστε να θέσουν προ των ευθυνών τον  εργολάβο.

Η γενική εντύπωση πάντως που αποκομίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι, ότι πολύ δύσκολα θα τελειώσει το έργο στους χρόνους,που ..ελπίζει πλέον, η Δημοτική Αρχή.