e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Σύμφωνα με την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για το έτος 2021  καθορίζεται μείωση δημοτικών τελών σε πολιτιστικούς, μορφωτικούς, αθλητικούς συλλόγους και σωματεία με έδρα το Δήμο Γαλατσίου Αττικής, με ορισμό νέου συντελεστή βάσει του αρ. 185 του ν. 4555/2018 για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς από 1,37 € / τ.μ. σε 0,69 € / τ.μ., λόγω των συνθηκών της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να αιτηθούν μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 την ένταξη τους στον μειωμένο συντελεστή, στο πρωτόκολλο του Δήμου μας ή ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

 

- αίτηση υπογεγραμμένη από το εξουσιοδοτημένο από το σύλλογο αρμόδιο πρόσωπο

- αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμό της ΔΕΗ (και από τις δύο όψεις), ο οποίος θα πρέπει να είναι στο όνομα/επωνυμία του συλλόγου/σωματείου.

- αντίγραφο καταστατικού

- υπεύθυνη δήλωση ότι ο χώρος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τους σκοπούς του Συλλόγου

- έγγραφο στο οποίο φαίνεται η επιφάνεια του ακινήτου (μισθωτήριο, τίτλος ιδιοκτησίας)

 

 

Διαβάστε κατεβάστε το απόσπασμα του Πρακτικού του Δημοτικοού Συβουλίου ,σχετικά με τον  «Καθορισμό συντελεστών τέλους καθαριότητας και φωτισμού έτους 2021 

Είναι αναγκαίο να σκεφτούμε,ότι ν μέσω πανδημίας οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αποκομιδή των απορριμμάτων των κατοίκων.Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι οι υπάλληλοι της καθαριότητας διακινδυνεύουν την ακεραιότητα της υγείας τους προκειμένου να ανταποκριθούν επαρκώς σ’ αυτό το έργο.
Είναι θέμα παιδείας, πολιτισμού.Θέμα σεβασμού προς τους συμπολίτες μας, που εργάζονται για να διατηρούν  καθαρή τη πόλη μας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με ποιον τρόπο πρέπει να γίνεται η διαχείριση απορριμμάτων από τους πολίτες για μεγαλύτερη ασφάλεια εν μέσω πανδημίας COVID-19

 

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Γαλατσίου, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και κυρίως στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ορθή διαχείριση αποβλήτων του Δήμου, υπενθυμίζει απλές ενέργειες - οδηγίες που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για την προστασία όλων, ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού. 

 

* Ακολουθούμε πιστά την οδηγία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και δεν απορρίπτουμε γάντια, μαντηλάκια και μάσκες μίας χρήσεως στον μπλε κάδο ανακύκλωσης, καθώς δεν ανακυκλώνονται, αλλά τις απορρίπτουμε μόνο στο κάδο σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινο κάδο). 

* Δένουμε καλά τις σακούλες και τις κλείνουμε με κορδόνι όσο πιο ερμητικά μπορούμε, ώστε να μη μπορεί να ανοίξει η σακούλα. 

* Σε περίπτωση που ο κάδος είναι γεμάτος, αναζητούμε κοντινό κάδο που έχει χώρο και δεν αφήνουμε τη σακούλα δίπλα από τον κάδο, διότι μπορεί να επιμολύνει άλλους ή να σκιστεί από αδέσποτα ζώα. 

* Δεν βάζουμε υγρά μέσα σε σακούλες ή άλλα απόβλητα που δεν είναι οικιακά.

* Αποφεύγουμε εργασίες που παράγουν ογκώδη απόβλητα ή κλαδέματα, για όσο διάστημα είναι σε εφαρμογή τα μέτρα.

* Μειώνουμε όσο το δυνατόν τα απορρίμματα μας, κάνουμε προσεχτική διαλογή στα ανακυκλώσιμα και χρησιμοποιούμε και δεύτερη σακούλα στα σύμμεικτα απόβλητα, ώστε να αποφύγουμε τυχόν διαφυγή. 

 

Σημειώνεται ότι εν μέσω πανδημίας οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αποκομιδή των απορριμμάτων των κατοίκων. Γι’ αυτό, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι υπάλληλοι της καθαριότητας διακινδυνεύουν την ακεραιότητα της υγείας τους προκειμένου να ανταποκριθούν επαρκώς σ’ αυτό το έργο. Επίσης, αυτό το διάστημα λόγω αδειών ειδικού σκοπού κλπ., είναι μειωμένο το προσωπικό στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, για τις οποίες ζητούμε την κατανόηση των πολιτών στις περιπτώσεις που θα υπάρχουν καθυστερήσεις ή άλλα προσωρινά μικροπροβλήματα ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων. 

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, καλούμε τους πολίτες να συνεισφέρουν σ’ αυτή την προσπάθεια ακολουθώντας τις οδηγίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής. 

Είναι για την υγεία και το συμφέρον όλων μας. 

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13 Οκτωβρίου ,παρά τις αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης που ζητούσε  την έκπτωση του εργολάβου ,είχε δοθεί μια ακόμα δίμηνη  παράταση (η τρίτη στη σειρά) για την αποπεράτωση των έργων που αφορούν την  «Ανάπλαση Λ. Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λ. Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου».

Η δεύτερη παράταση είχε λήξει  στο τέλος Σεπτεμβρίου και ο εργολάβος παρά τις υποσχέσεις του σε Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου, δεν  είχε "καταφέρει"  για μια ακόμα φορά να φανεί συνεπής και αξιόπιστος 


Ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος είχε αναλάβει  στο ακέραιο τις ευθύνες του για την καθυστέρηση  και είχε ζητήσει λοιπόν μια ακόμα δίμηνη παράταση ,με την διαφορά ότι αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει και ποινικές ρήτρες σε περίπτωση μη εκτέλεσης του έργου εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

 

Όπως όλα όμως δείχνουν,αφού βρισκόμαστε 25 ημέρες πριν το τέλος της συμφωνηθείσας παράτασης, το έργο δεν θα τελειώσει μέσα στο 2020...και όλοι αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι.Θα ισχύσουν οι ποινικές ρήτρες για τον  εργολάβο...?Θα κηρυχθεί έκπτωτος...Θα αναλάβει κάποιος άλλος το έργο?

Να θυμήσουμε, ότι η  σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Λεωφόρου Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λόφου Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου» υπογράφηκε  τον Ιανουάριο του 2019 ....ένα χρόνο και δυο μήνες  πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού..Και ενώ εχουμε φτάσει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και ετοιμαζόμαστε με το καλό για το τρίτο...τα έργα στη Λεωφόρο Βεϊκου δεν λένε να τελειώσουν.

Φανταστείτε μόνο, ότι σε σχεδόν 1 χρόνο , έφτιαξαν 2-3 εμβόλια για τον ιό...ενώ σε 2 χρόνια ο εργολάβος δεν κατάφερε να φτιάξει 2 χιλιόμετρα πεζοδρομίου.

Δικαιολογημένα λοιπον στη φάση αυτή ,κάποιοι "συνωμοσιολόγοι" αναρωτιούνται ..αν πράγματι υπάρχει εργολάβος...

 

.Πληροφορίες από τον Δήμο αναφέρουν,ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες ώστε ο εργολάβος να κηρυχθεί έκπωτος,και να  καταπέσουν οι   ποινικές ρήτρες,  αφού  ο ανάδοχος έχει υπερβεί, με υπαιτιότητά του, τη συνολική και τις τυχόν τεθείσες τμηματικές προθεσμίες κατασκευής του έργου.