e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ,στις 10 Οκτωβρίου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας.

Κατά το φετινό εορτασμό είχε θέσει ως προτεραιότητα την προσέγγιση του μαθητικού πληθυσμού της πόλης μας, καθώς θεωρεί  ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πρέπει να ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες, ώστε σταδιακά να καταπολεμηθεί ο στιγματισμός της ψυχικής ασθένειας και να αρθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός των ψυχικά πασχόντων.

Ειδικότερα φέτος με την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, η κοινωνική απόσταση και απομόνωση που επιβάλλονται για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου, αναμένεται να προκαλέσουν ψυχική επιβάρυνση, δυσφορία και ανασφάλεια.

Λαμβάνοντας υπόψη  τους αναγκαίους περιορισμούς συνωστισμού λόγω της πανδημίας,η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου ,αποφάσισε  την προετοιμασία μιας δράσης που θα διασφαλίσει την εξ αποστάσεως συμμετοχή των μαθητών του Γαλατσίου.

Συγκεκριμένα, καλεί  τα σχολεία και τους μαθητές του Γαλατσίου (ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) να συμμετάσχουν στη Μαθητική Έκθεση Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία με θέμα «Όταν η ψυχή βρίσκει τοίχο».
Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν είτε ως σχολείο, είτε ως τάξη ή μεμονωμένα, προετοιμάζοντας έργα ζωγραφικής, τα οποία θα διακοσμήσουν τοίχο του Δημαρχείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί φωτογράφισή τους για διαδικτυακή παρουσίασή τους στο κοινό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Γαλατσίου. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές θα προσεγγίσουν το ευαίσθητο θέμα της ψυχικής υγείας, θα δημιουργήσουν και θα εκφραστούν, θα ευαισθητοποιηθούν, αλλά και θα ευαισθητοποιήσουν όσους δουν τα έργα τους.
Τα έργα θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τις 13/11/2020 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου (μπορούν να συγκεντρωθούν στο σχολείο και να παραληφθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία).
Στο πίσω μέρος όλων των έργων θα αναγράφονται τα στοιχεία των νέων καλλιτεχνών, η τάξη και το σχολείο τους. Κάθε παιδί που θα συμμετάσχει θα παραλάβει αναμνηστική κονκάρδα με αναφορά στην Ψυχική Υγεία. Επισημαίνεται ότι τα ονόματα των παιδιών δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου τηλ.: 210.2222.011

Την  Τρίτη  13 Οκτωβρίου 2020, ημέρα και ώρα 19:00, συνεδριάζει η διαδικασία της «δια ζώσης κεκλεισμένων
των θυρών», 
 για τη  λήψη απόφασης στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. 

 

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

3η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2020.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

2ο

Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 248/2020 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την «Έγκριση ή μη 8ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2020 Δήμου Γαλατσίου».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρου για τον εν γένει χειρισμό και το νομικό έλεγχο διαδικασίας μεταβίβασης του ακινήτου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 75/τ.98 μεταξύ των οδών Κύκνων, Τανάγρας, Μεσολογγίου και Λ. Γαλατσίου (Ζαΐρα) στο Δήμο Γαλατσίου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Αντικατάσταση τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Γαλατσίου.

κ. Ιωάννης Κορρές

Πρόεδρος Β/θμιας

Σχολικής Επιτροπής

 

 

 

5ο

Ετήσια τακτική επιχορήγηση οικ. έτους 2021 του Δήμου Γαλατσίου προς τα Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου» και «Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Γαλατσίου – Βασίλης Παπαδιονυσίου».

κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά

Αντιδήμαρχος

 

 

 

6ο

Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμήθειας γάλατος εργαζομένων.

κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά

Αντιδήμαρχος

 

 

 

7ο

Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής τακτικής συντήρησης οχημάτων.

κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά

Αντιδήμαρχος

 

 

 

8ο

Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο και τα έτοιμα γεύματα φαγητού.

κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά

Αντιδήμαρχος

 

 

 

9ο

Συγκρότηση επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής προμήθειας πετρελαίου κίνησης, πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου, λιπαντικών και αμόλυβδης βενζίνης.

κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά

Αντιδήμαρχος

 

 

 

10ο

Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών και παραλαβής υπηρεσιών για δαπάνες ενδεικτικού προϋπολογισμού έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000 €) χωρίς Φ.Π.Α.

κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά

Αντιδήμαρχος

 

 

 

11ο

Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμήθειας τοποθέτησης στεγάστρων στάσεων (πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά

Αντιδήμαρχος

 

 

 

12ο

Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμήθειας τοποθέτησης στεγάστρων στάσεων (πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά

Αντιδήμαρχος

 

 

 

13ο

Κατάρτιση Πίνακα για Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση σε κατοίκους του Δήμου μας και εξειδίκευση πίστωσης ποσού τετρακοσίων πενήντα ευρώ (450, 00 €).

κ. Αγγελική - Μαρία Ζήκου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

14ο

Κατάρτιση Πίνακα για Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση σε κατοίκους του Δήμου μας και εξειδίκευση πίστωσης ποσού τριακοσίων πενήντα ευρώ (350, 00 €).

κ. Αγγελική - Μαρία Ζήκου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

15ο

Έγκριση ή μη της υπ’ αριθ. 10609/28-05-2020 αίτησης για απαλλαγή Δημοτικών Τελών.

κ. Αγγελική - Μαρία Ζήκου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

16ο

Έγκριση ή μη των υπ’ αριθ. 16903/13-08-2020 & 19557/16-09-2020 αιτήσεων για απαλλαγή Δημοτικών Τελών.

κ. Αγγελική - Μαρία Ζήκου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

17ο

Χορήγηση παράτασης του έργου: «Ανάπλαση Λ. Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λ. Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου».

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

18ο

Παραχώρηση ή μη θέσης στάθμευσης  αναπηρικού οχήματος επί της οδού Ι. Φωκά αριθ. 96 (Παπαδοπούλου Ιωάννα) (Διαβίβαση της υπ΄ αριθ. 71/2020 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

19ο

Παραχώρηση ή μη θέσης στάθμευσης  αναπηρικού οχήματος επί της οδού Ι. Φωκά αριθ. 96 (Σαρατσιώτη Δημήτρη) (Διαβίβαση της υπ΄ αριθ. 72/2020 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

20ο

Παραχώρηση ή μη θέσης στάθμευσης  αναπηρικού οχήματος επί της οδού Ιπποκράτους αριθ. 6» (Διαβίβαση της υπ΄ αριθ. 74/2020 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

21ο

Χορήγηση ή μη άδειας για υποβιβασμό πεζοδρομίου  στην οδό Χριστιανουπόλεως αριθ. 111» (Διαβίβαση της υπ΄ αριθ. 80/2020 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

 

 

Σε τροπολογία που πρότεινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και κατατέθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, περιλαμβάνονται δύο διατάξεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συντελούν στην εξυγίανση του αθλητικού τοπίου

 

 

1)  Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Από τις διατάξεις εξαιρούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Η παρούσα ισχύει έως τις 30/06/2021.

 

2) Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Η ρύθμιση τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Οι επιχορηγήσεις από τους Δήμους σε ερασιτεχνικά σωματεία για τα έξοδα μετακίνησής τους, έρχονται σε συνέχεια μιας δέσμης μέτρων που -ενδεικτικά- αφορά στο αφορολόγητο 20% στις δωρεές και χορηγίες από 01/01/2020, στην ένταξη όλης της αθλητικής οικογένειας στην ομπρέλα στήριξης ενάντια στον κορωνοϊό την περασμένη άνοιξη, στην έκτακτη χορήγηση 12 εκατ. ευρώ απευθείας στα σωματεία έπειτα από 12 χρόνια, η οποία θα υλοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες κλπ

 

Όσο για την υποχρέωση κατοχής της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να δικαιούται ένα σωματείο να κάνει χρήση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτή εναρμονίζεται με την αντίστοιχη πρόβλεψη για τις εποπτευόμενες από ΓΓΑ αθλητικές εγκαταστάσεις, η οποία θεσπίστηκε με τον 4726/2020.