e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Από 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι νεωτέρας:

  1.  Τα ΚΕΠ θα παρέχουν εξυπηρέτηση μέσω φυσικής παρουσίας κατόπιν προσυνεννόησης (ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής) και εφόσον πρόκειται για κατεπείγουσα ανάγκη διεκπεραίωσης αίτησης, η οποία δεν μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
  2. Για τη νόμιμη μετάβαση του αιτούντος στο ΚΕΠ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιβεβαίωση του επείγοντος χαρακτήρα της αίτησης από το αρμόδιο προσωπικό των ΚΕΠ, ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο, με κάθε πρόσφορο τρόπο (μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δυνητικά μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο, αποστολή απλής αλληλογραφίας), καθώς αυτό αποτελεί και απόδειξη για τη νόμιμη μετάβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με τα οριζόμενα της περ. ια παρ. 2 του άρθρου 3 της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 9147/10.2.2021 (ΦΕΚ Β ́ 534).
  3. Εξαιρούνται δημότες οι οποίοι προσέρχονται για τη διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και δικηγόροι.
  4. Ομοίως, η τηλεφωνική εξυπηρέτηση (τηλεφωνική αίτηση) αφορά μόνο τις αιτήσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και δεν απαιτούν συνυποβολή δικαιολογητικών, καθώς και τις αιτήσεις που ενώ απαιτείται συνυποβολή δικαιολογητικών μπορεί αυτή να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, με επιμέλεια του αιτούντος.
  5. Επισημαίνεται ότι, ο επείγον χαρακτήρας τόσο της δια ζώσης εξυπηρέτησης κατόπιν ραντεβού, πρέπει να πληροί τουλάχιστον ένα από τα εξής χαρακτηριστικά: 
    Α) να αφορά την κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης, η οποία προέκυψε μετά την έκδοση της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 9147/10.2.2021 (ΦΕΚ Β ́ 534), 
    Β) να αφορά επείγουσα οικογενειακή ή επαγγελματική ανάγκη, Γ) να αφορά οποιαδήποτε άμεση ανελαστική προθεσμία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα ΚΕΠ του Δήμου μας

ΚΕΠ επί της οδού Τράλλεων 114, τηλέφωνο 210.2910.539

ΚΕΠ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 22, τηλέφωνο 210.2132.490

Email.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Tο Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει από τον λογαριασμό του που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους 28.000.000,00 € σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

O Δήμος Γαλατσίου,σύμφωνα με τον πίνακα που αναρτήθηκε,θα λάβει το ποσόν των 97.050€

Σημειώνεται ότι για την κατανομή του ανωτέρω χρηματικού ποσού λήφθησαν υπόψη δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σχολική χρονιά 2018-2019 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.
Τα ανωτέρω ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους με Χρηματικές Εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Διαβάστε περισσότερα στο Μy Ota.gr

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Γαλατσίου ενόψει του κύματος κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ», που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική μέσα στις επόμενες ώρες.  Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος έχει ενεργοποιήσει από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, ώστε σε περίπτωση χιονόπτωσης στην Αττική, να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, καθώς η πόλη μας έχει έντονες κλίσεις εδάφους και θα χρειαστεί να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις.

Στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) {1)υπάρχουν τσουβάλια με αλάτι για όποιον πολίτη ενδιαφέρεται να έρθει να παραλάβει, ενώ όσοι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Γραφείο Δημάρχου (2132055335 και 2132055336), σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου από τις 15:00 και μετά, ώστε να τους πάμε τσουβάλια με αλάτι εκεί όπου χρειάζεται.

 

ΥΓ.{1)ΠΡΟΣΟΧΗ:Το αλάτι αυτό  δεν είναι κάταλληλο  για μαγειρική χρήση ...ενώ δεν πιάνει η ευχή να μην ξανάρθει κάποιος (ανεπιθύμητος) σπίτι μας ,ρίχνοντας πίσω του, αυτού του είδους αλατιού...

Σημειώνεται επίσης, ότι η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του Δημαρχείου, λειτουργεί ως θερμαινόμενος χώρος για την προστασία από το κρύο των πολιτών που το έχουν ανάγκη, και πριν από την είσοδο πραγματοποιείται θερμομέτρηση και τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena .

 

 Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι της πόλης μας μπορούν να επικοινωνήσουν με:

 

Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου : 213-2055335 και 213-2055336 (14/2 μετά τις 15:00)

 

Τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κ Γιώργο Μαρκόπουλο – τηλ. 6979977781

 

Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας,

 

κ. Στάθη Μπριόλα – τηλ. 6947737050

 

Τον υπάλληλο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας,

 

κ. Γιάννη Σιώτα  –  τηλ. 6944223749