e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

H δημοτική παράταξη  «Γαλάτσι από Κοινού» και η υποψήφια Δήμαρχος Αγγέλικα Σαπουνά, σας καλούν  την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Καμίνι , για  να θυμηθείτε και να συζητήσετε  την εκτέλεση στα Τουρκοβούνια ανταρτών και αμάχων, από τους Ναζί στις 29/10/1944!!!

 

Δελτίο τύπου - Πρόσκληση

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 6μιση το απόγευμα, Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι»

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 1944 οι Ναζί κατακτητές, μόλις 13 ημέρες πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα εκτελούν σ’ ένα νταμάρι στον αυχένα των Τουρκοβουνίων, ανταρτόπουλα και αμάχους.

Η Δημοτική Παράταξη «Γαλάτσι από Κοινού» σας καλεί να θυμηθούμε και να συζητήσουμε:

·         Το ιστορικό της ομαδικής εκτέλεσης στο νταμάρι του Γαλατσίου το 1944: η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) παρουσιάζει την έρευνά της που έφερε στο φως και το οποίο παρέμενε άγνωστο για 73 χρόνια.

·         Γιατί είναι άραγε τόσο ασθενική η συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας; Η λήθη επουλώνει τις πληγές ή τις κακοφορμίζει; Μπορεί η ιστορική μνήμη να συμβάλει στη θεραπεία τους, στην κατανόηση του Άλλου, στην πρόληψη επόμενων συμφορών;

·         Στις σημερινές συνθήκες πώς μπορούμε σαν κοινωνία των πολιτών να συμβάλουμε στην ενίσχυσή της;

·         Το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί ξανά. Μετράμε ήδη θύματα, πρόσφυγες, μετανάστες, αντιφασίστες, κάθε είδους «διαφορετικούς»: Από τον Παύλο Φύσσα στον Ζακ/Zakie, στον Άλκη Καμπανό, τον Μιχάλη Κουτσουρή, τον Σιράζ Αφτάρ…  και τα φίδια έχουν μπει ακόμα και στη Βουλή.

·         Μήπως έχει έρθει η ώρα για ένα πανδημοκρατικό μέτωπο-ανάχωμα στη φασιστική απειλή;

Στο πάνελ ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς και τα μέλη της ΟΠΙΑ Κατερίνα Αρβανιτάκη και Έφη Παυλογεωργάτου

Συντονίζει η Αγγέλικα Σαπουνά, εκπαιδευτικός, υποψήφια Δήμαρχος Γαλατσίου.

 

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου , με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, ζητά από τους Γαλατσιώτες - Γαλατσιώτιισες να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της Λ.Σ., της  Δημοτικής Παράταξης , που μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των πολιτών.

Στο 4σέλιδο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε παρουσιάζουν τις προτάσεις και διεκδικήσεις τους 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ(ΑΡΧΕΙΟ PDF)(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

 

 

 

Η Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Γαλατσίου με υποψήφιο δήμαρχο, τον εργαζόμενο στις τηλεπικοινωνίες και συνδικαλιστή Σταύρο Σκεύο. Για να καταγγείλει και να αγωνιστεί εναντία στη μετατροπή των Δήμων σε όργανα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και να προτάξει μια ριζικά διαφορετική λογική στη διαχείριση των οικονομικών του πόρων προς όφελος των κοινωνικών αναγκών. Για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής των εργαζόμενων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, την αλληλεγγύη και ψυχαγωγία, τις ανθρώπινες ηθικές και πνευματικές αξίες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Για να συνδέσει τα μικρά και μεγάλα τοπικά προβλήματα με τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία. Για να προτάξει άλλες δομές διοίκησης του Δήμου μας, που θα στηρίζονται σε μορφές αυτοοργάνωσης, σε επιτροπές και συνελεύσεις στις γειτονιές. Για να υπάρχει μια φωνή αντιπολίτευσης υπέρ των εργατικών συμφερόντων, που θα ενημερώνει και θα κινητοποιεί τους δημότες. Μόνο έτσι μπορεί ο Δήμος μας να γίνει πραγματικό όργανο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ασπίδα προστασίας και κέντρο αγώνα.

ΕΝΑΝΤΙΑ σε:

 

  • ακρίβεια και φτώχεια
  • πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών
  • μαύρες και ελαστικές εργασιακές σχέσεις
  • ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων αγαθών, της παιδείας και της υγείας
  • κάθε καταστροφή του Περιβάλλοντος
  • κάθε εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο
  • καταστολή, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, εθνικισμό και ρατσισμό

 

Η Δημοτική Κίνηση «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» στο δήμο Γαλατσίου πραγματοποιεί ΕΚΔΗΛΩΣΗ παρουσίασης των θέσεων και του ψηφοδελτίου μας

θέσεων και του ψηφοδελτίου μας

 

Σάββατο 30/9 στις 6:30μμ.στην πλατεία Πηγής- Αγίας Γλυκερίας