Όπως έγινε γνωστό, χθες βράδυ  διαπιστώθηκε, ότι τα ψηφοδέλτια που είχε τυπώσει ο συνδυασμός του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, ήταν άκυρα.Όήταν λογικό έγιναν τεράστιες προσπάθειες όλη την νύχτα για την επαναεκτύπωσή τους και τελικά το πρωή της Κυριακής παραθόθηκαν τα νέα ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα.Το πρόβλημα όμως ήταν και τα ψηφοδέλτια που είχαν μοιραστεί σε πολλά άτομα τις προηγούμενες ημέρες και έπρεπε με κάποιο τρόπο να ενημερωθούν πριν προλάβουν να ψήφίσουν.

Την ενημέρωση αυτή, που γίνεται σήμερα από το πρωί σε όλα τα εκλογικά τμήματα, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση"

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Καταγγέλλουμε τις ανοίκειες τακτικές προσπάθειας επηρεασμού του εκλογικού σώματος από δημοτικούς συμβούλους και στελέχη του συνδυασμού «Γαλάτσι Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο», του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, με πρόσχημα την ενημέρωση των εκλογέων για τα παράτυπα ψηφοδέλτια της συγκεκριμένης παράταξης.

 

Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη!

 

Καλούμε τον Δήμαρχο και τη δημοτική του παράταξη, να σεβαστούν την εκλογική διαδικασία.

Είναι σαφές ότι οποιοδήποτε παράτυπο ψηφοδέλτιο οποιασδήποτε παράταξης είναι ΑΚΥΡΟ!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

Επειδή «η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική σου» (ή τη δική μου ή τη δική σας) «μελαγχολία» - όπως θα έλεγε ο «παλιός Διονύσης» - έρχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιούς θα αφήσεις!

Τώρα λοιπόν, ελάχιστες ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, είναι όμορφη η στιγμή, για να κάνουμε το βήμα, ενισχύοντας παντού τη «ΛαΪκή Συσπείρωση» σημαδεύοντας την Πολιτική που θυσιάζει τις ζωές και το βιός μας στο βωμό του κέρδους!

Η Αριστερά δεν ηττήθηκε, οι αγωνιστές και οι προοδευτικοί άνθρωποι δεν ηττήθηκαν, γιατί υπάρχουν οι κομμουνιστές, υπάρχει το ΚΚΕ που ποτέ δεν γονάτισε!

Αυτό που ηττήθηκε είναι «κάτι» που υποδύθηκε την «αριστερά» για να την εξευτελίσει!

Ας το πάρουμε αλλιώς, για τις ανάγκες των πολλών, με τόλμη και ανιδιοτέλεια κόντρα στους «πρασινο-μπλε – ροζ» επίδοξους διαχειριστές (και στην Τοπική Διοίκηση) της ίδιας βάρβαρης πολιτικής, που μας καίνε, μας πνίγουν, μας φτωχοποιούν στο όνομα της «κανονικότητας, του ρεαλισμού και των επενδυτικών βαθμίδων»!

Ιορδάνης Θωμαϊδης

Συνταξιούχος Δημοσιογράφος,Αρχισυντάκτης Δελτίου Ειδήσεων ΕΡΤ...

 

 

Την Παρασκευή το βραδυ, ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος ,έκλεισε την προεκλογική περίοδο , με την κεντρική του ομιλία, σε μια μεγάλη συγκέντρωση,  στο Παλιό Τέρμα Γαλατσίου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο που μέχρι πρότινος υπήρχε το κτίριο που στέγαζε το Goody' s και μετά το πέρας των εργασιών του Μετρό , θα αποτελέσει τμήμα της Κεντρικής Πλατείας της πόλης μας.

Όπως ήταν λοιπόν λογικό, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα που έγιναν ,με την αγορά και γκρέμισμα του κτιρίου, για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα το όνειρο πολλών δεκαετιών. Ένα έργο που θα δώσει ανάσα και ταυτότητα στην πόλη...όπως είπε.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος,μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, παρουσίασε τα πεπραγμένα της 4ετίας 2019-2023. Μίλησε για τα  μικρά και  μεγάλα έργα της Δημοτικής Αρχής.


Μίλησε  για έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους. Όπως είπε, η αγορά του οικοπέδου και η  αναβίωση του θερινού σινεμά Ζαϊρα, η ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού, οι δύο νέοι  Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, η δημιουργία 3 Δημοτικών πάρκινγκ και η παραχώρηση χρήση της ΛΑΤΌ, είναι έργα που θα αλλάξουν την όψη της πόλης.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος ,εμφανίστηκε σίγουρος για την νίκη του και ζήτησε από τον κόσμο να τον ενισχύσει, ώστε να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν  ξέχασε να αναφερθεί για μια ακόμα φορά  και να ευχαριστήσει , τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους του Δήμου και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις , για τον εποικοδομητικό τους ρόλο. 

 

 

Ο Πέτρος Ζάκης, είναι ο ορισμός του ενεργού πολίτη: Μεσήννιος από καταγωγή, ζει στο Γαλάτσι από το 1964.

Τεχνικός κινηματογράφου και φωτογράφος, με πολύχρονη εμπειρία στο φωτογραφικό ρεπορτάζ, και ταυτόχρονα δραστήριο μέλος σε κινήματα πολιτών και πολιτιστικούς συλλόγους.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της «Δράσης για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό
και την Ποιότητα Ζωής στο Γαλάτσι».

Σίγουρα θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε μαζί του σε κάποιο από τα γνωστά στέκια συζήτησης και συναντήσεων των ενεργών πολιτών της πόλης μας!

 

Την Τετάρτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου, Γερμάνου Μελισσουργού.

Ο χώρος έξω από το Εκλογικό Κέντρο στην Τράλλεων 132 γέμισε από πολίτες κάθε ηλικίας. Ένα μείγμα γενεών, από τους baby boomers έως την Γενιά Ζ, που προσήλθαν για να ακούσουν από κοντά τις προτάσεις του Γερμάνου Μελισσουργού και να γνωρίσουν την ομάδα της "Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών".

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, περιέγραψε την κατάσταση  και τα προβλήματα της πόλης, μιας πόλης που όπως είπε, γινεται ολοένα και περισσότερο πιο αφιλόξενη για τους πολίτες της.

 Αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση των πεζοδρομίων, στις γερασμένες υποδομές και την χρόνια εγκατάλειψη των γειτονιών της. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, ο Συνδυασμός του προτείνει τον προτείνει τον σχεδιασμό και άμεση ανάπλασην όλων των ελεύθερων χώρων,πλατειών,παιδικών χαρών στις γειτονιές της πόλης,καθώς επίσης την αξιοποίηση πόρων για; την αγορά απαλλοτρίωση ελεύθερων οικοπέδων για αυτόν τον λόγο

Μίλησε για πεζοδρομήσεις στους κεντρικούς άξονες και τις γειτονιές της πόλης διαπλάτυνση των πεζοδρομίων σε ολόκληρη την πόλη και ιδιαίτερες παρεμβάσεις για τους γονείς που κινούνται με μικρά παιδιά, τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους.

Στα σχέδια τους είναι και η μελέτη για πεζοδρομήσεις δρόμων γύρω από την κεντρική αγορά, επέκταση των υπαρχόντων πλατειών, δημιουργία πράσινων διαδρομών που θα συνδέουν τις πλατείες μεταξύ τους. Δημιουργία τοπικών αγορών και κέντρων σε κάθε γειτονιά

Ιδιάιτερη αναφορά έκανε  στο Δάσος Βεϊκου - Τουρκοβούνια, τα οποία όπως είπε  κινδυνεύουν καθώς διεκδικούνται από ιδιωτικά συμφέροντα και πρότεινε την  άμεση συγκρότηση μόνιμης νομικής υπηρεσίας, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης και πολιτών, για τη νομική υπεράσπιση του δασικού χαρακτήρα τους.

Και το λατομείο Λεβεντάκη όμως ,που  σήμερα είναι εγκαταλειμμένο και κινδυνεύει να χαθεί καθώς δεν έχει χαρακτηρισθεί δασικός χώρος ή Μητροπολιτικό πάρκο, είναι στις προτεραιότητές τους , αφού όπως δηλώνουν και στο πρόγραμμά τους , θα αξιοποιήσουν  κάθε νόμιμο μέσο για  να μετατραπεί σε έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου μέσα στον ιστό της πόλης

Από την ομιλία δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια ..το ΠΑΛΑΙ, για το οποίο θα ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και την  πραγματική μετατροπή του σε δημόσιο χώρο αθλητισμού και πολιτισμού.

Αναφορά έγινε και στην συντήρηση σχολείων και την προσπάθεια  εύρεσης  ελεύθερων χώρων ,για την ανέγερσης νέων, ώστε τα παιδιά να μεταφερθούν από τα σχολεία της Γκράβας στο Γαλάτσι

Αξιοπρόσεκτο της χθεσινής ομιλίας  ήταν, αφού  έλειπαν οι συνήθεις χειροκροτητές των ομιλιών , η προσοχή με την οποία το ακροατήριο παρακολούθησε την ομιλία και άκουσε τις προτάσεις του Γερμάνου Μελισσουργού.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων Συμβούλων.