Σκέψεις μετά τις δημοτικές εκλογές...
από τον Σπύρο Παναγιώτου υποψήφιο Δήμαρχο και εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο  με την δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ,ο τόπος μου" 

Οι πολίτες έδωσαν την ετυμηγορία τους την περασμένη Κυριακή. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πια δεδομένο και σεβαστό. Η ιστορικών, για την πόλη μας,  διαστάσεων επιτυχία του κ. Μαρκόπουλου διαμορφώνει ένα τοπίο που καλεί σε σοβαρούς προβληματισμούς και εκτιμήσεις.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου απαρτίζεται από  33 Δημοτικούς Συμβούλους.Το μέτρο εκλογής τους βγαίνει  από την διαίρεση των εγκύρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό των εδρών. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο και το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν κατανέμονται ανά μία μεταξύ όλων των συνδυασμών, είτε έλαβαν έδρα κατά το προηγούμενο εδάφιο είτε όχι, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.

Στις εκλογές της 26ης Μαίου οι 

Εγγεγραμμένοι ήταν 38.414 - Ψήφισαν 25.900 - Έγκυρα 24.943 (96,31%)  - Άκυρα 575(2,22%)  - Λευκά 382 (1,47)

Το μέτρο λοιπόν για την απόκτηση έδρας ήταν 24.943/33= 756 ψήφοι......Η 3η έδρα του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, η 2η έδρα για την Αγγέλικα Σαπουνά και η μία έδρα για τον Σπύρο Παναγιώτου κερδήθηκαν ..γιατί οι συνδυασμοί τους είχαν τα υψηλότερα υπόλοιπα και μοιράσθηκαν τις 3 αδιάθετες έδρες

 

Μαρκόπουλος Γεώργιος  - 61,34% -15.300 ψήφοι - 20 έδρες

Εκλέγονται

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 1.767
ΔΕΡΕΔΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  1.517

ΜΠΑΣΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

1.461
ΚΟΡΡΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1.304
ΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1.284
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 1.181
ΡΩΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1.118
ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  1.039
ΣΚΛΗΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1.022
ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 987
ΡΟΠΟΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  926
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΡΥΣΑΓΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) 921
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ (ΜΕΜΟΣ) 912
ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  828
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ 828
ΖΗΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  825
ΜΠΑΚΑΛΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ 814
ΚΑΖΑΓΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ 763
ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 744
ΑΡΓΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 739
   

 

Ζώμπος Κωνσταντίνος- 19,30% - 4185 - 6 έδρες

Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ!

 

ΖΩΜΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΑΣΠΑ) 820
ΛΕΠΙΔΑ-ΝΤΑΓΛΑ ΣΟΦΙΑ 676
ΚΙΤΣΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ)  569
ΜΠΟΥΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ  480
ΜΑΓΚΑΝΑΡΗΣ  ΠΕΤΡΟΣ 471

 

 


Χαραλαμπίδης Γρηγόριος- 
7,99 %- 1.993 - 3 έδρες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ  
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  312
ΙΜΠΡΙΑΛΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ 258

 

 

 

Σαπουνά Αγγελική (Αγγέλικα) - 4,38% - 1.092 - 2 έδρες

Γαλάτσι Από Κοινού

 

ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  
ΧΩΡΙΑΝΙΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 148

 

Ζέρβα-Γκιουρτζιάν Ελένη - 3,78% - 943 - 1 έδρα 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

 

ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ  

 

 

Παναγιώτου Σπυρίδων - 2,55% -635 - 1 έδρα

ΓΑΛΑΤΣΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΠΥΡΟΣ   

 

 

 

Σκεύος Σταύρος -0,66 % - 165 - 0 έδρες 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

 

Δείτε αναλυτικότερα την σταυροδοσία όλων των συνδυασμών

 

 

Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 81 από τα 88 εκλογικά τμήματα, ο Γιώργος Μαρκόπουλος λαμβάνει το 61,50%.Ένα αποτέλεσμα ,που σίγουρα δεν περίμεναν ούτε οι πλέον υπεραισιόδοξοι από το εκλογικό επιτελείο του Δημάρχου.

Με μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, βλέπουμε ότι τα υψηλό ποσοστό του Γιώργου Μαρκόπουλου,οφείλεται κατά κύριο λόγο,όχι τόσο στο ποσοστό του Κώστα Ζώμπου ,αλλά στην απρόσμενη συρρίκνωση των λεγόμενων "μικρών" Συνδυασμών.

Γιατί σύμφωνα με τις αναλύσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,βαρόμετρο  για την αυτοδυναμία ή μη του νυν Δημάρχου, ναι μεν θα ήταν το ποσοστό του Κώστου Ζώμπου,αλλά πολύ σημαντικό ρόλο θα έπαιζαν και οι μικροί.

Με την "Λαική Συσπείρωση" λοιπόν, να μην κάνει το άλμα και να  περιορίζεται απρόσμενα  σε ποσοστά χαμηλότερα των προηγούμενων εκλογών, τον Σύριζα να περιορίζεται στο πενιχρό 4,5% την Έλενα Ζέρβα να μην βρίσκει χώρο στην κεντροαριστερά και την Δημοτική κίνηση του Αμπάριζα να μένει κάτω από το 3%....λογικό  ήταν να κάνει πάρτυ ο Γιώργος Μαρκόπουλος τόσο στον κεντροδεξιό όσο και και στον κεντροαριστερό χώρο.

Όπως φαίνεται,ακόμα και η αποχώρηση του Μαγκανάρη από την δημοτική σκηνή λειτούργησε υπέρ του Δημάρχου, με τον κύριο όγκο των φίλα προσκείμενων στο χώρο του Πασόκ, να κατευθύνεται μαζικά προς τον νικητή Μαρκόπουλο.

 

Tη Παρασκευή το βράδυ ,έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου με την τελευταία και μεγαλύτερη κεντρική ανοιχτή συγκέντρωση, έξω από το εκλογικό κέντρο του νυν και υποψήφιου Δημάρχου, Γιώργου Μαρκόπουλου.

Ο νυν Δήμαρχος σε μια ομιλία ήπιων τόνων ,αλλά γεμάτη πάθος, αναφέρθηκε στο έργο της θητείας του, δίνοντας έμφαση στην χρήση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου(ΠΑΛΑΙ), στο Άλσος Βέϊκου, στην δημοτική συγκοινωνία που ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες, στην καθαριότητα και στα πολλά μικρά έργα που βοηθούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη προσπάθεια βελτίωσης των κτιριακών υποδομών των σχολείων,υποσχόμενος ότι θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για την βελτίωσή τους.Μίλησε για την υγιή οικονομική κατάσταση του Δήμου, ενός Δήμου χωρίς χρέη και με απόθεμα 9 εκατομμυρίων ευρώ,που οφείλεται στην  καλή και διαφανή  διαχείριση.

Περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί για την δημιουργία της κεντρικής πλατείας ,ενώ τόνισε την αλληλεγγύη του Δήμου προς τις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες της πόλης..

Στο τέλος της ομιλίας του, ζήτησε αυτοδυναμία και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την νίκη από την πρώτη Κυριακή στον συνδυασμό "Γαλάτσι,Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο.

omiliamarko...
omiliamarko8 omiliamarko8
omiliamarko...
omiliamarko3 omiliamarko3
omiliamarko...
omiliamarko10 omiliamarko10
omiliamarko...
omiliamarko9 omiliamarko9
omiliamarko...
omiliamarko1 omiliamarko1
omiliamarko...
omiliamarko4 omiliamarko4
omiliamarko...
omiliamarko5 omiliamarko5
omiliamarko...
omiliamarko7 omiliamarko7
omiliamarko...
omiliamarko6 omiliamarko6
omiliamarko...
omiliamarko2 omiliamarko2
omiliamarko...
omiliamarko12 omiliamarko12

Εορταστική η ατμόσφαιρα στην χθεσινή κεντρική και τελευταία προεκλογική ομιλία του Κώστα Ζώμπου, στα γραφεία του συνδυασμού "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" ,επί της Λεωφόρου Βεϊκου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, μπροστά σε ένα μεγάλο, ενθουσιώδες και αρκετά νεανικό κοινό,ε ξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ανανεώνοντας το ραντεβού και για την Κυριακή 2 Ιουνίου(επαναληπτικές εκλογές).

Για μια ακόμα φορά ανέπτυξε το πρόγραμμά του αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές και τη  συμπεριφορά της σημερινής Δημοτικής Αρχής..


Υποσχέθηκε να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και να εισακούει τα προβλήματα και τις ανάγκες του...."Γραφείο μας θα είναι ο δρόμος"....όπως χαρακτηριστικά είπε..