Tη Παρασκευή το βράδυ ,έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου με την τελευταία και μεγαλύτερη κεντρική ανοιχτή συγκέντρωση, έξω από το εκλογικό κέντρο του νυν και υποψήφιου Δημάρχου, Γιώργου Μαρκόπουλου.

Ο νυν Δήμαρχος σε μια ομιλία ήπιων τόνων ,αλλά γεμάτη πάθος, αναφέρθηκε στο έργο της θητείας του, δίνοντας έμφαση στην χρήση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου(ΠΑΛΑΙ), στο Άλσος Βέϊκου, στην δημοτική συγκοινωνία που ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες, στην καθαριότητα και στα πολλά μικρά έργα που βοηθούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη προσπάθεια βελτίωσης των κτιριακών υποδομών των σχολείων,υποσχόμενος ότι θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για την βελτίωσή τους.Μίλησε για την υγιή οικονομική κατάσταση του Δήμου, ενός Δήμου χωρίς χρέη και με απόθεμα 9 εκατομμυρίων ευρώ,που οφείλεται στην  καλή και διαφανή  διαχείριση.

Περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί για την δημιουργία της κεντρικής πλατείας ,ενώ τόνισε την αλληλεγγύη του Δήμου προς τις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες της πόλης..

Στο τέλος της ομιλίας του, ζήτησε αυτοδυναμία και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την νίκη από την πρώτη Κυριακή στον συνδυασμό "Γαλάτσι,Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο.

omiliamarko...
omiliamarko12 omiliamarko12
omiliamarko...
omiliamarko10 omiliamarko10
omiliamarko...
omiliamarko9 omiliamarko9
omiliamarko...
omiliamarko5 omiliamarko5
omiliamarko...
omiliamarko2 omiliamarko2
omiliamarko...
omiliamarko7 omiliamarko7
omiliamarko...
omiliamarko6 omiliamarko6
omiliamarko...
omiliamarko3 omiliamarko3
omiliamarko...
omiliamarko4 omiliamarko4
omiliamarko...
omiliamarko1 omiliamarko1
omiliamarko...
omiliamarko8 omiliamarko8

Εορταστική η ατμόσφαιρα στην χθεσινή κεντρική και τελευταία προεκλογική ομιλία του Κώστα Ζώμπου, στα γραφεία του συνδυασμού "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" ,επί της Λεωφόρου Βεϊκου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, μπροστά σε ένα μεγάλο, ενθουσιώδες και αρκετά νεανικό κοινό,ε ξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ανανεώνοντας το ραντεβού και για την Κυριακή 2 Ιουνίου(επαναληπτικές εκλογές).

Για μια ακόμα φορά ανέπτυξε το πρόγραμμά του αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές και τη  συμπεριφορά της σημερινής Δημοτικής Αρχής..


Υποσχέθηκε να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και να εισακούει τα προβλήματα και τις ανάγκες του...."Γραφείο μας θα είναι ο δρόμος"....όπως χαρακτηριστικά είπε..

 

 

 

Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (κατέχει δηλαδή 21 έδρες).Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

 

Περιφερειακές Εκλογές:

- Προς έναν (1) υποψήφιο σύμβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως και 3 περιφερειακοί σύμβουλοι.

- Προς έναν (1) ή δύο (2) υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 4 έως και 7 περιφερειακοί σύμβουλοι.

- Προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 8 έως και 12 περιφερειακοί σύμβουλοι

- Προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) ή τέσσερις (4) υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο Δήμος Γαλατσίου ανήκει  στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθήνα, στην οποία εκλέγονται 27 περιφερειακοί σύμβουλοι,οπότε ο εκλογέας μπορεί να βάλει έως  τέσσερις (4)σταυρούς

 

Δημοτικές Εκλογές:

 - Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια: έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης

- Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες:
      α. Όταν η εκλογική περιφέρεια έχει έως τρεις (3) έδρες: έναν (1) σταυρό προτίμησης
      β. Όταν η εκλογική περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις (3) έδρες: έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης
           και
      έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από τις λοιπές εκλογικές περιφέρειες του δήμου

- Σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων: έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης

- Σε κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων: έναν (1) σταυρό προτίμησης

Στον Δήμο Γαλατσίου, ο εκλογέας μπορεί να επιλέξει έως τρεις (3) υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους...

ΥΓ:Τα ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό προτίμησης είναι έγκυρα

 

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση  του Σύριζα στο Γαλάτσι την Πέμπτη 23 Μαϊου  στις  8:00 μ.μ. στη διασταύρωση Βεΐκου και Πρωτοπαπαδάκη (εκλογικό περίπτερο)

Ομιλητές:

Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομίας

Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπερ/ρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής - υποψ. με τη "Δύναμη Ζωής"

Αγγέλικα Σαπουνά, υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου με τη Δ.Π.  "Γαλάτσι από Κοινού".

Σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικότητας, με την συμμετοχή εκατοντάδων Γαλατσιωτών,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/5 στο
Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Γαλάτσι,με κύριο ομιλητή τον  υποψήφιο Δήμαρχο και 
επικεφαλής της 
 Λαϊκής Συσπείρωσης Γρηγόρη Χαραλαμπίδη.