
Άνετο τρίποντο του ΠΑΣ στο ματς απέναντι στους γείτονες, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' ΕΠΣΑ.
Στο καθαρά αγωνιστικό του μέρος, το παιχνίδι του ΠΑΣ με τα Πατήσια στο γήπεδο Ταύρου εξελίχθηκε σε... μονόλογο για τους -τυπικά- γηπεδούχους(στο δημοτικό στάδιο του Άλσους Βεϊκου γίνονται έργα).
Το τελικό 5-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης και τη διαφορά των δύο ομάδων. Ωστόσο, η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τη σύρραξη που σημειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Ήταν το 49' όταν ο Γεωργίου πέτυχε με σουτ το 3-0, εδραιώνοντας το προβάδισμα της ομάδας του. Ο σκόρερ κάτι φέρεται να είπε στον γκολκίπερ Μανιατόπουλο, ο οποίος αντέδρασε και τον εξύβρισε! Ακολούθησε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, που είχε ως συνέπεια να αποβληθούν οι δύο πρωταγωνιστές του περιστατικού, ο Γεωργίου με δεύτερη κίτρινη και ο Μανιατόπουλος με απευθείας κόκκινη κάρτα. «Θύμα» της σύρραξης ήταν και ο Ζώτος, ο οποίος επίσης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα. Κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, ο Γεωργίου δέχθηκε επίθεση από άνθρωπο του πάγκου των Πατησίων, οι δυο τους «πιάστηκαν στα χέρια», ενώ τα συμβάντα έχει καταγράψει ο διαιτητής Κασίδης στο φύλλο αγώνος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με οκτώ παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, αφού από το 13ο λεπτό είχε αποβληθεί επίσης με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μανέτας για εξύβριση στον διαιτητή!
Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, μόλις στο 2ο λεπτό ο Γεωργίου άνοιξε το σκορ με σουτ (1-0), ενώ στο 9' ο Θεοδωρακάτος με ωραία προσωπική ενέργεια και πλασέ πέτυχε το 2-0. Μετά το 3-0 του Γεωργίου στο 49', ακολούθησαν άλλα δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 83' ο Παππάς έκανε το 4-0 με σουτ και στο 87' ο Μιντζόλι με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.
Διαιτητές: Κασίδης, Παπαθανασίου-Πρίντζιος
ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ (Βαγγέλης Γαλάνης): Θεοφανίδης, Σταύρου (77' Παππάς), Σφακιανάκης, Ζαγκουντίνος, Πλαϊτάκης (54' Ζάχαρης), Καραγάτσης, Τουλούμης (77' Μιντζόλι), Νταβαρίνος, Γεωργίου, Θεοδωρακάτος (63' Καλαϊτζίδης), Καριατλής (63' Δερεδίνης)
ΠΑΤΗΣΙΑ (Μαρίνος Δημόπουλος): Μανιατόπουλος, Θωμαΐ, Ποταμιάνος (68' Παναγόπουλος), Κιαπέκος (54' Πέντζος), Οικονόμος, Μπαρδάνης (46' Κοκαβέσης), Μανέτας, Τζουρμανάς (68' Ντούνης), Ζώτος, Σαραγούδας, Μαυράκης (32' Αλιάι).


Ματσάρα με «χορταστικό» σκορ είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι βρέθηκαν στο δεύτερο γήπεδο του Ταύρου σήμερα (28/9) το πρωί.
Ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΣ Γαλάτσι(γίνονται έργα στο γήπεδο του Άλσους Βεϊκου) υποδέχθηκε την Κοψαχείλα στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Β' ΕΠΣΑ, με τους φιλοξενούμενους να αποφεύγουν την ήττα λίγο πριν την εκπνοή και να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τα υπέροχα γκολ του Γαλατσίου, αλλά και από τις αλλοπρόσαλλες
υποδείξεις του διαιτητή Μαλανδράκη και του πρώτου βοηθού Ρισσάκη, που δημιούργησαν εκνευρισμό και στα δύο «στρατόπεδα».
Στο πρώτο μέρος η Κοψαχείλα είχε την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να κάνει τις σπουδαίες φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Παρ' όλα αυτά, ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 45', όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Μουρελάτου ο γκολκίπερ Θεοφανίδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα, η οποία πέρασε τη γραμμή της εστίας του για το 0-1.
Το Γαλάτσι μπήκε ορμητικά στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε ένα πεντάλεπτο ευτύχησε να φτάσει στην ανατροπή με δύο... γκολάρες! Στο 47' ο Θεοδωρακάτος εκτέλεσε με δύναμη φάουλ από τα 30 μέτρα και «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 μέσα σε αποθέωση! Πριν καν συνέλθουν οι ποδοσφαιριστές της Κοψαχείλας δέχθηκαν και δεύτερο πλήγμα. Ήταν το 49' όταν ο Σφακιανάκης επιχείρησε μεγάλη πάσα, ο Γεωργίου κατέβασε θαυμάσια και με γυριστό σουτ πέτυχε το 2-1, δίνοντας το έναυσμα για νέους πανηγυρισμούς!
Στο 75' ο Καραγάτσης έφυγε μόνος απέναντι στον Ευθυμίου, οι άνθρωποι της Κοψαχείλας ξεσηκώθηκαν για οφσάιντ, το σημαιάκι του Ρισσάκη έμεινε κάτω, όμως ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ, που απέκρουσε σωτήρια με το πόδι! Στην εξέλιξη της φάσης, ποδοσφαιριστής του Γαλατσίου πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει αράουτ για να συνεχίσει την προσπάθεια, όμως ο διαιτητής Μαλανδράκης διέκοψε το παιχνίδι υποδεικνύοντας πως η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου προς έκπληξη των παρευρισκόμενων!
Η Κοψαχείλα «έμεινε» στο παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο πριν το φινάλε. Ο Μαλανδράκης έδωσε «εύκολο» πέναλτι σε πτώση του Μουρελάτου στην περιοχή από επιτήρηση του Μπατζέλη, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως, η απόφαση φυσικά δεν άλλαξε και ο ίδιος ο... παθών ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-2 στο 90'! Στις καθυστερήσεις οι άνθρωποι της Κοψαχείλας ζήτησαν νέο πέναλτι για χέρι αμυνομένου μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο ρέφερι άφησε το ματς να συνεχιστεί, για να ολοκληρωθεί τελικά χωρίς νικητή.
Διαιτητές: Μαλανδράκης, Ρισσάκης-Λαιμοδέτης
ΓΑΛΑΤΣΙ (Βαγγέλης Γαλάνης): Θεοφανίδης, Μπατζέλης, Σφακιανάκης, Ζαγκουντίνος, Πλαϊτάκης, Καριατλής, Τουλούμης, Νταβαρίνος, Γεωργίου, Θεοδωρακάτος (72' Καραγάτσης), Σταύρου (72' Δερεδίνης)
ΚΟΨΑΧΕΙΛΑ (Σπύρος Φεύγας): Ευθυμίου, Μαύρος (79' Τσαπουρνής), Λαγοπάτης, Κωστής, Τρυφωνίδης, Κουτσουδάκης (48' Ασημακόπουλος), Κακαραντζάς (68' Ευαγγελόπουλος), Κόγιας, Φούντος (68' Χαλδεάκης), Μουρελάτος, Ντούνης.
ΠΗΓΗ Soccerlive.gr


Απαλλαγμένοι από το βαθμολογικό άγχος αφού και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την σωτηρία, , οι ποδοσφαιριστές του Γαλατσίου και του Νεοπεντελικού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την αναμέτρησή τους, η οποία ολοκληρώθηκε με το «χορταστικό» 2-2.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι βρέθηκαν μέχρι την ανάπαυλα να προηγούνται με «καθαρό» σκορ. Μόλις στο 3' ο Σφακιανάκης πέτυχε το 1-0 με σουτ έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Καροτενούτο και στο 41' ο Ντούνης σημείωσε... μαγικό 2-0 με σουτ από θέση εκτός περιοχής.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι κυανόλευκοι είχαν κάποιες στιγμές για να «κλειδώσουν» το «τρίποντο», κάτι που δεν έκαναν και το... πλήρωσαν! Στο 78' ο Χουτόπουλος μείωσε σε 2-1 με σουτ και στο 85' ο Μεταξάς με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2!
Διαιτητές: Παναγιωτόπουλος, Μπάγιας-Κανελλόπουλος
ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Τερεκανίδης, Μπελούλι (60' Τσέπας), Σφακιανάκης, Σιτσινάβα, Γράβας, Ντούνης (84' Τσαμόγλου), Δερεδίνης (60' Φέκας), Νταβαρίνος, Τσοχαντάρης (74' Γιαννόπουλος), Καροτενούτο (84' Μόρκος), Μπούσιος
ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ (Δημήτρης Λειβαρτζινός): Τσούνης (60' Κυπριώτης), Τσόγκας (56' Ολάνης), Μπαλάσκας, Μεταξάς, Βογιατζής, Φλώρος, Μαντζώρος, Αδαμίδης, Χουτόπουλος, Γεωργαμλής, Γκρέμσι.

------------------------------------------------------------------------------------------------------.----------------------------

Κάτι ανάλογο συνέβη και στον αγώνα στο Παλιό Φάληρο.Κοψαχείλα και Κορωνίδα έπαιξαν ελεύθερα και χωρίς βαθμολογικές σκοπιμότητες , πρόσφεραν ωραίο θέαμα με τέσσερα γκολ, 2 για την κάθε ομάδα.
Η Κορωνίδα αν και το πάλεψε στις τελευταίες αγωνιστικές, βρίσκεται πλέον υποβιβασμένη στην Γ' ΕΠΣΑ.

(***) Υποβιβασμοί στην Β' ΕΠΣΑ
Στην τελική ευθεία μπαίνει, πλέον, το Πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ, το οποίο αποδεικνύεται συναρπαστικό και στους τρεις ομίλους του.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μάχες της ανόδου, όμως κι εκείνες για την αποφυγή του υποβιβασμού αναμένεται να προκαλέσουν έντονες συγκινήσεις. Άλλωστε, πολλές είναι οι εμπλεκόμενες ομάδες, ενώ απομένουν επτά... στροφές για την ολοκλήρωση του «μαραθωνίου». Πόσες από τις 48 ομάδες της Κατηγορίας, όμως, θα αναγκαστούν να... υποχωρήσουν επίπεδο;
Σύμφωνα με την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, «θα υποβιβαστούν συνολικά οκτώ (8) ομάδες. Δηλαδή, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο (2) τελευταίες θέσεις (15η, 16η), καθενός από τους τρεις (3) ομίλους, καθώς και δύο (2) ακόμα από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 14η θέση, μετά από μονούς αγώνες κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα». Συμπληρώνεται ότι «σε περίπτωση που από τους ανωτέρω αγώνες προκύψει ισοβαθμία ομάδων, θα ισχύσουν τα μεταξύ των ισοβαθμούντων αποτελέσματα και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 20 παρ. 10 του ΚΑΠ».
Σημειώνεται πως «από το γεγονός ότι ενδεχομένως: 1)δεν προβιβαστεί μία ή δύο ομάδες μας στη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και 2)υποβιβαστούν ομάδες μας από τη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, θα υποβιβαστεί ανάλογος αριθμός ομάδων από την Α' Κατηγορία στη Β' Κατηγορία και αντίστοιχα, από τη Β' Κατηγορία στη Γ' Κατηγορία».
Στην κατάληξή του το σχετικό άρθρο ορίζει πως «σε περίπτωση που υποβιβαστούν περισσότερα σωματεία, αυτά θα προκύψουν μετά τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ, σε ουδέτερα γήπεδα και θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 20 του ΚΑΠ».
Εν προκειμένω, με δεδομένο ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει υποβιβασμός από τη Γ' Εθνική και εφόσον οι πρωταθλήτριες της Α' Κατηγορίας επιβεβαιώσουν την παράδοση που θέλει την Ένωση των Αθηνών να έχει απόλυτη επιτυχία στα μπαράζ ανόδου, βάσιμες ελπίδες σωτηρίας έχει και η ομάδα που θα αποδειχθεί καλύτερη μεταξύ εκείνων που θα καταλάβουν στη 14η θέση στους τρεις ομίλους της Β' ΕΠΣΑ..

Έκανε το... χρέος του στο δεύτερο ημίχρονο το Γαλάτσι, λύγισε με 3-0 την ΑΕ Περιστερίου και σφράγισε τη σωτηρία του(***) στη Β' ΕΠΣΑ δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του Πρωταθλήματος.
Πρωταγωνιστής των κυανόλευκων ήταν ο Ντούνης, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και είχε και προσπάθεια στο δοκάρι.
Μετά από ένα άκαρπο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 48' χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ντούνης με πλασέ (1-0), για να ακολουθήσουν άλλα δύο γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο 57' ο Τουλούμης κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Θεοδωρακάτος για το 2-0 και στο 65' ο Ντούνης «χτύπησε» πάλι, πετυχαίνοντας με πλασέ το 3-0. Στο 76' ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Γαλατσίου είχε και δοκάρι με απευθείας χτύπημα κόρνερ.
Διαιτητές: Μαλανδράκης, Λουκούμης-Τζίβρας
ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Τερεκανίδης, Τσέπας (81' Μπάρμπας), Σφακιανάκης, Ζαγκουντίνος, Σιτσινάβα (81' Μπελούλι), Ντούνης (81' Α. Γιαννόπουλος), Τουλούμης, Νταβαρίνος, Τσοχαντάρης, Θεοδωρακάτος (67' Δερεδίνης), Καροτενούτο (74' Γράβας)
ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Δημήτρης Γράφας): Φ. Γιαννόπουλος, Αθανασιάδης, Θαναηλάκης (46' Μπιθαράς), Καραμάνης (53' Μπουσδούκος), Νάστος, Καλογήρου (72' Καλτσουκαλάς), Γκουντουβάς, Σκόδρας (58' Γρέζης), Χρυσαφίδης, Ποθητός (46' Χρηστάκος), Κ. Γιαννόπουλος.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο δημοτικό στάδιο Χωράφας, η Κορωνίδα που το παλεύει με την πλάτη στον τοίχο, πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι στον Άγιο Ιερόθεο.
Έτσι, ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα,διατήρησε (μαθηματικά)τις ελπίδες της για αποφυγή του υποβιβασμού(***), ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε στο Πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ.
Μετά από ένα «άκαρπο» πρώτο ημίχρονο, οι κόκκινοι πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα επτά λεπτών στο δεύτερο μέρος και «καθάρισαν» το ματς. Στο 49' ο Παπαδέλης, στο 50' ο Τσελέντης και στο 55' ο Σταυρακάκης έθεσαν γερές βάσεις για την επικράτηση. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι κιτρινόμαυροι, ήταν να μειώσουν για το τελικό 1-3 στο 80' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νταγιαντά.
Διαιτητές: Γκούντας, Παγούδης-Στρίκος
ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Τάκης Τριανταφύλλου): Κουτσογιάννης, Πανταζόπουλος, Λάγιος, Ν. Γκέρος (60' Χαρίσης), Καργιώτης, Παπακωνσταντίνου, Μάλλης, Βογιατζής, Πάσχος, Νταγιαντάς, Καρακασίλης (76' Π. Γκέρος)
ΚΟΡΩΝΙΔΑ (Πάρης Πάτσιος): Γιαννακουδάκης, Ντόγια, Σταμάτης (10' λ.τρ. Τσελέντης), Καράμπελας, Ξένος, Λάνη, Παπαδέλης (85' Αθανασόπουλος), Κουτσουβέλης, Σταυρακάκης (90' Γκέλας), Κουβαράς (46' Καζαντζής), Σκέμπι (46' Ζενέλι

(***) Υποβιβασμοί στην Β' ΕΠΣΑ
Στην τελική ευθεία μπαίνει, πλέον, το Πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ, το οποίο αποδεικνύεται συναρπαστικό και στους τρεις ομίλους του.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μάχες της ανόδου, όμως κι εκείνες για την αποφυγή του υποβιβασμού αναμένεται να προκαλέσουν έντονες συγκινήσεις. Άλλωστε, πολλές είναι οι εμπλεκόμενες ομάδες, ενώ απομένουν επτά... στροφές για την ολοκλήρωση του «μαραθωνίου». Πόσες από τις 48 ομάδες της Κατηγορίας, όμως, θα αναγκαστούν να... υποχωρήσουν επίπεδο;
Σύμφωνα με την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, «θα υποβιβαστούν συνολικά οκτώ (8) ομάδες. Δηλαδή, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο (2) τελευταίες θέσεις (15η, 16η), καθενός από τους τρεις (3) ομίλους, καθώς και δύο (2) ακόμα από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 14η θέση, μετά από μονούς αγώνες κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα». Συμπληρώνεται ότι «σε περίπτωση που από τους ανωτέρω αγώνες προκύψει ισοβαθμία ομάδων, θα ισχύσουν τα μεταξύ των ισοβαθμούντων αποτελέσματα και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 20 παρ. 10 του ΚΑΠ».
Σημειώνεται πως «από το γεγονός ότι ενδεχομένως: 1)δεν προβιβαστεί μία ή δύο ομάδες μας στη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και 2)υποβιβαστούν ομάδες μας από τη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, θα υποβιβαστεί ανάλογος αριθμός ομάδων από την Α' Κατηγορία στη Β' Κατηγορία και αντίστοιχα, από τη Β' Κατηγορία στη Γ' Κατηγορία».
Στην κατάληξή του το σχετικό άρθρο ορίζει πως «σε περίπτωση που υποβιβαστούν περισσότερα σωματεία, αυτά θα προκύψουν μετά τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ, σε ουδέτερα γήπεδα και θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 20 του ΚΑΠ».
Εν προκειμένω, με δεδομένο ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει υποβιβασμός από τη Γ' Εθνική και εφόσον οι πρωταθλήτριες της Α' Κατηγορίας επιβεβαιώσουν την παράδοση που θέλει την Ένωση των Αθηνών να έχει απόλυτη επιτυχία στα μπαράζ ανόδου, βάσιμες ελπίδες σωτηρίας έχει και η ομάδα που θα αποδειχθεί καλύτερη μεταξύ εκείνων που θα καταλάβουν στη 14η θέση στους τρεις ομίλους της Β' ΕΠΣΑ..
Πηγή : Soccerlive