e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των «Σταθερών Συγκοινωνιών», αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερΤαμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

 Οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ έχουν, ως εξής:

  • Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
  • Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00
  • Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας
  • Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
  • Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας
  • Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00.

Όπως αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «η κυβέρνηση, κατ' εντολή των τοκογλύφων δανειστών, στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι' αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες».

Επίσης, στην ανακοινωσή τους σημειώνουν «πως με τις τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται, διεκδικούν και κατακτούν δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς και διεκδικούν δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα». «Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και τρεις μήνες συλλογική σύμβαση εργασίας και η κυβέρνηση, μαζί με τη διοίκηση της εταιρείας, υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας, για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα. Ο εργασιακός μεσαίωνας των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών δεν θα περάσει. Γι' αυτό, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (ΗΣΑΠ-Μετρό-Τραμ) προχωράμε το επόμενο δεκαπενθήμερο σε σειρά προειδοποιητικών κινητοποιήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

 

ΠΗΓΗ:www.dikaiologitika.gr

Σε απεργιακό κλοιό εισέρχεται η πρωτεύουσα από σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αντιδρούν στη μεταβίβαση των Εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, θυγατρική του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με την υπαγωγή των εταιρειών στο υπερταμείο ανοίγει διάπλατα η πόρτα για την ιδιωτικοποίησή τους.

Σήμερα, ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ, με αποτέλεσμα οι συρμοί να παραμείνουν ακινητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα την Κυριακή. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Κυριακή λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το απόγευμα (5 μ.μ.) στο Σύνταγμα.

 

​Η βουλευτής του Συριζα Ε. Αυλωνίτου (πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου)δεν λέει ποτέ όχι στη δημοσιότητα… Άλλωστε όπως τονίζει η ίδια, δουλειά και υποχρέωση των βουλευτών είναι να υπερασπίζονται την κυβερνητική πολιτική του κόμματός τους. Εκείνη πάντως έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κάνει τις πολιτικές της παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, οι οποίες περιλαμβάνουν από συμμετοχή σε πάνελ πολιτικής εκπομπής, μέχρι τηλεφωνική επικοινωνία στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια! Μάλιστα αυτή τη φορά πάει ένα βήμα παρά πέρα και ως πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια της κολύμβησης, φοράει το μαγιό της και υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική στην πισίνα για χάρη του Down Town.

Χαμογελαστή και άνετη, βουτάει στο νερό και ποζάρει από τον βατήρα της πισίνας, ενώ θέλοντας να στείλει και ένα μήνυμα υπέρ της… άσκησης και της υγιεινής ζωής, κάνει διατάσεις και τρέχει στον στίβο, με το κολάν και τα αθλητικά της παπούτσια.

Και δεν αρκείται μόνο σε αυτό, αλλά αποκαλύπτει και αρκετές προσωπικές πληροφορίες για τον άνθρωπο Ελένη και όχι τη βουλευτή.

«Δεν έχω προτίμηση σε κάποιον συγκεκριμένο τύπο άνδρα, όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση. Με γοητεύει η ευγένεια και δίνω σημασία στις γνώσεις και στην προσωπικότητα ενός άνδρα», λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πιο προσωπική εξομολόγηση, αφού πρώτα φυσικά έχει κάνει το χρέος της και έχει υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης.

Χαρακτηρίζει επίσης… «Σαπφώ Νοταρά» της πολιτικής, την άλλοτε σύντροφό της στο κόμμα, Ζ. Κωνσταντόπουλου, ενώ ακολουθώντας την ετυμολογική ερμηνεία της λέξης… γοητευτικός, δηλαδή εκείνος που βγάζει γοερές κραυγές, ανακηρύσσει τον Ανδρέα Λοβέρδο ως τον γοητευτικότερο άνδρα της Βουλής!

 

Όσο για την επεισοδιακή της εμφάνιση στην Αννίτα Πάνια, η κυρία Αυλωνίτου δεν κρύβει την ενόχλησή της και λέει:

«Στην Πάνια πήγα μια φορά που η συζήτηση αφορούσε στην αδειοδότηση των καναλιών και μία δεύτερη που μου ζήτησαν να μιλήσω τηλεφωνικά για το ΔΝΤ. Από τη στιγμή που η κυρία Πάνια θεώρησε πρέπον να με κοροϊδεύει δια τηλεφώνου, εγώ δεν πρόκειται να ξαναπάω, αλλά ούτε και να ξαναμιλήσω στην εκπομπή της. Περίμενα να επιδείξει έναν στοιχειώδη σεβασμό και δεν έχω τίποτα παραπάνω να πω για το πρόσωπό της».

ΠΗΓΗ & Φωτο:www.star.gr