e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Η δημοτική παράταξη "«Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» με επικεφαλής τον Κ.Ζώμπο, μετά την  παρουσίαση  των εργασιών του Μετρό στο Γαλάτσι, ζητά άμεσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Μετρό στο Γαλάτσι. Σκοπός της συνεδρίασης,να συζητηθούν όλες οι προτάσεις και συντονισμένα ο Δήμος  να διεκδικήσει  το καλύτερο για την πόλη.

Επόμενη στάση: Γαλάτσι.   Μέχρι τότε όμως;

 

Η νέα γραμμή 4 του Μετρό είναι ένα σπουδαίο δημόσιο έργο. Ένα έργο με 3 στάσεις στην πόλη μας που θα εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας. Στο διάστημα της κατασκευής του όμως, πρέπει οι ζωές μας να συνεχιστούν και τα 3 εργοτάξια να λειτουργήσουν λαμβάνοντας υπόψη όλους εμάς που ζούμε εδώ.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Αττικό Μετρό θέσαμε όλα τα ζητήματα για την κατασκευή του έργου με σεβασμό στην πόλη. 

·  Κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη για το σύνολο του Δήμου. Πρέπει να μελετηθούν εναλλακτικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε επίπεδο Δήμου ώστε να αποτραπεί η συμφόρηση στους δρόμους της πόλης. 

 

·  Ελαχιστοποίηση του χώρου που θα καταλαμβάνουν τα εργοτάξια. Ο χώρος που θα οριοθετηθεί για τις εργασίες του μετρό πρέπει να σχεδιαστεί με πρόνοια, ώστε να περιορίζεται η κατάληψη του οδοστρώματος αλλά και των κοινόχρηστων χώρων. Πρέπει να διασφαλίζονται δίοδοι διέλευσης και να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

 

·  Κανένα δέντρο χαμένο. Κάθε δέντρο, κάθε παρτέρι με πράσινο που θα αποξηλωθεί, πρέπει να μεταφυτευθεί ή να αντικατασταθεί στο ακέραιο. Η διατήρηση του οικολογικού χαρακτήρα της πόλης μας να παραμείνει αναλλοίωτη.

 

·  Αποκατάσταση του αστικου εξοπλισμού. Κάθε παγκάκι, στύλος φωτισμού, κάδος, προτομή και συντριβάνι που θα καθαιρεθεί πρέπει να επανατοποθετηθεί ή να κατασκευαστεί εκ νέου έως την παράδοση του σταθμού στην πόλη. Η ποιότητα ζωής της πόλης μας είναι αδιαπραγμάτευτη!Ο Δήμος Γαλατσίου παράλληλα με την Αττικό Μετρό Α.Ε. πρέπει να προβεί επίσης σε ενέργειες για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης όλο αυτό το διάστημα. Για αυτό προτείνουμε:

·  Εκπόνηση κυκλοφοριακής και συγκοινωνιακής μελέτης για το σύνολο του Δήμου και όχι αποσπασματικά γύρω από τα εργοτάξια.

·  Άμεσες ενέργειες για μετακίνηση των λαϊκών αγορών σε παράπλευρες οδούς όπως θα προκύψει από τις μελέτες.

·  Κατασκευή  δημοτικών χώρων στάθμευσης σε κάθε στάση.

·  Πρόβλεψη στον νέο προϋπολογισμό για μειώσεις σε Δημοτικούς φόρους και τέλη για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις καθόλη τη διάρκεια των εργασιών του Μετρό.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Μετρό στο Γαλάτσι, ώστε να συζητηθούν όλες οι προτάσεις και συντονισμένα να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την πόλη μας. 

Για την παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!»Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου 

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα 

Γεωργία Κιτσίνη 

Χριστίνα Μπούρα 

Πέτρος Μαγκανάρ

 

 

Η Ένωση Γονέων Γαλατσίου με ανακοίνωσή της εκφράζει την  στηριξη  στον αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Οκτωβρίου 2021.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Γονέων Γαλατσίου στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργιακή κινητοποίηση την 11η Οκτωβρίου 2021. Πιστεύουμε, ότι πρέπει μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να ανατρέψουμε την πολιτική, που έχει σκοπό την απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία των σχολείων ακόμη και σήμερα με κενά σε εκπαιδευτικούς. Επέλεξαν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27 και 28 μαθητές σε κάθε τμήμα μιλώντας προκλητικά για πανελλαδικό μέσο όρο των 17 μαθητών.

Το Υπουργείο δεν φρόντισε να βελτιωθούν οι υποδομές στα σχολεία με νέες αίθουσες και νέες σχολικές μονάδες.

Αντίθετα επέλεξε με το νόμο, που βιαστικά ψηφίστηκε το καλοκαίρι, να νομοθετήσει την αναζήτηση από τα σχολεία χρηματοδότησης και από τον ιδιωτικό τομέα, την λειτουργία των σχολείων με οικονομικά κριτήρια, την ανισότητα, που θα προκαλέσει το πολλαπλό βιβλίο, και την αξιολόγηση των σχολείων ανάλογα με την εύρεση πόρων από χορηγούς.

Για τα παιδιά μας όμως δεν θέλουμε ένα σχολείο, που θα λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς, αλλά εκείνο το σχολείο, που θα είναι δημόσιο και δωρεάν, και θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας για μόρφωση.

Θα αγωνιστούμε μέσα από τους συλλόγους γονέων για να πετύχουμε τους στόχους, που έχουμε βάλει. Στον αγώνα αυτό είμαστε πλάι στους εκπαιδευτικούς και τις διεκδικήσεις τους.

Γαλάτσι 10.10.2021 Το ΔΣ της Ένωσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) διοργανώνει ιστορικό περίπατο στη λεγόμενη «Λαμπρινή», το πιο πρόσφατα κατοικημένο τμήμα του Γαλατσίου, από τη δεκαετία του ’40 μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στις 10:30 το πρωί

Ραντεβού

στη διασταύρωση Κουντουριώτου & Τράλλεων,

που κάποτε ήταν ρέμα και πλημμύριζε. Θα περπατήσουμε ως το πάρκο Ηνιόχου και θα μιλήσουμε για την ιστορία του, θα προχωρήσουμε ως το μοναχικό πεύκο στη Δρυάδων που σκίαζε κάποτε την ταβέρνα του ‘Παμεινώντα, θα συνεχίσουμε κάτω απ’ την Παπαφλέσσα, όπου η πρώτη μικρή συνοικία τη δεκαετία του ’40, το κανατάδικο του Παπαγεωργίου, το κτήμα του Τσάκωνα και ο καταυλισμός που φιλοξένησε για λίγο επιζήσαντες μετά τον πόλεμο Εβραίους και θα προχωρήσουμε ως την Αγίας Ειρήνης, στην ΕΥΔΑΠ. Εδώ θα μιλήσουμε για την ΟΥΛΕΝ, την ύδρευση του Γαλατσίου, τη μάχη του διυλιστηρίου 4 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς, για τα Δεκεμβριανά του ’44, και θα καταλήξουμε στο Παλαί.

Στη βόλτα θα μας συντροφέψουν Γαλατσιώτες και Γαλατσιώτισσες που έχουν αφηγηθεί τη ζωή τους στην Ομάδα μας και θα ξαναζωντανέψουν για χάρη μας κάποιες από τις μνήμες τους.

Θα χαρούμε πολύ να είσαστε κι εσείς στην παρέα μας.