e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η δημοτική παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» ,λέει Oxι στον Σταθμό μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας ,που τοποθετήθηκε σε ταράτσα κτιρίου πυκνοκατοικημένης γειτονιάς και σε απόσταση μόλις 60 μ. από δυο δημοτικά σχολεία κι ένα νηπιαγωγείο,

 

Σταθμός μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία: Λέμε ΟΧΙ

Σταθμός μετάδοσης –όχι απλή κεραία– κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα κτιρίου πυκνοκατοικημένης γειτονιάς και σε απόσταση μόλις 60 μ. από δυο δημοτικά σχολεία κι ένα νηπιαγωγείο, συγκεκριμένα το σχολικό συγκρότημα του 3ου και 4ου δημοτικού σχολείου Γαλατσίου, επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι σε μια πόλη πνιγμένη στις κεραίες, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την υγεία των κατοίκων της.

Η δημοτική παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» με τους δημοτικούς της συμβούλους, την επικεφαλής Αγγέλικα Σαπουνά και τον Νίκο Χωριανόπουλο, μέλη και φίλους, καθώς και τον περιφερειακό σύμβουλο της «Δύναμης Ζωής – Ρένα Δούρου», Γιώργο Μπαλάφα, συμμετείχαμε σήμερα στην κινητοποίηση των κατοίκων και των συλλόγων γονέων των σχολείων, ενώνοντας τη φωνή μας με τις απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες τους, στηρίζοντας και συνυπογράφοντας το αίτημά τους προς κάθε αρμόδιο φορέα για την αποξήλωση του σταθμού.

Ø  Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ø  Ως πρώτο βήμα ζητάμε την ενημέρωση και τη λήψη απόφασης από το αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο και την σύγκληση της δημοτικής επιτροπής κεραιών για την ανάληψη συγκεκριμένης δράσης καθώς και της νομικής και οικονομικής στήριξης του αγώνα των κατοίκων.

 

Ø  Ο νόμος «Βορίδη» του 2019, που «διευκολύνει» τις διαδικασίες αδειοδότησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας εις βάρος της διαφάνειας των διαδικασιών και αφαιρώντας κάθε δικαιοδοσία ελέγχου από τις τοπικές κοινωνίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, δήμους και περιφέρειες, πρέπει να καταργηθεί και ν’ αντικατασταθεί από ένα θεσμικό πλαίσιο που θα έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων και όχι την κερδοσκοπία εταιρειών και ιδιωτών. 

 

«Γαλάτσι Από Κοινού»                                 

Γαλάτσι, 26 / 9 / 2022

 

 

Το Γραφείο Προστασίας των Ζώων Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4 Οκτωβρίου), διοργανώνει δράση υιοθεσίας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, από τις 10:00 έως τις 15:00, στον χώρο του Πάρκου Κοινωνικοποίησης και Άσκησης Σκύλων, στο Άλσος Βεΐκου.

Γνωρίστε τους φίλους μας που ψάχνουν να βρουν μια τρυφερή αγκαλιά!

Για περισσότερες πληροφορίες: 2132055437

 

 

 

 

 

Ελάτε στη γιορτή της Αιμοδοσίας!

Πέρασε κι εσύ το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, μεταδίδοντας τη Φλόγα της Αγάπης!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες, έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.

Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλης της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής. Αν θέλεις και εσυ να είσαι μαζί μας στην 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία στο Άλσος Βεΐκου το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου. 

Σας περιμένουμε μεγάλους και μικρούς, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί, στο Άλσος Βεΐκου.

 

Θα υπάρχουν και δραστηριότητες για παιδιά (παιχνίδια, face-painting κλπ).

 

Δήλωσε συμμετοχή Εδώ