e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Λόγω των εργασιών  για τη γραμμή 4 του Μετρό στην πλατεία Νικηφόρου Μανδηλαρά(πρώην Σκύρου) στο Νέο Τέρμα Γαλατσίου, όπου θα γίνει και ο σταθμός Βέϊκου,  αποσύρθηκε και  η προτομή του δολοφονηθέντος από τη χούντα των συνταγματαρχών αγωνιστή .

Και ενώ  όλοι ήταν σίγουροι,ότι  έχει μεταφερθεί και να φυλάσσεται σε ένα κλειστό χώρο,εθεάθη "καμουφλαρισμένη"  σε υπαίθριο χώρο του Παλαί σε  σε μια γωνιά δίπλα  σε οικοδομικά  υλικά και, έρμαια στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στους κινδύνους κλοπής για μεταπώληση του υλικού. Η εικόνα αυτή  της εγκατάλειψης, μόνο καλή δεν είναι ,ενώ σίγουρα δεν αποτίει τιμή στον Νικηφόρο Μανδηλά, που τον μήνα αυτόν συμπληρώνονται 56 χρόνια από την μαρτυρική δολοφονία του.

Δίπλα στην «πακεταρισμένη» προτομή και το «συσκευασμένο» επίσης βάθρο διακρίνεται (περιτυλιγμένη και αυτή) η μεγάλη σμυριδόπετρα που δώρισε στον Δήμο Γαλατσίου η κοινότητα Κορώνου, επί προεδρίας Νίκου Ιακ. Χουζούρη, για να τοποθετηθεί συμβολικά, ως δημόσιο «κτέρισμα» δίπλα στην προτομή του δημοκράτη αγωνιστή και διαπρεπούς δικηγόρου και διανοούμενου.

Προφανώς η αιτία αυτής της προχειρότητας, δεν είναι η έλλειψη εσωτερικού χώρου,αλλά η αδιαφορία των υπευθύνων του Δήμου.

Ελπίζουμε ΄να βρεθεί άμεσα ένας ασφαλής χώρος που να σέβεται την μνήμου αυτού του αγωνιστή.Μην ξεχνάμε δε,ότι  η προτομή θα πρέπει να τοποθετηθεί εκ νέου στην Πλατεία.

ΠΗΓΗ naxos times

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στο  Γαλάτσι για τους επόμενους 2 μήνες  ανακοίνωσε η αστυνομία, λόγω εργασιών κατασκευής της  Γραμμής 4 του μετρό.Οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως τις οδούς Αγίας Γλυκερίας, Ιπποκράτους & Λυσίου,στο Παλιό Τέρμα Γαλατσίου

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 25 Μαΐου έως 25 Ιουλίου και καθ' όλο το 24ωρο, θα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα παρακάτω οδικά τμήματα, ως εξής:

1.    Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 120,00 μ. περίπου, πριν την συμβολή της με την Λ. Βεΐκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Πρωτοπαπαδάκη.

2.    Τον ολικό αποκλεισμό της οδού Ιπποκράτους με εξαίρεση την χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης από οδό Αγ. Γλυκερίας και για μήκος 40 μ. περίπου.

3.    Τον χαρακτηρισμό ως αδιεξόδου της οδού Ιπποκράτους και στο τμήμα αυτής από την εργοταξιακή κατάληψη έως την οδό Λυσίου.

4.    Την αντιδρόμηση της οδού Λυσίου από την οδό Γαλλακηδών προς και έως την οδό Ιπποκράτους.

5.    Την απαγόρευση της δεξιάς στροφής των οχημάτων που κινούνται από την οδό Αγ. Γλυκερίας προς την οδό Ιπποκράτους.

6.    Την υποχρεωτική πορεία με στροφή δεξιά των οχημάτων που κινούνται στην οδό Λυσίου από την Λ. Γαλατσίου προς την οδό Ιπποκράτους.

7.    Την υποχρεωτική πορεία με στροφή αριστερά των οχημάτων που κινούνται στην οδό Λυσίου από την οδό Γαλλακηδών προς την οδό Ιπποκράτους.

8.    Την υποχρεωτική πορεία ευθεία των οχημάτων που κινούνται στην οδό Ιπποκράτους από την εργοταξιακή κατάληψη προς την οδό Λυσίου.

9.    Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της Λ. Γαλατσίου και Αγ. Γλυκερίας, σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης.

10.  Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Γαλατσίου και Αγ. Γλυκερίας στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 100 μ. πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

11.  Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Γαλατσίου και Αγ. Γλυκερίας σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης.

12.  Την απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Γαλατσίου και Αγ. Γλυκερίας και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 100 μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευση τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

 

Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 72 από τα 73 εκλογικά τμήματα και με συμμετοχή πάνω από 70% ,η ΝΔ με 34,30%, πήρε την πρωτιά από τον Σύριζα στο Γαλάτσι.