e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τους πρωταθλητές και τους ουραγούς δήμους στην ανακύκλωση ανέδειξε το τελευταίο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, αφού επέβαλε για πρώτη φορά το Πρόστιμο – Τέλος Ταφής σε αυτούς που δεν ανακυκλώνουν και οδηγούν στον ΧΥΤΑ τα σκουπίδια τους. Στο συνολικό τέλος ταφής παραχωρήθηκε μια έκπτωση στην κλίμακα 5,10,20 και 25% ανάλογα με την ανακύκλωση που κάνουν και τις δράσεις διαχωρισμού στην πηγή.

Ο Δήμος Γαλατσίου δεν έχει καμιά έκπτωση ,λόγω χαμηλών επιδόσεων στην ανακυκλωση και πληρώνει ετησίως  Τέλος ταφής 119.802€  (2,02 ευρώ ανά κάτοικο.)

 Τρέξτε να αγοράσετε ακίνητα ...πέριξ των σταθμών του Μετρό στο Γαλάτσι, αφού εκπρόσωποι της κτηματογοράς εκτιμούν ότι στις περιοχές απ’ όπου θα περάσει η γραμμή 4 του Μετρό παρατηρείται μια σταθερή αυξητική τάση στην αξία των ακινήτων. Η τάση αυτή έγινε ακόμη αισθητή μετά την απόρριψη σχετικών προσφυγών από το ΣτΕ και το συνακόλουθο ξεμπλοκάρισμα του διαγωνισμού για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό και δείχνει αυξήσεις μέχρι  58%

Η αγορά ακινήτων σε  περιοχές  γύρω από τους ανακοινωθέντες σταθμούς της Γραμμής 4 του Μετρό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και επενδυτών -από Ελλάδα, Κίνα και άλλες χώρες, οι οποίοι στο προσεχές διάστημα, προκειμένου να προλάβουν την περαιτέρω άνοδο των τιμών, αναμένεται να προβούν σε «μπαράζ» αγορών.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ακινήτων, τις περιοχές που θα αναγεννήσει η γραμμή 4 του μετρό έχουν ήδη ξεκινήσει να βάζουν στο στόχαστρο , εταιρείες βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η περιοχή του Γουδή, καθώς καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 57,7%, συγκριτικά με το 2018, στη μέση τιμή προσφοράς ανά τετραγωνικό. Ακολουθεί η Αλεξάνδρας (Μουστοξύδη, Λόφος Φινοπούλου, Γκύζη) με αύξηση 44,4% (1.104 ευρώ/τ.μ.), τα Εξάρχεια (Μουσείο, πλατεία Εξαρχείων) με αύξηση 39,9% (1.489 ευρώ/τ.μ.) και τα Ιλίσια με +39,5% (1.346 ευρώ/τ.μ.).

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε και πέριξ των δυο σταθμών Μετρό στο Γαλάτσι,ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση και στον σταθμό Ελικώνος.Σε περιοχές γύρω από την "Σταθμός Γαλάτσι" διασταύρωση Λεωφ. Γαλατσίου ,Πρωτοπαπαδάκη & Αγίας Γλυκερίας) η αύξηση φτάνει κοντά στο 24%, ενώ γύρω από τη "Σταθμός  Άλσος Βεϊκου"(Διασταύρωση Τράλλεων & Λεωφ. Βεϊκου) καταγράφηκε μια αύξηση 12%.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα στοιχεία της Spitogatos για τις τιμές των ακινήτων στις περιοχές που θα εξυπηρετεί η γραμμή 4 του μετρό:

Πηγή: iefimerida.gr

 

Δειτε επίσης απο την Ifemerida 

Η Γραμμή 4 του Μετρό και οι τιμές στα ακίνητα

 

 

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που δείχνουν το Γαλάτσι και Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών σαν "κόκκινους" ή επιδημιολογικά επιβαρυμένους Δήμους, 5 Δήμαρχοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών εξέδωσαν ανακοίνωση με σκοπό να καθησυχάσουν τους Δημότες
Εχει προηγηθει δήλωση του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου για το Γαλάτσι 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Δήμοι Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης- Υμηττού, Καισαριανής και Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας –που όλοι συγκαταλέγονται διοικητικά στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών- επειδή αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία πολλών συμπολιτών μας που επί αρκετές μέρες ακούν ή διαβάζουν ότι συνολικά στον Κεντρικό Τομέα καταγράφονται αυξημένα κρούσματα covid-19, εκδίδουμε αυτή την ανακοίνωση για να ενημερώσουμε έγκυρα και υπεύθυνα ότι:
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λαμβάνουμε τακτικά από τον ΕΟΔΥ, οι Δήμοι μας δεν περιλαμβάνονται σε εκείνους που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η συνολική εικόνα του Κεντρικού Τομέα δεν συνεπάγεται ότι ισχύει αναγκαστικά και για κάθε έναν από τους επιμέρους Δήμους του. Συνεπώς δεν πρέπει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ούτε να κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και πανικό στους πολίτες.
Είναι αυτονόητο, φυσικά, ότι κανείς μας δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει. Όπως λένε όλοι οι ειδικοί, οι επόμενοι μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω μάχης, ως Δήμοι συνεχίζουμε να καταβάλουμε καθημερινά κάθε προσπάθεια και όλοι οι πολίτες οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα προστασίας και τις υποδείξεις των ειδικών. Μένουμε ασφαλείς και θα το ξεπεράσουμε κι αυτό όλοι μαζί!
Οι υπογράφοντες Δήμαρχοι:
Γρηγόρης Κατωπόδης -Δήμαρχος Βύρωνα
Γιώργος Μαρκόπουλος - Δήμαρχος Γαλατσίου
Χρήστος Βοσκόπουλος - Δήμαρχος Καισαριανής
Τάσος Μπινίσκος - Δήμαρχος Δάφνης- Υμητού
Γιάννης Βουρος - Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
 
ΥΓ.
Πιστεύουμε ότι θα ήταν πολύ καλύτερα οι Δημότες -πολίτες να έχουν μια πιο σαφή και αναλυτικότερη εικόνα για τα κρούσματα στους Δήμους  τους.Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα , οι Δήμοι να ενημερώνουν τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων. 
Στον Κεντρικό  Τομέα  Αθηνών  περιλαμβάνονται οι Δήμοι 

-Δήμος Αθηναίων 

-Δήμος  Βύρωνα 

-Δήμος Γαλατσίου

- Δήμος Δάφνης-Υμηττού

- Δήμος Ζωγράφου

- Δήμος Ηλιουπόλεως

- Δήμος Καισαριανής

- Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας