e-Galatsi

σερφάροντας στο ΓαλάτσιΣτις 21 Γενάρη 2024, «ευτυχώς» ημέρα Κυριακή απόγευμα, ο δυνατός άνεμος έσπασε και έσκισε σαν χαρτόνι την περίφραξη του εργοταξίου του βρεφονηπιακού σταθμού Κυμοθόης και Παπαφλέσσα σε επαφή με το 11ο Δημ. Σχολείο ακριβώς επάνω από το υψηλότερο και πιο επικίνδυνο σημείο των εκσκαφών για την κατασκευή του υπογείου. Ο κίνδυνος διπλός, το αδυνατισμένο φράγμα προστασίας από πτώση στο κενό και οι σπασμένες λαμαρίνες έρμαια του ανέμου να απειλούν να μεταβληθούν σε ιπτάμενες φονικές λεπίδες αν αποκολλούνταν τελείως. Το τι θα συνέβαινε αν η αστοχία γινόταν την ώρα της προσέλευσης ή της αποχώρησης των παιδιών κανένας δεν το γνωρίζει αλλά και δεν θέλει ούτε να το φανταστεί. Το θέμα είναι ο δια παντός αποκλεισμός τέτοιων αστοχιών.

Την επομένη στις 8 το πρωϊ κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον δημοτικό σύμβουλο Μάνθο Ιμπριάλο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Μουδάκη έκανε αυτοψία στο χώρο και διαπίστωσε την πρόχειρα στερεωμένη κατεστραμμένη περίφραξη. Οι διαπιστώσεις όμως που κάναμε για την ποιότητα της περίφραξης άρα και επί της ουσίας για το κατά πόσο τηρήθηκαν από την αρχή από τον εργολάβο οι προδιαγραφές μέτρων ασφάλειας και προστασίας των διερχόμενων και της κυκλοφορίας είναι το ουσιωδέστερο εύρημα. Βρήκαμε μια περίφραξη κατασκευασμένη από την πιο λεπτή και ελαφριά λαμαρίνα που υπάρχει στο εμπόριο στηριγμένη σε επίσης πολύ ελαφρές στραντζαριστές αντηρίδες! Μια περίφραξη που κουνιόταν εύκολα και παλλόταν με το χέρι!

 

Είναι φανερό ότι αυτός ο πολύ «φτωχός» προϋπολογισμός λήψης των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας της περίφραξης συμβάλλει με τον τρόπο του, ως συνήθως στο σύστημα που ζούμε, στην κερδοφορία του εργολάβου σε βάρος της ασφάλειας των διερχόμενων δημοτών και ιδιαίτερα (με δραματική επισήμανση) των μικρών μαθητών/τριών!

Η σημερινή (29-1-2024) εικόνα του εργοταξίου δεν μας πείθει ότι η ασφάλεια της περίφραξης έχει ανέβει στο απαιτούμενο επίπεδο. Βασικά στοιχεία της παραμένουν τα ίδια.

 

 

 

Απαιτούμε να ληφθούν ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ όλα τα απαραίτητα μέτρα (εννοούμε πλήρη ανακατασκευή με βαριά περίφραξη ανάλογα αντιστηριγμένη) ώστε η ασφάλεια των παιδιών και όλων των διερχόμενων να μην ξαναμπεί στο «ζύγι» με την κερδοφορία του εργολάβου και η δεύτερη να βγαίνει βαρύτερη. Καλούμε και τους δημότες (γονείς και όχι) να το απαιτήσουν.

Σημειώνουμε επίσης εμφατικά ότι εξαρχής διαφωνήσαμε με την ιδιωτικοποίηση της επίβλεψης των έργων με την «Αναπτυξιακή» (επιβλέπει το έργο) και καλούμε τους δημότες να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα της συνεχούς ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

  Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Άννα Αναστασοπούλου Μάνθος Ιμπριάλος

Στέφανος Δημητριάδης

Κώστας Αγγελής

Η  πρόσβαση στην πρώτη είσοδο του  Άλσους, ήταν πάντα επικίνδυνη, αφού ήταν αρκετοί αυτοί που για να φτάσουν από ή  στο απέναντι ρεύμα της κυκλοφορίας , έκαναν σάλτο μορτάλε πάνω από την νησίδα. Η διέλευση στο σημείο εκείνο, έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη με την έναρξη των εργασιών του Μετρό

Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, αλλά και λόγω της επικινδυνότητας του σημείου, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 η λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη για πεζούς (πεζοφάναρο), μετά την πεζογέφυρα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου, μπροστά από την πρώτη είσοδο του άλσους Βεΐκου.

Πρόκειται για πεζοφάναρο με διακόπτη, που ενεργοποιείται από τον ίδιο τον πεζό, πατώντας το ειδικό κουμπί που υπάρχει πάνω στην κολώνα του σηματοδότη, παράλληλα με ειδική κίτρινη φωτεινή διαγράμμιση στο οδόστρωμα.

Ύστερα από τις απαιτούμενες μελέτες που έγιναν με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση πεζών στο συγκεκριμένο σημείο, η Δημοτική Αρχή είχε ζητήσει  ζητήσαμε από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς (πεζοφάναρο).
Το αίτημά  υλοποιήθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα από σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου να λειτουργεί πεζοφάναρο και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Aπό τις 17/01/2024 και για όσο θα εκτελούνται τα έργα ανακατασκευής αντιολισθηρού τάπητα επί της διασταύρωσης των οδών Αθηναίων και Παραδεισίων (κατ’ εκτίμηση έως τις 26/01/2024) θα γίνει τροποποίηση του δρομολογίου της δημοτικής συγκοινωνίας. Συγκεκριμένα το λεωφορείο:

1.  κατά την αποχώρηση του από την αφετηρία στην πλατεία Χατζησπύρου εισέρχεται στη οδό Παραδεισίων και θα ακολουθεί την παράκαμψη με αριστερή στροφή στην οδό Κλεάρχου θα διασχίζει την οδό Αθηναίων και θα συνεχίζει απέναντι στην οδό Κλεάρχου, δεξιά στροφή στην οδό Καλαμών και αριστερή στροφή στην οδό Ανοίξεως όπου θα συνεχίζει την γνωστή του πορεία,  

2.   κατά την επιστροφή του προς το τέρμα στην πλατεία Χατζησπύρου επί της οδού Αθηναίων αφού περάσει την οδό Τεμπών θα ακολουθεί την παράκαμψη, αριστερή στροφή στην οδό Κλεάρχου, δεξιά στροφή στην οδό Καλαμών, δεξιά στροφή στην οδό Βυζαντίου και θα συνεχίζει την γνωστή του πορεία.

Η στάση 2 επί της οδού Παραδεισίων μεταφέρεται 70μ πιο πίσω δηλαδή επί της οδού Παραδεισίων πριν την συμβολή με την οδό Κλεάρχου και η στάση 3 επί της οδού Βυζαντίου μεταφέρεται 70μ πιο πέρα δηλαδή επί της οδού Ανοίξεως.

Παρακαλούμε θερμά για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αποφεύγετε να παρκάρετε σε σημεία της παράκαμψης του δρομολογίου της δημοτικής συγκοινωνίας που θα παρεμποδίζουν το έργο της.