e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου  και νυν πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Μαρκόπουλος, διεκδικεί εκ νέου την προεδρία στις  εκλογές στην ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), που θα διεξαχθούν στις 12 Φεβρουαρίου

"Αντίπαλός " του αυτήν την φορά , θα είναι ο δήμαρχος Μοσχάτου Ανδρέας  Ευθυμίου(ΠΑΣΟΚ), ο οποίος θα προσπαθήσει να συσπειρώσει το κεντρο-αριστερό χώρο, μέρος του οποίου όμως  προσπαθεί να διεμβολίσει και  ο Γιώργος Μαρκόπουλος , ο οποίος στηρίζεται από την ΝΔ.

Η παράταξη του δημάρχου Γαλατσίου στις εκλογές για την ηγεσία της ΠΕΔΑ το 2019 είχε αναδειχθεί νικήτρια με 149 ψήφους, εκλέγοντας 13 έδρες σε σύνολο 25. Φαβορί για την προεδρία είναι ο δήμαρχος Γαλατσίου , ο οποίος επιδιώκει για δεύτερη φορά, την αυτοδυναμία

 

Μετά την παραίτηση των 4 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της ΟΜ Γαλατσίου από την ΚΕ και το κόμμα, ακολουθούν οι παραιτήσεις των ενεργών μελών της ΟΜ Γαλατσίου που συνυπογράφουν το παρακάτω κείμενο παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Η πρόσφατη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο τον πλήρη διχασμό ανάμεσα στις ιδέες της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και στο κόμμα που η ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη μεταλλάσσει μέρα με τη μέρα.

Από το 2019 μέχρι και τις πρόσφατες εθνικές εκλογές γινόμασταν μάρτυρες της φθοράς του κόμματος, με αποκορύφωμα την τριπλή εκλογική συντριβή του 2023. Η παραίτηση του σ. Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος οδήγησε στις εσωκομματικές εκλογές ‘από τη βάση’ σύμφωνα με την απόφαση του 3ου Συνεδρίου, η οποία δεν είχε ψηφιστεί από το 40% των συνέδρων με την επισήμανση του κινδύνου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα από εξωγενείς παράγοντες που δεν συνάδουν με τις αρχές και την ιστορική διαδρομή του κόμματος.

Στο κείμενο των 1300 καθώς και στο κείμενο αποχώρησης των 46 μελών της ΚΕ περιγράφονται αναλυτικά οι λόγοι, για τους οποίους δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη του κόμματος που αγαπήσαμε και στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις κρίσιμες στιγμές και σε όλους τους αγώνες του. Το κόμμα όμως δεν είναι πια το ίδιο.

Μετά την παραίτηση των 4 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της ΟΜ Γαλατσίου από την ΚΕ και το κόμμα, ακολουθούν οι παραιτήσεις των ενεργών μελών της ΟΜ Γαλατσίου που συνυπογράφουν το κείμενο παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την Αριστερά, αυτή την Αριστερά που έδωσε έμπνευση για τόσους αγώνες και τόσες θυσίες. Για όλους/ες εμάς πάντα θα είμαστε σύντροφοι και συντρόφισσες, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Τα πάντα ρει και ουδέν μένει…

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…

Κοσμάς Παυλίδης, αναπλ. Συντονιστής
Βάσω Κοκότη, μέλος της ΣΕ, υπεύθυνη Επικοινωνίας
Κατερίνα Αρβανιτάκη, μέλος της ΣΕ
Βίκυ Λύγκα, μέλος της ΣΕ
Αγγέλικα Σαπουνά, μέλος της ΝΕΒΑ
Δημήτρης Σκούντζος, υπεύθυνος Ταμείου
Αθηνά Αγγελακοπούλου
Ελένη Αφεντούλη
Βασιλική Γιαννακοπούλου
Βασίλης Δεληβοριάς
Τζίνα Ηλιοπούλου
Γιώργος Θεοχάρης
Αγγελική Καβουλίνου
Φωτεινή Καργιανάκη
Νίκος Καργιανάκης
Παναγιώτης Κουβαράς
Μάγδα Κουσιάντζα
Ευτυχία Λυμπεροπούλου
Βασιλική Μπακόλια
Γιώργος-Θεοφάνης Μπέτης
Θωμάς Μπούνταλης
Νίκος Μπούσιας
Βάνα Μυρίλλα
Λίζα Παυλίδη
Ηλίας Σάνι
Νίκος Σερβετάς
Μάρω Σκούντζου
Κωνσταντίνος Σολδάτος
Ιλεάνα Τσιρογιάννη
Δημήτρης Τσόλης
Χρυσούλα Τσουκνίδα
Κώστας Χάικος

                         

Το Δ.Σ., κατά την σημερινή συνεδρίασή του ( 1.11.23 ) ενέκρινε  ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα :

Α. Εκφράζουμε απέραντη οδύνη και αγωνία για  την σφαγή του παλαιστινιακού λαού  που  διεκδικεί την απαλλαγή του  από το απαρχάιντ που του έχουν επιβάλλει οι Ισραηλινοί και οι προστάτες τους.

Β. Συναισθανόμαστε την φρίκη του ανελέητου πολέμου, να βομβαρδίζονται νοσοκομεία,  χιλιάδες πεθαμένοι, ακρωτηριασμένοι,  ξεριζωμένοι, πρόσφυγες ,λιμοκτονούντες σε ισοπεδομένες πόλεις , φρικιαστικές εικόνες πτωμάτων παιδιών ,ορφανεμένων  παιδιών.                                                                       
Οι χωρίς αναισθησία, ακρωτηριασμοί μελών τραυματισμένων, σε ανάστατα – βομβαρδισμένα  νοσοκομεία στη Γάζα, ελλείψει  στοιχειωδών  μέσων, ξαναφέρνουν την ανθρωπότητα στα σπήλαια.  

Γ. Είναι ντροπή για την υποκριτική  και << πολιτισμένη >> δύση   το ότι δεν έχει λυθεί  το παλαιστινιακό ζήτημα. Οι απάνθρωπες πρακτικές    της Χαμάς  είναι η μοιραία, αναπόφευκτη συνέπεια    ενός απελευθερωτικού αγώνα.

Δ. Καταδικάζουμε τις ξεκάθαρες παραβιάσεις” του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα .Επιμένουμε  σε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ,όπως ζήτησε ο Γ.Γ.  του ΟΗΕ και ταυτόχρονης σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης με  θέμα την ενεργοποίηση  των αποφάσεων γιά  δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους  και ταυτόχρονα εξασφάλιση της υπόστασης του  κράτους του  Ισραήλ.

Ε. Οι επιθέσεις  κατά του Ο.Η.Ε. και του Γ.Γ. Άντόνιο  Γκουτιέρες   οδηγούν την ανθρωπότητα , σε εποχές ολοκαυτώματος του Εβραικού λαού.                                                                       
Αποκρούουμε την επανάληψή του σε βάρος άλλου λαού, του παλαιστινιακού!..

 

 

 ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής

 1/11/23      Το Διοικητικό Συμβούλιο