e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η  πρόσβαση στην πρώτη είσοδο του  Άλσους, ήταν πάντα επικίνδυνη, αφού ήταν αρκετοί αυτοί που για να φτάσουν από ή  στο απέναντι ρεύμα της κυκλοφορίας , έκαναν σάλτο μορτάλε πάνω από την νησίδα. Η διέλευση στο σημείο εκείνο, έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη με την έναρξη των εργασιών του Μετρό

Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, αλλά και λόγω της επικινδυνότητας του σημείου, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 η λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη για πεζούς (πεζοφάναρο), μετά την πεζογέφυρα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου, μπροστά από την πρώτη είσοδο του άλσους Βεΐκου.

Πρόκειται για πεζοφάναρο με διακόπτη, που ενεργοποιείται από τον ίδιο τον πεζό, πατώντας το ειδικό κουμπί που υπάρχει πάνω στην κολώνα του σηματοδότη, παράλληλα με ειδική κίτρινη φωτεινή διαγράμμιση στο οδόστρωμα.

Ύστερα από τις απαιτούμενες μελέτες που έγιναν με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση πεζών στο συγκεκριμένο σημείο, η Δημοτική Αρχή είχε ζητήσει  ζητήσαμε από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς (πεζοφάναρο).
Το αίτημά  υλοποιήθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα από σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου να λειτουργεί πεζοφάναρο και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Aπό τις 17/01/2024 και για όσο θα εκτελούνται τα έργα ανακατασκευής αντιολισθηρού τάπητα επί της διασταύρωσης των οδών Αθηναίων και Παραδεισίων (κατ’ εκτίμηση έως τις 26/01/2024) θα γίνει τροποποίηση του δρομολογίου της δημοτικής συγκοινωνίας. Συγκεκριμένα το λεωφορείο:

1.  κατά την αποχώρηση του από την αφετηρία στην πλατεία Χατζησπύρου εισέρχεται στη οδό Παραδεισίων και θα ακολουθεί την παράκαμψη με αριστερή στροφή στην οδό Κλεάρχου θα διασχίζει την οδό Αθηναίων και θα συνεχίζει απέναντι στην οδό Κλεάρχου, δεξιά στροφή στην οδό Καλαμών και αριστερή στροφή στην οδό Ανοίξεως όπου θα συνεχίζει την γνωστή του πορεία,  

2.   κατά την επιστροφή του προς το τέρμα στην πλατεία Χατζησπύρου επί της οδού Αθηναίων αφού περάσει την οδό Τεμπών θα ακολουθεί την παράκαμψη, αριστερή στροφή στην οδό Κλεάρχου, δεξιά στροφή στην οδό Καλαμών, δεξιά στροφή στην οδό Βυζαντίου και θα συνεχίζει την γνωστή του πορεία.

Η στάση 2 επί της οδού Παραδεισίων μεταφέρεται 70μ πιο πίσω δηλαδή επί της οδού Παραδεισίων πριν την συμβολή με την οδό Κλεάρχου και η στάση 3 επί της οδού Βυζαντίου μεταφέρεται 70μ πιο πέρα δηλαδή επί της οδού Ανοίξεως.

Παρακαλούμε θερμά για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αποφεύγετε να παρκάρετε σε σημεία της παράκαμψης του δρομολογίου της δημοτικής συγκοινωνίας που θα παρεμποδίζουν το έργο της.

 

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  και στελέχη της ΝΔ επισκέφτηκαν το Σάββατο το  μεσημέρι το Γαλάτσι και  είχαν συνάντηση και συνομιλία με πολίτες για θέματα της επικαιρότητας.

Παρόντες  ο Δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κ. Ζώμπος καθώς επίσης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου.

 

Στην σύντομη ομιλία του στην καφετέρια Milk, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας  και σ’ εκείνους, που κερδοσκοπούν , εκμεταλλευόμενοι κάποιες αδυναμίες της αγοράς.

Όπως τόνισε το κράτος, η κυβέρνηση έχουν τους απαραίτητους μηχανισμούς για να επιβάλλουν την τάξη στην αγορά , ώστε να στηριχθούν τα εισοδήματα των πολιτών.

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τους πολίτες για τη στήριξη στη ΝΔ , τονίζοντας, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία σημείωσε,  ότι το κόμμα της ΝΔ αύξησε τα ποσοστά του περισσότερο στις λεγόμενες δύσκολες λαϊκές γειτονιές.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, στον ελεύθερο χώρο που δημιουργήθηκε στο Παλιό Τέρμα Γαλατσίου, με την αγορά και κατεδάφιση του κτιρίου , που μέχρι πριν  λίγους μήνες στέγαζε τα Goodys , και αποτελεί τμήμα   των 5 στρεμμάτων, όπου θα γίνει η Κεντρική Πλατεία Γαλατσίου, μετά το τέλος εργασιών του Μετρό.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται  δίπλα στα εργοτάξια του Μετρό και ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη , για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και την πρόοδο των πρόδρομων εργασιών.