e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σωματεία & Φορείς Γαλατσίου, καλούν όλους τους Γαλατσιώτες σε συλλαλητήριο σήμερα  Τρίτη 14 Μαρτίου στις 7.00μ.μ. γωνία Βεΐκου και Γαλατσίου,ενάντια στις πολιτικές που εγκληματούν απέναντι στην ζωή μας...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΓΩΝΙΑ ΒΕΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Η ΟΡΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τη νέα γενιά, ιδιαίτερα τους χιλιάδες μαθητές, που πλημμυρίζουν σχεδόν κάθε μέρα τους δρόμους όλων των πόλεων της χώρας για να διαδηλώσουν για το έγκλημα στα Τέμπη. Όλοι μαζί γίναμε η φωνή των νεκρών αθώων θυμάτων! Οι κινητοποιήσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους.

Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας. Εμείς οι εργαζόμενοι να πάρουμε θέση και να δυναμώσουμε την αντίσταση μας απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που ξεζουμίζει τους πολλούς και δίνει τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους. Η ιδιωτικοποίηση, η παραχώρηση βασικών κοινωνικών αγαθών (ενέργεια, μεταφορές, υγεία, τώρα και το νερό), στο μεγάλο κεφάλαιο, έφερε και θα φέρει δεινά για το λαό.

Η προσπάθεια συγκάλυψης έχει πέσει στο κενό! Η πολιτική όσων κυβέρνησαν μέχρι τώρα έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Η ενοχή τους είναι  αποδεδειγμένη. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους δεν συγκινούν κανέναν.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας, της εργασίας και της μόρφωσης για όλο το λαό. Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί ακόμα πιο αποφασισμένοι! Οργανωμένοι στα Σωματεία μας, μαζί με εργαζόμενους, γονείς, μαθητές, φοιτητές, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε όλους τους Γαλατσιώτες σε συλλαλητήριο
την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 7.00μ.μ. γωνία Βεΐκου και Γαλατσίου.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 16 Μάρτη.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της διεκδίκησης!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Με μαχητικότητα πραγματοποιήθηκε η συγκεντρώση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και των οργανώσεων τις ΚΝΕ την Τρίτη το απόγευμα στο   Γαλάτσι, για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

 

Στο Γαλάτσι μπροστά από τη Εθνική τράπεζα στο Παλιό Τέρμα, ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ του Βόρειου τομέα και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου", τόνισε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων για το έγκλημα αυτό και κάλεσε το λαό και τη νεολαία του Γαλατσίου να μην επιτρέψει αυτό το έγκλημα να συγκαλυφθεί, να δώσει μαχητική απάντηση με κάθε τρόπο . 

Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στην Λεωφόρο Βεϊκου,όπου σε μία συμβολική κίνηση, οι διαδηλωτές άφησαν λευκά φαναράκια να πετάξουν στον ουρανό για τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Για άλλη μια φορά  ακούστηκαν τα συνθήματα "κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα!", "Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!". 

 

 

 

 

 

 

 

Μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη και είδηση για την πόλη μας ,περιέχεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου  Περιβάλλοντος και Ενέργειας ,με τίτλο  «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ,.

 

Στο άρθρο 99 γίνεται λόγος  στο πρώην Λατομείο ΛΑΤΟ , που αποκαλείται   Νταμάρια Γαλατσίου ,τα οποία  με βάση το σχέδιο νόμου, δίνετα για χρήση στον  δήμο Γαλατσίου, με την υποχρέωση  να γίνει ανάπλαση και να δημιουργηθεί  χώρος πρασίνου,διαφορετικά θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς.

Άρθρο 99 "

Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται η παραχώρηση κατά χρήση στον Δήμο Γαλατσίου της έκτασης εμβαδού 128.114,489 τ.μ. της περιοχής ΠΡΩΗΝ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, με αποκλειστικό σκοπό την αποκατάσταση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία και λειτουργία εντός του ως άνω ακινήτου, κοινόχρηστου χώρου δασικής αναψυχής. Καθορίζονται οι υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου, η σχετική διαδικασία υλοποίησης των απαιτούμενων έργων και εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εξειδίκευση, με απόφασή του, των όρων ανάθεσης, εκτέλεσης και παραλαβής των έργων της αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και της λειτουργίας του χώρου δασικής αναψυχής, καθώς και για τη ρύθμιση των πάσης φύσεως αναγκαίων λεπτομερειών και τεχνικών ζητημάτων για την εφαρμογή τηςρύθμισης."

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Άρθρο 99

Δημιουργία κοινόχρηστου χώρου δασικής αναψυχής στην περιοχή «ΠΡΩΗΝ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» του Δήμου Γαλατσίου Αττικής

 

  1. Η έκταση εμβαδού εκατόν είκοσι οχτώ χιλιάδων εκατόν δεκατεσσάρων κόμμα τετρακοσίων ογδόντα εννέα τετραγωνικών μέτρων (128.114,489 τ.μ.) της περιοχής «ΠΡΩΗΝ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, όπως αποτυπώνεται στο Παράρτημα IV, υπό τα στοιχεία 1 έως 48-44-45-57-58-64-65-66-77-78-79-80-92-93-106-107-120-172-173-171-169-167-165-157-158 έως 164-143 έως 154-139-140-141-125-126-127-123-122-111-110-109-112-113-114-156-115 έως 119-96 έως 105-94-136-81 έως 91-67 έως76-59 έως 63-49 έως 56) παραχωρείται κατά χρήση στον Δήμο Γαλατσίου. Αποκλειστικός σκοπός της παραχώρησης είναι η αποκατάσταση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και η δημιουργία και λειτουργία εντός του ως άνω ακινήτου, κοινόχρηστου χώρου δασικής αναψυχής, το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2033. Ενόψει του σκοπού της παραχώρησης εφαρμόζεται το άρθρο 44 του ν. 998/1979 (Α΄ 289).
  2. Ο παραχωρησιούχος υποχρεούται, με ευθύνη και δαπάνες του, να αποκαταστήσει, να συντηρεί και να βελτιώνει τη δασική βλάστηση του ακινήτου, να διαχειρίζεται και να φυλάσσει την έκταση αυτή, σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία. Η παραβίαση του σκοπού της παραχώρησης, η χρήση του ακινήτου για σκοπό, καθώς και η μεταβολή του δασικού του χαρακτήρα με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης του για διημέρευση ή διαμονή προσώπων στον χώρο υπαίθριας αναψυχής, επάγεται την παύση της παραχώρησης με διαπιστωτική πράξη της οικείας δασικής αρχής και την αυτοδίκαιη επαναφορά της στο προηγούμενο καθεστώς.
  3. Στον υπό οργάνωση χώρο υπαίθριας δασικής αναψυχής επιτρέπεται η εκτέλεση έργων και κατασκευών της παρ. Δ’ της υπ’ αρ. 66102/970/23.2.1995 απόφασης του Υπουργού Γεωργίας (Β’ 170) με εξαίρεση τις περ. 8, 15 και 16 αυτής και με βάση τις αρχές της αρχιτεκτονικής του τοπίου, τον βαθμό αντοχής του φυσικού περιβάλλοντος και την προστασία και βελτίωση των συνθηκών διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση για λόγους ασφαλείας η περίφραξη αυτού, καθώς και η εγκατάσταση φωτισμού.
  4. Για την ταχύτατη αποκατάσταση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του ακινήτου και για την εντεύθεν απόδοσή του στο κοινό για τη χρήση για την οποία προορίζεται, ο παραχωρησιούχος έχει την ιδιότητα του αναδόχου αποκατάστασης της παρ. 3 του άρθρου 42 του ν. 998/1979, χωρίς να χρειάζεται η έκδοση της προβλεπόμενης πράξης ορισμού. Ο ανάδοχος παραχωρησιούχος, με δικές του δαπάνες: α) εκπονεί τη μελέτη αποκατάστασης και αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος της έκτασης, β) εκπονεί τη μελέτη οργάνωσης και λειτουργίας εντός του ακινήτου χώρου υπαίθριας δασικής αναψυχής, σύμφωνα με την παρ. 3 και τις αναφερόμενες σε αυτή περιπτώσεις της παρ. Δ’ της υπ’ αρ. 66102/970/1995 υπουργικής απόφασης, γ) υλοποιεί τα έργα που προβλέπονται στη σχετική μελέτη για την τεχνητή αποκατάσταση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και δ) υλοποιεί τα έργα και τις κατασκευές που προβλέπονται από τη σχετική μελέτη για την οργάνωση και λειτουργία του χώρου δασικής αναψυχής. Η θεώρηση και έγκριση των ανωτέρω μελετών, καθώς και η επίβλεψη εκτέλεσης των έργων της παρούσας από τον ανάδοχο και τον φορέα υλοποίησης του έργου διενεργούνται από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες.
  5. Η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης και αναβάθμισης του περιβάλλοντος λαμβάνει χώρα με ευθύνη του αναδόχου παραχωρησιούχου αμέσως μετά από την έγκριση της σχετικής μελέτης ή μετά από την έγκριση αμφοτέρων των μελετών της παρ. 4, σε περίπτωση ταυτόχρονης υποβολής τους, ή αμέσως μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος, αν υπάρχει ήδη εγκεκριμένη η σχετική μελέτη ή οι μελέτες της παρ. 4. Το αργότερο μέσα σε επτά (7) εργάσιμες ημέρες από την έγκριση της μελέτης ή των μελετών, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο, άλλως το αργότερο μέσα σε επτά (7) εργάσιμες ημέρες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, σε περίπτωση ήδη εγκεκριμένης μελέτης ή μελετών, η αρμόδια δασική αρχή εγκαθιστά στο ακίνητο τον παραχωρησιούχο – ανάδοχο αποκατάστασης και αναβάθμισης του περιβάλλοντος, με σχετικό πρωτόκολλο εγκαταστάσεως. Τα ανωτέρω ισχύουν και για την εκτέλεση των έργων και κατασκευών για τη δημιουργία του χώρου δασικής αναψυχής.
  6. Ύστερα από την παραλαβή του έργου, πιστοποιείται από την αρμόδια δασική αρχή, η ολοκλήρωση των εργασιών αποκαταστάσεως και αναβαθμίσεως του φυσικού περιβάλλοντος, με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή. Μετά την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης, η αρμόδια δασική αρχή εκδίδει αμελλητί την άρση της σχετικής απόφασης κήρυξης ως αναδασωτέας της εν λόγω έκτασης και αμέσως μετά πρωτόκολλο εγκατάστασης του φορέα υλοποίησης των έργων για τη δημιουργία χώρου υπαίθριας δασικής αναψυχής, προκειμένου να εκτελεσθούν τα έργα, οι κατασκευές και οι εργασίες που προβλέπονται στην οικεία μελέτη. Σε περίπτωση που υπάρχουν ήδη εγκεκριμένες μελέτες, εκδίδεται μέσα στις ίδιες προθεσμίες απευθείας πρωτόκολλο εγκατάστασης του φορέα υλοποίησης μόνο για την εκτέλεση των οικείων έργων.
  7. Σε περίπτωση διαπίστωσης οποιασδήποτε αλλοίωσης στο φυσικό περιβάλλον με υπαιτιότητα του αναδόχου ή του φορέα εκτέλεσης των έργων, εφαρμόζονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τη δασική νομοθεσία.
  8. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξειδικεύονται οι προϋποθέσεις εφαρμογής του παρόντος, καθορίζονται και εξειδικεύονται οι όροι για την ανάθεση, εκτέλεση και παραλαβή του έργου αποκατάστασης και αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και του έργου οργάνωσης και λειτουργίας του χώρου υπαίθριας δασικής αναψυχής, για την έγκριση των οικείων μελετών, την παραλαβή των έργων από την αρμόδια δασική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών προθεσμιών έγκρισης, παραλαβής και έκδοσης των οικείων διαπιστωτικών πράξεων για τη δημιουργία και απόδοση στο κοινό του χώρου και οι λοιπές λεπτομέρειες και τεχνικά ζητήματα.

 

 

ΠΗΓΗ Από ανάρτηση του γνωστού οικολόγου και φίλου του περιβάλλοντος 

Ilias Kirkos - ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚH ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΉ ΟΜΑΔΑ ΓΑΛΑΤΣΊΟΥ

ΥΓ. Οι πολύμηνες  προσπάθειες  και παρεμβάσεις του Δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου, φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς ...για την πόλη μας!!!