e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Αγαπητέ μου, 

παρότι δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ακουστικό σας προϊόν, εν τούτοις το διασταύρωσα και από πλησιέστερους στον χώρο του διαλόγου και μάλιστα έντονου, μεταξύ του Δημάρχου και του Κου Τσουπάκη.

Το ρηθέν " δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντάω στον κάθε Κατσώνη που καλείς στην εκπομπή σου" υπό του, πότε ανεβασμένου στην κορυφή του λόφου που έχει σχηματιστεί από τις "κουτσουλιές" του και πότε επί του δίτροχου "πώλου-όνου" με το οποίο διατρέχει οριζοντίως, καθέτως και ανάποδα την "Γαλατσιώτικη επικράτειά"  Δημάρχου, προς επίρρωση του υπό της μαντάμ Σουσού ρηθέντος "κοιτάτε με γειτόνισσες",

Ίσως συνιστούσε ζήτημα επί προσωπικού, αν  δεν ήταν ο κανόνας του. Να μην απαντάει σε κανένα και πουθενά κρυπτόμενος. Κάτι σαν τα μικρά παιδιά που όταν κάνουν επιλήψιμες πράξεις, κρύβονται για να αποφύγουν τις συνέπειες.

Και πως να μην κρύβεται όταν εγκαλείται για πράξεις και παραλείψεις που συνιστούν λαϊκισμό, φαυλότητα και εμμονή σε νταραβεριτζίδικου και μεταπρατικού χαρακτήρα δοσοληψίες. 

Τι να απαντήσει στους γονείς και τα παιδιά που καθ' υποτροπή πετάει έξω στα ανοιχτα μεσα στο χειμώνα για να νοικιάσει το χώρο. 

Τι να απαντήσει όταν ως άλλος φαρισαίος-υποκριτής, πουλάει ευσέβεια καταπατώντας δημόσιο και δασικό χώρο για να εγκαταστήσει ναϊσκο προς εξυπηρέτηση των παρακείμενων επιχειρήσεων εστίασης.

Και μάλιστα να προαναγγέλλει την νομιμοποίηση της παράνομης φαυλότητας από την ομόσταυλή του κεντρική εξουσία, η οποία με τη σειρά της  με φωτογραφική διάταξη μέσα στη νύχτα ( δουλειές της νύχτας που λέμε), νομιμοποιεί την παρανομία.

 Εύγε λοιπόν στον καταφερτζή και τους πάτρωνές του.

Τι να απαντήσει όταν αδρανοποιεί μηχανήματα και Δημοτικό προσωπικό, προκειμένου να κάνει απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες (κάποιες εξ αυτών εντελώς τυχαία συστάθηκαν ως εταιρείες λίγο πριν τις αναθέσεις) για έργα που τα προηγούμενα χρόνια διεκπεραίωνε με απόλυτη επάρκεια το προσωπικό του Δήμου. ( Π.χ. εορταστικός στολισμός, αποκομιδή κλαδιών  καθαρισμός κάδων κλπ).

Τι να απαντήσει όταν μεθοδεύει την συρρίκνωση των υφιστάμενων ποδοσφαιρικών συλλόγων του Γαλατσίου για να προκύψει χώρος προκειμένου να εξυπηρετήσει ομόσταυλους και αμφιλεγόμενους επαγγελματίες ποδοσφαιροπαράγοντες..

Τι να απαντήσει όταν δίκην Γκρούεζα, συνεχίζει να πληρώνει διά του Δημοτικού ταμείου εργολαβίες για έργα που έχουν ακυρωθεί από τα έργα του ΜΕΤΡΟ που εξελίσσονται.

Τι να απαντήσει όταν δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά μας προκειμένου να μη σωριαστούμε από τις πλάκες των πεζοδρομίων που εξέχουν και από τις λακκούβες που χάσκουν ελλείψει πλακών που έχουν από καιρό δραπετεύσει, στη Γαλατσίου και στα στενά, περιοχή για την  οποία έχω προσωπική εικόνα και υφίσταμαι  τις συνέπειες της εγκατάλειψης. 

Επειδή ο καιρός των εκλογών επέρχεται, κάποια στιγμή την ανάγκη φιλοτιμία ποιών ίσως αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις. Ίσως πάλι να θεωρεί ότι έχει εξασφαλισμένη την δημοφιλία που τεχνηέντως καλλιεργεί λαϊκίζοντας ασύστολα και πουλώντας καθρεφτάκια και μακέτες  που παραπέμπουν στο μέλλοντα και πολύ μέλλοντα χρόνο και να συνεχίσει να κρύβεται και να κρύβει τα προβλήματα και την ανεπάρκειά του στον ενεστώτα χρόνο.

Ανεπάρκεια προκλητική με αρνητικές συνέπειες στο βιβλίο της καθημερινότητας των Γαλατσιωτών. Βιβλίο που έχει για εξώφυλλο την φωτογραφία του.

Αγαπητέ μου "πεζοπόρε" 

Σ' ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες προκειμένου να προχωρήσω στην σύνταξη του συγκεκριμένου πονήματος.

 

Με εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

Όταν το 1915 ο Βασιλεύς Κων/νος είχε αρρωστήσει βαριά από τυφοειδή πυρετό, είχαν φέρει πλάϊ του στο κρεβάτι την εικόνα της Παναγίας της Τήνου. Ο Κωνσταντίνος, στον οποίο είχαν δώσει την τελευταία Μετάληψη, μόλις που βρήκε τη δύναμη να ασπαστεί την εικόνα προτού χάσει τις αισθήσεις του. Ύστερα από λίγες ώρες ξύπνησε νοιώθοντας καλύτερα και μέσα σε μια εβδομάδα είχε γίνει εντελώς καλά.

(Σημείωση δική μου: Κ α ι  ο  Κ ω ν σ τ α ν τ ί ν ο ς  σ ώ θ η κ ε).

Το 1964,το  αντιτορπιλικό "Σφενδόνη" εστάλει κατεπειγόντως να φέρει την εικόνα που δεν είχε μετακινηθεί από την Τήνο από το 1915. Στον Πειραιά την υποδέχτηκαν όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης.

Όταν η εικόνα έφτασε στο Τατόϊ ο Βασιλεύς Παύλος ανασηκώθηκε στο κρεβάτι του, έκανε το σταυρό του και την ασπάστηκε.

(Σημείωση δική μου: Κ α ι  ο  Π α ύ λ ο ς  π έ θ α ν ε). 

Το 2015 η εικόνα είχε σταλεί με το θωρηκτό "Αβέρωφ". Την είχαν υποδεχτεί στον Πειραιά σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο και σύσσωμη η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Δημ. Γούναρη.

(Σημείωση δική μου; Τώρα γιατί η μεγαλόχαρη έσωσε τον Κωνσταντίνο κι άφησε τον Παύλο να πεθάνει:)

Ίσως γιά τη διαφορά του εκτοπίσματος. Ο "Αβέρωφ" ήταν πλοίο "της γραμμής" δέκα χιλιάδων τόνων, με κανόνια, φιλαρμονική και παράτες και η "Σφενδόνη" πλοίο όχι παραπάνω από το επίπεδο, ανθυποπλοιάρχου ή Πλωτάρχη.

Στα καθ' ημάς Δημοτικά πράγματα και λαμβανομένου υπόψη του μικρού βεληνεκούς του Μαρκοπούλειου Ναϊδρίου στο άλσος, δεν μπορούμε να ευελπιστούμε σε θαύματα. Όση ευσέβεια και να επιδείξει ο ειρημένος και όση κατανυκτική ευλάβεια να επιδείξει  η κα Ζέρβα,

Κατόπιν τούτων έχω να προτείνω στον "ευαγγελιστή"  Μαρκό κάτι τι το μεγαλειώδες, που θα μπορούσε να αναπτερώσει τις ελπίδες μας ως διαχρονικά - από την ίδρυση του Δήμου μας -  Δημαρχόπληκτους Γαλατσιώτες, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το θαυματουργόν ειδικό βάρος μας και να αποκτήσει οντότητα αντάξια των προσευχών προς εκπλήρωση των προσδοκιών μας. 

Προτείνω ο Δήμαρχος μας να πάρει την πρωτοβουλία  να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το μεγαλεπήβολο και μεγαλοπρεπές έργο της συγγενικής του - ιδεολογικά - Εθνικής Κυβερνήσεως της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών που έμεινε στα χαρτιά και  στις δωρεές των 400.000.000 της εποχής που αναζητούνται αλλά ουδέποτε ανευρέθησαν, καταγραφόμενα πλέον ως οριστικώς απολεσθέντα.

Προτείνω λοιπόν ο ειρημένος να τεθεί επικεφαλής της ανεγέρσεως του τάματος του Έθνους στα Τουρκοβούνια  ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

·  Τότε κι εμείς οι ευσεβείς θα μπορούμε να ζητάμε θαύματα για το έρμο και άτυχο  Γαλάτσι μας, αφού η συμμετοχή μας δια του εμβληματικού μας Δημάρχου θα προσλάβει καθοριστική θαυματουργική προτεραιότητα.

 

Γαλάτσι 1η Φλεβάρη - Κουτσοφλέβαρου - 2022

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ:

Οι φιλοτεχνούντες την επικοινωνία του Χιονάτου που φτυαρίζει, παραπέμποντας στην πάλαι ποτέ ρήση του σουσουδισμού " κοιτάτε με γειτόνισσες", ας του εξηγήσουν ότι χρήσιμος και επιτυχημένος CEO* είναι αυτός που αξιοποιεί τις υπηρεσίες και όχι αυτός που τις αδρανοποιεί και τις υποβαθμίζει.

Εκτός εάν η γενική απαξίωση των υπηρεσιών χτίζει το άλλοθι των απευθείας αναθέσεων.

 

*Ετσι αυτοπροσδιορίζεται ο ειρημένος. Δηλαδή μάνατζερ. Και καμαρώνει  γι αυτό ο ερίφης.

Μέσα στα τόσα  επώδυνα της πανδημίας που αναποδογύρισαν την ζωή μας , σπουδαία τοπικά  γεγονότα γεμίζουν αισιοδοξία την ...ψυχή μας.   Ξεπρόβαλλαν με την έναρξη του νέου έτους. Δεν αφορούν  ένα, αλλά  δύο δημόσια πρόσωπα που  σύμφωνα με  τον πληθωρισμό ασήμαντων ειδήσεων που μας κατακλύζουν,  προβήκανε σε ελπιδοφόρες πράξεις :

Της Λένας Κλέντρου

Το χάος που προκάλεσε, αλλά και άφησε πίσω της, η χιονο-καταιγίδα με το ευρηματικό(!) όνομα "Ελπίδα" (αλήθεια ποιος το σκέφτηκε;) μας πάγωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά !Δείτε τι συνέβη στο "Σωτηρία" (και μάλιστα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!),μέσα από την περιγραφή ενός νοσηλευτή - που σύμφωνα με την κυβέρνηση ανήκει στις τάξεις των (*ξυπόλητων) ηρώων![τους άφησαν *ξυπόλητους καλώντας μας να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια!]

 

"Τις συνθήκες που βίωσε τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του χιονιά στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου εργάζεται στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας περιγράφει με δήλωσή του, ο Έκτορας Θωμαϊδης, συμβασιούχος νοσηλευτής.

Όπως αναφέρει, στο χώρο της Μονάδας επικρατούσαν συνθήκες πολικού ψύχους, μιας και η θέρμανση δεν λειτουργούσε. Επίσης οι ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έμειναν νηστικοί μιας και λόγω του χιονιά το φορτηγό με το φαγητό δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του. 

Ακόμα, σημείωσε, το προσωπικό που είχε μείνει στη βάρδια από την προηγούμενη μέρα το πρωί, χρειάστηκε να κοιμηθεί στο νοσοκομείο σε δωμάτια, κλινικές που ήταν και αυτές παγωμένες, σε χώρους χωρίς θέρμανση, με δύο και τρεις κουβέρτες. Ύπνος το πολύ 5 ωρών για να πιάσουμε πάλι βάρδια, τόνισε.

Αυτά, επισήμανε, ως απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ΕΣΥ ήταν σε πλήρη ετοιμότητα."

ΠΗΓΗ 902.gr 

 Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", μόνη αυτή από το Δημοτικό φάσμα, μας τίμησε , απαντώντας στους εμφανιζόμενους  εδώ και λίγο καιρό στη πόλη μας «Ριζοσπάστες Γαλατσίου»

Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί  με το ειδικό βάρος που διαθέτουν και το θετικό φορτίο  που κουβαλάνε, αποφάσισαν και απάντησαν  στην ανώνυμη  ( επί του παρόντος ) συλλογικοτητά μας   « Ριζοσπάστες -Γαλάτσι». .       

Συνήθως , η ανώνυμη γραφή  απαλλάσσει   από τη βάσανο του διαλόγου, αυτούς που δεν έχουν να πουν κάτι ή  που νοιώθουν υπόλογοι, ή που  τεμπελιάζουν.

Όσον αφορά την ανωνυμία μας,

Δεν έχουμε κανένα φόβο που παραμένουμε ανώνυμοι. Άλλωστε, η « δημοκρατία μας » και οι ιεροφάντες της, δεν είναι  φανερά εκδικητικοί,  ανέχονται την κριτική ,την  αλλοιώνουν σε ανώδυνη, γιατί  με τα δεκανίκια τους και τα εξαπτέρυγά τους  καταφέρνουν και την   ενσωματώνουν (την κριτική) στρεβλώνοντας    τα επιχειρήματα ,αξιοποιώντας τις  αδυναμίες και τελικά φέρνουν στον ...ίσιο  δρόμο τον λαό να  τους κρατάει στην εξουσία!.

Όταν  όμως,  θίγονται τα  «ιερά -  όσια» του συστήματος, τότε η δημοκρατία ( αστική ) που έχει αναπτυχθεί  μέσα στο σύστημα, δεν διστάζει να δείξει τα δόντια της. Δυστυχώς , οι  « Ριζοσπάστες -Γαλάτσι » ακόμη  δεν έχουν  σημειώσει δραστηριότητα, τέτοια  ώστε να γίνουμε επικίνδυνοι και  να  νοιώσουμε την ανάσα της εξουσίας, δηλαδή τον φόβο!. 

Η ανωνυμία μας πιο πολύ έχει σχέση  με το πεπερασμένο των γνωστών αριστερών πρακτικών επικοινωνίας, παράλληλα δε   αποσκοπεί  και στο κέντρισμα του  ενδιαφέροντος του πολίτη – δημότη . Επί πλέον, επιμένουμε  στην ανωνυμία μας , γιατί ακόμη   δεν έχουμε ολοκληρώσει την επιδιωκόμενη μαζικοποίηση της συλλογικότητάς μας και την εν εξελίξει οργανωτική συγκρότησή μας.                                                                                                                                                   

Τώρα, ως προς την κόσμια, πράγματι, αντίδραση που είχαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ,  γράφουν:   
«οι συντάκτες της ανακοίνωσης   είτε ηθελημένα είτε άθελα, προβαίνουν σε μια εξίσωσή – «τσουβάλιασμα», των δημοτικών συμβούλων και κατ’ επέκταση των πολιτικών δυνάμενων που παρεμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο»  έχουν  δίκιο.

Έγινε πράγματι   τσουβάλιασμα, όχι όμως από πρόθεση.  Ποτέ δεν θα    βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι δημοτικές κινήσεις και δημοτικούς συμβούλους, ιδιαίτερα εκείνους που μοχθούν και διαθέτουν τον  χρόνο τους  στα κοινά αφιλοκερδώς   με όσους δραστηριοποιούνται επ ανταλλάγματι ( αξιώματα, επιρροές ,ματαιοδοξία....)

Άλλος ήταν και είναι ο στόχος. Και αυτός δεν ήταν άλλος από την ανυπαρξία κινήματος στην πόλη που  δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την όποια δράση των δημοτικών παρατάξεων , ούτε είναι εφικτό να ενταχθεί και να ευδοκιμήσει  κάτω από δημοτική ή  αμιγώς κομματική ομπρέλα.

Και αυτό το τόσο αναγκαίο κίνημα  στην πόλη μας με τα τόσο μεγάλα και ανοιχτά μέτωπα – έργα, που τα πλείστα ( αν όχι όλα)  θα αραχνιάσουν,  για να έρθουν , από το πουθενά,   οι « επόμενοι » να επικαλεστούν  τους « προηγούμενους» , και να πείσουν,  κι αυτοί, τους Δημότες, ενώ οι  διαχρονικά  παρούσες ζωντανές δυνάμεις της πόλης  θα περιορίζονται σε μεμονωμένες αποσπασματικές παρεμβάσεις . 

Η κοινωνία, η πόλη, ειδικότερα η δική μας ,έχει άμεση ανάγκη  ενός κινήματος  με συνεχή παρουσία που θα παρατηρεί, θα αντιδρά, θα προτείνει ,θα  παρεμβαίνει,θα αποκαλύπτει ,θα καταγγέλλει.......
Οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης μετά τις τόσες εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από προηγούμενες μικρές νίκες... περιμένουν ,καιρό τώρα, να ανταμώσούν μεταξύ τους και με άλλους  .

Τέλος, με δεύτερη ανακοίνωσή μας << προς Αρχίδαμο >>,  θίξαμε το μείζον θέμα της συντήρησης  των υποδομών ( δρόμοι, πεζοδρόμια,, σχολεία, Άλσος,ΠΑΛΑΙ...). Είναι εξοργιστικό  να μην είναι στο ενδιαφέρον των  φιλόδοξων  ηγητόρων το    χάλι  των χωρίς συντήρηση  υποδομών και  κύριο μέλημά τους  να είναι  τα    « λαμπερά » έργα, τα έργα βιτρίνας, του φαίνεσθαι, της εικόνας για να προβληθούν εν όψει επανεκλογής.                             

Για του λόγου το αληθές αρκεί απλή παρατηρητικότητα  και ένα απλό περπάτημα (όχι μόνον μετά από βροχή) , στους δρόμους της πόλης ( συντήρηση – καθαριότητα) στην Λ. Βέϊκου , στο Άλσος ( μέσα , έξω, όχι μόνον στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στον φωτισμό ), στο ΠΑΛΑΙ- στου Λεβεντάκη....                             

Δυστυχώς, η μαγική εικόνα της πόλης που θα συναντήσει κανένας , είναι   εφάμιλλη  με την μαγική εικόνα που φιλοτεχνεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Δήμαρχος Αθήνας   για την χώρα  (το σήμερα και το  αύριό της) και τον Δήμο Αθήνας..