e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στην τελευταία ανάρτηση του "πεζοπόρου" διακρίνεται στην υπογραφή του και η εντός παρένθεσης προσθήκη "Στάλιν".
Με άλλα λόγια ταυτίζεται με τον ηγέτη της ΕΣΣΔ που ξεμαγάρισε την Ευρώπη από τη ναζιστική γάγγραινα.

Είναι μια σημαντική στροφή του ειρημένου, αφού μέχρι χθες όλες οι αναρτήσεις του, πότε υποδόρια και πότε ανοιχτά αποπνέουν μια νεοφιλελέ προσέγγιση και στήριξη στα όρια της ιδεολογικής παρακαταθήκης των πρώην ΕΠΕΝ και Καρατζαφέρη και νυν προβεβλημένων Υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, τσεκουράτων, νανογιλέκο πωλητών με τα αδιευκρίνιστα και ιδεολογικών γόνων του "μαυρου" στην χώρα μας.

Απομένουν πολλά ακόμα βήματα  προς την σωστή κατεύθυνση και πλευρα της τοπικής και κεντρικής πραγματικότητας  του "πεζοπορούντα" , που ως "ελεύθερος σκοπευτής"** επιλέγει να σκοπεύει εκ του ασφαλούς, κρίνοντας και κυρίως κατακρινοντας  πίσω απ' την "κουρτίνα", για να του επιδαψιλεύει κανείς προοδευτικές προσεγγίσεις.

Θέλοντας να συμβάλλω προς αυτή την προοπτική του και σε ότι αφορά παλιά ανάρτηση στην οποία αποφαίνεται ότι "οι ιδεολογίες κάνουν ζημιά στις τοπικές κοινωνίες" , παραθέτω  απόφαση Δημοτικής αρχής που πορεύεται και πράττει με ιδεολογικό πρόσημο και κάνει ζημιές σαν την παρακάτω και μια σειρά πολλές άλλες.

Ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμεΑ, μακροχρόνια ανέργους, δικαιούχους ΚΕΑ στα τιμολόγιά του 2023, αποφάσισε το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας στην σημερινή του συνεδρίαση.

Επίσης, αποφάσισε να διατηρηθούν σταθερές οι τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή να μην μεταφέρει στο λαό τα βάρη από την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις άλλες ανατιμήσεις. Και αυτό ενώ υπολογίζεται διπλασιασμός του κόστους του ρεύματος για το 2023 σε σχέση με το 2022.

«Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, στην ανταποδοτικότητα από δημοτικές ή διαδημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν και αυτές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Λέμε όχι στην επιβάρυνση του λαού που καλείται να πληρώνει ξανά και ξανά. Συνεχίζουμε να εξαντλούμε ό,τι περιθώρια υπάρχουν, προκειμένου να παρέχουμε περισσότερες ελαφρύνσεις με μείωση της τιμής του νερού. Ενισχύουμε την πολιτική του διακανονισμού και διευκολύνουμε με όλα τα μέσα τις λαϊκές οικογένειες γιατί αυτές οι οφειλές αφορούν κυρίως τους άνεργους, φτωχούς συνδημότες μας που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας. 

Είναι  λοιπόν γεγονός ότι αυτή η Δημοτική αρχή με το ιδεολογικό της "κόλλημα" κάνει ζημιά σε πολλούς.

Χαλάει την "πιάτσα" και εκθέτει Δημοτικούς άρχοντες "γιουσουφάκια" που αντί να υπηρετούν τους Δημότες τους, γίνονται το μακρύ χέρι της κεντρικής φορομπηχτικής κακοήθειας σε βάρος τους. 

Βάζει στο περιθώριο την εργολαβική δοσοληψία και τις αναθέσεις και κυρίως τα ταμεία που μεσολαβούν ανάμεσα στους αναθέτωντες και στους αναλαμβάνοντες. 

Εν όψη δε των επικείμενων Δημοτικών εκλογών, ο "πεζοπόρος'" ας έχει στο νου του και αυτή την ιδεολογικοποιημένη Δημοτική πλευρά προκειμένου να αποφεύγει την έκθεσή του σε "χοντράδες" στην προσπάθειά του "ασβεστώματος της μούχλας"

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ του ΘΑΝΑΣΗ 

Υ.Γ. 1 Προς αναβάθμιση θα πρότεινα στην επόμενη ανάρτηση η υπογραφή να είναι "ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ (Τσε). 

Έτσι για να ευθυμήσουμε κομμάτι. 

**Στον πόλεμο οι "ελεύθεροι σκοπευτές" είναι σώμα ύπουλο και απεχθές. Δεν τους καλύπτει καμμία διεθνής σύμβαση περί πολέμου. Γι αυτό  όταν συλλαμβάνονται δεν θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου και εκτελούνται επί τόπου. 

υ. 

 



Μιά σειρά από αναρτήσεις ενταύθα του και "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ' αναγραφόμενου, 
κεκράχτη συγκεκριμένης ιδεολογικοπολιτική προσέγγισης των τοπικών και όχι μόνο πραγμάτων, απαιτούν απαντήσεις.


Είναι φανερό και στους πιό αφελείς ότι πέρα από τις αποπροσανατολιστικές δολιχοδρομικές αναφορές του ο σκοπός και η αγωνία του είναι να περάσει υποδόρια την πολιτική του στράτευση σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο .

Κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του επιχειρεί να το 'παίξει' υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών για να ψαρεύει σε θολά νερά.
Μία στο καρφί και μια στο πέταλο για να καταλήγει "πεζοπορόντας" στοχευμένα στο δεξιό πεζοδρόμιο, ενίοτε δε και στο αντικομμουνιστικό κυριολεκτικά καλντερίμι

Είναι ένας  'ασπριτζής" της κυρίαρχης μαυρίλας σε κάθε επίπεδο που με επιμέλεια επιδίδεται. Θα του πρότεινα δε αν αποφασίσει να αλλάξει και από "πεζοπόρος " να μην κάνει τόσο μεγάλα άλματα στο πολύ μακρινό παρελθόν και σε άλλους τόπους και χρόνους μακρινούς και να ονοματίζεται Στάλιν.

Ας έρθει πιο κοντά και εντός και ας διαλέξει μεταξύ του "Εθνάρχη" της οκταετίας του 55-63 , τότε που ψήφισαν και τα δέντρα και οι μισοί 'Ελληνες πηγαινοέρχονταν στις ασφάλειες και στα ξερονήσια.
Και αν θέλει να είναι πιο κοντά ακόμα, ας ονοματίζεται Παπαδόπουλος, η Παττακός , η Ιωαννίδης έστω  Θεοφιλογιαννάκος.

Ίσως όμως να του ταιριάζει το όνομα του θεωρητικού της χούντας Γεωργαλά ή και του Σάββα Κωνσταντόπουλου.

Είναι δε γεγονός ότι οι ιδεολογίες κάνουν ζημιά στις τοπικές κοινωνίες όπως αποφαίνεται σε νεότερη παρέμβασή του.
Επ' αυτού ένα παράδειγμα.

Στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην οποία πέρα από την ιδιότητα του Δημάρχου, ο Μαρκόπουλος παραβρέθηκε και ως πρόεδρος της Ενωσης Αττικής, υπήρξε και μια ομιλία ενός δημάρχου που με οδηγό την ιδεολογία του έβαλε μια σειρά ζητήματα.

Από τα βασικά ήταν τα 6,5 δις ευρώ πόρων που έχουν εισπραχθεί από την κεντρική εξουσία και δεν αποδίδονται στους ΟΤΑ. Όπως και το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία μεταφέρει αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους απαραίτητους πόρους. Αποτέλεσμα οι ΟΤΑ να αυξάνουν τους φόρους υποχρεώνοντας τους φορολογούμενους Έλληνες να ξαναπληρώνουν για τις ίδιες παροχές . 

Και όλοι οι δήθεν από ιδεολογικοποιημένοι δημοτικοί άρχοντες "εποίησαν την νήσσαν" αναλαμβάνοντας το ρόλο του 'αυτοφοράκια' .της εγκαλούμενης κεντρικής εξουσίας. και βγάζοντας κάλους από τα παλαμάκια στην ομιλία του αρμόδιου Υπουργού.
Αυτό λοιπόν κατά τον "πεζοπορούντα" είναι υπέρ των τοπικών κοινωνιών.
Θα τον δυσαρεστήσω αλλά αυτό είναι τουλάχιστον ηθικό ποινικό αδίκημα και απιστία έναντι των δημοτών.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν

Γιά την ευθύνη των παραπάνω, ο με ονοματεπώνυμο και ίδια διεύθυνση εδώ και 71 χρόνια Γαλατσιώτης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ του ΘΑΝΑΣΗ

Υ.Γ. 1 Θα πρότεινα από καθαρό ενδιαφέρον για τη σωματική του ακεραιότητα, στον "ΠΕΖΟΠΟΡΟ" κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του να
κοιτάζει μόνιμα μπροστά του γιατί οι παγίδες από τις χάσκουσες πλάκες και τις παγίδες των ξεχαρβαλωμένες ρείθρων  σε όλο το, πλην της
βιτρίνας της Βεΐκου, υπόλοιπο Γαλάτσι εγκυμονούν κινδύνους. Και δεν είμαστε πλέον για τέτοια με δεδομένη τη διάλυση του ΕΣΥ.

Y.Γ. 2 Τέλος θα ήθελα να τον πληροφορήσω ότι χωρίς τις  ιδεολογίες και τους ιδεολόγους, οι κοινωνίες θα ήταν ακόμα στην εποχή της δουλείας..
Και οι ιδεολογίες είναι αυτές που ξεχωρίζουν τους υποταγμένους  στην δεδομένη δυστοπία από τους "ανυπάκουους" που χάρη σε αυτούς οι
κοινωνίες ελπίζουν.

Την Κυριακή που μας πέρασε (27-11-22) στο "Καμίνι" η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα το Δασόκτημα Βεϊκου.

Εκεί λοιπόν κάποια στιγμή παρενέβησαν οι Συριζαίοι του Γαλατσίου.

Δεν έχω την πρόθεση να σχολιάσω την παρέμβαση και τις απαντήσεις που δόθηκαν από τους ομιλητές της εκδήλωσης.

Οι παρεμβάσεις ήταν ανάλογες της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και οι απαντήσεις ήταν αυτές που τους έπρεπε 

Δεν μπορώ όμως να μη σταθώ στα έργα και τις ημέρες της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ  με βάση το σχετικό νομοθετικό της "έργο" και να αποφύγω έστω και περιφραστικά να περιγράψω τη σημερινή τους επιχειρηματολογία.

Οι συγκεκριμένοι Γαλατσιώτες αλλά και το όλον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που  έχουν αφήσει πίσω τους και μάλιστα πρόσφατα και αφού έχουν γυρίσει την πλάτη τους σαν να μην υπήρξαν ποτέ αποφεύγοντας να  δουν τις αρνητικές τους επιπτώσεις, θεωρούν ότι απλά δεν υπάρχουν.

Η αριστερά για ένα κόσμο δεν είναι μια απλή λέξη. Έχει ιστορία, έχει περιεχόμενο συγκεκριμένο και όσοι την επικαλούνται κρίνονται "στο δια ταυτά".

Και ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε και κρίθηκε αρνητικά σε βαθμό κακουργήματος.

Το μόνο ειλικρινές του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, η "αριστερά" έστω και ως λέξη έχει αποδράσει από το λεξιλόγιο του Προέδρου τους και των μεγαλοστελεχών του.

Και όσοι σε περιφερειακό επίπεδο εξακολουθούν να την επικαλούνται, το κάνουν εκ του πονηρού και για να ψαρεύουν σε θολά νερά.

 Ψυχή βαθιά και η κατηφόρα ατελεύτητος.*( προς πρώην γενικώς)

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

 

Και στο Γαλάτσι, το νιάου-νιάου στα προεκλογικά κεραμίδια είναι γάτα και μάλιστα με πέταλα.

Έτσι λοιπόν καθίσταται ηχηρή η προσπάθεια στήριξης του "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

Από τη μία εκθειάζονται οι αρετές ενός Καλαματιανού και στη συνέχεια διασταλτικά και αυθαίρετα, επισυνάπτονται σε έναν άλλο Καλαματιανό προκειμένου να λειτουργήσει ως προεκλογική στήριξη.

Φιλότιμη η αλήθεια προσπαθεια που επαναλαμβάνεται σε κάθε ευκαιρία.

Ας είναι

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια Δημοτική αρχή που λειτουργεί "ουμανιστικά" στην πράξη  και όχι διαισθητικά και με στόχο περισσότερο το "κοιτάτε με γειτόνισσες" παρά την ουσία.

Αυτή η Δημοτική αρχή έχει καταργήσει τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ.

Έχει μειώσει τον οικιακό συντελεστή από το 1,95 ευρώ/τ μ το 2014 στο 1,00 ευρώ/τ μ για κύριους χώρους και 0,73 για βοηθητικούς (αποθήκες, πιλοτές, γκαράζ)

Έχει μειώσει τον επαγγελματικό συντελεστή από 3,60 ευρώ/τ μ σε 2,90 ευρώ/τ μ για κύριους χώρους και 0,81 ευρώ/τ μ για βοηθητικούς

Έχει απαλλάξει , άτομα με αναπηρίες,ατά 100% ή και μειώσει κατά 50% 12 σε κατηγορίες δημοτών, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άποροι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, δικαιούχοι ΚΕΑ.

Και μέσα στα άλλα, έχει αυξημένο συντελεστή 6 ευρώ/τ μ σε επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας κάνοντας τους απανταχού φιλελέ να ανατριχιάζουν και να βγάζουν σπυράκια και δρωτσίλες. Ο απαράδεκτος. Ο ανάλγητος.

Έχει δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου για όλους τους Δημότες αφού προηγουμένως τις εξασφάλισε δίνοντας μάχες με κυβερνήσεις και ΤΑΙΠΕΔ.

( Μάλλον ένας είναι ο Κοκλώνης και άλλος Δήμος απολαμβάνει το γιγάντιο πολιτιστικό του έργο.)

Έχει μπει μπροστάρης σε διεκδικήσεις και κόντρα στις επιλογές της κεντρικής εξουσίας. Από την ανεργία μέχρι την αποτροπή αποφάσεων που υποβαθμίζουν τη ζωή των Δημοτών. ( Η  σύγκριση με άλλη πόλη που χωρίς την παραμικρή παρέμβαση τα έργα καθιστούν τη ζωή των Δημοτών δύσκολη, είναι απογοητευτική τουλάχιστον)  

Και τώρα το χειρότερο;

 Έχει ελαχιστοποιήσει τις αναθέσεις και ΄τα περισσότερα έργα γίνονται από το προσωπικό του Δήμου, μηδενίζοντας το κόστος.

Αυτή λοιπόν η Δημοτική αρχή έχει επικεφαλής ένα Πελοπονήσιο μεν, αλλά όχι Καλαματιανό.

Έχει επικεφαλής ένα Πατρινό.

 

Του Γιάννη  Κατσώνη

 

 

 

Συνέχεια της πολιτικής αντιπαράθεσης ΚΚΕ Συριζα στο Γαλάτσι,με αφορμή την εκδήλωση του ΚΚΕ για το δασόκτημα Βεϊκου.Οι κομματικές οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ,απαντούν στην ανακοίνωση μελών του Σύριζα, μιλώντας για στρατηγική σύμπλευσης του Σύριζα  με την κυβέρνηση της ΝΔ και στα ζητήματα της προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος.

 

Για όσους κάνουν ότι  δεν καταλαβαίνουν...

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Γαλάτσι, όλο το τελευταίο διάστημα έχουν μπει μπροστά για την αποκάλυψη στο λαό των επικίνδυνων εξελίξεων στο δασόκτημα Ομορφοκκλησιάς/Βεΐκου, ύστερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκρινε τελεσίδικα ως ιδιωτικό και μη δασικό/αναδασωτέο ένα οικόπεδο έκτασης 702 τ.μ. εντός του ευρύτερου δασοκτήματος.