e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Αγαπητέ κρυπτόμενε  Πεζοπόρε ,

Είναι προσόν σημαντικό να ακούς. Εσύ, όμως, ή δεν ακούς καλά, ή δεν οσφραίνεσαι καλά τι συντελείται κάθε Σάββατο στο Ιντερνέτ.  Καταγίνεσαι με την πληγή του σύγχρονου ανθρώπου ,την φλυαρία και την επανάληψη.  Παρότι τιμήθηκες με δύο απαντήσεις ( μία μακροσκελή    πεζή και ποιητική ,και μία λιτή) από δύο μέλη του ΤΟ.ΠΟ.Σ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, συνεχίζεις  να φλυαρείς γράφοντας   ακατάπαυστα και να επαναλαμβάνεις  τα ίδια και τα ίδια. Μέχρι εκεί ,πρόβλημά σου.

Όμως,  δεν φείδεσαι απαξιωτικών χαρακτηρισμών για το περιεχόμενο των συζητήσεων  και τα πρόσωπα της << μικρής βουλής >> , λες και σου αναθέσανε ρόλο κριτή.Λες και εκτελείς διατεταγμένη υπηρεσία !                                                                             
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί( προσβλητικοί )  ουδεμία σχέση έχουν  με ευθυμογραφήματα , όπως ταιριάζει  στο πνεύμα και στο κλίμα που προσδίδει η σύναξή μας στο ιντερνέτ. Θα μπορούσε κάποιος να σου προσάψει τα χαρακτηριστικά του αλαζόνα, του εγωϊστή, του επαρμένου.    Γιατί , ως γνωστόν, η φλυαρία και η επανάληψη δεν συμβαδίζει με το χιούμορ, ούτε την σάτιρα ,ούτε  τον σαρκασμό και τον αυτοσαρκασμό  που επιδιδόμαστε.

Αποφάσισα το λιτό αυτό   σημείωμα επειδή διακρίνω ότι το γράψιμό σου  θα μπορούσε να συμβάλλει σε λίγο γέλιο, να προκαλέσει θετικές αντιδράσεις , να θέσει, τέλος πάντων, ερωτήματα  στη πόλη, στους πολίτες και γιατί όχι στους τοπικούς  αξιωματούχους  προς τους οποίους δεν έχεις κρύψει  την συμπάθειά σου.

Σε καλώ στον δρόμο της αρετής !.

 12/12/21    

Toύ  Ίκαρου Πετρόπουλου

 

.Περισσότερα του ιδίου 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

 

 

Κοίτα τα ζώα και δες πως χρησιμοποιούμε την έννοια της ελευθερίας όταν μιλάμε γι’ αυτά. Κάποιοι εκτρέφουνε λιοντάρια, τα αιχμαλωτίζουν και τα εξημερώνουν, τα ταΐζουν και μερικοί τα βγάζουν και βόλτα. Ποιος όμως θα πει για ένα τέτοιο λιοντάρι πως είναι ελεύθερο; Και μήπως δεν ισχύει πως όσο πιο ήσυχο είναι το λιοντάρι τόσο δουλικότερο είναι; Και υπάρχει μήπως κάποιο λιοντάρι που, αν αποκτούσε συναίσθηση και λογισμό, να ήθελε να είναι ένα από τούτα τα λιοντάρια;

 

 

Δες και τα πουλιά που αιχμαλωτίζονται και τα εκτρέφουν σε κλουβιά. Δες τι τραβάνε στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν. Μερικά απ’ αυτά προτιμάνε να πεθάνουν από πείνα παρά να υπομείνουν μια τέτοια μοίρα. Ενώ όσα επιβιώνουν, μετά βίας μένουν ζωντανά και μαραζώνουν, κι έτσι και βρούνε κάποιο ανοιγματάκι, ξεπηδάνε να φύγουνε. Τόσο πολύ αγαπούν τη φυσική ελευθερία και το να ζουν ανεξάρτητα κι αδούλωτα.

- Και τι πρόβλημα έχεις να ζεις μέσα στο κλουβί σου;

- Σοβαρά μιλάς; Γεννήθηκα για να πετώ όπου θέλω, να ζω στην εξοχή, να τραγουδώ όταν θέλω. Εσύ όλα αυτά μου τ’ αφαιρείς και μετά ρωτάς τι πρόβλημα έχω;

Γι’ αυτό και τα μόνα που τα αποκαλούμε ελεύθερα είναι εκείνα που δεν αντέχουν την αιχμαλωσία, αλλά που με που αιχμαλωτιστούν δραπετεύουν πεθαίνοντας. Δεν έχεις διαβάσει τον Διογένη που λέει πως υπάρχει ένας τρόπος να εξασφαλίσεις την ελευθερία σου: να ‘σαι έτοιμος να πεθάνεις. Και γράφει ο Κυνικός φιλόσοφος στον Πέρση βασιλιά: «Των Αθηναίων την πόλη δεν μπορείς να την υποδουλώσεις. Όχι περισσότερο απ’ όσο μπορείς να υποδουλώσεις τα ψάρια». «Γιατί; Δεν μπορώ άραγε να τους αιχμαλωτίσω;». «Άμα αιχμαλωτίσεις έναν Αθηναίο, αμέσως θα σου ξεφύγει, σαν τα ψάρια. Γιατί άμα πιάσεις ένα ψάρι, αυτό πεθαίνει. Κι αν οι Αθηναίοι πεθαίνουν αμέσως μόλις τους αιχμαλωτίσεις, τότε τι έχεις να κερδίσεις απ’ την προσπάθειά σου;». Αυτά είναι τα λόγια ενός άνδρα ελεύθερου, που εξέτασε σοβαρά το ζήτημα και που προφανώς βρήκε τη λύση του. Τι το περίεργο, όμως, αν εσύ κοιτάς αλλού και δεν βρίσκεις ποτέ λύση;


 

Ο δούλος προσεύχεται ν’ αφεθεί αμέσως ελεύθερος. Για ποιο λόγο; Νομίζετε πως θέλει να καταβάλει τον φόρο που πληρώνεις όταν απελευθερώνεσαι; Όχι, θέλει να ελευθερωθεί επειδή φαντάζεται πως ο λόγος που ως τώρα τα πράγματα του πάνε στραβά κι η ζωή του δεν ρέει καλά, είναι ότι δεν έχει αφεθεί ελεύθερος. «Αν απελευθερωθώ», λέει, «αμέσως τα πράγματα θα μου πάνε υπέροχα, δεν θα λογοδοτώ σε κανέναν, θα μιλάω στους πάντες σαν ίσος κι όμοιος, θα πηγαίνω όπου θέλω, θα γυρνάω όπου θέλω κι απ’ όπου θέλω.

Κι έπειτα ελευθερώνεται κι αμέσως, μην έχοντας που να φάει, ψάχνει να βρει κάποιον να κολακέψει και να κάτσει δίπλα του να γεμίσει το στομάχι του. Έπειτα θα εκπορνευτεί και θα υπομείνει τους χειρότερους εξευτελισμούς, ή αν βρει κάπου να του δίνουν ένα πιάτο φαΐ, θα πέσει σε δουλεία πολύ χειρότερη απ’ την προηγούμενη. Μπορεί πάλι να βγάλει λεφτά. Αλλά επειδή θα μείνει στην ψυχή του άξεστος, θα ερωτευτεί κάνα κοριτσάκι και θα μυξοκλαίει θρηνώντας για την τύχη του και θα λαχταρά την δουλεία.

Θα λέει: «Τι τά ‘θελα; Πριν άλλος μ’ έντυνε, άλλος μού ‘δινε παπούτσια, άλλος με τάιζε, άλλος με φρόντιζε, αρκεί εγώ να τον υπηρετούσα σε λίγα πραγματάκια. Κοίτα τι τραβάω τώρα ο κακομοίρης, κι έγινα δούλος πολλών αφεντάδων αντί ενός…. Αν όμως βάλω στα χέρια μου δακτυλίδια[1] , τότε η ζωή μου θα κυλήσει φίνα και θα ‘μια ευτυχισμένος απόλυτα».

Και τότε, για ν’ αποκτήσει τα δακτυλίδια, υφίσταται τα όσα του αξίζουν. Αποκτά τα δακτυλίδια κι αρχίζει πάλι τα ίδια. Λέει τώρα: «Αν συμμετάσχω στην επόμενη εκστρατεία, θα ξεφύγω απ’ όλα τα δεινά μου». Συμμετέχει στην εκστρατεία, υφίσταται τα πάνδεινα, κι όμως ζητάει να πάει και σε δεύτερη, κι έπειτα και σε τρίτη[2] . Και φτάνει στο αποκορύφωμά του και γίνεται συγκλητικός. Και μπαίνοντας στη συνέλευση γίνεται πάλι δούλος, πέφτει στη δουλεία την πλέον φινετσάτη και την πιο αστραφτερή. Την πιο ψεύτικη και την πιο επικίνδυνη.

 

Τώρα αυτά αλήθεια γιατί τα γράφω; Για να τα διαβάσει το Κονκλάβιο και μήπως αντιληφθεί πόσο βαθιά νυχτωμένο είναι; Πόσο βαθιά μέσα στον βούρκο της δουλείας χώνεται, όταν αερολογεί, γοητευμένο μάλιστα από τη νοητική στέρηση που το χαρακτηρίζει; Το ξέρω, και αύριο το πρωί θα τσακωθείτε σαν τα κοκόρια για το αν θα βγεί πρώτος ο γάπ ή ο ανδρουλάκ. Και την κοκορομαχία σας την βαπτίζεται μικρή βουλή για να δώσετε μιά σταλιά αίγλης στον κατήφορο του πολιτικού σας βίου μιάς και είστε άπαντες βολεμένοι. Ναι, και έκ του ασφαλούς φλυαρείτε. Πόσο όμως καλύτερη θα ήταν η ζωή σας, πιο αρμονική και πιο ξεκάθαρη, αν, αντί να σπαταλάτε τον χρόνο σας με πράγματα παρακμιακά, ν’ ανοίγατε την αρχαία ελληνική γραμματεία και να διαβάζατε τι στην ευχή είπαν όλοι εκείνοι οι πανεπιστήμονες της ανθρωπότητας. Γιατί αν το κάνετε, θα πάψετε και τις επιεικώς γελοίες αναλύσεις σας διότι ό,τι υπάρχει σήμερα στον κόσμο, η ελληνική αρχαία γραμματεία το έχει πει.

 

[1] Να προβιβαστεί δηλαδή σε ιππέα.

[2] Η συμμετοχή σε τρείς εκστρατείες ήταν προϋπόθεση για να γίνει κανείς συγκλητικός

 

TOY "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

Με αφορμή μία ωραιότατη ασπρόμαυρη φωτογραφία που βλέπετε πιο κάτω, σκέφτηκα να γράψω δυό πράγματα σαν γέννημα-θρέμμα της πόλης πού ‘μαι κι εγώ. Ασφαλώς και δεν είμαι σοφός όπως αρκετοί έν Γαλατσίω συμπολίτες μας αλλά έχω νομίζω το δικαίωμα να πω ένα-δυό πράγματα για την αδικημένη περιοχή μας, όπως τουλάχιστον την έζησα

Πριν αρχίσω, ας κάνω μία ανάλυση (αν και δεν μου αρέσουν οι αναλύσεις, οι πολιτικές τουλάχιστον) για το τι ακριβώς διακρίνουμε στην φωτογραφία. Αρχίζοντας από τ’ αριστερά, διακρίνουμε ένα μηχανάκι, που πρέπει να ήταν Zundapp ή Sachs, δίχρονα και τα δύο αν θυμάμαι καλά και γερμανικά. Μπροστά από τον μοτοσικλετιστή, δεν διακρίνεται στην φωτογραφία, όμως εκεί υπήρχε όλο σχεδόν το 24ωρο πιάτσα με TAXI, αλλά κυρίως πειρατικά. Πίσω ακριβώς από την κυρία που διασχίζει κάθετα την τότε Λεωφόρο Βέϊκου, διακρίνεται ένα μικρό δρομάκι, αυτό ήταν το τελείωμα της οδού Σύρου που σήμερα καταλήγει στην οδό Σωκράτους. Δεξιά από το δρομάκι, φαίνεται πεντακάθαρα το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της εποχής, το θρυλικό Νάταλι. Ειδικότερα τις Κυριακές, σαν επέτρεπε ο πανοσιολογιότατος Χρυσόστομος να φύγουν οι πιστοί από την Αγία Γλυκερία, πολλοί από αυτούς οικογενειακώς κατέληγαν για γλυκό ή πορτοκαλάδα και λεμονάδα στο Νάταλι. Και για καφέ φυσικά. Έχω την εντύπωση ότι τα γκαρσόνια φορούσαν παπιγιόν, δεν είμαι όμως απόλυτα σίγουρος.

Δεξιά από το Νάταλι, ο δρόμος που διακρίνεται, είναι η οδός Πρωτοπαπαδάκη που δεν είχε ιδιαίτερα μεγάλο μήκος. Δεξιά της, διακρίνονται τα κτίρια που σώζονται και σήμερα, στο πρώτο υπήρχε πριν λίγα χρόνια η Εθνική Τράπεζα, στο μεσαίο κτίριο υπάρχει και σήμερα το κατάστημα Κωνσταντίνου με υδραυλικά είδη και στο τρίτο κτίριο λειτουργεί σήμερα στο ισόγειό του η καφετέρια Mom. Μάλλον την γράφω σωστά. Αν όχι, διορθώστε με.

Όλος αυτός ο μεγάλος χώρος που περιελάμβανε το Νάταλι αλλά και τα κτίσματα πίσω από αυτό, απαλλοτριώθηκε αργότερα, κι έτσι έχουμε σήμερα την διπλής κατεύθυνσης οδό Πρωτοπαπαδάκη που αρχίζει από το σημείο αυτό και πηγαίνει προς Παλαιό Ψυχικό κτλ. Η δε φωτογραφία, πρέπει να είναι τραβηγμένη από τη ταράτσα του εμπορικού καταστήματος του Καρόζη. Του καλύτερου έμπορα τότε της πόλης. Το λεωφορείο που στρίβει, μάλλον είναι Scania VabisScania η μηχανή και τα μηχανικά μέρη και Vabis το αμάξωμα, δηλαδή ελληνικής κατασκευής. Την εποχή εκείνη υπήρχαν βαρβάτες εταιρείες όπως η Vabis, η Βιαμάξ κ.ά. που έφτιαχναν και αμαξώματα μεγάλων οχημάτων και έκαναν παράλληλα και εξαγωγές. Το λεωφορείο είχε τότε αφετηρία το Παλαιό Τέρμα, τον χώρο που διακρίνεται δηλαδή και στον οποίο έπαιρνε στροφή – και ο προορισμός του ήταν η οδός Στουρνάρη. Πολύ αργότερα δημιουργήθηκε το Νέο Τέρμα, αυτό που ξέρετε, λίγο μετά την Τράλλεων.

Πολύ ανάλυση έκανα όμως και βαρέθηκα, κουράστηκα, αυτοί οι θεομπαίχτες οι αριστερίζοντες, ήθελα να ‘ξερα, δεν κουράζονται, δεν βαριούνται σε ολάκερη τη ζωή τους να είναι χαμένοι στην ανάλυση, αδυνατώντας με την περιορισμένη αντίληψή τους να κατανοήσουν τον θείο Μάρξ; Τέλος πάντων, την εντελώς διαφορετική τότε πόλη μας από το σήμερα, άλλαξε κατά πολύ ο επί σειρά δεκαετιών δήμαρχός της, ο αείμνηστος Β. Παπαδιονυσίου, που με δυό λόγια ας το πω, την κατέστρεψε. Αναφέρομαι στον ιστό της πόλης και όχι στο Άλσος Βέϊκου που από μόνο του είναι μία πικρή ιστορία. Πως έλεγε κάποτε το κρατικό ραδιόφωνο σε εκπομπή του: πικρή μικρή μου αγάπη! Έτσι και το Άλσος.



Για να σωθεί η πόλη μας, μόνο ένας δρόμος υπάρχει, ν’ αρχίσουμε να γκρεμίζουμε, τουλάχιστον το 50% αυτής. Και, μέσα από το εμφανιζόμενο ΧΑΟΣ, να αρχίσουμε να οικοδομούμε την ΤΑΞΗ. Για να γίνει εφικτό όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μας δώσετε τα κλειδιά της πόλης στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αλλά δεν θα το κάνετε, φοβάστε, σας αρέσουν φωτογραφίες όπως αυτή εδώ, συγκινείστε, αλλά ως εκεί. Η συγκίνηση, τα συναισθήματα έν γένει καλοί μου συμπολίτες, δεν δίνουν λύσεις. Η λύση είναι το ΧΑΟΣ

ΤΟΥ  "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

Ελεύθερος είναι εκείνος που ζει όπως θέλει, που κανένας δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να κάνει το ο,τιδήποτε, που τίποτα δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο, που τίποτα  δεν μπορεί να του επιβληθεί με το ζόρι – εκείνος που όταν κάτι το επιλέγει δεν συναντά αντίσταση, που όταν κάτι το επιθυμεί το έχει, που ποτέ δεν του συμβαίνει κάτι που να μην θέλει να του συμβεί. Υπάρχει κανείς που να θέλει να ζήσει δίχως να ξέρει πως θα το καταφέρει αυτό;

- Κανένας

n - Ποιος είναι αυτός που θέλει να ζήσει εξαπατημένος, παρασυρόμενος, που να θέλει να ‘ναι άδικος, αχαλίνωτος, κλαψιάρης, κακομοίρης;

- Κανένας τέτοιος άνθρωπος δεν υπάρχει.

- Άρα κανένας από τους ανθρώπους τους φαύλους δεν ζει όπως θέλει. Και άρα κανένας τέτοιος άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος. Και ποιος θέλει να ζήσει με θλίψη, με φόβο, με φθόνο, μές τη λύπηση, που όταν κάτι το επιθυμεί να μην το αποκτά, που όταν κάτι θέλει να το αποφύγει αυτό συμβαίνει;

- Ούτε ένας.

- Υπάρχει μήπως κάποιος άνθρωπος φαύλος που να έχει ξεφύγει από τη θλίψη κι απ’ τον φόβο και την αποτυχία και την ματαίωση;

- Ούτε ένας.

- Ούτε ένας λοιπόν δεν είναι ελεύθερος.

Τώρα, άμα αυτά τ’ ακούσει κάποιος πού ‘χει διατελέσει πρόεδρος (για παράδειγμα) για δυό ή περισσότερες θητείες, θα σε συγχωρέσει, αρκεί να προσθέσεις τη φράση: «Εσύ όμως είσαι σοφός, εσένα αυτά δεν σε αφορούν». Άμα του πεις την αλήθεια, όμως, αν δηλαδή του πεις: δεν διαφέρεις σε τίποτα απ’ αυτούς που τρείς φορές ή και περισσότερες τους πούλησαν και άλλες τόσες τους αγόρασαν, όσο δούλοι είναι αυτοί τόσο είσαι κι εσύ», τότε θα σε περιμένει ξύλο. «Πως γίνεται να ‘μαι εγώ δούλος;» θα σου πει. «Ο πατέρας μου ήταν ελεύθερος, το ίδιο και η μάνα μου, ποτέ δεν μ’ αγόρασε κανένας. Και είμαι και πρόεδρος, κι είμαι και φίλος του αρχηγού, κι έχω διατελέσει και Ceo, κι έχω δούλους πολλούς».

n  - Καλέ μου πρόεδρε…..Πρώτα απ’ όλα, κι ο πατέρας κι η μάνα σου κι ο παππούς κι όλοι σου οι πρόγονοι ήταν εξίσου δούλοι μ’ εσένα. Μα ακόμα κι αν αυτοί ήταν ελεύθεροι, τι σχέση θα ‘χε αυτό με σένα; Τι σημαίνει το ότι ήταν αυτοί συγγενείς, αν εσύ είσαι αχρείος; Τι σημαίνει το ότι αυτοί ήταν άφοβοι, άμα εσύ είσαι φοβιτσιάρης; Αν εκείνοι είχαν εγκράτεια, κι εσύ είσαι αχαλίνωτος;

n  - Ναι, αλλά τι σχέση έχουν αυτά με το αν είμαι δούλος;

- Σου φαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση το να κάνεις πράγματα κόντρα στη θέλησή σου, το να εξαναγκάζεσαι, το να πιέζεσαι;

n  - Εντάξει, έστω ότι έχει. Αλλά ποιος μπορεί εμένα να με εξαναγκάσει να κάνω κάτι, πλήν του αρχηγού, που είναι ο αφέντης όλων μας;

n Δέχεσαι λοιπόν κι ο ίδιος ότι κι εσύ έχεις έναν αφέντη. Το ότι είναι ο αφέντης ολονών, όπως λες, δεν μπορεί να σου προσφέρει καμιά παρηγοριά. Να ξέρεις ότι απλά είσαι δούλος σ’ ένα μεγάλο κλουβί. Έτσι κι οι κάτοικοι της Πολιτείας συνηθίζουν να κραυγάζουν: «Τι τύχη που ο αφέντης μάς αφήνει κι είμαστε ελεύθεροι»…..



Αλήθεια, εσείς εκεί στο Κονκλάβιο που βρεθήκατε σήμερα το πρωί και τρωγόσασταν σαν τα σκυλιά ποιος αφέντης θα εκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή αρχηγός, πιστεύετε  αλήθεια εσείς πως είστε λεύθεροι άνθρωποι; Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε πως εσείς δεν είστε δούλοι; Ακούστε μεγάλα ανθρωπάκια, σε ένα μεγάλο κλωβό είστε, περιορισμένοι, αλλά αγνοείτε  τη νοημοσύνη (απαιτεί ελευθερία) μιςς και είστε βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στον υλισμό. Κι εσείς οι κουκουέδες, διαφωνούσατε για ξένα κόλλυβα και δίπλα σας ο γιός του Δαίδαλου το χαιρόταν. Δεν τον καταλάβατε; 

ΤΟΥ "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

Σαν  διάβασα τ’ αποτελέσματα από την εκλογή της Κυριακής που μας πέρασε για την ανάδειξη νέου προέδρου στο πασοκοκινάλε, ταράχθηκα. Τόσο για τα τοπικά αποτελέσματα της πόλης μας μα κι άλλο τόσο για τα πανελλαδικά. Στα τοπικά αποτελέσματα, οι θύμησες εμφανίστηκαν σαν όραμα μπροστά μου, στα πανελλαδικά όμως, ένας κόμπος, έκοψε την αναπνοή μου με την πιθανότητα ο καινούργιος αρχηγός της σοσιαλδημοκρατίας να μην είναι ο κύριος Παπανδρέου -κατά κόσμον Γ.Α.Π-, αλλά ο καγκελάριος της εκλιπούσης κύριας Γεννηματά, ο νέος Alexis, κύριος Ανδρουλάκης.

Οι θύμησες της χρυσής εποχής, αποτυπώθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο στην ταινία «Βιετνάμ» μέρος της τριλογίας του έργου «Όλα είναι δρόμος», σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη. Εκείνη τη χρυσή εποχή, τα σκυλάδικα μετονομάστηκαν σε πολιτιστικά κέντρα όπου έρεαν οι μπόμπες από ουίσκι, έρεε το λελουδικό, έτριζε το πιατικό, υψωνόταν στον ουρανό η καψούρα. Αληθές είναι ότι ο τρίτος δρόμος για τον σοσιαλισμό έφερε μεγάλες ανατροπές στην γλυκιά μας πατρίδα, αλλά το σκυλάδικο έγινε το σήμα κατατεθέν ενός αξιοπρεπή σοσιαλιστή. Αν δεν χόρευες ζεϊμπέκικο αλλά κάρτ, αν δεν ρούφαγες τις μπόμπες σου από το πρώτο τραπέζι πίστα, αν δεν σε συνόδευαν τα σκυλιά της νύχτας, αν δεν έδινες την παραγγελιά σου, αν δεν λειτουργούσες με όλα αυτά, δεν ήσουν σοσιαλιστής, ήσουν ένα τίποτα, ένα απολειφάδι της παρακμής.

Στα σκληρά μαγαζιά της εθνικής οδού πριν εμφανιστεί η παραγγελιά, υπήρχε μία άλλη θαυματουργή λέξη, η «επιθυμία», αυτήν έλεγε σιγούλια ο τραγουδοποιός κι ο χορευτής σηκωνόταν να δείξει τον εγωισμό του. Στα σκληρά κατάλοιπα που άφησε όλη εκείνη η αλλόκοτη εποχή του σοσιαλισμού στην Ελλάδα, η επιθυμία δεν χάθηκε, έτσι λοιπόν, την Κυριακή που μας πέρασε, το πασοκοκινάλε, το απομεινάρι της καψούρας, πεθύμησε να εκλέξει νέα αρχηγό. Το παλιό Πασόκ, το νεώτερο Πασόκ, το προεδρικό Πασόκ, το σημιτικό Πασόκ, το κιναλοπασόκ, ξύπνησε από το νεκροκρέβατο και πήγε να ψηφίσει τελειωμένες καταστάσεις. Οι νεκροί ψήφισαν τους νεκρούς.

 


Η ζωή πάει μπροστά, αλλά μια χούφτα «ιδεολόγων» και κακών ερμηνευτών επιμένουν ακόμα στην νεκρανάσταση σαν τον σχωρεμένο τον Λάζαρο. Εδώ, στο κρίσιμο αυτό σημείο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, εισέρχεται δυναμικά ο Ηλίας με τη μπουλντόζα του και γκρεμίζει το σκυλάδικο, γκρεμίζει τις παλιές θύμησες, γκρεμίζει ολάκερη τη ζωή μας, όταν εκτελεί της εντολή του μεγαλοκαψούρη (εκπληκτική ερμηνεία του Γιώργου Αρμένη: «Ηλίαααα ρίξτο».

Εδώ στη πόλη μας το παλιό Πασόκ μπήκε μπροστά γιατί ένας άλλος Ηλίας δεν τόλμησε να ρίξει το σκυλάδικο, δεν έμαθε να χειρίζεται βαρέα μηχανήματα. Την επόμενη Κυριακή που θα παιχθεί πάλι το ίδιο θεατρικό έργο, πέρα από τις δημοσκοπήσεις των ειδικών που προβλέπουν νίκη του νέου Alexis, οι Ηλίες που φυλάνε ιερά και όσια του τρίτου δρόμο προς τον σοσιαλισμό, θα βάλουνε τα σώματά τους σαν ασπίδα και η μπουλντόζα δεν θα περάσει παρά πάνω από το πτώμα τους.

Καλές είναι οι δημοσκοπήσεις, βγάζουν φράγκα και οι εταιρίες, πληρώνουν τους εργαζόμενους που απασχολούν, αλλά δεν αρκούν. Απαραίτητη είναι και η θέση του Ηλία πίσω από το τιμόνι του βαρέου οχήματος, αλλά αυτός ο Ηλίας, εμφανίστηκε μία φορά. Κι αυτή στην ταινία, διότι στην πραγματική ζωή οι Ηλίες της παρακμής δεν θέλουν ανατροπές, είναι βολεμένοι με τη σαπίλα του σκυλάδικου, με τις παλιές θύμησες.

Την Κυριακή που μας έρχεται, αν και δεν είμαι ειδικός σαν προβλεπτής, βλέπω το παλιό να συνεχίζει. Και αν συμβεί αυτό, δεν θα είναι το Καστελόριζο η αφετηρία προς τον όλεθρο, αλλά η Γαύδος, γιατί αρέσουν στον επίγονο της δυναστείας τ’ ακριτικά νησιά μας.

ΤΟΥ "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

- Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

 

 

 

Εργολαβίες ή  πως σχεδιάζουν στην πόλη!

Αγαπητέ Αρχίδαμε

Δεν έχεις παρά, τούτη τη φορά,   να κάνεις τον περίπατό σου κατά μήκος της Λ.  Βέϊκου  προς το Άλσος, στην δεξιά τώρα πλευρά της, εσωτερικά, εκεί όπου, σε στέρεο χώμα , πριν την εργολαβία, πεζοπορούσαν  οι Γαλατσιώτες.                        

 Τώρα, μετά την  εργολαβία, θα πατήσεις σε πλάκες  << αρίστης ποιότητας >>.  Συγκέντρωσε την προσοχή σου στο δεξιό μέρος αυτής  της διαδρομής ,στον τσιμεντένιο τοίχο που  << οφείλει >> να συγκρατεί τα λασπόνερα της βροχής  που  κατεβαίνουν και -μαυρίζουν  τα ..λαμπερά πλακάκια της νέας εργολαβίας..

 

  

Πεζοπορώντας προ ημερών την Λεωφόρο Βέϊκου, κατευθυνόμουν προς την βίλλα Βιαρόπουλου για να δώ το ακριβές σημείο του δρόμου από το οποίο θα εισχωρήσει ο μετροπόντικας εντός του εδάφους για ν’ αρχίσει να φτιάχνει την στοά του πολυπόθητου Μετρό.

 

Επειδή δεν γνωρίζουν οι μηχανικοί και οι γεωλόγοι τις μυστικές στοές της Αθήνας παρά μόνο ένα μέρος αυτών, θα τους προτείνω να σκάψουν με την δέουσα προσοχή ώστε να μην δημιουργήσουν προβλήματα στην μεγάλη στοά που έρχεται από την Έμμορφη Εκκλησιά. Δεν θα πω εννοείται από που ξεκινά η στοά για να φτάσει στην Έμμορφη Εκκλησιά, δεν είναι του παρόντος αυτή η πληροφορία και δεν χρειάζεται άλλωστε οι αδαείς να γίνουν γνώστες κρυμμένων καλά μυστικών. Ας κάνω εδώ όμως μία μικρή ακίνδυνη αναφορά: Στο χώρο νότια της Έμμορφης Εκκλησιάς, ο οποίος σήμερα, εδώ και δεκαετίες δηλαδή είναι ένας απλός επίπεδος χώρος, κρύβει στα σπλάχνα του μία είσοδο της προαναφερόμενης στοάς η οποία έχει κατεύθυνση από βορά προς νότο. Μεγάλου μήκους, ξεκινά από ………. και φτάνει έως τ…………….. Ποιοι και γιατί σφράγισαν την στοά, δεν το γνωρίζω, ίσως να είναι οι ίδιοι που χρόνια μετά, σφράγισαν το ανάκτορο της αρχαίας Πελλάνας. Για τους ανιστόρητους, στην Πελλάνα βρισκόταν το ανάκτορο του Λακεδαίμονα βασιλιά Μενέλαου και της άπιστης πλην πανέμορφης ωραίας Ελένης, που για χάρη της τάχα μου έγινε ο Τρωικός πόλεμος. Σφραγίστηκε όμως γρήγορα η ανασκαφή εκείνη του εκκεντρικού αρχαιολόγου Θ. Σπυρόπουλου για λόγους που αγνοώ εγώ και μάλλον αγνοεί και ο αρχαιολόγος. Γράφω δε εκκεντρικός, διότι ήταν έξω από το σύστημα, που λένε, τράβηξε τον δικό του δρόμο, αλλά η γλυκιά μας πατρίδα τιμωρεί όσους δεν είναι υπάκουα παιδιά. Τέλος πάντων, μακρηγόρησα και πλάτειασα και καλό είναι να επανέλθω.

 

Καθώς λοιπόν πήγαινα ήσυχος την βόλτα μου, εκεί στο ύψος του καφέ 48, ακούω την λέξη «ο Πεζοπόρος». Ταράχθηκα, ποιος με καλεί, σκέφτηκα ακαριαία από τη στιγμή που ουδείς δεν γνωρίζει ποιος είμαι; Για να μην καρφωθώ, δεν σταμάτησα, πήγα μέχρι το παρακείμενο περίπτερο και γύρισα πάλι πίσω, να ειδώ από που προερχόταν η αναφορά του ονόματός μου. Αμέσως κατάλαβα, σε ένα τραπέζι, καθόντουσαν τρείς νοματαίοι, ένα κλιμάκιο μπορώ να πω του Κονκλάβιου. Συζητούσαν, ο προεδρεύων του Κονκλάβιου κάθε Σάββατο, ένας κουκουές και ένας δεξιός (ο σύμβουλος του Δημάρχου). Ο Σύμβουλος, με τα καταπληκτικά λουκάνικα που μας είχε κεράσει προ εβδομάδας περίπου, αποκαλούσε Πεζοπόρο του κουκουέ! Ο Πεζοπόρος ... ο κουκουές της μικρής παρέας γελούσε και διαβεβαίωνε τον σύμβουλο ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Ο προεδρεύων, πήρε το μέρος του κουκουέ, λέγοντας με έμφαση στον σύμβουλο: μα τι λες σύμβουλε, ο Πεζοπόρος είναι αντικομμουνιστής, μπορεί να είναι εδώ ο ……….;

 

Παράγγειλα καφέ arabica, την ποικιλία του εσπρέσο που μου πρότεινε το κατάστημα και έκανα παρά τη θέλησή μου μικρή στάση, να γίνω μάρτυρας σημαντικών γεγονότων. Πράγματι, σε λίγο άφησαν τον Πεζοπόρο στην ησυχία του αν και δεν πείσθηκε ο σύμβουλος από τον λόγο του κουκουέ και έπιασαν τα αθλητικά. Σήμερα το βράδυ, ο Larry King έχει καλεσμένους στο πάνελ του, ανθρώπους της πόλης να μιλήσουν για τον αθλητισμό της. Μάλιστα ο σύμβουλος, ήταν στεναχωρημένος με τον Larry King, διότι σε παλαιότερη εκπομπή δεν τον είχε καλέσει να μιλήσει. Ευτυχώς όμως, απόψε, θα είναι κι αυτός στο γυαλί να μας μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του μιάς και ασχολείται συστηματικά με τα αθλητικά δρώμενα της Ένωσης Γαλατσίου.

 

Με την ταραχή που ένιωσα στην αρχή, ξέχασα το Μετρό και τον μετροπόντικα, ξέχασα τις υπόγειες στοές της Αθήνας. Κάποια άλλη στιγμή όμως θα την κάνω την επιτόπια έρευνά μου στην βόρεια πλευρά της πόλης.

 

Απόψε Larry King, αν με καλέσεις στην εκπομπή σου, θα αποκαλυφτώ, να ησυχάσει και ο σύμβουλος και να μην κατηγορεί λάθος ανθρώπους.

ΤΟΥ  "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ "

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

 

 

 

Στο τηλέφωνο η καλή μου φίλη σαν με πήρε, ήταν κατηγορηματική: δεν με ενδιαφέρει τι κάνεις και τι δεν κάνεις αύριο, αλλά κανόνισε, αύριο το πρωί πίνουμε καφέ! Και θα έρθεις στη γειτονιά μου.

Η καλή μου φίλη, από το Παρίσι που γνωριστήκαμε τυχαία πριν πολλά χρόνια κολλώντας ένσημα στο γαλλικό ασφαλιστικό σύστημα επί δεκαετία και βάλε, δεν χάθηκε από τη ζωή μου, και η τύχη τα έφερα έτσι τα πράγματα που και στην Ελλάδα, είμαστε κοντογείτονες. Εγώ στα Περβόλια, αυτή ψηλά στην Ακτημόνων, κοντά στο εργοστάσιο του Μήτση. Κατά κάποιο τρόπο πιάσαμε τ’ άκρα της πόλης χωρίς να είμαστε ακραίοι.

Έτσι ένα ηλιόλουστο πρωινό βρεθήκαμε στο καφέ της γειτονιάς της, στο Gallo, με τον θεσπέσιο καφέ του και το ήσυχο περιβάλλον του και παράλληλα ελκυστικό μιάς και έξω που καθίσαμε υπήρχε ζέστα σε ιδανική θερμοκρασία. Όσο πίναμε τους εσπρέσο μας πιάσαμε να λέμε τα δικά μας, τα εδώ αλλά και τα παλιά, από τη ζωή μας στην γαλλική πρωτεύουσα. Εμένα όμως ως γνωστόν, με κυνηγάνε δαίμονες, με κυνηγάνε τα μυστικά της πόλης και μου μαρτυράνε τα εσώψυχά τους δίχως φυσικά να το επιδιώκουν.

Μεταξύ Βρετάνης και Παρισιού, εισέβαλαν βιαίως μπορώ να πω στην ήσυχη κουβέντα μας, δύο θαμώνες διπλανού τραπεζιού που μιλούσαν μεν χαμηλόφωνα αλλά δυνατά για τα δικά μου τα αυτιά, που άλλωστε είναι εκπαιδευμένα στο να συλλέγουν πληροφορίες παντός τύπου:

n  - Διάβασες τους νέους αντιδημάρχους της πόλης μας;  

n  - Ναι, καλοί μου φαίνονται αλλά αυτή την Παναγιωτακοπούλου τι την ήθελε ο Δήμαρχος;

n  - Καλά έκανε και την πήρε, αυτό δείχνει πως κάνει παιχνίδι όποτε θέλει και με όσους θέλει.

n  - Ναι, δεν έχεις άδικο. Και τώρα που το λές, θυμήθηκα, την προχθεσινή εκπομπή του Larry King για τον αθλητισμό, όπου όλοι οι καλεσμένοι δεν είπαν το παραμικρό για το Παλαί.

 - Και τι να πούν πέρα από αερολογίες; Δεν άκουσες τον ταμία της Αθλητικής Ένωσης που διάβαζε παρηκμασμένο ποίημα της πάλαι ποτέ κομμουνιστικής διεθνούς;

 - Τέλος πάντων, ας τ’ αφήσουμε αυτά, πέρασαν μέχρι να εμφανιστούν πάλι αργότερα. Εγώ θέλω να σταθώ στην επιλογή που έκανε ο δήμαρχος με τον Γιάννη τον Κορρέ δίνοντας του το δυσκολότερο πόστο.

n  - Καλά, δεν ξέρεις γιατί;

n  - Όχι, για λέγε….

n - Ο Γιάννης ο Κορρές θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Γαλατσίου αν αποφασίσει ο Δήμαρχος (που θα το κάνει) να πάει για βουλευτής ή περιφερειάρχης Αττικής. Μη σου πω ότι του έχει δώσει ήδη και το δαχτυλίδι! 

n  - Δεν ξέρω, ακούω όμως καλά λόγια για τον Κορρέ, δραστηριοποιείται πολλά χρόνια με τα κοινά, είναι επικοινωνιακός, έχει πολλές ικανότητες, είναι εύστροφος, και στο φινάλε, είναι και νέος.

 

 

Την ώρα εκείνη που αποθήκευα τον διάλογο στο μυαλό μου, ακούω τη φίλη μου να μου λέει: πάλι «έφυγες;», πού τρέχει ο νούς σου; Επανήλθα γελώντας και ζήτησα τον λογαριασμό. Άσε, εγώ κερνάω σήμερα, εσύ θα κεράσεις όταν έρθω για καφέ στα μέρη σου. Δεν είπα τίποτα, να σε κερνά γυναίκα το θεωρώ ύψιστη τιμή, φιληθήκαμε νοερά στα μάγουλα και κίνησα για την επιστροφή.

Όπως πήγαινα την Βενιζέλου για την Πρωτοπαπαδάκη, εκεί στον φούρνο του Έξαρχου, κάνω έτσι και τι βλέπω; Κλιμάκιο του Κονκλάβιου τεσσάρων ή πέντε ατόμων. Και τι έκανε; Μα τι άλλο; Φλυαρούσε!

 

TOY "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

"

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

- Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Τώρα που, με την ακατάσχετη επικοινωνία - προπαγάνδα και τον φόβο , κατάφεραν να  χωνεύουμε - συνηθίζουμε τα πάντα , όσο απίθανα κι αν φάνταζαν πριν μερικά χρόνια, 

τώρα που  τα μυθιστορήματα φαντασίας  ωχριούν μπροστά  στα << επιτεύγματα>> του ανθρώπου , 
τώρα που οι ιδιοκτήτες της τεχνολογίας ,ανέλεγκτοι γιά  τις τύχες του πλανήτη, πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν αθάνατοι, μετακομίζοντας σε άλλες ζωές ,
Τώρα,  παραθέτω, χωρίς σχολιασμό, δύο χαρακτηριστικές ειδήσεις ( Καθημερινή 25/11/21  - εξώφυλλο ) :


            Ο άνθρωπος παρεμβαίνει στην συμπαντική λειτουργία! 

Α. Αποστολή ΝΑΣΑ για να αλλάξει  πορεία αστεροειδούς :   
<<πύραυλος F
alcon9  εκτοξεύθηκε  χθες  από την αεροπορική βάση Βαντερμπεργκ  στην Καλιφόρνια  μεταφέροντας το διαστημόπλοιο  DART στην αποστολή << αυτοκτονίας  >> του. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή  με σκοπό την μεταβολή της τροχιάς  αστεροειδούς  για την προστασία της  γης...........>>

            Τα UFO  δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας;                   

Β.<<  Το πεντάγωνο  ψάχνει εκ νέου  για UFO.Συστήνει ομάδα έρευνας.                                                   
Νέα ομάδα έρευνας  για αναφορές  << άγνωστης ταυτότητας εναέριων  αντικειμένων >> συστήνει το πεντάγωνο.  Η ανακοίνωση ακολουθεί  τη δημοσιοποίηση έκθεσης το καλοκαίρι η οποία  επισήμανε ότι  143 τέτοιες αναφορές  παράξενων φαινομένων  τα τελευταία  20 χρόνια  από χειριστές  στρατιωτικών  αεροσκαφών  παράμειναν  ανεξήγητες.
Η έκθεση του Ιουνίου  είχε προκαλέσει  τις αντιδράσεις  των υπηρεσιών πληροφοριών και αντικατασκοπείας.>>


 ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Περισσότερα του ιδίου 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

Στο προηγούμενο άρθρο (ας το ονομάσω έτσι) που έμμεσα εφιστούσα την προσοχή σε μηχανικούς και γεωλόγους του Μετρό να προσέξουν την μεγάλη στοά που ενδεχομένως θα συναντήσουν  κάτω από την Λεωφόρο Βέϊκου - και με την βοήθεια τη δική σας σε σχόλια που κάνατε και διάβασα, ήρθαν μνήμες από την παιδική ηλικία, όπου τότε, ήμασταν κατά κάποιο τρόπο μικροί εξερευνητές σε κάθε τι που μας κινούσε το ενδιαφέρον.

Πράγματι η περιοχή μας δεν έχει μία στοά αλλά αρκετές. Έχει σπήλαια (ένα τουλάχιστον ξέρω καλά), πολλά υπόγεια νερά, αρχαία (είχα γράψει παλαιότερα που ακριβώς) – και δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η περιοχή μας συμπεριλαμβανομένων των Άνω Πατησίων, της Φιλοθέης και μέρος του Χαλανδρίου, ανήκαν την καλή εποχή της δουλοκρατίας και της αριστοκρατίας στον μέγιστο φιλόσοφο, τον Πλάτωνα. Ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας ο μαθητής του Σωκράτη και δεν είναι οι εκείνες φορές, ειδικότερα όταν αφήνω το μυαλό ελεύθερο να ταξιδέψει και, τον βλέπω έφιππο να ιππεύει τ’ άλογό του μέσα στο μεγάλο τσιφλίκι του και απ’ αυτό να φτάσει στην Αγορά της Αθήνας, στις καθημερινές ζυμώσεις του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

Υπάρχει μία θεωρία που δεν την υποστηρίζω αλλά και δεν την απορρίπτω, που λέει επίσης για την μεγάλη στοά με αφετηρία το Βριλήσσιο Όρος (Πεντέλη) και τερματισμό στο κέντρο της Αθήνας. Αν υπάρχει η στοά αυτή, διασχίζει σαφέστατα την πόλη μας.

Όμως εδώ, δοθείσης της ευκαιρίας, θα καταθέσω μία εμπειρία μου από την παιδική ηλικία των 10-12 ετών, όπου, με λίγους ακόμα μικρούς εξερευνητές και συμμαθητές και γείτονες, πήγαμε μερικές φορές στη στοά της Έμμορφης Εκκλησιάς, σε αυτή που εδώ και δεκαετίες πιά είναι σφραγισμένη γι’ άγνωστους σε μένα λόγους.



Εμείς που μεγαλώσαμε στις αλάνες και στα χώματα, που παίζαμε γκαζάκια ή φτιάχναμε χειροποίητα πατίνια και κάναμε κόντρες, εμείς που ήμασταν ολημερίς μέσα στο αίμα και στη λάσπη, είχαμε μία διαφορετική αντίληψη σε σχέση με το σήμερα, όχι μόνο για τα παιχνίδια μας που απαιτούσαν σκληραγωγία, μα αντίληψη και του χώρου που ήταν ολότελα ανοιχτός από πολυκατοικίες και υπήρχε φυσική απλωσιά. Τα ρέματα έρρεαν πολύβουα, τα πηγάδια στις αυλές των σπιτιών χόρταιναν τα λουλούδια νερό, και φυσικά δεν δίναμε σημασία στις προτροπές της μάνας ή της γιαγιάς να μην κυκλοφορούμε τη νύχτα έξω γιατί θα μας βάλουν στο βρακί τους οι γύφτισσες ή θα μας πιούν το αίμα μας οι Εβραίοι! Αυτά φυσικά ήταν γελοία κατάλοιπα προερχόμενα από αγράμματους παπάδες που από τη θέση του άμβωνα έπαιζαν με κακό τρόπο το ρόλο του θεού. Με δυό λέξεις, ήμασταν άφοβοι.

Έτσι, στη στοά της Έμμορφης Εκκλησιάς είχαμε μπει τέσσερις-πέντε φορές, είχαμε περπατήσει όσο μας επέτρεπε το φως και πάντοτε ο αέρας ήταν φρέσκος, ολόδροσος. Μας γοήτευε το μυστήριο και αποφασίσαμε, την επόμενη φορά να πάμε οργανωμένοι με φακούς ώστε να εισχωρήσουμε όσο βαθύτερα εντός της, έτσι, επειδή θέλαμε. Πράγματι, την επόμενη φορά, είχαμε έκαστος και από ένα φακό, ξέρετε, αυτούς τους πλακέ με το μπουτόν στο πλάι, και είχαμε και δυό σκυλιά που ανήκαν σε παιδιά της μικρής παρέας μας. Τα σκυλιά μπροστά και εμείς με τους φακούς πίσω, θα είχαμε προχωρήσει όπως σήμερα υπολογίζω μέχρι το ύψος της Καποδιστρίου (Φιλοθέη), οπότε, εκεί κάπου, τα σκυλιά αρχίζουν να γαυγίζουν αλλά φοβισμένα και γυρίζουν και τρέχουν προς τα πίσω. Όταν είδαμε τα φοβισμένα σκυλιά, δεν προλάβαμε να σκεφτούμε τίποτα παρά από ένστικτο αρχίσαμε να τρέχουμε κι εμείς ξοπίσω τους. Παιδιά ήμασταν, αν είχαμε χρονόμετρα, ίσως μετρούσαμε παγκόσμια ρεκόρ, τόσο γρήγορα τρέχαμε και ούτε μιά στιγμή δεν κοιτάξαμε πίσω μας.

Όταν βγήκαμε από τη στοά και νιώσαμε ασφαλείς, πέσαμε ξεροί από τα γέλια και έπειτα από λίγο, σιωπηλοί, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Ήμασταν καλά, νιώθαμε καλά, κι ας ξέραμε ότι πίσω στο σπίτι θα έπιπτε ράβδος!

Στη στοά της Έμμορφης Εκκλησιάς δεν πατήσαμε πάλι. Αργότερα, σαν πέρασαν τα χρόνια, επισκέφτηκα τον χώρο αλλά η στοά δεν υπήρχε!

Άλλη φορά ίσως γράψω για το σπήλαιο που βρίσκεται πάνω από το παλιό λατομείο των Αδελφών Σπυρόπουλων.

 

Του  "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 
 

 

Θύμωσε στα τελειώματά του ο Νοέμβρης και μισο-άνοιξαν οι ουρανοί να μας δροσίσουν. Αυτός ο χειμώνας είναι που τρομάζει μετεωρολόγους και λοιπούς τρομολάγνους της ενημέρωσης; Και καθηλώνονται τα πλήθη γύρω από ένα γυαλί και βάζουν τον κάθε ψυχασθενή στο σπίτι τους; Αν σκεφτεί κάποιος με νηφαλιότητα, με απλή λογική, όχι στρογγυλεμένη λογική μα απλή, θα διαπιστώσει ότι, αυτός που εισβάλει στο σαλόνι του κάθε μέρα -όλες τις ώρες- εισβάλει, επειδή αυτός ο κάποιος του το επιτρέπει. Ο «αθώος» πολίτης, αυτό το «αιώνιο» θύμα ανοίγει κάθε στιγμή την πόρτα του και αλωνίζει ο μετεωρολόγος, ο πολιτικός, ο ιερέας.

Το σπίτι, είναι ιερό για να επιτρέπουμε σε κατσαπλιάδες που παίζουνε  κακούς ρόλους να ζητάνε το χειροκρότημά μας, τον θαυμασμό μας, την αναγνώριση που επιδιώκουν σας ελλιπείς άνθρωποι που είναι. Αν θέλουμε να σώσουμε την στραβή κοινωνία μας, αν θέλουμε ν’ αλλάξουμε τα πράγματα στη ζωή μας, υπάρχει μονάχα ένας μονόδρομος, ν’ αλλάξουμε εμείς και όχι οι άλλοι. Αν εμείς αλλάξουμε, τους άλλους πολύ εύκολα τους αποβάλουμε δια παντός, δεν τους ανοίγουμε την πόρτα μας, δεν τους δίνουμε χώρο από το σαλόνι μας. Αν μείνουν χωρίς χειροκρότημα οι φελλοί, θα καταρρεύσουν, θα εξαφανιστούν.

Δεν μπορούν τα πολιτικά συστήματα, τα κόμματα, οι ιδεολογίες, οι παντός είδους θρησκευτικές αιρέσεις να φέρουν αλλαγές προς το καλύτερο, δεν είναι αυτός ο ρόλος τους παρά μόνο αυτός της κυριαρχίας πάνω σε ανθρώπους φοβισμένους και αδύναμους.

Εσύ που βάζεις ταμπέλα στη ζωή σου και αποκαλείσαι δεξιός, αριστερός, κομμουνιστής, σοσιαλιστής, φασίστας, ακροαριστερός, όποια τέλος πάντων ταμπέλα σου αρέσει να φέρεις και την φοράς σαν το ρούχο σου, σαν ένα καπέλο, εσύ, πιστεύεις στ’ αλήθεια πως μπορείς ν’ αλλάξεις τον κόσμο και να τον πάς μπροστά μέσα από την ομάδα ή το κόμμα που επέλεξες; Αν το πιστεύεις, επιεικώς λέω πως είσαι ανόητος, δεν λέω ηλίθιος διότι θα σου κακοφανεί, ενώ το «ανόητος» το περνάς στο ντούκου. Συμπάθαμε.

Εσύ που σαν πιστό σκυλί ακούς τους πολιτικούς καθοδηγητές σου να παπαγαλίζουν ανοησίες, πιστεύεις πως είναι ικανότεροι αυτοί από εσένα; Σοφότεροι; Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο τότε γιατί διαφωνείς μαζί τους, γιατί δίνεις ερμηνείες που δεν συμβαδίζουν με τις δικές τους; Γιατί φλυαρείς συνέχεια όπου σταθείς και όπου βρεθείς; Γιατί είσαι μίζερος;

Είναι απλό, σου λείπει η ενέργεια. Διότι αν την είχες, όλη αυτή τη σαπίλα που λέγεται πολιτική και που εκφράζεται μέσα από διατεταγμένους ανθρώπους, θα την είχες πετάξει στα σκουπίδια, τόσο άχρηστη είναι μα και πόσο βλαβερή μπορεί να γίνει αν της δώσεις χώρο από τη ζωή σου. Αυτό όμως δεν κάνεις; Δίνεις χώρο και αφιερώνεις χρόνο σε ανθρώπους και στις πολιτικές που εκφράζουν σαν όργανα που είναι. Για σκέψου λίγο σύγχρονε άνθρωπε, ο χρόνος και ο χώρος που έχεις, έχουν ημερομηνία λήξης, εσύ γιατί τον σπαταλάς σε ανούσια πράγματα; Μονάχα μη μου πεις πως εσύ είσαι δημοκράτης τη στιγμή που κι αυτόν τον πολύ-παιγμένο όρο τον έχεις στρεβλώσει αγνοώντας τι ακριβώς σημαίνει.

Βουτηγμένος μέσα στην πλάνη είσαι, εσύ τάχα μου μικρέ δημιουργέ της πλανόδιας βουλής, εσύ μικρέ οραματιστή που δεν βλέπεις πέρα από το συμφέρον σου διότι η σκέψη σου φτάνει μέχρι εκεί που τελειώνει το συμφέρον σου. Τον δεκάρικο λόγο που βγάζεις όταν βρίσκεις 5-10 νοματαίους ασταθείς σαν κι εσένα, τον βαπτίζεις σπουδαίο, το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι σαν ακούνε τον αντίλαλο της φωνής τους να κραυγάζει ανοησίες. Οι νεκροί θαυμάζουν τους νεκρούς, οι μέτριοι θαυμάζουν τους μέτριους, και όλοι εσείς που αποτελείται μάλιστα την περίφημη «κοινή γνώμη», κάθεστε αναπαυτικά κάθε βράδυ σπίτι σας και απαιτείται από τον εισβολέα της πολιτικής στο σαλόνι σας, να νοιαστεί για εσάς, να σας νιώσει, να σας καταλάβει, να σας βοηθήσει.

Μικροπολιτικός έγινες πλανεμένε συμπολίτη και νομίζεις πως παράγεις πολιτική όταν ξεδιάντροπα μιλάς τάχα μου γι’ αυτή. Αν πραγματικά θέλεις να μιλήσεις για πολιτική, μίλα για κάτι δικό σου, κάτι εντελώς καινούργιο που δεν έχει ειπωθεί ποτέ άλλοτε από κανένα, αν σου αρέσει η πολιτική, γίνε εσύ ο δημιουργός της και πάψε επιτέλους να παπαγαλίζεις χιλιο-ειπωθέντα θέσφατα.

 

Έχω πάρει φόρα να πω κι άλλα μη αρεστά σε σένα, όμως να, μόλις τώρα είδα μία καλή είδηση, μία εκπληκτική είδηση που δεν θέλω να την προσπεράσω και που εσένα θα σε αφήσει εντελώς αδιάφορο. Ποια είναι αυτή; Εδώ στη συνέχεια:
«Ο Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου και όλη η Ελλάδα είμαστε πολλοί περήφανοι. Η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Συλλόγου μας, με μια εκπληκτική παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου Project με το όνομα “Blossoms Roots” που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως κατά τη διαδικτυακή διοργάνωση, μας εκπροσώπησε επάξια  στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021, κατακτώντας την 9η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Open Λυκείου. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας, στον άξιο δάσκαλό μας Γιώργο Μαρκόπουλο και στους γονείς των παιδιών που τα στήριξαν με όλη τη δύναμη και την αγάπη τους. Προχωράμε δυνατά για τις επόμενες επιτυχίες».

Σημείωση: και αύριο στο Κονκλάβιο μία από τα ίδια. Κακό πράγμα η συνήθεια, αλλά είπαμε, ουδείς τέλειος. Θα είμαι στο κέντρο της ομήγυρης να χορτάσω ασυναρτησίες!

 

ΤΟΥ "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου