e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Κι εσείς όλοι πούχατε μάτσο τους Κολοκοτρώνηδες, μήπως τους αντικαταστήσατε τώρα με ευρουλάκια? Τότε σας έλεγαν, θα ζείτε στα σαλόνια της Ευρώπης, τώρα κινδυνεύετε να μείνετε άστεγοι, γιατί οι πλειστηριασμοί είναι στα ημερήσια πινάκια. Τότε, που ο Σημίτης περιχαρής ανέμιζε το βράδυ της 31/12/2001 τα χρωματιστά χαρτάκια μπροστά στις κάμερες της ΝΕΤ, εσείς αδιαφορήσατε πλήρως και είχατε κολλήσει στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ "Big Brother" (*). Χαμπάρι δεν πήρατε, ότι τότε συντελούνταν η πιο μεγάλη και συνάμα πιο απλή απάτη, που δεν έχει ξανασυμβεί:

Σύμφωνα με το καταστατικό σχέδιο της ΕΚΤ ... "Το φωτοτυπικό μηχάνημα θα τόχουν κάποιοι εγκάθετοι στη Φρανκφούρτη, οι οποίοι θα συνεδρίαζαν και αποφάσιζαν εν κρυπτώ και παραβύστω, ανεξέλεγκτα από τις εθνικές κυβερνήσεις και τους λαούς. Τα πρακτικά των συζητήσεων κλπ. θα ήταν απόρρητα. Το χρήμα ευρώ δεν θα ήταν αξιόγραφο, που να αντικατοπτρίζει συγκεκριμένο περιουσιακό αποθεματικό, αλλά απλά ένα αόριστο χρεόγραφο, το οποίο θα δίνεται πρώτα στις τράπεζες με κάποιο μηδαμινό επιτόκιο κι αυτές θα το "φορτώνουν" στη συνέχεια στους πολίτες και το κράτος με πολλαπλό επιτόκιο. Παράλληλα, η "πιστωτική δικτατορία" αυθαίρετα, θα έκανε υπεξαίρεση (haircut) των χρημάτων και εξοφλήσεις των χρεών από τις ίδιες τις καταθέσεις (bail in) και τελικά, όποτε γούσταραν οι εγκάθετοι θα έκλειναν και τις ίδιες τις τράπεζες (capital controls). Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και το κατατεθημένο χρήμα, δεν θα ανήκε ποτέ στους καταθέτες." 

Λεόντειες συμβάσεις, ασύμφοροι όροι, απαράδεκτες ρήτρες; Οφθαλμοφανώς ΝΑΙ. Κι όμως, κάποιοι τις υπέγραψαν απεχθώς, χωρίς οποιαδήποτε συναίνεση του Ελληνικού Λαού, την οποία είχαν αντικαταστήσει με την παρέλκυση της προσοχής του, όπως προαναφέρθηκε με τον "Big Brother" etc. Φευ!

Έτσι με "χαρτιά" ή και με αριθμούς στις οθόνες καθιστούν τους πάντες άμεσα ή έμμεσα δανειολήπτες... με όλες τις δυσμενείς συνέπειες πάνω τους (προσημειώσεις, υποθήκες, ειδεχθείς διατακτικές κλπ), να υποχρεώνονται να ανταλλάσσουν στο διηνεκές με την εργατική τους παραγωγή, τα προϊόντα της πραγματικής οικονομίας τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, το δημόσιο πλούτο τους, ακόμα και την εθνική τους κυριαρχία κοκ, μ αυτόν τον ... ΚΟΠΑΝΙΣΤΌ ΑΈΡΑ.

Κάποιοι λοιπόν, που έχουν "εύκολη πρόσβαση" σ αυτά τα χαρτιά και τους αριθμούς στις οθόνες, και παίρνουν το κατιτίς τους, κρατάν τα στόματα κλειστά ή παραπλανούν τον κοσμάκη, προκειμένου να καλύπτουν αυτή την μεγάλη, όσο και απλή απάτη σε βάρος του. Κατάφεραν λοιπόν, να περάσουν στο αποχαυνωμένο popolo, ότι το ευρώ, είναι κάτι πολύ όσιο και αδιάβλητο, που το διαχειρίζονται δήθεν "εταίροι" (όμως εν τοις πράγμασι βάρβαροι δερβέναγες). Ότι είναι φετίχ ... είναι ταμπού. Όμως με γνώμονα την αβάσταχτη τραγωδία κσι την τυραννική ομηρεία του Ελληνικού Λαού, πρέπει πλέον να ... ανοίξουν στόματα!

 

(*) Από το βιβλίο "Η γιαγιά μας η ΔΡΑΧΜΗ", του Ευθ. Ματσούκα, εκδόσεις Σαββάλας:

 "Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εποχής εκείνης, την εκπομπή της ΝΕΤ με τον Σημίτη, να σηκώνει τα πρώτα ευρώ στα χέρια του, παρακολούθησαν 250.000 "πολίτες" και πολίτες. Το ίδιο βράδυ της 31/12/2001, τον τελικό του ριάλιτι "Big Brother" παρακολούθησαν 2.500.000 τηλεθεατές! Άξιζε, άραγε αυτόν τον αποχαιρετισμό το εθνικό μας νόμισμα, με μια ιστορία 2.500 ετών; Ασφαλώς ΟΧΙ. Έγινε όμως εφικτό στην εποχή της τηλεορασοκρατίας!"

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

 

Πολιτικού Μηχανικού

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

     Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος Αφανισμού των Υπευθύνων.

Δεν ήταν ένα απλό Δημοτικό Συμβούλιο. Στιγμάτισε μία πόλη ! 

Στο χθεσινό ( 22.1.15 ) έκτακτο  Δημοτικό Συμβούλιο  με μοναδικό θέμα την ‘’πρόταση’’ που επέδωσε η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στον καταληψία Δήμαρχο της πόλης κ. Γ. Μαρκόπουλο ( την αποδέχθηκε απνευστί), αρκετοί από την  παράταξή του επιστράτεψαν διάφορα  επιχειρήματα, όπως άλλωστε έπραξε και ο ίδιος ο  Δήμαρχος. Στη προσπάθειά τους αυτή περιέπεσαν σε σειρά αντιθέσεων, ανακριβειών, αφέλειας  και άγνοιας της ιστορίας της πόλης του  ΠΑΛΑΙ και του δημόσιου βίου γενικότερα. Ακολουθούν μερικές μόνον σκέψεις γύρω από την συνεδρίαση: 

Πρώτον: Χωρίς την σύμφωνη γνώμη, έστω ανοχή, της τοπικής κοινωνίας που εκφράζεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο ,δεν θα γίνει/γινόταν το XFACTOR του SKY, όπως ,άλλωστε, δεν έγινε εμπορικό κέντρο.                                                                                                                                                              

Δεύτερον:Ο Δήμαρχος είναι το πρώτο βιολί της πόλης. Δεν κρύβεται πίσω από καμία διαπαραταξιακή για  τις συνεδριάσεις της οποίας ,παρά τη κατάθεση συμπαθούς Δημοτικού Συμβούλου,  ουδέποτε παρουσιάσθηκαν ΄΄ πρακτικά ‘’ για ενημέρωση και υπογραφή. Εκτός μίας μόνο φοράς που κι αυτή  έμεινε στη μέση. Άλλο είναι οι σημειώσεις που ο Δ. Σύμβουλος κρατούσε, όπως άλλωστε κι εγώ  κρατούσα, κι άλλο επίσημα υπογεγραμμένα από τα μέλη πρακτικά συνεδρίασης.

Τρίτον:  Ζήσαμε δύο ‘’ βελούδινες’’,’’ υπηρεσιακές ‘’  καταλήψεις .Ειπώθηκε ότι η δεύτερη κατάληψη , μέσα σε οκτώ ώρες, απέδωσε την ‘’ πρόταση’’ του ΤΑΙΠΕΔ που, δυστυχώς, δεν είναι μόνο  αντίθετη με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο Γαλάτσι καταφέραμε και διαστρέψαμε εντελώς το νόημα ‘’ κατάληψη . Δεν υπάρχει κατάληψη στα μέτρα και στις σκοπιμότητες μίας  παράταξης που πλειοψήφισε στις εκλογές. Δεν υπάρχει κατάληψη  ‘’ σημαδεμένη ‘’, "ακόμη και με σπάσιμο αλυσίδας μπροστά στα μάτια ορισμένων πολιτών.  Κατάληψη σημαίνει, ότι πιστεύεις απόλυτα στο δίκιο σου και  όταν γύρω από ένα στόχο και με συγκεκριμένη πολιτική   συσπειρώνεις με ενωτικές κινήσεις  μία πόλη, μία περιοχή. Ακόμη με το λόγο σου και τις πράξεις σου δείχνεις αποφασισμένος να αντιμετωπίσεις την πίεση – βία του κρατικού μηχανισμού. Αποσπασματικές, χωρίς συνοχή, ενέργειες, δεν συνιστούν κατάληψη.  

Τέταρτον : Ο καταληψίας δεν αποδέχεται από την πρώτη στιγμή διαδικαστικούς όρους.   Όταν ο   "απέναντι" σε καλεί σε συζήτηση σημαίνει ότι πιέζεται να εξασφαλίσει την συναίνεσή σου .Δεν μπορεί συνεπώς να σου ορίζει τον αριθμό της αντιπροσωπείας  ( 4- 5 άτομα.).Η αποδοχή του όρου σήμαινε ότι δεν πίστευες  στην κατάληψη σου, ούτε στην δύναμή της. Και οπωσδήποτε αιρετοί Δήμαρχοι  δύο μεγάλων Δήμων, εν καταλήψει, δεν δέχονται όρους από διορισμένους παράγοντες- υπάλληλους. Οι Δήμαρχοι δεν είναι υπάλληλοι .Η  αντιπροσωπεία που πήγε στην συνάντηση με την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έπρεπε να ήταν πολυάριθμη και αντιπροσωπευτικότερη.

Πέμπτον : Αιωρείται ένα πελώριο ερώτημα : Γιατί  επιδείχθηκε τέτοια βιασύνη  να κλείσει άμεσα  η κατάληψη; Η μονομερής προσωπική απόφαση του κ. Δήμαρχου για τον τερματισμό της ,χωρίς καμία ενημέρωση, είναι αυθαίρετη, είναι προσβλητική προς τους πολίτες που καλοπροαίρετα δήλωσαν ‘’ παρών ‘’. Αυτοί οι πολίτες δεν  είδαν μόνο  την κατάληψή τους να οδηγεί στην είσοδο ιδιώτη στο ΠΑΛΑΙ. Εισέπραξαν από πάνω και  την περιφρονητική απαγόρευση εισόδου από την  security  της πόρτας !

Έκτο :Η μελέτη δεν είναι πανάκεια, γιατί δεν ορίζει την πολιτική του Δήμου. Αντίθετα η μελέτη χρησιμοποιείται για την άσκηση πολιτικής του Δήμου, όταν αυτός έχει πολιτική .Γι αυτό η μελέτη πρέπει να  είναι προσβάσιμη από τον έντολέα  (Δήμο ) σε  όλα τα στάδιά της.Στην συγκεκριμένη μελέτη που ανατίθεται στο Ε.Μ.Π. ποιός θα αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο, για να μη  βρεθούμε μπροστά σε τελική  μελέτη απαγορευτική χρήσης του ΠΑΛΑΙ ; Μήπως ο μη εμφανής τώρα ‘’ επενδυτής’’ είναι κάπου εδώ  κρυμμένος; Όσο δε τις ανιαρές παλινδρομήσεις στα πεπραγμένα Τσίρου, η αλήθεια είναι ότι πήρε δύο φορές έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για ανάθεση μελέτης κι έκτοτε… ουδέν

Έβδομο:Ο Τσίρος παλινδρομούσε μεταξύ των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της προσωπικής Δημαρχιακής αδυναμίας, όπως αυτή εκδηλώνονταν με τις αντιφατικές δηλώσεις του.  Δεν ήταν αφελής.  Δεν ήθελε – ήταν ασύμφορο για το μέλλον του - να έρθει κόντρα στο κίνημα .Γι αυτό,  συντελούσης και της πέννας  της νομικής του Συμβούλου κ.Χρ.Γκουβέτσου που ουσιαστικά με τα έγγραφά της διαμόρφωνε την Δημοτική πολιτική, ο  Δήμαρχος Τσίρος, κρατήθηκε στο δρόμο της αρετής.  Έτσι το ΠΑΛΑΙ δεν έγινε εμπορικό κέντρο.Είναι αστειότητα να σε εγκαλούν με το ‘’ Εσείς τόσα χρόνια τι κάνατε; ‘’ οι απόντες από τα συλλογικά πράγματα της πόλης τους σημερινοί  Δημοτικοί σύμβουλοι που θα γυρίσουν και πάλι  στην συλλογική απραξία μετά τη λήξη της θητείας τους. 

Όγδοο:Σωστά διερωτήθηκε Δημοτικός Σύμβουλος: Στη συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μίλησε ο Γκότσης;  Η αφωνία του ( εάν υπήρξε αφωνία )σημαίνει  ,άραγε, και δική του συναίνεση στη ‘’πρόταση’’;

Έννατο:Οι μήνες που πέρασαν και οι  λίγοι ακόμη  που θα ακολουθήσουν, αποτελούσαν/ αποτελούν την ευνοικότερη περίοδο για ένταξη του ΠΑΛΑΙ στην λειτουργία της πόλης, διότι :

  • Θύλακες του ΣΥΡΙΖΑ  κυρίως μη κυβερνητικοί δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί σε λογικές εξουσίας.
  • Το ΤΑΙΠΕΔ ,σύμφωνα με την  αποστολή του, δεν προσδοκά άμεσα πόρους από ενοικίαση του ΠΑΛΑΙ. Το αισθάνεται  ως βαρίδι. Αντί να το παραχωρήσει σε κάποια ΠΑΕ που, παρά τα λόγια τους, … ξεχνούν να πληρώνουν για τη χρήση δημόσιων εγκαταστάσεων   ( όρα ΟΑΚΑ ),η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ  προτιμά την έστω  προσχηματική πρόταση   ενός διαδημοτικού  φορέα ,τριών Δήμων ,με κοινωνική συναίνεση . Τούτο, γιατί ξέρουν ότι  μετά την απομάκρυνση από τη θέση τους, συνήθως, ακολουθούν τα σε βάρος τους, δικαστήρια.

Δέκατο: Ακούστηκαν  πολλά περί ‘’ πονηρών’’ που υπάρχουν   στη πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ ,όμως πονηροί, δήλωσαν, ότι είναι και όσοι συγκροτούν  την πλειοψηφία του Δ.Σ.  Εύστοχα συνεπώς σχολιάσθηκε από παριστάμενο  πολίτη: Μήπως κι εμείς οι αγαθοί, θα πρέπει να πονηρευθούμε σχετικά με την γνησιότητα της κατάληψης αλλά και το αψεγάδιαστο της συμφωνίας Δήμου – ΤΑΙΠΕΔ;

Ενδέκατο:Διερωτήθηκε παράγων της πλειοψηφίας : ‘’ Κατάληψη με ένα άτομο; Κατάλαβε άραγε τις ευθύνες του; .Μέτρησε πόσοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους  της παράταξής του ήταν παρόντες; Τι εξήγηση δίνει μπροστά στη φτώχεια της μη συμμετοχής των "δικών" του ,σε αντίθεση με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις τους; 

Δωδέκατο:Αρκετοί της πλειοψηφίας, για να αποδείξουν ότι δεν είναι πρώτη φορά που μπαίνει ιδιώτης στο ΠΑΛΑΙ, αναφέρθηκαν, με επιμονή μάλιστα, στον Χαραγκιώνη, ότι δήθεν μπήκε στο ΠΑΛΑΙ. Η αλήθεια είναι ότι ο Χαραγκιώνης  ουδέποτε μπόρεσε να βάλει έστω ένα καρφί στο ΠΑΛΑΙ.                                               Ένα πρόχειρο  υπαίθριο λυόμενο κατασκεύασμα επιχείρησε σε ,μία άκρη  και άμεσα υποχρεώθηκε και το απέσυρε.                                                                         Μία παράνομη οικοδομική άδεια εξασφάλισε από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ και υποχρεώθηκε και την ‘’ κατάπιε ‘’.Καραδοκούσε το κίνημα. Ο μακαρίτης ο Κ. Καλεσάκης (και όχι μόνο ) στους καθημερινούς περιπάτους του, έριχνε και μία προσεκτική ματιά. Μία μόνο φορά λάθεψε, όταν εντόπισε μπουλντόζα να διευθετεί μπάζα και φέραμε άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποδείχθηκε ότι οι εργασίες εκτελούνταν στο πίσω μέρος εκτός, όμως, του περιβάλλοντος χώρου.

Δέκατο τρίτο: Η SONAE SIERRA – AKROPOL ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗΣ, αφού μάταια προσπάθησε να προσεγγίσει την τοπική κοινωνία, δεν  τόλμησε να υποβάλλει έγκαιρα  την απαιτούμενη  Μ .Π. Ε. προκειμένου, μετά την έγκρισή της, να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Όταν δε την υπέβαλλε με πολύμηνη καθυστέρηση βρήκε απέναντί του το κίνημα, τους φορείς, τον Δήμο – Δημοτικό Συμβούλιο ,το νομαρχιακό συμβούλιο, με αποτέλεσμα ο τότε αρμόδιος υπουργός κ.Σουφλιάς να μην στέρξει σε υπογραφή της. 

Δέκατο τέταρτο : "Είμαστε Διοίκηση και αποφασίζουμε " είπαν ορισμένοι. Αιτιολόγησαν ότι αυτούς ψήφισαν περισσότεροι Γαλατσιώτες/σες, παρότι ο Δήμαρχος είπε, προς τιμή του , ότι είναι Δήμαρχος του 23% . Κοινωνία των ψηφοφόρων λοιπόν, κι όχι κοινωνία των πολιτών. 

Δέκατο πέμπτο:Ενώ διατυπώθηκαν τόσες αντιρρήσεις και επιχειρήματα από το σύνολο της αντιπολίτευσης  βρέθηκαν σύμβουλοι να  υποστηρίξουν ότι ‘’ όλοι τα ίδια λέμε’’ ,ότι ‘’εσείς απλά γράφετε εκθέσεις ιδεών ενώ εμείς δρούμε’’ ,ότι ‘’ διαφέρουμε μόνο στη ….προσέγγιση !’’.Τι να πείς !

Υ.Γ. θα συνεχίσω σε επόμενο .Θα φθάσουμε σε μεγάλο αριθμό .Ίσως να ταχυδρομήσω στους Δημοτικούς Συμβούλους  που σημείωσαν τα περισσότερα φάουλ το πόνημα  «Το ιστορικό του ΠΑΛΑΙ ‘’ για να μην περιπέσουν σε νέα ατοπήματα .

 Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

1.  Ανακοινώθηκε στις 31.12.15 από την ΕΤ1, η μεγάλη συναυλία που δόθηκε στο BADMINTON από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και ότι την  ορχήστρα σύγχρονης μουσικής και χορωδίας της ΕΡΤ διηύθυνε ο Α .Πυλαρινός ,ενώ πήραν μέρος πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

2. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, τα μουσικά σύνολα :                                                                              

"ανοίγονται στην κοινωνία με σειρά δράσεων πολιτισμού και τέχνης όπου με συμβολικό αντίτιμο οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν έργα υψηλής αισθητικής αξίας σε σημαντικούς συναυλιακούς κύκλους ". 

3. Στην  "Καθημερινή" της 30.12.15 δημοσιεύεται επιστολή- απάντηση από το Γραφείο τύπου της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με κριτική των μουσικών  εκδηλώσεων που, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής,  πραγματοποιούνται στο Πεδίον του Άρεως .                                                                                        Στο δελτίο τύπου ,μεταξύ άλλων, αναφέρεται :                                                                                                                    

"Η  διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και μάλιστα μέσα από την ανιδιοτελή , χωρίς χορηγούς και τυμπανοκρουσίες ,συνέργεια πέντε σημαντικών δημόσιων φορέων πολιτισμού ( Καμεράτα , Ορχήστρα φίλων μουσικής ,ΚΟΑ, Μπάντα και ορχήστρα της Πυροσβεστικής ,Ωδείο Αθηνών ,ΕΛΣ ) δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ παράλληλα ικανοποιεί πάγιο αίτημα των κατοίκων  της  περιοχής.

4. Στο Γαλάτσι δεν έχουμε ποτέ απολαύσει "μεγάλη εκδήλωση" γιατί, πέραν άλλων εγγενών αδυναμιών και νοοτροπίας , δεν διαθέταμε μεγάλη και κατάλληλη αίθουσα.   Τώρα όμως διαθέτουμε !Είναι η  μεγάλη αίθουσα – αρένα των 5000 καθισμάτων  μέσα στο ΠΑΛΑΙ.  

5. Ας  αναλάβουμε λοιπόν σχετική πρωτοβουλία .Τα πράματα λίγες φορές είναι δρομολογημένα και απλά περιμένουν κάποιους να τα κινήσουν. Και αρμόδιος προς τούτο είναι ο Δήμος.                                            

Ας γίνει επί τέλους και στο Γαλάτσι κάτι μεγάλο!.Ένα σχετικό καθάρισμα – περιποίηση της αίθουσας απαιτείται και θεληματική  διεκδίκηση της συναυλίας με συμβολικό αντίτιμο 1 ευρώ Ι . Τα υπόλοιπα αφορούν στην Περιφέρεια Αττικής και στην ΕΡΤ. Μία ανάσα απέχουμε από το φωτισμένο κέντρο τα Αθήνας .Ας μην συνεχίζουμε εθισμένοι στή σκιά που μας ρίχνει. 

1.1.16  

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

                                   

 

Η χρονιά που κοντεύει στο τέλος της ήταν μια χρονιά περιπλανήσεων. Οδυσσείς όλοι εμείς περιπλανηθήκαμε, οι περισσότεροι ακολουθήσανε το ρεύμα αναντίρρητα. Από δεξιά, πρώτη φορά αριστερά, από την ελπίδα στη διάψευση, από την επονομαζόμενη αλήθεια στο ανερυθρίαστο ψέμα. Μια περιπλάνηση που μετατράπηκε σε παραπλάνηση. Αρκεί μια μικρή αλλαγή στην πρόθεση, κυριολεκτικά και μεταφορικά και όλο το νόημα αλλάζει. Το πέρα δώθε από τα Eurogroup στα capital controls, στις ουρές στα ΑΤΜ, στα σκυφτά κεφάλια, στη βαρυθυμία. Στην έλλειψη της διάθεσης για όνειρα. 

Οδυσσείς όλοι εμείς, από την αφάνεια στη δημοσιότητα, από την απλή ζωή στην εξουσία, από τις αληθινές σχέσεις στις δημόσιες σχέσεις, από την ευκολία στη δυσκολία και ανάποδα. Από την ωριμότητα στην ανοησία και πάλι ανάποδα. Από τις αναμνήσεις στην αδιαφορία. Άλλοι Οδυσσείς αληθινοί, μέσα στις βάρκες, πάνω στα σύρματα να σωθούν. Από τη ζωή στο θάνατο, από τον πνιγμό στη σωτηρία. Να επιβεβαιώνεται για κάποιους η προφητεία πως θα πεθάνουν «εξ αλός». Να αποδεικνύεται για άλλους πως παραμένουν άνθρωποι, πως μπορεί να μην ονειρεύονται για τον εαυτό τους πια, μα θα πέσουν στο νερό για να βοηθήσουν κάποιος άλλους να ονειρευτούν. 

Η Οδύσσεια κάποτε τελειώνει. Ο τελικός προορισμός φαντάζει το καταφύγιο, που θα κατασταλάξει ο καθένας μας, για να ζήσει ήρεμα γεράματα. Μα ο μύθος δεν τελειώνει έτσι. Ο αληθινός Οδυσσέας μετά από τόσες περιπλανήσεις δε θα μπορούσε να ησυχάσει έτσι απλά. Συνέχισε να περιπλανιέται, μέχρι που τελικά σκοτώθηκε από το νόθο με την Κίρκη γιο του, Τηλέγονο. Η Κίρκη έπειτα παντρεύτηκε τον Τηλέμαχο, ο Τηλέγονος την Πηνελόπη.  Μπερδεμένα πράγματα, που όμως δείχνουν μιαν αλήθεια. Οι αληθινοί Οδυσσείς δεν ησυχάζουν ποτέ. Συνεχίζουν να ψάχνουν νέες Ιθάκες, μόνο και μόνο για τη διαδρομή. Δε φοβούνται να ρισκάρουν, τα ημίμετρα δε τους φτάνουν. Ταξιδεύουν ως τα πέρατα, προσπαθούν ως το τέλος, αγωνίζονται, δε σιωπούν ποτέ, αγαπούν χωρίς ανταπόδοση, συνεχίζουν ακόμα κι αν έχουν μείνει μόνοι. Ίσως γι’ αυτό εγώ δεν προτιμώ το τέλος του Οδυσσέα του μύθου, αλλά το άλλο του Άλφρεντ Τέννισον: 

 

«Είμαι κομμάτι από όλα όσα έχω συναντήσει.

Πολλά έχουμε πράξει, πολλά ακόμη

απομένουν για να πράξουμε.

Δεν είμαστε πια οι δυνατοί που τις παλιές ημέρες

Μπορούσαμε ουρανό και γη να κινήσουμε,

όμως είμαστε ό,τι είμαστε:

Με ήρεμη ψυχική διάθεση,

ηρωικές καρδιές.

Αποδυναμωμένοι από τον χρόνο και την μοίρα,

μα με δυνατή θέληση, 

Για να παλέψουμε.

Να αναζητήσουμε, να βρούμε, και να μην υποχωρήσουμε.»

 

Να μην υποχωρούμε. Αυτή την ευχή στέλνω για τη νέα χρονιά. 

Καλό 2016.

 

 

Διαβάστε προηγούμενα άρθρα της ιδίας

ΔΩΣΤΕ όλη την πολιτική-οικονομική-τραπεζική-επιχειρηματική-συνδικαλιστική-διοικητική-μηντιακή ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, που επ' ονόματι μιας ψευδεπίγραφης "δημοκρατίας" είναι οι πιο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!!! Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δέκα τρεις... Να γίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες και αλληλέγγυα και δυναμικά παντοιοτρόπως να αμυνθούμε! 

Σε εσάς, που φιλότιμα κοπανάτε νυχθημερόν ασταμάτητα τα πληκτρολόγια μπροστά στην εικονική πραγματικότητα, τούτο έχω να πω: Αλλάξτε ή τουλάχιστον περιορίστε τις κακές συνήθειες και γιατί όχι τις ακατάλληλες παρέες ... Αποτοξινωθείτε από τη "συνενοχή", τη ντροπή και την Αδράνεια, Συλλογικοποιηθείτε, Διασυνδεθείτε, Ενωθείτε, Αντισταθείτε!

Πάρτε το χαμπάρι Συμπατριώτες: Ότι είμαστε θύματα της πιο βάρβαρης και ανθρωποκτονικής λεηλασίας όλων των εποχών. Ότι στην Ελλάδα γίνεται με κάθε μέσο, τέχνασμα, πρόφαση και προπαγάνδα ανελέητο πλιάτσικο στην ακίνητη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, στα "ρευστά" και σε οποιαδήποτε ατομικά και δημόσια αγαθά και δικαιώματα από αδίστακτα, συμπλεγματικά και άπληστα ανθρωποειδή, που τρέφονταν στο παρελθόν ως μεγαλοκαρχαρίες ή σαν τσιράκια και τώρα εξαντλούν όλη τη μανία και το μίσος τους πάνω σ ένα σοκαρισμένο γίγαντα. Έναν αποδιοργανωνένο και απογοητευμένο Λαό, που ασχολείται κυριολεκτικά με αποπροσανατολιστικές / διασπαστικές  /ιδεοπολιτικές ιδεοληψίες ("αριστερές", αριστερίστικες, δεξιές, ακροδεξιές, κεντρώες, μεσοδεξιές, μεσοαριστερές, δημοκρατίστικες, εθνικές, ευρωπαϊκές, θρησκευτικές, ποταμίσιες, τελείες κοκ) και μαλακισμένες αυτοκαταστροφικές συνήθειες, όπως εν προκειμένω κατάχρηση των social media. Τα κοινωνικά δίκτυα, που με κανονική χρήση κοινωνικοποιούν και διασκεδάζουν, ενώ όταν ξεπερνούν τα όρια αποκοινωνικοποιούν και κατακερματίζουν τα καλόβολα μη συνειδητοποιημένα θύματα. Τα θύματα, τα οποία πρέπει άμεσα και ποικιλοτρόπως να συνδεθούν, συνεργαστούν και συνασπιστούν σε ένα αρραγές ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, χωρίς κομπλεξικούς σφραγιδοκράτες ηγέτες και αυτόκλητους μάγους, για να σώσουν (τα θύματα) το τομάρι τους στο ερχόμενο οργουελικό (!!!) έτος 2016. Το έτος της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΓΗΣ, που θα ολοκληρωθεί με χαριστικές βολές ο σχεδιασμένος προ πολλού και εφαρμοζόμενος σταδιακά σαρωτικός Αρμαγεδδώνας σε Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, ΔΕΚΟ, Πλειστηριασμούς κατοικιών, Κατασχέσεις, Εργασιακό ... και μετά "ΤΕΛΟΣ" (η Ελλάδα αποικία και οι Έλληνες άκληροι, παρίες και είλωτες).

Συνεπώς, ξεπεράστε την αδράνεια, τα ταμπού, τα φετίχ, τα θέσφατα, τη ντροπή και την απομόνωση. Βγείτε απ τα καβούκια σας. Σταματήστε να χειραγωγείστε και υποβάλεστε σε πλύση εγκεφάλου, παθητικοποίηση και πολιτική (καταστροφική) υπακοή από τα ΜΜΕ. Απαξιώστε όλα τα πολιτικά ανδρείκελα. Καγηγορήστε και απομονώστε τα κομματόσκυλα. Κάντε πέρα τα μαζοχιστικά δουλοπρεπή άτομα. Σ αυτή την πανεθνική αντίσταση, ενάντια στην επέλαση των λησταρχοσυμμοριών, επειδή λειτουργεί εν τέλει ως ντόμινο καταστροφικά για όλους, να συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις, τα όργανα ασφαλείας, οι συμβολαιογράφοι, οι εφοριακοί κι όλα τα λαϊκά τμήματα των θεσμών, που εμπλέκονται στην υλοποίηση αυτών των δαιμονισμένων σχεδίων. Γίνετε δυο, γίνετε τρεις, γίνετε χίλιοι δέκα τρεις... Γίνετε εκατοντάδες χιλιάδες αποφασισμένοι ακτιβιστές/αγωνιστές. Να σώσουμε, ρε γαμώτο, την Ελλάδα μας, τις οικογένειές μας, τις περιουσίες μας, την αξιοπρέπειά μας, εμάς τους ίδιους!

Γιατί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα ΕΘΝΟΣ ΗΡΩΩΝ με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του Κόσμου. Γιατί η ΕΛΛΑΔΑ είναι τόπος αγώνων και θυσιών για το "Ευ Ζην" και όμως τώρα αργοακρωτηριάζεται και αργοδιαλύεται από την πρωτοφανή αδιαφορία των Ελλήνων έναντι της συστημικής υπονόμευσης και κατάκτησης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ & ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ!!!

 

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

 

Πολιτικού Μηχανικού 

Αθήνα, 26/12/2015 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

Με το ίδιο πάντα κόλπο, πρώτα δημιουργούν οι ίδιοι τη κρίση και μετά προσφέρουν δήθεν οι ίδιοι τη "λύτρωση" …. 

Ή στη γλώσσα του Όργουελ: "Ο πόλεμος είναι ειρήνη". Οι ξένοι «εταίροι» καταλαμβάνουν τη χώρα μας και με τη "βούλα" 

Αυτό είναι το μαντάτο /φιρμάνι: «Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης περνά στη δικαιοδοσία της υπηρεσίας συνοριακής και ακτοφυλακής (EWCG), που θα αποτελείται από 2000 άτομα και θα παρεμβαίνει για την «πρόληψη» καταστάσεων κρίσης, αλλά και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες «θεωρείται» ελλιπής η φύλαξη των συνόρων. Το περιοδικό Spiegel αποκάλυψε, ότι οι «αστυνομικοί» της νέας μονάδας, θα μπορούν να μετακινούνται στα κράτη μέλη της ΕΕ (δηλαδή την Ελλάδα)... χ ω ρ ί ς.. να είναι.. α ν α γ κ α ί ο.. α ί τ η μ α... από το ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος!»

Για το θέμα αυτό, διαπίστωσα από χρήστες των social media, ακόμα και σπουδασμένων (επαγγελματικά όχι πολιτικά), που "θα έπρεπε" να διαθέτουν ένα «γραμμάριο» παραπάνω κρίσης (φευ), κάποια σχετικά σχόλια: «Επιτέλους! Συγχαρητήρια! Μπράβο! Ανακούφιση! κ.ά.»…. Κι λέω εγώ τώρα: «Μα είναι δυνατόν, μετά την τόση ποσότητα μελάνης που έχει χυθεί για καλό σκοπό εκτός των άλλων και στο διαδίκτυο και στα social media για την πληροφόρηση, την ενημέρωση και την αφύπνιση, να λέγονται τέτοιες δουλικές χαζομάρες; Είναι δυνατόν, να μη μπορεί η Ελλάδα να διαθέσει 2000 αστυνομικούς για τη φύλαξη των συνόρων της και να παραδίδει αντ αυτών την εθνική της κυριαρχία;;;»

Κυρίες και κύριοι,

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Οι παγκόσμιες εξουσιαστικές ελίτ, με την έμμεση συνεργασία των ντόπιων συνεργατών τους (πολιτικοί, διεθνιστές, «ανθρωπιστές!» κ.ά), πρώτα δημιουργούν το μείζον πρόβλημα. Ανοίγουν απρόκλητο (ιμπεριαλιστικό) πόλεμο, στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Σπέρνουν το θαλνατο, τρομοκρατούν και αποδιοργανώνουν τους αυτόχθονες λαούς και  τους τρέπουν σε φυγή. Πανικόβλητα ή οργανωμένα τυχοδιωκτικά σμήνη μεταναστών, οικονομικών μεταναστών, λαθρομεταναστών, προσφύγων, εμπόρων ναρκωτικών, σωματεμπόρων, δουλεμπόρων και οτιδήποτε «καρυδιάς καρύδι» μετακινούνται ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις στις χώρες «υποδοχής». Με τον τρόπο αυτόν προκαλείται νομοτελειακά ένθεν και ένθεν κρίση. Μετά, εμφανίζονται πάλι οι ίδιοι, που προκάλεσαν τον πόλεμο ένθεν κακείθεν, ως λυτρωτές και συνδράμουν με δήθεν δημοκρατία, δήθεν αλληλεγγύη, δήθεν αποκατάσταση, δήθεν είρήνη, όμως στην πραγματικότητα με ολοκληρωτικά μέτρα κατοχής (βλ. Αφγανιστάν, Γιουκοσλαβία, Λιβυή, Ιράκ, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία κοκ.). Βαφτείτε εσείς μετά τρικολόρε ή με όποια χρώματα εφήμερων σημαιών κάθε φορά, για να τιμήσετε τα άτυχα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, τους Δίδυμους Πύργους, την Ισπανία κ.ά. Τοιουτοτρόπως, επιβάλλονται αναθεωρήσεις συνταγμάτων, απώλειες εθνικής κυριαρχίας και "αντι"τρομοκρατικοί νόμοι κλπ.

Το «Σχέδιο» στοχεύει την πλήρη κατάληψη του πλανήτη από τα απάνθρωπα ανθρωποειδή, χωρίς κανείς να καταλάβει πως θα συμβεί, αν οι άνθρωποι δεν ξυπνήσουν! Η βασική δομή προβλέπει μια παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία θα παίρνει τις αποφάσεις στον κόσμο. Αυτή θα ελέγχει μια παγκόσμια κεντρική τράπεζα, το χρήμα (ηλεκτρονικό, όχι ρευστό, γι συτό γενικεύονται οι πιστωτικές κάρτες) και το στρατό (ανθρωποφύλακες, μονάδες καταστολής/καταδυνάστευσης). Όλα τα  άτομα του πληθυσμού θα είναι φακελωμένα (με κάρτα φιλάθλου, πολίτη κοκ) και ενσωματωμένο μικροτσίπ, τα οποία θα συνδέονται με έναν παγκόσμιο υπολογιστή. Για να μη μιλήσουμε για συνθήκες εργασίας, ζωής κσι κοινωνιών. Αυτό το μόρφωμα εξουσίας, στην οποία υπάγεται και η ΕΕ, θα επικρατεί πάνω στα σημερινά εθνικά κράτη, τα οποία σύμφωνα με το ίδιο «Σχέδιο» θα διασπαστούν σε επιμέρους περιφερειακές περιοχές, για να καταστούν τελείως αδύναμα και αποτρέψουν οποιαδήποτε ενωμένη αντίδραση.

Θα είναι, με άλλα λόγια, μια παγκόσμια φασιστική δικτατορία και βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στην πραγματοποίησή της, αν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, αν δεν υπάρξει μια επανάσταση σκέψης στη μεγάλη μάζα της ανθρωπότητας. Όμως δεν θα υπήρχαν homo εξυπνάκηδες (φασίστες), αν δεν έβρισκαν από κάτω βλάκες, κορόιδα και εθελόδουλους. Γι αυτό ... Διατυπώστε, εκφράστε την αντίθεη, τη διαμαρτυρία, την αντίσταση στον πόλεμο, την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και την κατοχή! Γι συτό....  Ξυπνήστε ρεεεεεεεε!!!!

 

ΥΓ.: Η φωτογραφία είναι από τις φαβέλες της Λατινικής Αμερικής.... σύντομα και στη γειτονιά σας!

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

Πολιτικού Μηχανικού

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

 

Αγαπητοί φίλοι  και φίλες,

Στην  σημερινή ( 22.11.15 ) έκδοση της εφημερίδας ’ Εποχή ‘’ διαβάζουμε :

"Σε ομόφωνη απόφασή της η Νομαρχιακή επιτροπή νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την θέση της για την δημιουργία μητροπολιτικού  πάρκου και δήλωσε την αντίθεσή της με ……..τα μεγάλα οικονομικά Και ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και να τσιμεντοποιήσουν τον δημόσιο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο και την πολιτική σκοπιμότητα …..για την τοποθέτηση στο νέο Δ.Σ. της μνημονιακών προσώπων που έχουν υπηρετήσει  πιστά και τυφλά το προηγούμενο νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας  και  του ΠΑΣΟΚ."    

Τον τελευταίο καιρό σημειώθηκαν σημαντικές κινήσεις γύρω από το ΠΑΛΑΙ . Αυτό οφείλεται στην αναχώρηση των προσφύγων ,στην θετική  εικόνα που σχημάτισαν για τους χώρους οι  Δημοτικοί παράγοντες και πολίτες ,στα χαμηλότερα του αναμενόμενου νούμερα για το κόστος συντήρησης ,στην απελπιστική έλλειψη χώρων άθλησης που θα ενταθούν με τα έργα που αναμένονται  στο γήπεδο ποδοσφαίρου ……..

Ο Δήμος έδειξε να εγκαταλείπει την πολιτική της ‘’ απόστασης ‘’ και προώθησε διαδικασίες διεκδίκησης. Συγκάλεσε την Διαπαραταξιακή επιτροπή που κατέληξε σε ομόφωνες αποφάσεις. Ακολούθησαν συναντήσεις διαπαραταξιακής με αθλητικούς Συλλόγους , από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Οικονόμου και τους προέδρους των αθλητικών συλλόγων  έγινε ‘’έλεγχος’’ της καταλληλότητας  των χώρων για άθληση,  έγινε σχετική ουσιώδης  συνάντηση στην Περιφέρεια με τελική κατάληξη  σύσκεψη στο Δημαρχείο των Δημάρχων Γαλατσίου  κ. Γ Μαρκόπουλου , Ν Ιωνίας  κ. Ηρ. Γκότση, του αντιδήμαρχου Αθήνας κ. Βαρελά και της αντιπεριφερειάρχου Β. τομέα κας  Ερμ.  Κυπριανίδου. Τα πράγματα φαίνεται να προχωράνε γύρω από ένα θέμα που λόγω μεγέθους και προβλημάτων είναι εύκολο να μείνει στη μέση ή να πισωγυρίσει.

Αυτό που αναμένονταν  ήταν  η στοίχιση όλων ,σε μία προσπάθεια να κρατηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι  ( θεσμικοί  και μη ) στο δρόμο της  de facto κατάληψης των χώρων ,της  διεκδίκησης, και κυρίως της εξασφάλισης ότι δεν πρόκειται να βγεί η πόλη  ποτέ έξω από το ΠΑΛΑΙ..                                                                                                                                                                                            

Στη κρίσιμη αυτή φάση που αναντίρρητα διεκδικούνται όλοι οι χώροι της εγκατάστασης, που δρομολογούνται διαδικασίες χρηματοδότησης μελέτης χρήσης και ενεργειακής αναβάθμισης γιά την αντιμετώπιση του κόστους συντήρησης ,κάποιοι ,σαν να έχει λυθεί το θέμα, βγήκαν στη ρούγα κραυγάζοντας :                                  

"Δεν θέλουμε τον Γκότση, ούτε το Ε΄ Διαμέρισμα .Μόνος του να το πάρει ο Δήμος Γαλατσίου ….’’ Δεν γνωρίζω που στηρίζουν την άποψή τους- απαίτησή τους. Θεωρούν, άραγε,  ότι ο σημερινός Δήμος έχει την δυνατότητα να κάνει τα απαιτούμενα για να περάσει το ΠΑΛΑΙ στην πόλη και να εξασφαλίσει την παραμονή του ; Η αλλιώς :                                                                                                                                                                                            

Αν κάποιος "μεγάλος" καιροφυλακτεί  να αποτύχουν τα παραπάνω, για να έρθει αυτός να κάνει την δουλειά του ,δηλαδή να περάσει στα χέρια του το ΠΑΛΑΙ ,πότε υπάρχει περίπτωση να πετύχει τα σχέδιά του: Όταν απέναντί του έχει τον Δήμο Γαλατσίου μόνον  η τους Δήμους Γαλατσίου, Ν.Ιωνίας και Αθηναίων με εμπλεκόμενη την  Περιφέρεια Αττικής. Πιστεύουν ότι είναι εύκολο να πισωγυρίσουν όλοι αυτοί, αφού θα έχουν κάνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα; 

Μήνυμα προς φίλο: Το μήνυμα που μου έστειλες επιστρέφεται ως στερούμενο του ελάχιστου μαζικού ήθους.    

Γαλάτσι  6.12.2015                                          

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Εδώ και τώρα ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ!

Βιώνουμε ακραίες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις. Ζούμε τον πιο βάρβαρο σιωπηλό και παράλληλα τρομοκρατικό πόλεμο. Η Ελληνική κοινωνία μαστίζεται από ανεργία σε ποσοστό 70% (και όχι 27,7% όπως κοροϊδεύουν τα "επίσημα" φερέφωνα της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας), ενώ στην πολιτική και μεγαλοεπιχειρηματική σκακιέρα κυριαρχούν το απροκάλυπτο ψέμα, η ανεξέλεγκτη διαφθορά, η αντικοινωνική ανηθικότητα, η νοσηρή απληστία, η διαρκής απάτη και η άγρια απανθρωπιά!

Από το 2010 και μετά, γίνεται η πιο φρικαλέα καταναγκαστική αναδιανομή (αρπαγή)  κάθε μορφής πλούτου. Με πρωτόγνωρο (δήθεν δημοκρατικό κοινοβουλευτικό), όμως στην πραγματικότητα αδίστακτο και φασιστικό τρόπο δημεύονται τα περιουσιακά στοιχεία (δημόσια και ιδιωτικά) της πλειονότητας του Ελληνικού Λαού και μοιράζονται ως πολεμική λεία στις πολυεθνικές, στις τράπεζες, τα μμε, στην υπερεθνική και ντόπια επιχειρηματική ελίτ και τέλος στο πρόσχαρο πολιτικό προσωπικό και τα εξαπτέρυγά του (δημόσιοι υπάλληλοι, εταιρείες συμβούλων, μέλη οργάνων, διοικητικών, νομικών, οικονομικών, επιστημονικών κ.ά.).

Σύμφωνα με το σχέδιο, όταν τελειώσει αυτή η καταστροφική λεηλασία, αρπαχτούν ΟΛΑ και "θεσμοθετηθεί" και στο τυπικά προτεκτοράτο Ελλάδα ένας σύγχρονος εργασιακός -  κοινωνικός - φεουδαρχικός μεσαίωνας -σαρώνοντας/εξουδετερώνοντας σταδιακά τη μια κλαδική-κοινωνική τάξη μετά την άλλη, αποδεκατίζοντας βιολογικά μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και εκδιώκοντας στη μετανάστευση το πιο παραγωγικό επιστημονικό κεφάλαιο-, θα παύσουν πλέον να έχουν σημασία οι οικονομικίστικοι αεριτζίδικοι αριθμοί της απάτης (κλασματικό αποθεματικό, μόχλευση, φωτοτυπικό ή νουμερίστικο ηλεκτρονικό χρήμα από το  τίποτα, ΑΕΠ, έλλειμμα, δημόσιο χρέος, δάνεια κοκ). Τότε δεν θα υπάρχει απολύτως τίποτα που να θυμίζει Ελλάδα... Τότε θα υπάρχουν μόνο φεουδάρχες, γκαουλάιτερς, κομαντατούρες, όργανα επιτήρησης/καταστολής, ΕΟΖ,  κινεζοποιημένα ανθρωποκτονικά εργοστάσια, δυστυχείς παρίες, αθρόες μάζες από απελπισμένους κατοίκους,  ναρκομανείς, αλκοολικούς, πόρνες, υπηρέτες, ρακένδυτους. εξαθλιωμένους και οτιδήποτε αναξιοπρεπές, τρισάθλιο και απάνθρωπο μπορεί να φανταστεί ένας πνευματικά υγιής εγκέφαλος ...

Για όλους τους παραπάνω λόγους και όσους ευλόγως παραλείπονται, λόγω περιορισμού χώρου και χρόνου, πρέπει σύμπασα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ άμεσα να αλλάξει κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά και  "modus operandi".... για να σταματήσει την εν τέλει καταστροφική πορεία της. Για όλους μα για όλους, είναι θέμα χρόνου, να έρθουν όλα "τούμπα" και να χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους ... Τα λόγια (βλ. συνημμένη φωτογραφία) του επικεφαλής αργότερα των Ευαγγελικών Εκκλησιών Μάρτιν Νιμέλερ (Martin Niemöller), που κατέληξε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Νσζί του 3ου Ράιχ είναι χαρακτηριστικά και αφυπνιστικά.

Κατά συνέπεια, εδώ και τώρα στο "παρά πέντε", είναι επιτακτική ανάγκη, ως απομονωμένοι  μαζάνθρωποι να απαλλαγούμε από το σύνδρομο του ανυποψίαστου ή πονηρού θεατή και ως Υπερήφανος Ελληνικός Λαός να συνειδητοποιήσουμε την περιγραφείσα τραγωδία, ώστε να αναπτύξουμε επιτέλους ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και αποκαταστήσουμε την επισφαλή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.... Ή μαζί θα αντισταθούμε ή ένας-ένας θα πέφτουμε! Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει (Tertium non Datur)! (*)

Του Αθανάσιου Καρανάσιου,

16/11/2015

(*) Η αλλαγή όμως της καταστροφικής πορείας δεν επιτυγχάνεται από ή με αυτόκλητους επαγγελματίες πολιτικούς ή αλλοτριωμένους τυχοδιωκτικούς "βολευτάδες", αντικοινωνικές ομάδες συμφερόντων, κστάπτυστους γραικύλους, κολάσιμους προδότες, νοσηρούς εξουσιομανείς, άγρια "αρπακτικά", εξωνημένα φερέφωνα, ιδιοτελείς αργόσχολους, διαχρονικούς σφραγιδοκράτες,   περιχαρακωμένους άλαλους δημοσιοθεσίτες, έρποντες "χαμαιλέοντες", ιδεοληπτικές "στρουθοκαμήλους" και χαζοχαρούμενους, αδαείς, αποπολιτικοποιημένους. αποπροσανατολισμένους, χειραγωγημένους και αδρανοποιημένους πολίτες.

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

 

Πώς μεθοδεύουν και ποιοι ωφελούνται από τη χρηματιστηριακή κατρακύλα των τραπεζών

«…Η χοντρή εκκαθάριση, αφορά δύο κατηγορίες παραχωρήσεων που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα του μνημονιακού σχεδιασμού: [α) αφορούσε την τότε ασφαλιστική μεταρρύθμιση] και β) την εκχώρηση των συστημικών τραπεζών σε κερδοσκοπικά funds και ντόπια συμφέροντα, που θα σημάνει την απόκτηση του ελέγχου στο σύνολο σχεδόν της ιδιωτικής περιουσία, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας.

Με δυο λόγια θα σημάνει την πλήρη εκχώρηση του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας. Με τα λεφτά του δημοσίου που δόθηκαν στις τράπεζες και θα τα καταπιούν οριστικά τα κερδοσκοπικά συμφέροντα που θα τις ελέγχουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό, θα γκρεμίσει το καθεστώς του μνημονίου, θα γκρεμίσουμε το καθεστώς της διαπλοκής και της ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης που υπηρετείτε.

»…Αυτό που κάνει (η κυβέρνηση) με τις τράπεζες, δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και πουθενά στο κόσμο. Και στις ΗΠΑ και στην Ισπανία υπήρξε ανακεφαλαιοποίηση από το Δημόσιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ισπανία τα αντίστοιχα ταμεία πούλησαν με κέρδος.

»…Εμείς δεν πρόκειται, φυσικά, να αφήσουμε ούτε τις τράπεζες που έχει πληρώσει με το αίμα του ο ελληνικός λαός στα χέρια εκείνων που θέλουν να τον ελέγχουν στο διηνεκές με τα δικά του χρήματα. Αλλά ούτε και τους υπεύθυνους, απλώς στα χέρια της λαϊκής περιφρόνησης. Δηλώνουμε από τώρα ότι με κάθε ευθύνη, με σεβασμό στο Σύνταγμα, στους νόμους στην ελληνική Δικαιοσύνη, ότι ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε αποφασισμένοι και ακλόνητοι. Οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο σκαμνί. Θα δώσουν λόγο για τις υπογραφές και την εμπλοκή τους εκείνοι που διαπράττουν αυτό το έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων».

Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, στις 30 Μάρτη 2014, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, της εποχής εκείνης, που αφορούσε μεταξύ άλλων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με εκείνη τη 2η ανακεφαλαιοποίηση παραδόθηκαν οι τράπεζες μερικώς στους ιδιώτες, κύρια η Eurobank. Oι τιμές των μετοχών για την αύξηση του κεφαλαίου ήταν σημαντικά μικρότερες από εκείνες που είχε καταβάλει το ΤΧΣ1, δηλαδή ο ελληνικός λαός, ένα χρόνο πριν. Αποτέλεσμα η δραστική μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ στις τράπεζες και η άμεση καταγραφή ζημιών τότε, της τάξης των 12 δισ. ευρώ.

Αν αυτή η υπόθεση ήταν σκάνδαλο για τον κ. Τσίπρα φανταστείτε πώς θα έπρεπε να θεωρεί την 3η ανακεφαλαιοποίηση, που πραγματοποιείται από τη δική του κυβέρνηση, αν ληφθούν μάλιστα υπ’ όψιν τα ακόλουθα δεδομένα που αποδεικνύουν ότι αυτή είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη:

Οι ξένοι επενδυτές θα βάλουν στις αυξήσεις κεφαλαίου το ποσό των 4 δισ. ευρώ και θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών. Μόνο τα δάνεια των τραπεζών ανέρχονται σε 200 δισ. ευρώ και το σύνολο του ενεργητικού τους σε 350 δισ. ευρώ (διπλάσιο του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας). Βάζουν, δηλαδή, υπό τον πλήρη έλεγχό τους το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Στην πράξη, θα ελέγχουν μέσω των εγγυήσεων για τα δάνεια ένα πολύ μεγάλο μέρος των ακινήτων (εγγυήσεις για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια), των επιχειρήσεων (που βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις) και της αγροτικής γης που ήταν όλη υποθηκευμένη στην Αγροτική Τράπεζα και τώρα έχει περάσει στα «χέρια» της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Δημόσιο που μέσω του ΤΧΣ έδωσε 40,2 δισ. ευρώ το 2012 για την 1η ανακεφαλαιοποίηση, δεν πήρε ποτέ τον έλεγχο των τραπεζών. Τώρα θα δει τα ποσοστά συμμετοχής του να πέφτουν γύρω στο 33%, από περίπου 60% που είναι κατά μέσο όρο σήμερα, με μόλις 4-5 δισ. ευρώ που θα βάλουν οι επενδυτές (π.χ. στην Alpha από 66,2% σήμερα θα πέσει στο 20%, στη Eurobank από 35,4% σήμερα στο 6%, στην Εθνική από 52,7% στο 40% και στην Πειραιώς από 66,9% στο 25%).

Το Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ, έχει αναλάβει στην 3η ανακεφαλαιοποίηση να καταβάλει όλο το υπόλοιπο ποσό που δεν θα καλυφθεί από τους ιδιώτες μέχρι το ποσό των 14,4 δισ. ευρώ, που είναι το σύνολο της ανακεφαλαιοποίησης. Δηλαδή, και παραπάνω χρήματα θα βάλει ο λαός και ο έλεγχος θα ανήκει σε αυτούς που θα βάλουν πολύ λιγότερα. Το «τέχνασμα» είναι απλό. Οι ιδιώτες θα συμμετάσχουν με κοινές μετά ψήφου μετοχές, ενώ το ΤΧΣ θα συμμετάσχει μόνο κατά 25% με μετοχές. Το υπόλοιπο 75% θα είναι με ομολογίες με δυνατότητα να μετατραπούν σε μετοχές στο μέλλον…

Οι κερδοσκόποι έχουν κίνητρο για να αυξήσουν το ποσοστό τους (με αντίστοιχη μείωση του ΤΧΣ) να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη η τιμή αγοράς των νέων μετοχών. Έτσι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα στρες τεστ των τραπεζών και τον προσδιορισμό των αναγκών τους σε κεφάλαια την 31/10/2015, που ήταν αρκετά «καλύτερα» από αυτά που περίμενε η αγορά, οι τιμές των μετοχών αντί να ανεβούν, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, αφού είχαν «καλύτερα» αποτελέσματα, ξεκίνησαν την κατρακύλα. Από τη Δευτέρα, 2/11/2015, έως και την Πέμπτη, 12/11/2015, οι τιμές των 4 συστημικών τραπεζών υποχώρησαν σε 8 συνεδριάσεις κατά 47,3%(!). Η συνολική αξία των 4 τραπεζών, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο, στις 12/11/2015, ήταν μόλις 3 δισ. ευρώ.

Με αυτά τα νούμερα η αξία των μετοχών που έχει σήμερα το ΤΧΣ ανέρχεται σε 1,76 δισ. ευρώ. Έτσι, ενώ επένδυσε 40,2 δισ. ευρώ το 2013 στις τράπεζες, έχει χάσει σήμερα πάνω από το 95,6%(!) των χρημάτων του λαού.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο, κανείς από τους αρμόδιους (κυβέρνηση, βουλευτές, δικαιοσύνη, επιτροπή κεφαλαιαγοράς, Τράπεζα της Ελλάδος) δεν κάνει καμία κουβέντα γι’ αυτό το σκάνδαλο που εκτυλίσσεται καθημερινά. Με δεδομένο ότι οι Έλληνες μικροεπενδυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου, λόγω των capital controls, οι πωλήσεις είναι προφανές ότι γίνονται από τα funds που ελέγχουν μεγάλα πακέτα μετοχών. Συνεπώς «παίζουν» μόνοι τους ελέγχοντας-χειραγωγώντας τις τιμές και τις σπρώχνουν όλο και πιο κάτω για να βγουν περισσότερο κερδισμένοι με τη νέα αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει σε ελάχιστη τιμή. Δείτε ενδεικτικά τιμές στις 12/11/2015: Alpha 0,077 ευρώ, Πειραιώς 0,047 ευρώ, Eurobank 0,026 ευρώ και Εθνική 0,39 ευρώ.

Σημαντική υπηρεσία στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα

Τα παραπάνω συμβαίνουν στην Ελλάδα, μετά από 5 χρόνια εφαρμογής μνημονίων. Κάθε κυβέρνηση που διαδέχεται την προηγούμενη αποδεικνύεται περισσότερο μνημονιακή και αντιλαϊκή -όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνει και την πολιτική που εφαρμόζει- από τους προκατόχους της. Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα προσφέρει σημαντικό έργο στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα-κατεστημένο. Υλοποιεί, με το μανδύα της Αριστεράς, αποφάσεις των δανειστών που κανείς άλλος από το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν θα τολμούσε όχι να εφαρμόσει αλλά ούτε να τις εξαγγείλει. Με αυτά τα «έργα» η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν: α) την κεντρο-αριστερή μνημονιακή τους μετάλλαξη, β) ότι αποτελούν, πλέον, οργανικό μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος και γ) ότι είναι απόλυτα αποδεκτοί από τους δανειστές-κατακτητές αφού «στο τέλος» (των «σκληρών διαπραγματεύσεων») εκτελούν τις εντολές τους. Έτσι, για να επιβεβαιωθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας, με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, η γνωστή «ατάκα» του Ιταλού μεγαλοβιομήχανου Τζιοβάνι Ανιέλι όταν, σχολιάζοντας τα πολιτικά πράγματα της Ιταλίας, πριν από δύο περίπου δεκαετίες, είχε πει: «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».

Αν αυτά είχαν συμβεί με άλλη κυβέρνηση, ο Τσίπρας και οι συν αυτώ θα «χάλαγαν τον κόσμο» για το σκάνδαλο και θα ζητούσαν ελέγχους για το πώς διαμορφώθηκαν τόσο χαμηλά οι τιμές… και πώς παραδίδεται η ελληνική οικονομία στους ξένους. Τώρα όμως που αυτοί είναι στη «Διοίκηση», προφανώς, όλα γίνονται σωστά και κυρίως «ενάρετα».

«Οι υπεύθυνοι θα κάτσουν στο σκαμνί»

Συνεπώς, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο σκάνδαλο που όμοιό του σε μέγεθος και ωμότητα δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν στη χώρα. Στην πράξη, με αντίτιμο 4 δισ. ευρώ παραδίδεται όλη η ελληνική οικονομία στους ξένους να τη διαχειριστούν κατά την κρίση τους.

Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή που είπε ο Τσίπρας στις 30/3/2014, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα επειδή ο λαός δεν ξεχνά: «Οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο σκαμνί. Θα δώσουν λόγο για τις υπογραφές και την εμπλοκή τους εκείνοι που διαπράττουν αυτό το έγκλημα, εις βάρος των Ελλήνων».

 

 

(1) ΤΧΣ – Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το ταμείο που ίδρυσε το κράτος με τα χρήματα των φορολογούμενων, για να συμμετάσχει στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, χωρίς να έχει εξουσία επ” αυτού. Με το νέο νόμο Τσίπρα περί ανακεφαλαιοποίησης έχει περάσει στην πράξη στον ολοκληρωτικό έλεγχο των δανειστών.

 

 

* Toυ  Παύλου Δερμενάκη ( M.Sc. οικονομολόγος-ερευνητής)

Tης Κατερίνας Αρβανιτάκη

Έπεσε -αρκετά καθυστερημένα- στα χέρια μου η «Γραμμή» του Οκτωβρίου, όπου εκτίθενται οι απόψεις των «παραγόντων» της πόλης για την υπόθεση της φιλοξενίας των προσφύγων στο Παλαί. Και έχω μείνει κατάπληκτη (μπορεί και απόπληκτη) από το μέγεθος της δηλητηριώδους υποκρισίας που αναδίδεται από τις δηλώσεις πλείστων εξ αυτών, καθώς, ακολουθώντας την πεπατημένη των τηλε-καννιβάλων, υποβάλλουν το ρατσισμό και την ανθρωποφοβία στους Γαλατσιώτες και τους τη χρεώνουν κιόλας!  

Αφού λοιπόν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μ. Ελευθερίου δηλώσει ρητά (μεταξύ άλλων) ότι στο κτίριο δεν υπάρχουν προβλήματα καθαριότητας και υγιεινής, οι πρόσφυγες «είναι άνθρωποι πολύ καθαροί», λειτουργεί πολύ καλά οργανωμένο φαρμακείο με επάρκεια σε όλα τα απαραίτητα φάρμακα, καθώς επίσης και καθημερινά ιατρεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τους γιατρούς του Κόσμου, και το Νοσοκομείο Παίδων εμβολιάζει τα παιδιά,

Αρχίζει η «πασαρέλα» των «επωνύμων», που όλοι ξεκινούν εκφράζοντας τη βαθιά … φιλανθρωπία τους, για να συνεχίσουν:

Σύμφωνα με το «κοινό αίσθημα» «σ’ όλη την πόλη η αίσθηση διαφωνίας υπερβαίνει το 70%, … οι συμπολίτες μας νοιώθουν ανασφάλεια για την καθημερινότητά τους σε όλα τα επίπεδα και την ποιότητα ζωής τους» (Αυτό σαφώς προκύπτει από τις ατελείωτες προσφορές σε είδη και εθελοντική εργασία τόσων συμπολιτών μας), επισημαίνει η Ε. Ζέρβα-Γκουρτζιάν-Ιστορικές Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (όπως υπογράφει) και εγκαλεί το Δήμαρχο γιατί δεν «καλεί σε κάποια κινητοποίηση για να ισχυροποιήσει την αντίθεσή του». 

«Με αγωνία και αγανάκτηση όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας» εγκαλεί το Δήμαρχο και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου-Δημοκρατική Συνεργασία Πολιτών/Κ. Ζώμπος, Ι. Μανιάτης, Α. Μπούρας, Α. Παναγιωτακοπούλου, Γ. Κιτσίνη. Και καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί δεν υποδέχεται τους δυστυχισμένους αυτούς σε … αξιοπρεπείς χώρους με υποδομές (ωϊμέ! και δεν διαθέτει σάουνα και ινστιτούτο αισθητικής το άθλιο Παλαί!) «μακριά απ’ το κέντρο της πόλης» (σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα όρη στα βουνά; Στα ξερονήσια; Στον Καιάδα;) Η διαμονή των προσφύγων δημιουργεί στους πολίτες «αισθήματα φόβου και ανασφάλειας, αλλά και ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ στο να επισκεφθούν το όμορφο Άλσος!» Γιατί έχουν αφεθεί να κινούνται ελεύθεροι στην πόλη, στο Άλσος και με τις συγκοινωνίες (ενώ θα έπρεπε να συλλαμβάνονται και να κρατούνται σιδηροδέσμιοι), άρα «μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, μεταδοτικά νοσήματα και άλλοι κίνδυνοι»

Για την έλλειψη υποδομών θρηνεί και ο Ν. Μαγκανάρης-επικεφαλής «Γαλάτσι Νέα Αρχή». Και θεωρεί ότι δεν είναι σωστή πολιτική αντιμετώπιση ν’ αδειάσουν η Βικτωρίας και οι άλλες πλατείες της πρωτεύουσας και να μεταφέρεται το «πρόβλημα» στο Γαλάτσι και το Ελληνικό. (Προφανώς ήταν πολύ πιο άνετα οι πρόσφυγες στο ύπαιθρο των πλατειών, εκτεθειμένοι στους καιρούς, χωρίς νερό και τουαλέτες, πράγμα που απογειώνει και το βιοτικό επίπεδο των εκεί περιοίκων!)

Ο κ. Γ. Τράπαλης βλέπει στην απόφαση του υπουργείου να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στο Παλαί «ως κίνηση εχθρική για την τοπική κοινωνία» και «καταιγίδα»! (Προφανώς οι πρόσφυγες είναι μια τρομερή απειλή, την οποία εξαπέλυσε το υπουργείο εναντίον του Γαλατσίου σ΄ έναν ακήρυχτο πόλεμο!)  Και εξηγείται βεβαίως παρακάτω διευκρινίζοντας ότι υπάρχει «όχι αδικαιολόγητος φόβος» (sic) σε πολλούς κατοίκους για τη δημόσια υγεία και τις συνθήκες υγιεινής όλου αυτού του πληθυσμού (τώρα κατάλαβα: το όπλο είναι βιολογικό!), αλλά και κίνδυνοι να «εισχωρήσουν σε όλο αυτό τον κόσμο οι πανταχού παρόντες παράνομοι κάθε είδους». Άσε που ζητάει να υπάρξει «ειδική μέριμνα για τις γυναίκες και τα παιδιά»! (Κρίνει ότι χρειάζονται πιο εξειδικευμένη μέριμνα οι γυναίκες και τα παιδιά πρόσφυγες; Αν όχι, αντιλαμβάνομαι ότι τα γυναικόπαιδα του Γαλατσίου διατρέχουμε κινδύνους από τους πρόσφυγες. Τι είδους κινδύνους; Αν το εξειδικεύσω περισσότερο θα γίνω χυδαία και δε θέλω. Πάντως άλλη εκδοχή δεν υπάρχει!) Κατά τα άλλα «κατανοεί εκείνους που φωνάζουν να φύγουν οι παράνομοι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ από το Γαλάτσι» (Μήπως είμαι κουφή; Έκανε δημόσια διαμαρτυρία η Χρυσή Αυγή στην πόλη;).  «Δε φταίνε αυτοί, αλλά τα … μέσα μαζικής αποχαύνωσης» !!!!

Η ίδια η έγκριτη εφημερίδα «μάγκες μου», τολμά να πει ότι «οι μετανάστες» (δεν πρόκειται για μετανάστες κυρίες και κύριοι! Πρόσφυγες πολέμου είναι! Όπως οι δικοί μας, του ’22!), «δεν έπρεπε να έρθουν στο Παλαί χωρίς κατάλληλες συνθήκες διαμονής (κι αυτή διαμαρτύρεται για την έλλειψη πισίνας, κομμωτηρίου και solarium φαντάζομαι). Τους έστειλαν εδώ για να τους ξεφορτωθούν από κάπου αλλού» !!! «Εγώ δε λέω να τους διώξουμε δια της βίας! (δια της μη βίας όμως;) Αφού ήρθαν, να τους φερθούμε τέλεια … όμως μη μας το πάνε για μόνιμη εγκατάσταση»!

Μοναδική δική τους «συμβολή» στο «πρόβλημα», το ρατσιστικό παραλήρημα, οι απειλητικές προειδοποιήσεις όπως: «η φιλάνθρωπη διάθεση των πολιτών δεν είναι ανεξάντλητη» (Μαγκανάρης) (θα εξεγερθούν να τους λυντσάρουν; Πώς το φαντάζεσαι;) και οι κατηγορίες προς την κυβέρνηση που «τους μεταφέρει οπουδήποτε προκειμένου ν’ αποφύγει τα τοπικά προβλήματα και αντιδράσεις» (Μ. Πρωτονοτάριος)

Αρκετοί μάλιστα με θράσος αναρωτιούνται γιατί οι προσφορές αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες για τους Έλληνες-θύματα της κρίσης. Το κρεσέντο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Β. Χαρισάκη, που ισχυριζόμενος ότι «ο τρόπος ζωής των κατοίκων μας άλλαξε, ο φόβος κυριαρχεί, η ανασφάλεια, ο θυμός, η καχυποψία και η αναστάτωση των οικογενειών έχουν εμφανή αποτελέσματα», κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» να μετεγκατασταθούν άμεσα οι μετανάστες και να χρησιμοποιηθεί ο χώρος «για τους εκατοντάδες Έλληνες άστεγους»

Μετά από όλα αυτά τι θα είχε να προσθέσει η ΧΑ; 

Και μια υποσημείωση για κάποιες αριστερές απόψεις, που δεν έχουν βεβαίως σχέση με το ρατσισμό:

Η αλληλεγγύη, σύντροφοι, είναι ένα πράμα που εκδηλώνεται με έργα. Ο καυγάς για την ιδεολογική της οριοθέτηση από τη φιλανθρωπία δεν προσφέρει την παραμικρή βοήθεια σε κανέναν πρόσφυγα. Κι επίσης δεν είναι «χρέος του κράτους». Είναι κοινωνική υπόθεση. Αυτό το ξέρουν καλά οι κάτοικοι της Λέσβου, των άλλων νησιών και χιλιάδες άλλοι κανονικοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ που μοιράζονται με τους πρόσφυγες το (υλικό) ΥΣΤΕΡΗΜΑ τους και το (ηθικό και ψυχικό τους) ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ. Με όλη την αδιαφορία των υπεύθυνων σφαγέων στην πλάτη τους!

Και που δεν έχουν -ευτυχώς- αυτιά για μικρόψυχες σειρήνες σαν κι αυτές που κρώζουν καλλιεργώντας το μίσος και την ανθρωποφαγία.

 

Όποιος/α θέλει πραγματικά να κάνει κάτι, ας πάει στο Παλαί να προσφέρει ένα χαμόγελο, ένα χέρι βοήθειας στους εθελοντές που ξημεροβραδιάζονται και ξεροσταλιάζουν κι ας διεκδικήσει με όποιον τρόπο μπορεί να μη μετατρέψει η «πολιτισμένη Ευρώπη» τον τόπο μας σε μόνιμο νεκροταφείο κυνηγημένων και κολαστήριο ψυχών, ντόπιων και ξένων, όπως προσπαθεί να κάνει, αφού ρημάζει και τους δικούς τους και το δικό μας τόπο!

Οι άλλοι ας λουφάξουν στη γωνιά τους, γιατί ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

 

Κατερίνα Αρβανιτάκη

Γαλάτσι, 26 Οκτωβρίου 2015