e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Οι αντιδράσεις μετά το Brexit και η προσπάθεια ακύρωσης  του Δημοψηφίσματος δεν είναι κάτι το καινούριο στην ιστορία και τη πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσφατο παράδειγμα το Ελληνικό Δημοψήφισμα,το αποτέλεσμα του οποίου αντιστράφηκε από την ίδια την Ελληνική Κυβέρνηση..

"Ή Ε.Ε τα Δημοψηφίσματα & ή δημοκρατία…

1. Δανία 2 Ιουνίου 1992. Η συνθήκη του Μάαστριχτ απορρίπτεται με 50,7%.

2. Δανία 18 Μαΐου 1993. Νέο δημοψήφισμα για την συνθήκη του Μάαστριχτ η οποία μετά από μια τεράστια εκστρατεία εκφοβισμού και συνθημάτων περί «απομόνωσης και χάσιμο του ευρωπαϊκού τρένου», υπερψηφίζεται με 56,8%

3. Νορβηγία, 25 Σεπτεμβρίου 1972. Απορρίπτεται η είσοδος της χώρας στην Ευρωπαϊκή τότε Κοινότητα με 53.5%.

4. Το κατεστημένο ξαναθέτει το ερώτημα σε δημοψήφισμα στις 28 Νοεμβρίου του 1994. Οι Νορβηγοί πολίτες απορρίπτουν εκ νεου την ΕΕ με 52,8%.

5. Ιρλανδία 7 Ιουνίου του 2001. Οι Ιρλανδοί απορρίπτουν την Συνθήκη της Νίκαιας με 53,9%.

6. Το Ευρωπαϊκό κατεστημένο θορυβείται, οργανώνει νέα εκστρατεία και επαναλαμβάνει το δημοψήφισμα στις 19 Οκτωβρίου του 2002. Η Συνθήκη της Νίκαιας αυτή την φορά περνά με 62,9%.

7. Γαλλία 29 Μαΐου 2005: Οι πολίτες απορρίπτουν το προτεινόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα με 54,9%.

8. Ολλανδία 1 Ιουνίου 2005: Οι πολίτες απορρίπτουν κι αυτοί με την σειρά τους το προτεινόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα με 61,5%.

9. Το κατεστημένο συνειδητοποιεί πως ερωτώντας τους πολίτες δεν μπορεί να επιβάλλει τις ολοκληρωτικές πολιτικές του παρά τις τεράστιες διαφημιστικές εκστρατείες και ακυρώνει τα δημοψηφίσματα που είχαν προγραμματιστεί στην Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Βρετανία.

10. Οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Συντάγματος μετατρέπονται σε ακόμη μια συνθήκη, αυτήν της Λισσαβόνας, και περνά χωρίς δημοψηφίσματα από όλες τις χώρες• εκτός της Ιρλανδίας

11. Η Ιρλανδία που απορρίπτει την συνθήκη με 53,2% στις 12 Ιουνίου 2008.

12. Το κατεστημένο πλέον ξέρει το κόλπο κι απλώς επαναλαμβάνει το δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου 2009 μετά από μια τεράστια εκστρατεία γεμάτη υποσχέσεις για σεβασμό της ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας, και κερδίζει το δημοψήφισμα με 67,1%.

13. Στο δημοψήφισμα της Ελλάδος της 5ης Ιουλίου όπου με 61.3% οι έλληνες πολίτες απέρριψαν την δανειακή σύμβαση/συμφωνία με τους δανειστές. Ως γνωστόν, δανειστές και κυβέρνηση αγνοούν πλήρως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και περνούν μι ακόμη σκληρότερη δανειακή σύμβαση.

14. Τέλος, η Πολιτική, Οικονομική και Στρατιωτική Συμφωνία Σύνδεσης με την Ουκρανία πέρασε από τα περισσότερα κοινοβούλια χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών. Μάλιστα, η συμφωνία άρχισε να εφαρμόζεται προτού καν εγκριθεί από τα κοινοβούλια μιας και το κατεστημένο το είχε βέβαιο.

15. Οι Ολλανδοί πολίτες οργανώνουν δημοψήφισμα και στις 6 Απριλίου του 2016 απορρίπτουν την Συμφωνία Σύνδεσης με την Ουκρανία με 61%. Η ΕΕ αγνοεί επιδεικτικά την απόφαση αυτή και συνεχίζει μέχρι σήμερα να εφαρμόζει την συμφωνία."....

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Christos Manolas 

Πηγή:

Peterson Denise Wilberforce

Σκηνή πρώτη: Τρίτη 14.6.16                                                                                                    

 Στον απογευματινό περίπατο, οι  ορθάνοιχτες πόρτες του ΠΑΛΑΙ  σε  "προσκαλούν"` να μπεις. Αυτό κάνω και μιας και δεν υπάρχει φύλακας, φθάνω μέχρι το "υπαίθριο",μήπως συναντήσω τον Οικονόμου .Ψυχή καμία .Μόνο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Όταν προχώρησα  στην είσοδο της αίθουσας όπου το xfactor, προβάλλει νεαρός της  "security" και ευγενικά μου αποτρέπει την είσοδο. Επιστρέφω και αντί για έξοδο παίρνω τον πρώτο διάδρομο και κάνω ανενόχλητος τον περίπατό μου μέσα στο περίβολο του ΠΑΛΑΙ. Είμαι εντελώς μόνος και ανεμπόδιστος να   "απολαύσω"  το παρατημένο  κατάξερο πράσινο, να ξαναμετρήσω τις αριθμημένες 369  υπαίθριες θέσεις Πάρκινγκ , έως  ότου φθάσω στο πίσω μέρος, όπου ο ζιγκ – ζαγκ  διάδρομος  με ανεβάζει ψηλά στο πίσω "θεωρείο"  της μεγάλης αίθουσας .Στο ανέβασμα  την προσοχή σου τραβάνε τα ατέλειωτα πεταγμένα(;) καλώδια και ένας μικρός αφρόντιστος υπαίθριος. Επιστρέφω όπως μπήκα χωρίς να συναντήσω άνθρωπο.    

                                     

Σκηνή δεύτερη: Τετάρτη 15.6.16                                                                                                                                        

Μέσα στο ΠΑΛΑΙ πραγματοποιείται κοινό Δημοτικό Συμβούλιο των δύο γειτονικών Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας ,όχι βέβαια σε μία από τις προσφερόμενες αίθουσες ( αυτές τέθηκαν στην υπηρεσία του ΣΚΆΙ !! ), αλλά σε ανατολικό   "θεωρείο " . Παρόντες οι Δύο Δήμαρχοι ,οι αρχηγοί των παρατάξεων ,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι .Παρόντες και αρκετοί πρόεδροι συλλόγων και πολίτες. Παρούσα  και η αντιπεριφερειάρχης κ.Ερμίνα Κυπριανίδου. Οι δύο "συμφοιτητές "  πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων  ανακοινώνουν ότι οι φορείς θα μιλήσουν για τρία λεπτά ( 3΄). Να προλάβεις να πεις τι (;)σε  3΄. Τα έχεις αναγκαστικά γραμμένα. Με παρέμβαση του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη προηγήθηκαν οι φορείς.  Άλλωστε, οι "αρμόδιοι" δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν. Να ξεμπερδεύουν θέλουν.                                              

Πρώτα, όμως , να μιλήσουν οι Δήμαρχοι. Σωστά, για να βάλουν  την ατζέντα  της συνάντησης. Μίας συνάντησης  που έρχεται μετά από 24 μήνες έντονης κινητικότητας, με  "καταλήψεις" ,  αναιρέσεις, καταστρατηγημένες αποφάσεις,  γύρω από το ΠΑΛΑΙ. Το μόνο που ακούς είναι να "κάνουμε  μία προσωρινή διοικούσα επιτροπή για να…".Και τόσο καιρό μόνοι, αλλά και μεταξύ σας, και με εμάς ,και την περιφέρεια, αυτό δεν λέγατε ;. Το σημερινό ηχηρό "Διαδημοτικό" γιατί το κάνατε;          

Στα χιλιοειπωμένα και η αντιπεριφερειάρχης . Αναπάντητη η μεγάλη εικόνα.Να υπάρξει ένα διαδημοτικό με κινήματα και φορείς. Από κοινού μία επιτροπή για το μετά ``. Καμία απάντηση, από κανένα, σε ότι εμείς είπαμε. Κρίμα.

Σκηνή Τρίτη: Παρασκευή 17.6.16 :                                                                                                      

Πρωινός περίπατος. Πάλι ορθάνοιχτες οι πύλες του ΠΑΛΑΙ. Μπαίνω αγνοώντας τις φωνές του "σεκιουριτά" που τούτη τη φορά, όχι μόνο υπάρχει αλλά ασκεί καθήκοντα. Πρόλαβα να δω τις απαγορευτικές μπάρες προς την δεύτερη παρακαμπτήριο προς το κεντρικό  υπαίθριο που κι αυτό έχει καταληφθεί από σκάι και χορηγούς. Με τα πολλά πισωγυρίζω και αρχίζω "καυγά " με τον άνθρωπο. Αυτός επιμένοντας σε απαγόρευση εισόδου, εγώ  ,ως Γαλατσιώτης πολίτης, επιμένοντας στο δικαίωμά μου ,σύμφωνα ,άλλωστε, και  με τις επίσημες  δηλώσεις των τοπικών αρχόντων. Απεχώρησα όταν κατάλαβα ότι  ο άνθρωπος υπερασπίζονταν την εργασία του .

Και μία ακόμη σκηνή της ίδιας ημέρας ( 17.6.16 )                                                                    

Συνέχισα τον περίπατο προς Ν. Ιωνία. Στο πίσω μέρος του ΠΑΛΑΙ, πριν την πύλη της ΕΥΔΑΠ, ακριβώς στην αριστερή πλευρά της  Δεδιρμεσίου, απέναντι από τις ταβέρνες, αποκρουστική εικόνα πυρκαιάς με καμένα δένδρα και κάποια άλλα  τσουλουφρισμένα. Η ζημιά,έστω περιορισμένης έκτασης, χτυπάει μάτι. Περαστικός μου είπε ότι προκλήθηκε από "μελισσά"Κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό να συμβεί στη δική μας δασική – αναδασωτέα.   Τώρα να γίνει ότι πρέπει και ότι προβλέπεται για την αντιπυρική προστασία της περιοχής .Η ΔΡΑΣΗ ,δηλαδή ΟΙ ΜΠΑΚΑΛΗΣ   ΜΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ,ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ…., έχουν κάνει με το παραπάνω το χρέος τους για τα   "υιοθετημένα " μας.

Συνειρμός: Την ώρα συνεδρίασης του `` διαδημοτικού ``,μουσική και χτυπήματα από την μεγάλη σάλα. Επτά ( 7 ) ακριβώς κοριτσάκια γυμνάζονταν ( ρυθμική ) στον τεράστιο και εξαίσιο αυτό χώρο. Τότε, τι φωνάζουμε ρε παιδιά; Εφόσον έχουμε τέτοια δυνατότητα, τέτοιος χώρος σε τόσο  λίγα παιδιά…… Δικαίως , λοιπόν, όπως διαβάσαμε , πρόεδρος αθλητικού σωματείου, βραβεύοντας τον Δήμαρχο, επιδόθηκε σε απίθανους … λιβανωτούς …

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη προσβολή για την προσωπικότητά μας και την εθνική μας καταβολή. Έρχεται σαν συνέχεια του συνθήματος το Μάιο του 2011 "Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες", όταν συγκεντρωμένοι Ισπανοι διαδηλωτές στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης μας χλεύαζαν για την απάθειά μας

.Ας θυμηθούμε την ιστορία: Το σύνθημα αυτό, αποτέλεσε την αφορμή, να ξεσηκωθούμε τότε από τις καφετέριες, τα πληκτρολόγια και τους καναπέδες. Χιλιάδες Έλληνες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αγανάκτησης, αλά. ισπανικά κατά της κρίσης, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στα Γιάννενα, στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία, στην Κέρκυρα καθώς και σε άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας .

Οι κινητοποιήσεις οργανώθηκαν τότε μέσω facebook και σε χρόνο ρεκόρ χιλιάδες πολίτες έστειλαν ηλεκτρονικά μηνύματα υποστήριξης, στα οποία δήλωναν ότι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. 

Δύο ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού των «αγανακτισμένων» είχαν δηλώσει την υποστήριξή τους στο γκρουπ "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" πάνω από 26.000 άτομα.

Η συμμετοχή μέσα από τους διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφτιαξε ένα μοναδικό ειρηνικό κίνημα, που φώναζε σε όλους τους τόνους, ότι 'Οι Έλληνες δεν κοιμούνται". Βέβαια, τα κρατικά όργανα καταστολής αντέδρασαν βίαια, μετά από ένα χρονικό διάστημα. Όμως, κατά την άποψή μου, η κύρια αιτία της αποσύνθεσης του κινήματος των "Αγανακτισμένων" ήταν ο κατακερματισμός των κινηματικών δυνάμεων, σε κομματικές, επαγγελματικές και ιδεολογικές ομάδες, λόγω της ματαιόδοξης εμμονής δεκάδων "χαζοχαρούμενων" τύπων, που πάσχιζαν να αναδειχτούν ως όψιμοι ηγέτες. Ακόμα, δεν υπήρχαν επεξεργασμένα προτάγματα λύσης για την επόμενη ημέρα. Μέσα ή έξω από τους θεσμούς (ΕΕ/ΟΝΕ); Ευρώ ή δραχμή ή και τα δύο μαζί; Άμεση ή αντιπροσωπευτική δημοκρατία; Διαγραφή, μερική αποπληρωμή ή λογιστικός έλεγχος ή απόρριψη του χρέους; Απαίτηση κατοχικού δανείου και γερμανικές αποζημιώσεις; Αυτοδύναμη ή εξαρτημένοι οικονομία; Απεργία ανά επαγγελματικούς κλάδους ή γενικευμένη απεργία;...κοκ. Αυτά, σε συνδυασμό με την παντελή απουσία των μμε και με τη μη υποστήριξη έως υπονόμευση του αυθόρμητου κοινωνικού κινήματος των "Αγανακτισμένων" εκ μέρους των "αριστερών" κοινοβουλευτικών κομμάτων -για ευνόητους λόγους, μια και συναπαρτίζουν τα δεκανίκια του Συστήματος εξουσίας και εκμετάλλευσης-, συνέβαλαν, στο να μην εξελιχτεί το κίνημα αυτό σε ένα φερέλπιδο οργανωμένο μαζικό Λαϊκό Μέτωπο Αντίστασης & Διεκδίκησης. 

Αν και τώρα όμως, δεν ανταποκριθούμε στη νέα "πρόσκληση" των επαναστατημένων Γάλλων, ώστε να ενισχύσουμε και γιγαντώσουμε το ευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης -μια και είμαστε τα θύματα και πειραματόζωα της εφαρμογής του δόγματος "σοκ και δέος", θα περιοριστούν σημαντικά οι πιθανότητες, να απελευθερωθούμε από τη δουλεία του παγκόσμιου και ιδιαίτερα του 4ου Ράιχ. Έτσι, θα αποδεχτούμε την τέλεια υποταγή μας, να ολοκληρώσουν την απαλλοτρίωση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσία μας και να αλλοτριώσουν και χειραγωγήσουν συνολικά τη σκέψη μας. Αν δεν αντιδράσουμε, εμείς, που γνωρίσαμε τη σχετική "Ελευθερία", τότε, οι απόγονοί μας, που δεν θα την έχουν γνωρίσει ποτέ, θα αγνοούν γενικά την ύπαρξή της. Οπότε, νομοτελειακά, οι επόμενες γενιές των Ελλήνων, θα ζουν για αίώνες ή για πάντα στη σκλαβιά των "homo εξυπνάκηδων" νεοφεουδαρχών, δηλαδή των απάνθρωπων όντων της υπερεθνικής κορπορατικής (πειρατικής) συμμορίας πολιτικών-πλουτοκρατών, που χωρίς πόλεμο κυρίευσαν την πατρίδα Ελλάδα!

 

Του Αθανάσιου Καρανάσιου,

Πολιτικός Μηχανικός, τ. Επιμελητής

 

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

     Τις κυβερνήσεις δεν τις βγάζουν αυτοί που ψηφίζουν!

    Το ευρώ, η πιο μεγάλη και πιο απλή απάτη, δεν είναι αξιόγραφο, είναι χρεόγραφο!

     Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος Αφανισμού των Υπευθύνων.

 

 

Ξύπνα Λαέ σε εμπαίζουν ... εξοφλούν γραμμάτια τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα νούμερα δεν βγαίνουν!

Βλέποντας την οικονομική, την κοινωνική κατάντια και την ισλαμοποίηση της χώρας . θα πρέπει να είναι κανείς καραμπινάτος βλαξ για να πιστεύει, ότι το 85% σχεδόν των ψηφισάντων στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ψήφισαν να δολοφονηθούν εν ψυχρώ με το 3ο Υπερμνημόνιο και να ισλαμοποιηθεί η Ελλάδα ....

Προσωπικά, ουδέποτε έδωσα αξιοπιστία στα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν με πείθει η αποκλειστική κατ ανάθεση εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων από τη μία (την ίδια και μοναδική) εταιρεία εδώ και 35 χρόνια, που τυγχάνει να εδρεύει σήμερα στην Ν. Υόρκη και να διοικείται από ξένους μεγαλομετόχους ... Προκαλείται η νοημοσύνη κάθε εχέφρονος ανθρώπου!

Μέσα στην οργή μου, για αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μου, θυμήθηκα σήμερα τα λόγια γνωστού και άριστα πληροφορημένου ραδιοτηλεσχολιαστή το πρωϊνό της 21ης Σεπτεμβρίου 2015, όταν ακούσαμε στα ερτζιανά: «Οι Αμερικάνοι έβαλαν πλάτη». Είπε επίσης τότε, ότι υπήρξε μια σφυγμομέτρηση, που διενήργησε μια πρεσβεία (ξέρετε ποια!), η οποία «έπεσε μέσα» στο σύνολο των ποσοστών των τελικών αποτελεσμάτων. Συμπλήρωσε επίσης ο ΑΡΙΣΤΑ πληροφορημένος ραδιοτηλερμηνευτής, που επικοινωνεί (όπως δηλώνει) με τα «πνεύματα του δάσους», ότι η πετυχημένη αυτή σφυγμομέτρηση την παρέδωσε η πρεσβεία σε σύζυγο (ευμεγέθους) αρχηγού μικρού κόμματος, που συμπτωματικά ξαναμπήκε οριακά στη Βουλή, ώστε να στηρίξει ΞΑΝΑ τον Αλέξη, που κέρδισε με απίστευτη άνεση 145 έδρες στη νέα Βουλή, από ένα Λαό που την 5η Ιουλίου 2015 ψήφισε κατά των μνημονίων!

Αποφεύγω να μιλήσω και για τα (αφύσικα) ποσοστά των άλλων μικρών κομμάτων (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται). Είναι τυχαίο λοιπόν, γιατί καίγονται τώρα όλοι τους για την εξόφληση των γραμματίων, με τη διόγκωση και επέκταση των μνημονίων και το ξεπούλημα και την ισλαμοποίηση της χώρας; Είναι τυχαίο, γιατί όλοι τους άμεσα ή έμμεσα συνεργούν στα όσα απίθανα και αποκρουστικά συμβαίνουν στην Ελλάδα μας; Είναι τυχαίο, γιατί όλα γίνονται κατ εφαρμογή των διαβολικών σχεδίων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των λοιπών συνδαιτυμόνων/νεοαποικιοκρατών;

Γι αυτό σου λέω Ελληνικέ Λαέ: "Σε εμπαίζουν ... αφυπνίσου! Η δύναμη είναι η δική σου!"

 

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

     Το ευρώ, η πιο μεγάλη και πιο απλή απάτη, δεν είναι αξιόγραφο, είναι χρεόγραφο!

     Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος Αφανισμού των Υπευθύνων.

 

Η Δούρου… ενέκρινε. Ο Σκουρλέτης …υπόγραψε .    

ΠΑΕ, ερασιτεχνική ΑΕΚ και "Δικέφαλος ΑΕ"  ευχαριστούν .  

Η "Αγιά Σοφιά" του Μελισσανίδη βρήκε το δρόμο της. Το ΠΑΛΑΙ ορφανό; Χωρίς επενδυτή;

Iστοσελίδα Π.Σκουρλέτη :                                                                                                                                            

’’ Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι υπεγράφη σήμερα ( 31.3.16 )η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το γήπεδο της ΑΕΚ ‘’.

Eφημερίδα Συντακτών :                                                                                                                                            

"Η ΠΑΕ και η ερασιτεχνική ΑΕΚ , Η δικέφαλος 1924 ΑΕ και κυρίως οι φίλαθλοι της ομάδας μας ευχαριστούν δημόσια τον υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας  κ Παναγιώτη Σκουρλέτη για την υπογραφή του στη Μ. Π. Ε. του γηπέδου μας  ΄΄ 

Eφημερίδα Συντακτών :                                                                                                                                         

"…Στα εσωτερικά της ΑΕΚ η εξέλιξη αυτή δεν θα μπορούσε να έχει έλθει σε καλύτερη στιγμή για την ομάδα των παραγόντων της ερασιτεχνικής που συνεργάζονται με την ΠΑΕ την τελευταία τριετία

Πρόσφατη ειδησεογραφία ( προ μηνών ):                                                                                                                        

Πραγματοποιούνται συναντήσεις Δούρου – Μελισσανίδη, με τον δεύτερο να προωθεί την έγκριση της Μ.Π.Ε. από την Περιφέρεια, δηλώνοντας ότι το γήπεδο ‘’ Αγιά Σοφιά’’ θα είναι ( θα έχει; ) και "Αρένα Δούρου"

Πρόσφατη ειδησεογραφία ( πριν ενάμιση μήνα ) :                                                                                  

Εγκρίθηκε  από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η Μ. Π. Ε.  του γηπέδου  "Αγιά Σοφιά".Μαζί στην έγκριση Δούρου και Σγουρός.

Γεγονότα (συνέβησαν στον Δήμο και τη πόλη του Γαλατσίου):    

 1. Καταχωρημένο το ενδιαφέρον της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του Κοντονή  για το ΠΑΛΑΙ.    
 2. Πρόσφυγες – μετανάστες  μέσα στο ΠΑΛΑΙ          
 3. Δύο καταλήψεις( βελούδινες )  του ΠΑΛΑΙ για δημόσιο χώρο αθλητισμού – πολιτισμού.
 4. Θα έμπαιναν στο ΠΑΛΑΙ  οι αθλητικοί  Σύλλογοι και τα παιδιά,  που  τελικά δεν μπήκαν .
 5. Θα γίνονταν μεγάλη συναυλία μέσα  στο ΠΑΛΑΙ από την Περιφέρεια Αττικής  με  μουσικά σύνολα ΕΡΤ και επώνυμους καλλιτέχνες .Τελικά  έγινε γιορτή με την ένωση Γεωργικών  συνεταιρισμών Νάξου   στην είσοδο   ( όχι μέσα )του ΠΑΛΑΙ.
 6. Γίνονται δοκιμαστικά και σε λίγο ξεκινάει το  xfactor  του σκάι μέσα στο ΠΑΛΑΙ.      
 7. Αναγγέλθηκε η διοργάνωση του international fight club open 2016 με αιγίδα ομοσπονδίας Κικ μπόξινγκ και Δήμου Γαλατσίου μέσα στο ΠΑΛΑΙ.  
 8. Στο Δήμο έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για το  ΠΑΛΑΙ που συνεδριάζει  για…συσκότιση
 9. Σύλλογοι και παιδιά ακόμη δεν μπήκαν μέσα στο ΠΑΛΑΙ. Είναι προφανώς στο σχεδιασμό. Θα μπουν κι αυτά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο …σχεδιασμός του Δήμου και του  …επενδυτή.  

                                                                                                       

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 


Διάβασα κι εγώ σε  αφίσα ότι, πρωί – πρωί, σήμερα, μέσα στο ΠΑΛΑΙ, με φροντίδα  του Δήμου Γαλατσίου και της Ένωσης Γεωργικών συνεταιρισμών Νάξου θα γίνει της …Τσικνοπέμπτης.                                                                                                                                                                        

Ως  συνεπής Γαλατσιώτης, στον πρωινό περίπατό μου  έβαλα  και λίγο ΠΑΛΑΙ, και έτσι, διάπλατη όπως ήταν η εξώπορτα, σκέφθηκα  να περιδιαβώ τους χώρους του.     Άλλωστε, ενδεκάτη πρωινή, και  η τσίκνα σε καλούσε από την στάση των λεωφορείων να κάνεις στροφή δεξιά. Την έκανα λοιπόν δεξιά και μπήκα. Όλα τακτοποιημένα ,τραπέζια, τραπεζομάντηλα, καρέκλες ,ηχητικά ,καλώδια, σούβλες με αρνιά, πατάτες, αλλά και  πρόεδρος και παράγοντες της ένωσης Γεωργικών συνεταιρισμών κ.λ.π.                                                                                                                                                                                                            

Η επιμελημένη ατμόσφαιρα προμήνυε ξεφάντωμα με Λεγάκη και Ναξιώτικα που, ως γνωστόν, ξεσηκώνουν τους Γαλατσιώτες.  Πίσω από το χώρο της ορχήστρας αναρτημένο ΠΑΝΟ με αναφορά στον δημόσιο χαρακτήρα του ΠΑΛΑΙ ! Πολύ ωραία σκέφθηκα, διεκδίκηση και διασκέδαση ταυτόχρονα!. Υπέθεσα ότι εδώ στην είσοδο είναι ο…πρόλογος του πανηγυριού. Φαντάσου τι θα έχουν ετοιμάσει στο κύριο αύλειο χώρο του και στις γνωστές λειτουργικές αίθουσές του ,όπου όμως καμία κίνηση δεν σημειώνονταν. Είπα να πάω  προς τα εκεί. Δυστυχώς μία μεγαλοπρεπής κλειδαριά με  αλυσίδα εμπόδιζε και την απλή πρόσβαση, ακόμη και  στον υπαίθριο μη στεγασμένο χώρο. Ρώτησα τον πολύ χαλαρό  φύλακα :  "Αύριο θα μπω ελεύθερα; "  και με απρόσμενη ευγένεια μου αποκρίθηκε : "ΟΧΙ"

Μελαγχολικός και ανήσυχος γι αυτά που συμβαίνουν την ίδια ώρα  σε όλη την επικράτεια  με τους πρόσφυγες – μετανάστες στην Ειδομένη, στην πύλη 1 στον Πειραιά ,στην πλατεία Βικτωρίας, κ.λ.π. πήρα το δρόμο της εξόδου. Στην είσοδο ένα ζευγάρι γνωστών Γαλατσιωτών, όδευε προς τη γιορτή. Στην συζήτηση, στο πόδι, με… πληροφόρησαν ρωτώντας με : Μα δεν το έχει πάρει ο Σκαι; ΟΧΙ, πρόλαβα να πω. Με κοίταξαν δύσπιστα και πρόσθεσαν : "Πριν λίγο η τηλεόραση του Σκάι είχε εκτενή αναφορά- προβολή  στην Τσικνοπέμπτη στο ΠΑΛΑΙ του Δήμου Γαλατσίου.                                                

Ρώτησα αν ταυτόχρονα πρόβαλε και τo Χfactor. Μου απάντησαν : OXI. Φαίνεται πως, οι του Σκάι άνθρωποι , ακολουθούν προσεκτική και επιμελημένη πολιτική. δεν ήθελαν, στη φάση αυτή,  να προκαλέσουν.   Φαντάζομαι ότι ο πολύς λαός  θα το γλεντήσει ξέφρενα, με εμάς απόμακρους, γκρινιάρηδες και ανικανοποίητους!  Τους βολεύουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί…. 

Τού Ίκαρου Πετρόπουλου,Πέμπτη 12.30 μ.μ.

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Δεν ήταν ένα απλό Δημοτικό Συμβούλιο. Στιγμάτισε μία πόλη ! 

Στο χθεσινό ( 22.1.15 ) έκτακτο  Δημοτικό Συμβούλιο  με μοναδικό θέμα την ‘’πρόταση’’ που επέδωσε η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στον καταληψία Δήμαρχο της πόλης κ. Γ. Μαρκόπουλο ( την αποδέχθηκε απνευστί), αρκετοί από την  παράταξή του επιστράτεψαν διάφορα  επιχειρήματα, όπως άλλωστε έπραξε και ο ίδιος ο  Δήμαρχος. Στη προσπάθειά τους αυτή περιέπεσαν σε σειρά αντιθέσεων, ανακριβειών, αφέλειας  και άγνοιας της ιστορίας της πόλης του  ΠΑΛΑΙ και του δημόσιου βίου γενικότερα. Ακολουθούν μερικές μόνον σκέψεις γύρω από την συνεδρίαση: 

Πρώτον: Χωρίς την σύμφωνη γνώμη, έστω ανοχή, της τοπικής κοινωνίας που εκφράζεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο ,δεν θα γίνει/γινόταν το XFACTOR του SKY, όπως ,άλλωστε, δεν έγινε εμπορικό κέντρο.                                                                                                                                                              

Δεύτερον:Ο Δήμαρχος είναι το πρώτο βιολί της πόλης. Δεν κρύβεται πίσω από καμία διαπαραταξιακή για  τις συνεδριάσεις της οποίας ,παρά τη κατάθεση συμπαθούς Δημοτικού Συμβούλου,  ουδέποτε παρουσιάσθηκαν ΄΄ πρακτικά ‘’ για ενημέρωση και υπογραφή. Εκτός μίας μόνο φοράς που κι αυτή  έμεινε στη μέση. Άλλο είναι οι σημειώσεις που ο Δ. Σύμβουλος κρατούσε, όπως άλλωστε κι εγώ  κρατούσα, κι άλλο επίσημα υπογεγραμμένα από τα μέλη πρακτικά συνεδρίασης.

Τρίτον:  Ζήσαμε δύο ‘’ βελούδινες’’,’’ υπηρεσιακές ‘’  καταλήψεις .Ειπώθηκε ότι η δεύτερη κατάληψη , μέσα σε οκτώ ώρες, απέδωσε την ‘’ πρόταση’’ του ΤΑΙΠΕΔ που, δυστυχώς, δεν είναι μόνο  αντίθετη με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο Γαλάτσι καταφέραμε και διαστρέψαμε εντελώς το νόημα ‘’ κατάληψη . Δεν υπάρχει κατάληψη στα μέτρα και στις σκοπιμότητες μίας  παράταξης που πλειοψήφισε στις εκλογές. Δεν υπάρχει κατάληψη  ‘’ σημαδεμένη ‘’, "ακόμη και με σπάσιμο αλυσίδας μπροστά στα μάτια ορισμένων πολιτών.  Κατάληψη σημαίνει, ότι πιστεύεις απόλυτα στο δίκιο σου και  όταν γύρω από ένα στόχο και με συγκεκριμένη πολιτική   συσπειρώνεις με ενωτικές κινήσεις  μία πόλη, μία περιοχή. Ακόμη με το λόγο σου και τις πράξεις σου δείχνεις αποφασισμένος να αντιμετωπίσεις την πίεση – βία του κρατικού μηχανισμού. Αποσπασματικές, χωρίς συνοχή, ενέργειες, δεν συνιστούν κατάληψη.  

Τέταρτον : Ο καταληψίας δεν αποδέχεται από την πρώτη στιγμή διαδικαστικούς όρους.   Όταν ο   "απέναντι" σε καλεί σε συζήτηση σημαίνει ότι πιέζεται να εξασφαλίσει την συναίνεσή σου .Δεν μπορεί συνεπώς να σου ορίζει τον αριθμό της αντιπροσωπείας  ( 4- 5 άτομα.).Η αποδοχή του όρου σήμαινε ότι δεν πίστευες  στην κατάληψη σου, ούτε στην δύναμή της. Και οπωσδήποτε αιρετοί Δήμαρχοι  δύο μεγάλων Δήμων, εν καταλήψει, δεν δέχονται όρους από διορισμένους παράγοντες- υπάλληλους. Οι Δήμαρχοι δεν είναι υπάλληλοι .Η  αντιπροσωπεία που πήγε στην συνάντηση με την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έπρεπε να ήταν πολυάριθμη και αντιπροσωπευτικότερη.

Πέμπτον : Αιωρείται ένα πελώριο ερώτημα : Γιατί  επιδείχθηκε τέτοια βιασύνη  να κλείσει άμεσα  η κατάληψη; Η μονομερής προσωπική απόφαση του κ. Δήμαρχου για τον τερματισμό της ,χωρίς καμία ενημέρωση, είναι αυθαίρετη, είναι προσβλητική προς τους πολίτες που καλοπροαίρετα δήλωσαν ‘’ παρών ‘’. Αυτοί οι πολίτες δεν  είδαν μόνο  την κατάληψή τους να οδηγεί στην είσοδο ιδιώτη στο ΠΑΛΑΙ. Εισέπραξαν από πάνω και  την περιφρονητική απαγόρευση εισόδου από την  security  της πόρτας !

Έκτο :Η μελέτη δεν είναι πανάκεια, γιατί δεν ορίζει την πολιτική του Δήμου. Αντίθετα η μελέτη χρησιμοποιείται για την άσκηση πολιτικής του Δήμου, όταν αυτός έχει πολιτική .Γι αυτό η μελέτη πρέπει να  είναι προσβάσιμη από τον έντολέα  (Δήμο ) σε  όλα τα στάδιά της.Στην συγκεκριμένη μελέτη που ανατίθεται στο Ε.Μ.Π. ποιός θα αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο, για να μη  βρεθούμε μπροστά σε τελική  μελέτη απαγορευτική χρήσης του ΠΑΛΑΙ ; Μήπως ο μη εμφανής τώρα ‘’ επενδυτής’’ είναι κάπου εδώ  κρυμμένος; Όσο δε τις ανιαρές παλινδρομήσεις στα πεπραγμένα Τσίρου, η αλήθεια είναι ότι πήρε δύο φορές έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για ανάθεση μελέτης κι έκτοτε… ουδέν

Έβδομο:Ο Τσίρος παλινδρομούσε μεταξύ των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της προσωπικής Δημαρχιακής αδυναμίας, όπως αυτή εκδηλώνονταν με τις αντιφατικές δηλώσεις του.  Δεν ήταν αφελής.  Δεν ήθελε – ήταν ασύμφορο για το μέλλον του - να έρθει κόντρα στο κίνημα .Γι αυτό,  συντελούσης και της πέννας  της νομικής του Συμβούλου κ.Χρ.Γκουβέτσου που ουσιαστικά με τα έγγραφά της διαμόρφωνε την Δημοτική πολιτική, ο  Δήμαρχος Τσίρος, κρατήθηκε στο δρόμο της αρετής.  Έτσι το ΠΑΛΑΙ δεν έγινε εμπορικό κέντρο.Είναι αστειότητα να σε εγκαλούν με το ‘’ Εσείς τόσα χρόνια τι κάνατε; ‘’ οι απόντες από τα συλλογικά πράγματα της πόλης τους σημερινοί  Δημοτικοί σύμβουλοι που θα γυρίσουν και πάλι  στην συλλογική απραξία μετά τη λήξη της θητείας τους. 

Όγδοο:Σωστά διερωτήθηκε Δημοτικός Σύμβουλος: Στη συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μίλησε ο Γκότσης;  Η αφωνία του ( εάν υπήρξε αφωνία )σημαίνει  ,άραγε, και δική του συναίνεση στη ‘’πρόταση’’;

Έννατο:Οι μήνες που πέρασαν και οι  λίγοι ακόμη  που θα ακολουθήσουν, αποτελούσαν/ αποτελούν την ευνοικότερη περίοδο για ένταξη του ΠΑΛΑΙ στην λειτουργία της πόλης, διότι :

 • Θύλακες του ΣΥΡΙΖΑ  κυρίως μη κυβερνητικοί δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί σε λογικές εξουσίας.
 • Το ΤΑΙΠΕΔ ,σύμφωνα με την  αποστολή του, δεν προσδοκά άμεσα πόρους από ενοικίαση του ΠΑΛΑΙ. Το αισθάνεται  ως βαρίδι. Αντί να το παραχωρήσει σε κάποια ΠΑΕ που, παρά τα λόγια τους, … ξεχνούν να πληρώνουν για τη χρήση δημόσιων εγκαταστάσεων   ( όρα ΟΑΚΑ ),η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ  προτιμά την έστω  προσχηματική πρόταση   ενός διαδημοτικού  φορέα ,τριών Δήμων ,με κοινωνική συναίνεση . Τούτο, γιατί ξέρουν ότι  μετά την απομάκρυνση από τη θέση τους, συνήθως, ακολουθούν τα σε βάρος τους, δικαστήρια.

Δέκατο: Ακούστηκαν  πολλά περί ‘’ πονηρών’’ που υπάρχουν   στη πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ ,όμως πονηροί, δήλωσαν, ότι είναι και όσοι συγκροτούν  την πλειοψηφία του Δ.Σ.  Εύστοχα συνεπώς σχολιάσθηκε από παριστάμενο  πολίτη: Μήπως κι εμείς οι αγαθοί, θα πρέπει να πονηρευθούμε σχετικά με την γνησιότητα της κατάληψης αλλά και το αψεγάδιαστο της συμφωνίας Δήμου – ΤΑΙΠΕΔ;

Ενδέκατο:Διερωτήθηκε παράγων της πλειοψηφίας : ‘’ Κατάληψη με ένα άτομο; Κατάλαβε άραγε τις ευθύνες του; .Μέτρησε πόσοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους  της παράταξής του ήταν παρόντες; Τι εξήγηση δίνει μπροστά στη φτώχεια της μη συμμετοχής των "δικών" του ,σε αντίθεση με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις τους; 

Δωδέκατο:Αρκετοί της πλειοψηφίας, για να αποδείξουν ότι δεν είναι πρώτη φορά που μπαίνει ιδιώτης στο ΠΑΛΑΙ, αναφέρθηκαν, με επιμονή μάλιστα, στον Χαραγκιώνη, ότι δήθεν μπήκε στο ΠΑΛΑΙ. Η αλήθεια είναι ότι ο Χαραγκιώνης  ουδέποτε μπόρεσε να βάλει έστω ένα καρφί στο ΠΑΛΑΙ.                                               Ένα πρόχειρο  υπαίθριο λυόμενο κατασκεύασμα επιχείρησε σε ,μία άκρη  και άμεσα υποχρεώθηκε και το απέσυρε.                                                                         Μία παράνομη οικοδομική άδεια εξασφάλισε από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ και υποχρεώθηκε και την ‘’ κατάπιε ‘’.Καραδοκούσε το κίνημα. Ο μακαρίτης ο Κ. Καλεσάκης (και όχι μόνο ) στους καθημερινούς περιπάτους του, έριχνε και μία προσεκτική ματιά. Μία μόνο φορά λάθεψε, όταν εντόπισε μπουλντόζα να διευθετεί μπάζα και φέραμε άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποδείχθηκε ότι οι εργασίες εκτελούνταν στο πίσω μέρος εκτός, όμως, του περιβάλλοντος χώρου.

Δέκατο τρίτο: Η SONAE SIERRA – AKROPOL ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗΣ, αφού μάταια προσπάθησε να προσεγγίσει την τοπική κοινωνία, δεν  τόλμησε να υποβάλλει έγκαιρα  την απαιτούμενη  Μ .Π. Ε. προκειμένου, μετά την έγκρισή της, να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Όταν δε την υπέβαλλε με πολύμηνη καθυστέρηση βρήκε απέναντί του το κίνημα, τους φορείς, τον Δήμο – Δημοτικό Συμβούλιο ,το νομαρχιακό συμβούλιο, με αποτέλεσμα ο τότε αρμόδιος υπουργός κ.Σουφλιάς να μην στέρξει σε υπογραφή της. 

Δέκατο τέταρτο : "Είμαστε Διοίκηση και αποφασίζουμε " είπαν ορισμένοι. Αιτιολόγησαν ότι αυτούς ψήφισαν περισσότεροι Γαλατσιώτες/σες, παρότι ο Δήμαρχος είπε, προς τιμή του , ότι είναι Δήμαρχος του 23% . Κοινωνία των ψηφοφόρων λοιπόν, κι όχι κοινωνία των πολιτών. 

Δέκατο πέμπτο:Ενώ διατυπώθηκαν τόσες αντιρρήσεις και επιχειρήματα από το σύνολο της αντιπολίτευσης  βρέθηκαν σύμβουλοι να  υποστηρίξουν ότι ‘’ όλοι τα ίδια λέμε’’ ,ότι ‘’εσείς απλά γράφετε εκθέσεις ιδεών ενώ εμείς δρούμε’’ ,ότι ‘’ διαφέρουμε μόνο στη ….προσέγγιση !’’.Τι να πείς !

Υ.Γ. θα συνεχίσω σε επόμενο .Θα φθάσουμε σε μεγάλο αριθμό .Ίσως να ταχυδρομήσω στους Δημοτικούς Συμβούλους  που σημείωσαν τα περισσότερα φάουλ το πόνημα  «Το ιστορικό του ΠΑΛΑΙ ‘’ για να μην περιπέσουν σε νέα ατοπήματα .

 Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

Επί τέλους ( ! )διά στόματος του κ.Σάκη Ρουβά, (πρόκειται για τον γνωστό κύριο που μαζί με τον γείτονά μας τον κ. Πατούλη προσήλθαν στο ΠΑΛΑΙ κομίζοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους  πρόσφυγες ! ),ανακοινώθηκε  η κριτική επιτροπή του talent show που ακούει στο όνομα  xfactor και που θα κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τον Απρίλιο.                                                                                                                

Πρόκειται για τους: Πέγκυ Ζήνα, Τάμτα , Θοδωρή Μαραντίνη ,Γιώργο Θεοφάνους.

Πού ; Σε ποιο χώρο θα λαμβάνει χώρα το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός;                                                                                            

Μά, στο Γαλάτσι και μάλιστα μέσα στο ΠΑΛΑΙ.                                                                                                                     

Γιά τους αμύητους στα άδυτα του… βαθέος πολιτισμού σημειώνουμε ότι κατά την ανακοίνωση: "..το xfactor εγγυάται συγκλονιστικές ερμηνείες γεμάτες προσωπικότητα και δυναμική σκηνική παρουσία. Οι υποψήφιοι μουσικοί αστέρες θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία τα πέντε στάδια κλειδιά που τους χωρίζουν από την απόλυτη νίκη ,από τις συγκινητικές οντισιόν ως το bootcamp…"

Επειδή όμως τίποτα δεν χαρίζεται κι όλα κατακτώνται, θα πρέπει οι ταγοί της πόλης, όπως έκαναν για την προστασία του ΠΑΛΑΙ, να προστατέψουν  και  την Γαλατσιώτικη  τούτη κατάκτηση, δηλαδή το xfactor,  από το αντίπαλο δέος  που ακούει στο όνομα  ‘’ νύχτα ‘’, που δεν είναι talent show αλλά είναι talk show ,είναι αιρετικό, και έχει πρωτομάστορα τον Πέτρο Κωστόπουλο.                                                                                       

Τόσες μάχες έδωσε τελευταία το Γαλάτσι. Άντε και η Νέα Ιωνία. Ας δώσουν άλλη μία.

Για να ανέβει το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης – περιοχής ρε γαμώτο !

 

Που είσαι κ. Κλαδά  που σε είχε προσκαλέσει και ανεβάσει στο Δημαρχιακό θώκο ο Θ.Τούντας για να μας τάξεις, εν ώρα Δημοτικού  Συμβουλίου,  2500 – 3500 τ. μ. μέσα στο ΠΑΛΑΙ κι εμείς  βροντοφωνάξαμε και επιβάλλαμε   ΟΧΙ.                                                                                                                                                                                 

Τότε, είχαμε όλη σχεδόν  την πόλη συσπειρωμένη με το  "Κινημα φορέων και πολιτών…".                                                             

Τώρα, έχουμε την ‘’ Κίνηση φορέων και πολιτών …’’                                                                                                                    

Θα βαδίσει, άραγε ,η  "Κίνηση "  στα χνάρια του  "Κίνηματος " ;  

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

1.  Ανακοινώθηκε στις 31.12.15 από την ΕΤ1, η μεγάλη συναυλία που δόθηκε στο BADMINTON από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και ότι την  ορχήστρα σύγχρονης μουσικής και χορωδίας της ΕΡΤ διηύθυνε ο Α .Πυλαρινός ,ενώ πήραν μέρος πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

2. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, τα μουσικά σύνολα :                                                                              

"ανοίγονται στην κοινωνία με σειρά δράσεων πολιτισμού και τέχνης όπου με συμβολικό αντίτιμο οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν έργα υψηλής αισθητικής αξίας σε σημαντικούς συναυλιακούς κύκλους ". 

3. Στην  "Καθημερινή" της 30.12.15 δημοσιεύεται επιστολή- απάντηση από το Γραφείο τύπου της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με κριτική των μουσικών  εκδηλώσεων που, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής,  πραγματοποιούνται στο Πεδίον του Άρεως .                                                                                        Στο δελτίο τύπου ,μεταξύ άλλων, αναφέρεται :                                                                                                                    

"Η  διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και μάλιστα μέσα από την ανιδιοτελή , χωρίς χορηγούς και τυμπανοκρουσίες ,συνέργεια πέντε σημαντικών δημόσιων φορέων πολιτισμού ( Καμεράτα , Ορχήστρα φίλων μουσικής ,ΚΟΑ, Μπάντα και ορχήστρα της Πυροσβεστικής ,Ωδείο Αθηνών ,ΕΛΣ ) δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ παράλληλα ικανοποιεί πάγιο αίτημα των κατοίκων  της  περιοχής.

4. Στο Γαλάτσι δεν έχουμε ποτέ απολαύσει "μεγάλη εκδήλωση" γιατί, πέραν άλλων εγγενών αδυναμιών και νοοτροπίας , δεν διαθέταμε μεγάλη και κατάλληλη αίθουσα.   Τώρα όμως διαθέτουμε !Είναι η  μεγάλη αίθουσα – αρένα των 5000 καθισμάτων  μέσα στο ΠΑΛΑΙ.  

5. Ας  αναλάβουμε λοιπόν σχετική πρωτοβουλία .Τα πράματα λίγες φορές είναι δρομολογημένα και απλά περιμένουν κάποιους να τα κινήσουν. Και αρμόδιος προς τούτο είναι ο Δήμος.                                            

Ας γίνει επί τέλους και στο Γαλάτσι κάτι μεγάλο!.Ένα σχετικό καθάρισμα – περιποίηση της αίθουσας απαιτείται και θεληματική  διεκδίκηση της συναυλίας με συμβολικό αντίτιμο 1 ευρώ Ι . Τα υπόλοιπα αφορούν στην Περιφέρεια Αττικής και στην ΕΡΤ. Μία ανάσα απέχουμε από το φωτισμένο κέντρο τα Αθήνας .Ας μην συνεχίζουμε εθισμένοι στή σκιά που μας ρίχνει. 

1.1.16  

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

                                   

 

Κι εσείς όλοι πούχατε μάτσο τους Κολοκοτρώνηδες, μήπως τους αντικαταστήσατε τώρα με ευρουλάκια? Τότε σας έλεγαν, θα ζείτε στα σαλόνια της Ευρώπης, τώρα κινδυνεύετε να μείνετε άστεγοι, γιατί οι πλειστηριασμοί είναι στα ημερήσια πινάκια. Τότε, που ο Σημίτης περιχαρής ανέμιζε το βράδυ της 31/12/2001 τα χρωματιστά χαρτάκια μπροστά στις κάμερες της ΝΕΤ, εσείς αδιαφορήσατε πλήρως και είχατε κολλήσει στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ "Big Brother" (*). Χαμπάρι δεν πήρατε, ότι τότε συντελούνταν η πιο μεγάλη και συνάμα πιο απλή απάτη, που δεν έχει ξανασυμβεί:

Σύμφωνα με το καταστατικό σχέδιο της ΕΚΤ ... "Το φωτοτυπικό μηχάνημα θα τόχουν κάποιοι εγκάθετοι στη Φρανκφούρτη, οι οποίοι θα συνεδρίαζαν και αποφάσιζαν εν κρυπτώ και παραβύστω, ανεξέλεγκτα από τις εθνικές κυβερνήσεις και τους λαούς. Τα πρακτικά των συζητήσεων κλπ. θα ήταν απόρρητα. Το χρήμα ευρώ δεν θα ήταν αξιόγραφο, που να αντικατοπτρίζει συγκεκριμένο περιουσιακό αποθεματικό, αλλά απλά ένα αόριστο χρεόγραφο, το οποίο θα δίνεται πρώτα στις τράπεζες με κάποιο μηδαμινό επιτόκιο κι αυτές θα το "φορτώνουν" στη συνέχεια στους πολίτες και το κράτος με πολλαπλό επιτόκιο. Παράλληλα, η "πιστωτική δικτατορία" αυθαίρετα, θα έκανε υπεξαίρεση (haircut) των χρημάτων και εξοφλήσεις των χρεών από τις ίδιες τις καταθέσεις (bail in) και τελικά, όποτε γούσταραν οι εγκάθετοι θα έκλειναν και τις ίδιες τις τράπεζες (capital controls). Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και το κατατεθημένο χρήμα, δεν θα ανήκε ποτέ στους καταθέτες." 

Λεόντειες συμβάσεις, ασύμφοροι όροι, απαράδεκτες ρήτρες; Οφθαλμοφανώς ΝΑΙ. Κι όμως, κάποιοι τις υπέγραψαν απεχθώς, χωρίς οποιαδήποτε συναίνεση του Ελληνικού Λαού, την οποία είχαν αντικαταστήσει με την παρέλκυση της προσοχής του, όπως προαναφέρθηκε με τον "Big Brother" etc. Φευ!

Έτσι με "χαρτιά" ή και με αριθμούς στις οθόνες καθιστούν τους πάντες άμεσα ή έμμεσα δανειολήπτες... με όλες τις δυσμενείς συνέπειες πάνω τους (προσημειώσεις, υποθήκες, ειδεχθείς διατακτικές κλπ), να υποχρεώνονται να ανταλλάσσουν στο διηνεκές με την εργατική τους παραγωγή, τα προϊόντα της πραγματικής οικονομίας τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, το δημόσιο πλούτο τους, ακόμα και την εθνική τους κυριαρχία κοκ, μ αυτόν τον ... ΚΟΠΑΝΙΣΤΌ ΑΈΡΑ.

Κάποιοι λοιπόν, που έχουν "εύκολη πρόσβαση" σ αυτά τα χαρτιά και τους αριθμούς στις οθόνες, και παίρνουν το κατιτίς τους, κρατάν τα στόματα κλειστά ή παραπλανούν τον κοσμάκη, προκειμένου να καλύπτουν αυτή την μεγάλη, όσο και απλή απάτη σε βάρος του. Κατάφεραν λοιπόν, να περάσουν στο αποχαυνωμένο popolo, ότι το ευρώ, είναι κάτι πολύ όσιο και αδιάβλητο, που το διαχειρίζονται δήθεν "εταίροι" (όμως εν τοις πράγμασι βάρβαροι δερβέναγες). Ότι είναι φετίχ ... είναι ταμπού. Όμως με γνώμονα την αβάσταχτη τραγωδία κσι την τυραννική ομηρεία του Ελληνικού Λαού, πρέπει πλέον να ... ανοίξουν στόματα!

 

(*) Από το βιβλίο "Η γιαγιά μας η ΔΡΑΧΜΗ", του Ευθ. Ματσούκα, εκδόσεις Σαββάλας:

 "Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εποχής εκείνης, την εκπομπή της ΝΕΤ με τον Σημίτη, να σηκώνει τα πρώτα ευρώ στα χέρια του, παρακολούθησαν 250.000 "πολίτες" και πολίτες. Το ίδιο βράδυ της 31/12/2001, τον τελικό του ριάλιτι "Big Brother" παρακολούθησαν 2.500.000 τηλεθεατές! Άξιζε, άραγε αυτόν τον αποχαιρετισμό το εθνικό μας νόμισμα, με μια ιστορία 2.500 ετών; Ασφαλώς ΟΧΙ. Έγινε όμως εφικτό στην εποχή της τηλεορασοκρατίας!"

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

 

Πολιτικού Μηχανικού

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

     Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος Αφανισμού των Υπευθύνων.

Η χρονιά που κοντεύει στο τέλος της ήταν μια χρονιά περιπλανήσεων. Οδυσσείς όλοι εμείς περιπλανηθήκαμε, οι περισσότεροι ακολουθήσανε το ρεύμα αναντίρρητα. Από δεξιά, πρώτη φορά αριστερά, από την ελπίδα στη διάψευση, από την επονομαζόμενη αλήθεια στο ανερυθρίαστο ψέμα. Μια περιπλάνηση που μετατράπηκε σε παραπλάνηση. Αρκεί μια μικρή αλλαγή στην πρόθεση, κυριολεκτικά και μεταφορικά και όλο το νόημα αλλάζει. Το πέρα δώθε από τα Eurogroup στα capital controls, στις ουρές στα ΑΤΜ, στα σκυφτά κεφάλια, στη βαρυθυμία. Στην έλλειψη της διάθεσης για όνειρα. 

Οδυσσείς όλοι εμείς, από την αφάνεια στη δημοσιότητα, από την απλή ζωή στην εξουσία, από τις αληθινές σχέσεις στις δημόσιες σχέσεις, από την ευκολία στη δυσκολία και ανάποδα. Από την ωριμότητα στην ανοησία και πάλι ανάποδα. Από τις αναμνήσεις στην αδιαφορία. Άλλοι Οδυσσείς αληθινοί, μέσα στις βάρκες, πάνω στα σύρματα να σωθούν. Από τη ζωή στο θάνατο, από τον πνιγμό στη σωτηρία. Να επιβεβαιώνεται για κάποιους η προφητεία πως θα πεθάνουν «εξ αλός». Να αποδεικνύεται για άλλους πως παραμένουν άνθρωποι, πως μπορεί να μην ονειρεύονται για τον εαυτό τους πια, μα θα πέσουν στο νερό για να βοηθήσουν κάποιος άλλους να ονειρευτούν. 

Η Οδύσσεια κάποτε τελειώνει. Ο τελικός προορισμός φαντάζει το καταφύγιο, που θα κατασταλάξει ο καθένας μας, για να ζήσει ήρεμα γεράματα. Μα ο μύθος δεν τελειώνει έτσι. Ο αληθινός Οδυσσέας μετά από τόσες περιπλανήσεις δε θα μπορούσε να ησυχάσει έτσι απλά. Συνέχισε να περιπλανιέται, μέχρι που τελικά σκοτώθηκε από το νόθο με την Κίρκη γιο του, Τηλέγονο. Η Κίρκη έπειτα παντρεύτηκε τον Τηλέμαχο, ο Τηλέγονος την Πηνελόπη.  Μπερδεμένα πράγματα, που όμως δείχνουν μιαν αλήθεια. Οι αληθινοί Οδυσσείς δεν ησυχάζουν ποτέ. Συνεχίζουν να ψάχνουν νέες Ιθάκες, μόνο και μόνο για τη διαδρομή. Δε φοβούνται να ρισκάρουν, τα ημίμετρα δε τους φτάνουν. Ταξιδεύουν ως τα πέρατα, προσπαθούν ως το τέλος, αγωνίζονται, δε σιωπούν ποτέ, αγαπούν χωρίς ανταπόδοση, συνεχίζουν ακόμα κι αν έχουν μείνει μόνοι. Ίσως γι’ αυτό εγώ δεν προτιμώ το τέλος του Οδυσσέα του μύθου, αλλά το άλλο του Άλφρεντ Τέννισον: 

 

«Είμαι κομμάτι από όλα όσα έχω συναντήσει.

Πολλά έχουμε πράξει, πολλά ακόμη

απομένουν για να πράξουμε.

Δεν είμαστε πια οι δυνατοί που τις παλιές ημέρες

Μπορούσαμε ουρανό και γη να κινήσουμε,

όμως είμαστε ό,τι είμαστε:

Με ήρεμη ψυχική διάθεση,

ηρωικές καρδιές.

Αποδυναμωμένοι από τον χρόνο και την μοίρα,

μα με δυνατή θέληση, 

Για να παλέψουμε.

Να αναζητήσουμε, να βρούμε, και να μην υποχωρήσουμε.»

 

Να μην υποχωρούμε. Αυτή την ευχή στέλνω για τη νέα χρονιά. 

Καλό 2016.

 

 

Διαβάστε προηγούμενα άρθρα της ιδίας