e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Κάποιοι , περί πολλών τυρβάζοντες,  βρήκαν την λύση της κακοδαιμονίας της χώρας και της Τ.Α. κατεβάζοντας  την  παρακάτω  ... καινοτόμο ιδέα τους :

Να αναθέσουμε τις τύχες μας  στους  νέους μέχρι 35 ετών!!!

Είναι, βέβαια ,  πρόταση βαθιάς  απογοήτευσης και πίκρας διότι οι<<νεοέλληνες >>, (φαντάζομαι και ο ...Μητσοτάκης)  ανακαλύπτουν, μετά τον θρίαμβο του 41% , την μεγάλη παρακμή της χώρας μας. 

Παρά τις  μεγαλόστομες διακηρύξεις ότι , σε 1 -2 τετραετίες , με  μετεγγραφές  και το επιτελικό κράτος των αρίστων,   θα θεραπεύσουν την έκδηλη  παθογένειά , παρά ταύτα ,ανακαλύπτουν  ότι όλα τα προβλήματα είναι μπροστά τους.

Οι  νεοέλληνες δεν προβληματίστηκαν  για τα όσα είχαν προηγηθεί των εκλογών  με κυρίαρχο την τραγωδία των Τεμπών ( σύγκρουση τραίνων !!!!!).                                                                  

Μετά  τα τόσα   << ωραία >> που  άκουσαν και αποδέχτηκαν με την ψήφο τους , σωρεία γεγονότων  γκρεμίζουν την ωραία προεκλογική εικόνα :                                                                                          
Συγκρότηση υπεράριθμου υπουργικού συμβουλίου -Θεριεύει η ακρίβεια  -  απαράδεκτη κατάσταση της δημόσιας υγείας -  Εισβολή μεταναστών παρά τον φράκτη -   κάηκε η Ρόδος - ακύρωση νόμου πανεπιστημιακής αστυνομίας (η   αποκαθήλωση Μηταράκη κρύβει την αποτυχία προηγούμενης  πολιτικής  )- Κροάτες φασίστες  δρουν  και σκοτώνουν  ανενόχλητοι -  πολλά  κρούσματα βίας που έχουν βαθύτερη αιτία τις ασκηθείσες πολίτικές κ.λ.π.

Δυστυχώς, ανάλογη εικόνα παρακμής μαστίζει και τους δήμους και  τις Περιφέρειες οι  δηλώσεις Μητσοτάκη  για επαναφορά στο κόμμα των διαγραμμένων  Δούκα ( δήμαρχου Σπάρτης ) και Καμπόσου(  Δήμαρχου Άργους),  οι δηλώσεις του για τον Πατούλη, η επίσκεψή του σε Μυτιλήνη  και Μεσσήνη για να χρίσει κομματικούς Περιφερειάρχες,  αλλά και οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης στην Μητσοτακική κυριαρχία  του  πάλαι ποτέ κραταιού Πατούλη, όπως και οι δηλώσεις ευχαριστίας στον ..Σαμαρά του νέου εκλεκτού υποψήφιου  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Φτωχού( όνομα ) στην θέση του καρατομηθέντος Νίκα   πιστοποιούν ότι  η ψήφος και η εξουσία προηγείται των κανόνων ηθικής που πρέπει να διακρίνουν μία πολιτεία!.

Όσο δε αφορά στο Γαλάτσι, η υποψηφιότητα  του νέου συμπολίτη  Ορέστη Μάστακα  βεβαίως, δημιουργεί την αίσθηση  (μακάρι) ότι   η νεότητα  θέλει να μπει στο παιχνίδι των  τοπικών εκλογών, όχι μόνον με το πλεονέκτημα του άφθαρτου, αλλά και την συρροή  και άλλων απαραίτητων στοιχείων που αποτελεί αντικείμενο άλλης  συζήτησης.                                             
Οπωσδήποτε η χώρα και ο Δήμος  εξακολουθούν να προσμένουν  το << νέο>>  για ένα διαφορετικό ξεκίνημα, κι όχι των γνωστών , καθηλωτικών επαναλήψεων στερεότυπων .

ΥΓ.1 Συμπολίτης υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δήμαρχου , με συνεχείς αναρτήσεις  βυσσοδομεί κατά της ΔΡΑΣΗΣ.  Αποφύγαμε      να απαντήσουμε, δέσμιοι της  πεποίθησής μας ότι η υποψηφιότητα θα τον κάνει προσεκτικό .  Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος να μην έχει προσέξει  τις αναρτήσεις αυτές  και ότι θα επιβάλλει  διόρθωση . Τούτο αφορά τον ίδιο. Διαφορετικά η ΔΡΑΣΗ  που δεν συνηθίζει να  ανοίγει  <<μέτωπα >> θα υπεραμυνθεί του έργου της που, ως γνωστόν,  τυγχάνει  ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

ΥΓ 2. Μόνον  αναρτήσεις που  φέρουν την  ένδειξη << Το Δ.Σ.>>  εκφράζουν το φορέα.   Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

....στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας"

Ούτε τώρα μπόρεσες να κρυφτείς...πεζοπόρε!

Ηλία Μιμηγιάννη σ' ευχαριστούμε...

Εν όψει του ντιμπέϊτ ...δεν θέλω άλλα χάδια στα αυτιά μου

Χωρίς εθνική ευθύνη

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  και στελέχη της ΝΔ επισκέφτηκαν το Σάββατο το  μεσημέρι το Γαλάτσι και  είχαν συνάντηση και συνομιλία με πολίτες για θέματα της επικαιρότητας.

Παρόντες  ο Δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κ. Ζώμπος καθώς επίσης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου.

 

Στην σύντομη ομιλία του στην καφετέρια Milk, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας  και σ’ εκείνους, που κερδοσκοπούν , εκμεταλλευόμενοι κάποιες αδυναμίες της αγοράς.

Όπως τόνισε το κράτος, η κυβέρνηση έχουν τους απαραίτητους μηχανισμούς για να επιβάλλουν την τάξη στην αγορά , ώστε να στηριχθούν τα εισοδήματα των πολιτών.

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τους πολίτες για τη στήριξη στη ΝΔ , τονίζοντας, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία σημείωσε,  ότι το κόμμα της ΝΔ αύξησε τα ποσοστά του περισσότερο στις λεγόμενες δύσκολες λαϊκές γειτονιές.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, στον ελεύθερο χώρο που δημιουργήθηκε στο Παλιό Τέρμα Γαλατσίου, με την αγορά και κατεδάφιση του κτιρίου , που μέχρι πριν  λίγους μήνες στέγαζε τα Goodys , και αποτελεί τμήμα   των 5 στρεμμάτων, όπου θα γίνει η Κεντρική Πλατεία Γαλατσίου, μετά το τέλος εργασιών του Μετρό.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται  δίπλα στα εργοτάξια του Μετρό και ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη , για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και την πρόοδο των πρόδρομων εργασιών.

 

 

Η πόλη μας την περίοδο αυτή του Αυγούστου, αποκτά κατά κάποιο τρόπο ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά για λίγο όμως, δέκα-δεκαπέντε μέρες το πολύ. Μετά, πάλι θα συνεχίσουμε να βιώνουμε την άγρια καθημερινότητα και με όσα αυτή συνεπάγεται. Για να βελτιωθεί έστω και κατά το ελάχιστο η ποιότητα ζωής μας στον τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε, απαιτούνται τομές, πολιτική βούληση, σχέδια που θα υλοποιηθούν όμως και δεν θα μείνουν στο ράφι του «δεν μπόρεσα». Κυρίως απαιτείται φαντασία για την πορεία μας προς το μέλλον, αυτή όμως λείπει εντελώς από τους γνωστούς μέχρι τώρα υποψηφίους που τους έχουμε γνωρίσει καλά άλλωστε από την διαδρομή τους στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας.

            Δεν εξετάζω αν η διαδρομή όλων αυτών των αιρετών που κατέχουν θέσεις στον Δήμο (συμπολίτευση ή αντιπολίτευση) είναι θετική ή αρνητική, διαπιστώνω όμως ότι όλοι τους είναι ανεπαρκείς τουλάχιστον σε έναν σημαντικότατο σήμερα τομέα, αυτόν της τεχνολογίας. Την τεχνολογία οι περισσότεροι άνθρωποι την φοβούνται επειδή δεν την καταλαβαίνουν, κυρίως οι μεσήλικες, έν αντιθέσει με την νέα γενιά που όχι μόνο την καταλαβαίνει και δεν την φοβάται αλλά την παίζει κυριολεκτικά στα δάχτυλα. Εξάλλου, η νέα γενιά είναι αυτή που δημιουργεί την τεχνολογία, που ασχολείται με προγράμματα, αλγόριθμους κτλ.

            Για ν’ αρχίσει να βελτιώνεται η πόλη μας -κάτι που μπορεί να γίνει-, χρειάζεται αυτό που είπε ο νεαρός κ. Μουστάκας της Νέας Πνοής, να γίνει το Γαλάτσι «smart city». Δεν γνωρίζω αν θα συμπληρώσει τον συνδυασμό του όπως διάβασα προ ημερών, ή αν δεν τον συμπληρώσει και κάνει το λάθος να ενταχθεί σε έναν από τους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς για να χαθεί από το προσκήνιο – διότι αυτό θα συμβεί αν από αδυναμία ακολουθήσει έναν άλλο συνδυασμό.

            Το θέμα είναι ότι, πέρα από τις καλές διαθέσεις που έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα δημοτικά, και έχοντας σκέψη περιορισμένη που περιστρέφεται γύρω από τα ίδια, δεν έχουν τα εργαλεία που έχουν οι νέοι άνθρωποι, δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν πως πέρασε ο καιρός τους και οφείλουν να δώσουν τόπο στην νέα γενιά. Οι περισσότεροι κινούνται μέσα από τα κομματικά πλαίσια, κάτι που σε όλους μας είναι γνωστό ότι δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα αλλά τα διαιωνίζει και σε κάποιες περιπτώσεις τα οξύνει.

            Ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι άλλοι υποψήφιοι έχουν την ικανότητα να δούνε την πόλη μας στο μέλλον έξω από κομματικές αγκυλώσεις που από τη φύση τους παράγουν μόνο συγκρούσεις. Η πόλη μας για να σωθεί, δεν χρειάζεται πολιτικούς που «ματώνουν», που «αγωνίζονται», που «παλεύουν» και τόσα άλλα που κατά καιρούς ακούμε. Η πόλη μας χρειάζεται επιστήμονες, κομπιουτεράδες, μαθηματικούς και φυσικούς, ανθρώπους που ασχολούνται με την τεχνική νοημοσύνη, χρειάζεται ανθρώπους που βρίσκονται ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξη. Και ένα βήμα μπροστά, είτε σας αρέσει είτε όχι, βρίσκονται μόνο οι νέοι, τα παιδιά σας και ίσως τα εγγόνια σας.

            Μα δεν έχουν πείρα οι νέοι, θα πουν πολλοί. Και λοιπόν; Είδαμε αυτές τις δεκαετίες να διοικούν την πόλη μας οι έμπειροι και βλέπουμε τα αποτελέσματα των εμπειριών τους. Μάλιστα, ευτυχώς που δεν έχουν πείρα και είναι απόλυτα καθαροί, ευτυχώς που κάνουν λάθη και τα παραδέχονται διότι δεν έχουν την έπαρση των παλιών που ο εγωισμός ξεχείλιζε από πάνω τους.

            Δεν γνωρίζω αν η Νέα Πνοή του κ. Μάστακα θα κατέβει τελικά με ολοκληρωμένο συνδυασμό στο Γαλάτσι ή θα ξεφουσκώσει. Όπως κι αν γίνει όμως, η πόλη μας χρειάζεται να αναλάβουν τη διοίκησή της άνθρωποι μέχρι 30-35 ετών το πολύ, άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τις τεχνολογίες και δεν αρκούνται στο γελοίο και παρηκμασμένο πλέον Facebook, άνθρωποι που δεν είναι δούλοι ιδεολογιών και κομμάτων, άνθρωποι που δεν λένε παραμύθια, που δεν τάζουν, που δεν μιλάνε την ξύλινη γλώσσα.

            Δεν ξέρω (όλο δεν ξέρω είμαι!), μα αν αυτός ο συνδυασμός της Νέας Πνοής βρεί τελικά τον τρόπο και κατέβει στην αρένα της εκλογικής αναμέτρησης, θα πρότεινα σε όλους τους άλλους συνδυασμούς να στηρίξουν την πρωτόγνωρη προσπάθεια των ανθρώπων αυτών. Ναι, να κάνουν την υπέρβαση, να κάνουν την επαναστατική κίνηση και να ψηφίσουν άπαντες, από τον κ. Μαρκόπουλο μέχρι την τελευταία κ. Σαπουνά, το μέλλον αλλά χωρίς αυτούς. Μπορούν; Φυσικά μπορούν αλλά δεν έχουν την νοητική δύναμη για τέτοια επαναστατική κίνηση.

 

Του Iωσήφ Στάλιν -Πεζοπόρου

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

  

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Στα χρόνια μας, ένα  είναι το σύστημα, το σύστημα Μητσοτάκη.,  Υποσυστήματα  έχουμε αρκετά με  εξέχον το υποσύστημα Πατούλη.
Μεταξύ τους   αλληλοσυμπληρώνονται, ανταγωνίζονται και στο τέλος τα βρίσκουν  στις πλάτες της<< έρμης χώρας>> 

Πριν 2 εβδομάδες από την Ν.Δ.  ανακοινώθηκε : <<Πατούλης :ο εκλεκτός μας περιφερειάρχης>> , ο δε Πατούλης ανακοίνωνε  τους υποψήφιους του συνδυασμού του.

Στο μεταξύ  ο περιφερειάρχης συνελήφθη  να :Χορεύει  εν ώρα πυρκαγιών και τριήμερου πένθους. Το παράπτωμα , το χρειαζόταν η  πιεζόμενη Ν.Δ. (  καμένη Ελλάδα , ιδιαίτερα  Ρόδος ,αλλά και το   πρωτοφανές << αρκάδι >>της Αγχιάλου...).

Κρίθηκε ότι τους βόλευε ( ανοιχτοί λογαριασμοί μαζί του) να τον κουρέψουν!

Πως όμως; Το σύστημα Πατούλη είναι ισχυρό. Όμως το σύστημα Μητσοτάκη είναι ισχυρότερο και κυρίως, έχει τους μηχανισμούς, ξέρει περισσότερα !

Κινήθηκαν  οι μηχανισμοί  που δεν ξέρουν από φιλότιμο και έντιμη προσωπική στάση. Κουρεύτηκε ο  Πατούλης ()  και ακούστηκαν οι παρακάτω ξεδιάντροπες δηλώσεις : 

Ν.Δ.:<<Σημαντική η προσφορά του Περιφερειάρχη , τόσο στο κόμμα , όσο  και στην Τ.Α>>. <<Αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι με Πατούλη, θα ενταχθούν στον Χαρδαλιά>>.

Πατούλης :<<Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και  θα είναι στην καρδιά μου >>

Μητσοτάκης :<<Θέλω να ευχαριστήσω  και εκείνους τους ενεργεία περιφερειάρχες  τους οποίους δεν στηρίζουμε και να εξάρω   με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή , δύσκολη ενδεχομένως γι αυτούς>> .

Την ώρα που ο εκλεκτός αντι-Πατούλης αρδαλιάς,  θα... θεράπευε με επιθεωρήσεις  την εικόνα της χώρας ( μέσα κι έξω ):<<Διέκοψε εκτάκτως το πρόγραμμα επιθεώρησης  των μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας   σε μονάδες του στρατού- > για να συναντήσει τον πρωθυπουργό και να πάρει το χρίσμα !!!.

Αξίζει τον κόπο να σχολιάσει κανένας, μία προς μία ,την υποκρισία των παραπάνω δηλώσεων   ;.

Προτιμούμε την είδηση ότι η κ.υρία Μαρίνα Πατούλη <<στηρίζει Χαρδαλιά>> !!!.

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Ούτε τώρα μπόρεσες να κρυφτείς...πεζοπόρε!
Ηλία Μιμηγιάννη σ' ευχαριστούμε...

Εν όψει του ντιμπέϊτ ...δεν θέλω άλλα χάδια στα αυτιά μου

Χωρίς εθνική ευθύνη

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

Αυτά  γράφονται και γίνονται στην χώρα της<<  φαιδράς πορτοκαλέας>>

Παρασύρεσαι ρε φίλε! .

Ενώ το έχεις  στο γράψιμο, εν τούτοις ξεβρακώνεσαι και  περιφέρεις σε κοινή θέα  τα εξουσιολαγνικά αισθήματά σου και τα απωθημένα σου.

Δικαίωμά σου, βέβαια, να  σε θέλγει η θεωρία ότι Τ.Α .είναι ένας θεσμός για ένα προικισμένο ή όχι άνθρωπο και τους δημότες<< εξυπηρετούμενους >> .

Δικαίωμά σου , επίσης ,  να σχολιάζεις ... αγαπησιάρικα το << κονκλάβιο >>, χωρίς να μπορείς να κρύψεις ένα θηριώδες << εγώ >> που, φιλαράκο, δεν θα ομολογήσεις ποτέ ότι σε κατατρέχει!.

Όμως, γιατί δεν τολμάς  κάτι πολύ απλό.

Γιατί δεν παρουσιάζεσαι ανωνύμως , και   ευθαρσώς, ένα Σάββατο , στον  τόπο που σε εμπνέει ( ΤΟΠΟΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ )και απλά να  μας κάνεις κοινωνούς της σοφίας σου;. Φοβάσαι, μήπως,  ότι τότε θα αποκαλυφθεί το αντιφατικό των λόγων σου σχετικά με το χάλι της πόλης και τις υπεύθυνες για αυτό   δημοτικές πολιτικές ;.                                                                                

Φοβάσαι,  ακόμη, ότι  τότε θα αποκαλυφθεί ποιοι μιλάνε τεκμηριωμένα γιά τα   << πάθη >> της πόλης μας και ποιοι πουλάνε εκδούλευση; 

Ξέρεις, άλλο είναι να κάθεσαι και να γράφεις και διαφορετικό είναι  να τολμάς και να διασταυρώνεις απόψεις, σε περιβάλλον,  τόνο και ύφος που δεν επιλέγεις εσύ, αλλά άλλοι.

 Γιατί , ορκισμένε κατήγορε μίας εστίας δημοκρατίας και διαλόγου  ( με τις υπερβολές του ), τη δημοκρατία, πάντοτε, ήταν δύσκολο να την υπηρετήσεις υπεύθυνα, χωρίς αιχμές, κριτική, αντιπαράθεση, χωρίς να αναλαμβάνεις την ευθύνη των λόγων σου.

Το γλείψιμο, αντίθετα με ότι συμβαίνει σήμερα στην  ισοπεδωμένη ,κεντρικά και τοπικά ,κοινωνία μας ,  η πραγματική δημοκρατία το απεχθάνεται. 

Κι εσύ, είσαι ... αλλού !        

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Ηλία Μιμηγιάννη σ' ευχαριστούμε...

Εν όψει του ντιμπέϊτ ...δεν θέλω άλλα χάδια στα αυτιά μου

Χωρίς εθνική ευθύνη

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

Καίγεται ο τόπος μας, πεθαίνουν οι πιλότοι μας που παλεύουν με αυταπάρνηση να σβήσουν φωτιές σε χαράδρες, οι πρωτόγνωρες θερμοκρασίες φέρουν μεγάλες δυσκολίες σε συμπολίτες μας και ειδικότερα σε όσους είναι αναγκασμένοι να εργάζονται στο δρόμο, είτε λέγονται ντελιβεράδες ή διανομείς διαφόρων προϊόντων, ακόμα και η δική μας πόλη είναι ανυπόφορη σε συνθήκες καύσωνα που μάλιστα επιδεινώνονται επικίνδυνα με τη σκόνη από τα έργα κάθε ειδών δραστηριότητες.

Εγώ, όπως και πολλοί συμπολίτες μας, είμαστε από τους τυχερούς διότι δεν ζούμε την περίοδο αυτή στην πόλη αλλά στα εξοχικά μας. Εγώ στο Ιόνιο, οι Ναξιώτες, οι Μυκονιάτες, οι Παριανοί, στο Αιγαίο, οι Μυτιληνιοί ανατολικότερα, οι Κρητικοί νοτιότερα. Είμαστε τυχεροί που περνάμε το καλοκαίρι στη θάλασσα ή το βουνό, στο οξυγόνο ή τον καθαρό αέρα, δίχως την άγρια καθημερινότητα της πόλης μας. Έν αντιθέσει με εμάς τους τυχερούς, οι περισσότεροι κάτοικοι βρίσκονται από ανάγκη στην πόλη. Και βιώνουν όλα τα δεινά των ημερών. Είμαστε μαζί με τους συμπολίτες μας, είμαστε μακριά τους αλλά τους έχουμε διαρκώς στη σκέψη μας, κατανοούμε τις δυσκολίες τους, τις αγωνίες τους, τον τρόμο που εισπράττουν ακόμα από τα ελεγχόμενα μέσα επικοινωνίας. Στην πόλη μας όμως συμβαίνουν κι άλλα πράγματα.

Φιλοξενούνται – πρώτα στη ΛΑΤΟ και στη συνέχεια στο ΠΑΛΑΙ, ζώα που κινδύνεψαν στη φωτιά, έχει η πόλη μας ανθρώπινο πρόσωπο και το δείχνει, χιλιάδες κατοίκους με οικόσιτα ζώα που αντιλαμβάνονται καλύτερα απ’ άλλους την αγωνία των ζώων, έχει μία δημοτική αρχή που προστρέχει σε κάθε δυσκολία και αντιξοότητα δημοτών της ή μη, δυναμώνει ο ουσιαστικός εθελοντισμός (όχι σαν αυτόν της Ολυμπιάδας 2004 για παράδειγμα), προσφέρουν οι άνθρωποι δυνάμεις, χρόνο, καλοσύνη, σε πάσχοντες, σε αδυνάτους.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή της κριτικής, της μίζερης όμως και όχι υγιούς κριτικής, υπάρχει η άρνηση και ο παραλογισμός. Υπάρχουν και κάποιοι που βρίσκουν ευκαιρία να επιτεθούν παντού, όχι μόνο στον κρατικό μηχανισμό με τα προβλήματά του (όλοι γνωρίζουμε τις αδυναμίες του), όμως τις δύσκολες ώρες, αφήνουμε στην άκρη ό,τι μας πληγώνει, ξεχνάμε αντιπαλότητες και κάθε φαιδρή σύγκρουση που παράγεται από σάπιες ιδεοληψίες, πετάμε κάθε άρνηση ή κάθε τι που μας βαραίνει και δηλώνουμε παρόντες στην ανάγκη συνανθρώπων μας αλλά και των τετράποδων φίλων μας.

Θέλετε από την ασφάλεια του Κονκλάβιου ή ενός καφέ της Βέϊκου να ρίξετε όλες τις ευθύνες του κόσμου στην δημοτική αρχή; Κάντε το, το μόνο εύκολο. Και λοιπόν, τι θα νιώσετε; Χαρά μήπως; Μήπως τάχα μου εσείς αντιστέκεστε στο σύστημα; Αφού δούλοι του είστε, το υπηρετείτε σαν πειθήνια κομματικά όργανα. Δεν θέλετε να ψηφίσετε τον δήμαρχο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές; Κάντε το αλλά αφήστε τη μιζέρια σας μακριά από το κοινό καλό.

Σε καιρό κρίσης, όπως οι μέρες αυτές οι δύσκολες, δεν βγάζουμε κομματικές ανακοινώσεις, δεν μοιράζουμε προγράμματα για τη δημοτική μας παράταξη, δεν βαράμε τον αέρα με λόγια κούφια, δεν λέμε ανοησίες. Αυτές τις μέρες σιωπούμε, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε, και θέτουμε εαυτούς στο κοινό καλό, το περισσότερο που μπορούμε να δώσουμε.

Καλή δύναμη σε εσάς που έχετε μείνει στην πόλη, σε εσάς που προσφέρετε, σε όλες και όλους εσάς που δεν φλυαρείτε  με λόγια ξύλινα. Κι εσείς εκεί του Κονκλάβιου – όλο και κάποιοι θα μαλώνετε σαν τα κοκόρια από συνήθεια και μόνο, εσείς είστε καμένες περιπτώσεις. Δεν έχετε σωτηρία.

Το βίντεο, αφιερωμένο στη μνήμη των δύο πιλότων μας


Του Πεζοπόρου

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

 

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Ο γνωστός για τις αυτοδιοικητικές ανησυχίες του και την εντιμότητά του  Ηλίας Μιμηγιάννης , δοκίμασε για μία ακόμη φορά να θέσει προ των ευθυνών τους ενεργούς πολίτες ,κόμματα & παρατάξεις της πόλης, διοργανώνοντας μια ανοιχτή συζήτηση, την Κυριακή 2/7/2023 , στο Ιντερνετ καφέ  με θέμα :  << Μία άλλη δημοτική πολιτική>>

Η  προσέλευση  των Γαλατσιωτών ήταν απρόσμενα μεγάλη.

 

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξέρουν  ότι ο Ηλίας  δεν είναι μονοσήμαντα ταγμένος στο Δημαρχιλίκι.  Ο Ηλίας ,ανέκαθεν, προέτασσε  και  ουδέποτε παρεξέκλινε από τις αρχές της Τ.Α. όπως αυτές έχουν  διαμορφωθεί σε εποχές που η Ελληνική κοινωνία  χαρακτηρίζονταν από κινητικότητα . 
Κάτω  απ’  αυτές  τις αρχές έθετε  τον εαυτό του στην υπηρεσία μίας  << άλλης>> δημοτικής πολιτικής .
Ποια είναι η << άλλη δημοτική πολιτική >,                                                                                                                 

Στην  πράγματι ,χυμώδη συζήτηση  που ακολούθησε φάνηκε το περιεχόμενό της και κατατέθηκε  πρόσφατο  σημαντικό γεγονός.    

                                                                                                                                        

Πρόκειται για την πολιτική που θα είχε κινητοποιήσει το Γαλάτσι , δεν θα το  άφηνε στο λήθαργό της άγνοιας, πολύ πριν  βγουν οι  επικίνδυνες για το δάσος  και  την υγεία των παιδιών μας αποφάσεις ,μίας επιτροπής ,που  έκρινε τις ενστάσεις των κληρονόμων Βέϊκου  για τους δασικούς χάρτες και, αυτή η επιτροπή,  χαρακτήρισε εκτάσεις της δασικής – αναδασωτέας ως χορτολιβαδικές!!.   Ο Π. Ζάκης και ο Η. Ανδριόπουλος φώτισαν το θέμα. Εκτός αυτών ,πήραν τον λόγο,οι Μ. Πίκουλας(   e-alatsi ),Β..Γιαννακόπουλος ( Παλμός ) : Ν.Σερβετάς (Καμίνι.) Ν.Χατζούδης,  Κ.Κεχρολόγλου,:Φ.  Κυριάκος......Δ.Τσούτσιας, Αντ.Παπακωνσταντής Γρ. Χαραλαμπίδης  , Α.Χατζηγιάννης Τ.Πασπάλας και άλλοι.. 

 Η .Μιμηγιάννης: Έκανε ήπια κριτική  στην δημπτική αρχή, κατέθεσε πρόταση συνεργασίας  των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης , αναγνωρίζοντας ότι  μπορεί το καίριο πρόβλημα να είναι  ο επί κεφαλής , ταυτόχρονα, όμως, δήλωσε την ετοιμότητά του να  υποχωρήσει αν προκύψει  άλλο άτομο που μπορεί να υπηρετήσει  αποτελεσματικότερα την ενότητα των διαφορετικών δυνάμεων. Ανακοίνωσε σειρά συναντήσεων με τις δημοτικές κινήσεις που έχουν επί κεφαλής τους Χαραλαμπίδη και την Σαπουνά  αλλά και  με την  τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ  και συλλόγους.

Αγ.  Σαπουνά:Δήλωσε ότι η οργάνωσή της είναι ανοιχτή  σε προτάσεις συνεργασίας  και ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητά της  δεν εμποδίζει την συνεργασία , με ανοιχτό και το θέμα του επικεφαλής., αρκεί να   υπάρξει προγραμματική σύγκλιση ευρύτερων δυνάμεων.

Γρ.  Χαραλαμπίδης:  Με συμπάθεια προς το πρόσωπο του Η. Μιμηγιάννη, αλλά και με μη χρειαζούμενη   ωμότητα  απέκλεισε κάθε δυνατότητα  συνεργασίας με άλλες δυνάμεις.

Ίκαρος Πετρόπουλος ( συντονιστής της εκδήλωσης):  Στάθηκε  στις αποφάσεις  της ς επιτροπής που έκρινε τις ενστάσεις των κληρονόμων κατά του δάσους και αιτιολόγησε την ανάγκη μίας άλλης δημοτικής πολιτικής.  Ανέφερε μία σειρά από ήττες  ( ΠΑΛΑΙ -Δάσος- Βαρβαρότητα   ) που επιβάλλουν την  αφύπνιση της πόλης.

                                          Όλα αυτά, χάρις  στον Ηλία !

 

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Εν όψει του ντιμπέϊτ ...δεν θέλω άλλα χάδια στα αυτιά μου

Χωρίς εθνική ευθύνη

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

Ποτέ δεν καταπιάνομαι με θέματα που δεν γνωρίζω καλά. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα του παρόντος .

Όμως,

1.Από κλειστές  διακυβερνητικές συσκέψεις, στα ενεργά  υπαλληλικά χρόνια μου  , ήξερα για απαράδεκτους περιορισμούς στις μετακινήσεις και  στα δικαιώματα των μειονοτήτων της Θράκης.  

2. Κατάλαβα αρκετά ,όταν διάβασα  , χθες ,  τον Ι.Κ.Πρεντεντέρη να ομολογεί: 
<<... Οι διακρίσεις αποτελούν  επονείδιστο παρελθόν της δημοκρατίας μας >>
αλλά και τον Γ.Παπαχρήστο  να γράφει:
<< Το κεντρικό κράτος να καταλάβει  πως το συμφέρον του είναι να βελτιώσει  σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης  της μειονότητας  και να αντιμετωπίσει τα μέλη της  όπως επιβάλλει  αυτό που πραγματικά είναι : Έλληνες πολίτες >> .

3. Από ρεπορτάζ προκύπτει ότι,  εκτός από αποσπασματικές αποφάσεις   του κέντρου των Αθηνών, η Θράκη και ιδιαίτερα τα μειονοτικά χωριά, έχουν εγκαταλειφθεί    μακράν του στοιχειώδους ενδιαφέροντος της πολιτείας.                
Δημοσιεύονται αναφορές για τριτοκοσμικές υποδομές(κεντρικοί  χωματόδρομοι- νερό ....)

4. Η Ν.Δ. και η << οικογένεια >> δεν  ανέχτηκε ότι ένας νομός του Έβρου  αποτέλεσε μοναδική εξαίρεση  και δεν βάφτηκε Μπλε. .Έστειλαν, λοιπόν , την ικανή με ερείσματα <<  αδελφή >>, η οποία    επιδόθηκε  σε συνετισμό  των κατοίκων  , εκβιάζοντας τους  ότι η << σίγουρη >> κυβέρνηση που έρχεται  δεν θα είναι φιλική , αν δεν πειθαρχήσουν κι αυτοί , όπως η υπόλοιπη Ελλάδα!

5. Δεν γνωρίζω τα εσωτερικά των συνδυασμών στους νομούς , τους τοπικούς συσχετισμούς  χριστιανών – μουσουλμάνων , τον αναπόφευκτο ρόλο – αποστολή του τούρκικου προξενείου και των μουφτήδων  και την φυσιολογική κινητικότητα λόγω  της προεκλογικής περιόδου, που  προφανώς  οξύνει πάθη  και    επηρεάζει τις εθνικότητες .

6.  Διερωτώμαι  αν η  Ν.Δ.  και  ο Μητσοτάκης  ως αυριανός  πρωθυπουργός  έπρεπε να ανοίξουν  τέτοιο θέμα. 
Ακόμη κι αν είναι έτσι όπως το παρουσίασαν (κατά τις ανταποκρίσεις,  δεν είναι)  έπρεπε να αποδημήσει η εθνική ευθύνη; Το πρωτοφανές , 40% +, ο Κ. Μητσοτάκης δεν το εκλαμβάνει ως εθνική ευθύνη;. 

 Έπρεπε να δώσει  μπόλικη τροφή στην <<άλλη πλευρά>> με την οποία , έτσι και αλλιώς, σύντομα θα διαπραγματευτεί;

Συμφέρει  να βγάζει στην ρούγα τα άπλυτα,   των ελληνικών κυβερνήσεων; 

Όλα, ακόμη και  τα εθνικά θέματα , στην υπηρεσία της ψήφου!  

12/6/23                                                             

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

Ό,τι μορφή κι αν έχεις θεέ, ή κι αν δεν έχεις (που μάλλον εκεί καταλήγω), λυπήσου εμάς τους κοινούς θνητούς που δεν κουβαλάμε στην πλάτη μας κομματικά ή «αγωνιστικά» ένσημα, όπως καλή ώρα οι έν Γαλατσίω συμπολίτες μας που θέλουν να σώσουν την πόλη μας, ενώ κανονικά θα έπρεπε ν’ αρχίσουν από τον εαυτό τους για τη δική τους σωτηρία πρώτα κι ύστερα τη δική μας.

Θεέ του Γαλατσίου (όχι, δεν εννοώ τον Δήμαρχο), βάστα γερά ν’ αντέξεις το παλλαϊκό κίνημα που ξεκίνησε στην ταραγμένη και σκονισμένη πόλη μας από τη γιάφκα του ίντερνετ καφέ, εκεί όπου την περασμένη Κυριακή συνέβησαν κοσμοϊστορικά πράγματα και που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα τα καταγράψουν όταν θα έχει καταλαγιάσει κάθε πόθος και καημός. Για να έχουν καθαρό μυαλό και να είναι απαλλαγμένοι από συναισθηματική φόρτιση κάθε είδους.

Ναι, ήμουν κι εγώ εκεί, παρών στο κάλεσμα συμπολίτη μας (καθόλα έντιμου αλλά εκτός χρόνου) για να φέρουμε στο Γαλάτσι τη φρεσκάδα του καινούργιου, για να ενώσουμε τις «αριστερές» δυνάμεις μας, για να διώξουμε από άρχοντα της πόλης μας τον νυν Δήμαρχο και την επάρατη δεξιά που τον στηρίζει. Σύμφωνοι, τον στηρίζει και όλη η αριστερά με τα εξαπτέρυγα τα σοσιαλιστικά τον νυν Δήμαρχο, τον στηρίζει και η δεξιά, τον στηρίζει κάθε πικραμένος συμπολίτης μας που θέλει να ηγηθεί της επανάστασης αλλά δεν το ομολογεί δημόσια, ντρέπεται. Ο μόνος που δεν τον στηρίζει είμαι εγώ και αυτό διότι βρίσκομαι έξω από κάθε ιδεοληψία.

Γιατί όλοι εσείς οι τάχα μου «προοδευτικοί» δεν έχετε την ικανότητα, αδέλφια μου αλήτες πουλιά, να ομονοήσετε κάπου; Γιατί χάνεστε σε ανούσιες κουβέντες φλυαρώντας; Γιατί θέλετε να γίνετε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη; Για να δώσετε ανθρώπινο πρόσωπο στην πόλη μας που εσείς οι ίδιοι με αυτούς που στηρίζατε επί δεκαετίες την καταστρέψατε; Μπορεί η πόλη μας σήμερα να γίνει πραγματική πόλη, φιλόξενη για τους κατοίκους της; Όχι, δεν μπορεί, και δεν αναφέρομαι στα έργα του ΜΕΤΡΟ που καλώς γίνονται και η ταλαιπωρία από το μέγιστο αυτό έργο τυγχάνει της συμπαράστασής μας αλλά και της υπομονής μας – αναφέρομαι στην χρόνια χαλασμένη νοοτροπία σας και που αγνοείτε συστηματικά ότι έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον κατήφορο και στην παρακμή αυτού του γεωγραφικού χώρου μιάς και κλείνατε τα μάτια στα παλιά κατεστημένα.

Πρότεινε στη μάζωξη της Κυριακής ο κεντρικός ομιλητής συμπόρευση όλων των «προοδευτικών» δυνάμεων του Γαλατσίου έτσι ώστε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να ανατρέψουν τον Δήμαρχο και να αναλάβουν αυτοί την διαχείριση του Δήμου. Κι εκεί πήρε τον λόγο ο κάθε μικρός χαλίφης λέγοντας ασάφειες, ανοησίες, εκφράζοντας παράλληλα τον πόθο του για την καρέκλα. Ο μόνος που μίλησε με τρόπο ρεαλιστικό, με ωμό τρόπο αν θέλετε, ήταν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην πόλη μας. Και ήταν ο μόνος που δεν παραμύθιασε την ομήγυρη. Ακριβώς όμως για τον λόγο αυτό, χλευάστηκε από την «σώφρονα αριστερά» της πόλης μας, που έχει μάθει να χάνεται στην ανάλυση και στα συναισθήματα. Η πολιτική αγάπες, είναι κυρίως τέχνη αλλά δεν χωράνε σε αυτήν συναισθήματα παρά ωμός ρεαλισμός.

Αλήθεια, όλοι εσείς της δήθεν αριστεράς, γιατί δεν βγαίνετε στο κέντρο της πόλης και να κάνετε ένα ερωτηματολόγιο στον κάθε πολίτη, μιλήστε του για την κόκκινη Παναγιά, μιλήστε του για τα υιοθετημένα, μιλήστε του για το Παλαί, μιλήστε του για κάθε θέμα που νομίζετε ότι χρήζει άμεσης λύσης. Αγνοεί ο κόσμος πλην ελαχίστων την κόκκινη Παναγιά, αγνοεί τα υιοθετημένα και ό,τι με ασάφεια γίνεται σε αυτά, αγνοεί τα περί χρήσης του Παλαί, αγνοεί ένα σωρό πράγματα με τα οποία εσείς καταπιάνεστε. Τι δεν αγνοεί ο κάτοικος αυτής της πόλης; Την σκληρή και πάντοτε παρούσα καθημερινότητα. Έ λοιπόν, στην καθημερινότητα, ο Δήμαρχος βρίσκεται απ’ όλους εσάς ένα μίλι πάντοτε μπροστά.

Αλήθεια, θέλετε όλοι εσείς αλλαγή προσώπων στον Δήμο μας; Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι πρέπει πρώτα να αλλάξετε εσείς νοοτροπία και μετά να πάτε παραπέρα; Όχι, δεν το έχετε σκεφτεί για έναν απλό λόγο, διότι δεν έχετε επίγνωση. Είστε χαμένοι, στο παρελθόν, «τότε που εσείς μπλά, μπλά, μπλά….», βρίσκεστε διαρκώς σε αυτό ή στο μέλλον αλλά ποτέ στο παρόν. Θέλετε δουλειά αγάπες, διότι είστε νοητικά πολύ πίσω, εγκλωβισμένοι στα ιδεολογικά σκουπίδια, εγκλωβισμένοι στον ναρκισσισμό σας, εγκλωβισμένοι σε κάθε τι παρακμιακό. Δηλώνετε «προοδευτικοί», αλλά σχεδόν σε κάθε σας σαββατιάτικη μάζωξη, κάθε φορά, κάποιοι από εσάς βρίζεστε του καλού καιρού, την άλλη μέρα το συνειδητοποιείτε και ανακαλείτε. Μέχρι την επόμενη μάχη σας. Το θέμα βέβαια έχει καταντήσει γραφικό, όταν όμως μιλάτε με χυδαίο τρόπο σε γυναίκες, έ… κάτι δεν πάει καλά με εσάς.

Αν όλοι εσείς θέλετε πραγματική αλλαγή στην πόλη μας, φανταστείτε την δίχως τη δική σας παρουσία. Τόσα χρόνια, σας βαρεθήκαμε. Βαρεθήκαμε τους «αγώνες σας», βαρεθήκαμε τα κούφια λόγια σας, βαρεθήκαμε την ματαιοδοξία σας. Αν αγαπάτε όπως λέτε αυτή την πόλη, κάνετε στην άκρη να περάσουν οι νέοι άνθρωποι, αυτοί των 25 και 30 χρόνων, οι νέοι όμως που είναι αυτόφωτοι και όχι όργανα κομμάτων. Οι νέοι που δεν θα χαθούν κάτω από κάποια υπάρχουσα ομπρέλα αλλά που θα δημιουργήσουν ελεύθερα τον δικό τους δρόμο.

Άν αγαπάτε, όπως διακαώς διαδίδετε αυτή την πόλη, καθίστε στην άκρη , δώσε τόπο στην πιο φρέσκια γενιά μας, στην μόνη σήμερα αμόλυντη, στην μόνη που δεν φέρει ευθύνες για το χάλι που εσείς φτιάξατε. Κάντε στη μπάντα, περνάει ο Λοσάντα! 

Είδατε; Θέλω ν’ αγιάσω αλλά δεν μ’ αφήνετε! 


Του Πεζοπόρου

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 


«…δουλεύγομενε εμείς, τα τρώνε ευτοί και στο τέλος

μασε λένε πως τα τρώμενε μαζύ.

Εμείς έχομενε τα χέρια κι’ ευτοί τα μαχαίρια.

Ώσπου θα τά’ χουνε ευτοί, ετσά θα κρινούμαστενε.

Κι εσύ πίζαβε (θεοπάλαβε), φώναζε Ζήτω»!!!


Τα παραπάνω προφητικά λόγια έγραφε ο Νικηφόρος Μανδηλαράς στην εφημερίδα του Ναξιακά Χρονικά τον Ιούνιο του 1960 (φ. 7), στη στήλη «ετσά κι’ αλλιώς κι’ αλλιώτικα».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στις μέρες μας που η Ελληνική κοινωνία βιώνει πολύπλευρη κρίση σε όλα τα επίπεδα, κρίση που δυστυχώς πλήττει τη χώρα μας, αλλά και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Η πρόσφατη δημοσιονομική κρίση και η κρίση χρέους που βιώνει η ελληνική οικονομία σαφέστατα αποδεικνύει τον αδιέξοδο χαρακτήρα και την αποτυχία του μοντέλου ανάπτυξης της οικονομίας, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική τις τελευταίες δεκαετίες. Ταυτόχρονα η διαχείριση της κρίσης και το μίγμα οικονομικής πολιτικής που επιλέχθηκε για την αντιμετώπισή της περιλαμβάνει μέτρα δραστικής δημοσιονομικής προσαρμογής με αύξηση της φορολογίας και περιστολή των δημόσιων δαπανών, στήριξη του τραπεζικού συστήματος και αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (κούρεμα) προς τους ιδιώτες πιστωτές. Ακόμη περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές, όπως απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και αποκρατικοποιήσεις.

Όμως όσα από τα παραπάνω μέτρα εφαρμόζονται την τελευταία τριετία στη χώρα μας, αφενός μεν οδηγούν την οικονομία σε βαθιά ύφεση και αφετέρου δεν διορθώνουν τις παθογένειες του συστήματος αλλά απλά διαχειρίζονται τα αποτελέσματα της κρίσης που είναι η συνέχεια παραγωγής υψηλών ελλειμμάτων και μεγάλου δημόσιου χρέους, καθώς και η εκτόξευση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα. Εύκολα συνεπώς γίνεται αντιληπτό ότι για να βελτιωθεί η λειτουργία της ελληνικής οικονομίας χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις και στρατηγικές, ένα νέο μοντέλο που θα προσδώσει αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομία, ανακτώντας τη χαμένη ανταγωνιστικότητα, με ορίζοντα τις επόμενες δεκαετίες.

Ναι λοιπόν να αλλάξουμε την οικονομία μας, να κερδίσουμε το μέλλον, αλλά προαπαιτούμενο όλων είναι να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία μας. Δεν είναι όμως προς αυτή την κατεύθυνση τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται και πλήττουν δυσανάλογα τις ευάλωτες ομάδες πολιτών της χώρας μας. Απλά χρειάζεται να εφαρμοστούν οι συνταγματικές διατάξεις που επιτάσσουν την αρχή της αναλογικότητας, ότι δηλαδή τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.

“Η υπέρμετρη

φορολογική πίεση

οδηγεί λογικά

τους πολίτες

στη μη

συμμόρφωση

 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει η έννοια της ισότητας και της φορολογικής δικαιοσύνης και όχι οριζόντια μέτρα που εφαρμόζονται επί δικαίων και αδίκων. Είναι προφανές ότι οι εύκολες λύσεις, όπως τα οριζόντια μέτρα, επιλέγονται από ανίκανους στην καλύτερη περίπτωση, ενώ η πολυδιαφημιζόμενη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής παραμένει κυριολεκτικά στα λόγια, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, όπου κανείς από τους αρμόδιους δεν την ακουμπά. Συνέπεια των παραπάνω φορολογικών αδικιών είναι να οδηγούνται οι πολίτες στα όριά τους, από την ουσιαστική δήμευση των εισοδημάτων τους και εφόσον συνεχισθεί η υπέρμετρη φορολογική πίεση να μη μπορούν πράγματι να ανταποκριθούν με λογική συνέπεια τη μη συμμόρφωση. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ευαισθητοποιήσει κάθε αρμόδιο διότι τα μέτρα που λαμβάνονται θίγουν τον πυρήνα των δικαιωμάτων των πολιτών.

Πως όμως να υπάρξει στη χώρα μας φορολογική δικαιοσύνη όταν στη συνείδηση του κόσμου υπάρχει η πεποίθηση ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται το ίδιο για όλους τους πολίτες. Αξίζει να θυμηθούμε του περίφημο «ξέρεις  ποιος είμαι εγώ ρε»

Του Αντώνη Παπακωνσταντή

Αναδημοσίευση άρθρου από το περιοδικό:
΄΄ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΙΚΑ Χρονικά΄΄ Τεύχος 143 ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

 

 

Και τι δεν  μου τάξατε!. Μου λύσατε όλα σχεδόν τα προβλήματα, τα δικά μου και της χώρας μου!.              

Στις προηγούμενες εκλογές  με ... γενναίες παροχές υπέρ  της μεσαίας τάξης , υπέρ των Δ. υπαλλήλων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, υπέρ  των συνταξιούχων, των γιατρών, της παιδείας  ,αλλά και  των  παπάδων, των  καραβοκύρηδων , υπέρ  πεινώντων και διψώντων,   ων ουκ έστιν  αριθμός. Βρήκατε ,ακόμη και την λύση  του δημογραφικού και του  brain drain,υποσχόμενοι 150- 250  ευρώ  στα νιάτα. Τι ξεπεσμός για την ψήφο! 

Στην σημερινή νέα προεκλογική φάση, με  ασυγχώρητη ελαφρότητα     λύνετε πατριωτικά,  το πρόβλημα της μειονότητας στην Θράκη (!),  όμως,  θα προσλάβετε και 50.000 Δ. Υπαλλήλους, ( επειδή θα φύγουν  49.825 ,  τους μέτρησε... επακριβώς ο κ. Σκέρτσος !! ), θα διορθώσετε και   το ομολογημένα  ξεχαρβαλομένο πλέον σύστημα υγείας με 10.000 προσλήψεις , δεν θα  αφήσετε  άλυτο κανένα  θέμα.!                                                                                                                               

Αύριο οι πέντε αρχηγοί ,( απαλλαχθήκανε από τον ενοχλητικό  Βαρουφάκη )  θα ξεσπαθώσουν. Θα ανταλλάξουν επιχειρήματα  - όπλα, όχι για το αύριο μίας χώρας χρεωμένης, όπου άλλοι διαφεντεύουν, εν πολλοίς ,  την τύχη της   (εξάρτηση λέγεται αυτό,), όχι για  τις  δύσκολες  μετεκλογικές συνθήκες  που  ξαφνικά , ΄την επόμενη των εκλογών , τα πράγματα , από άσπρα θα γίνουν μαύρα .  Ξέρουμε ,πλέον , ότι ένα άτομο  με συμβούλους της επιλογής του , συγγενικά και μη πρόσωπα ( π.χ. Δημητριάδης ),  θα ενεργεί , θα αποφασίζει  για τη χώρα, για το λαό, , με κολοβομένη αντίδραση, κατ’  εξουσιοδότηση του ...λαού !.

Το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι οι σοβαροί πολίτες,  παρακολουθούν με απάθεια αυτό το αίσχος  << πάντα έτσι γινότανε >>!!!. Απέραντη η θλίψη του πολίτη εκείνου  που δεν έχει εντελώς  αλλοτριωθεί.                                                      

Του πολίτη  που το πρόβλημά του δεν είναι ποιο κόμμα θα  ανεβάσει τα ποσοστά του.Το πρόβλημά του είναι  το σήμερα και το αύριο της χώρας μου , των παιδιών μου, των φίλων μου , των συνανθρώπων του . Τον πολίτη που ακούει για την  << βαθμίδα >>   και αισθάνεται  ότι αφορά τους άλλους, τους πολύ  λιγότερους, όχι, πάντως αυτόν.. Ούτε  καν  πολλούς απ’ αυτούς  που μέτρησαν στο 40 + .   

Και ενώ αυτό είναι σίγουρο, οι<<  άλλοι >>, τα συστημικά κόμματα, ιδιαίτερα  αυτό που είδε αυξημένα τα ποσοστά του, χωρίς φρόνηση, χωρίς πρόβλεψη για το τι θα συμβεί στην   ανεξέλεγκτη τετραετία, διαγωνίζονται, ουσιαστικά εμφυλιοπολεμούν , με απίστευτη θρασύτητα, χωρίς  επίγνωση, με  μοναδικό σκοπό , να μεγαλώσουν το...μαγαζί τους !. Δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τίνος το παιχνίδι παίζουν.      Δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι περιμένει να ακούσει ο σκεπτόμενος πολίτης  για να ξεκολλήσουμε από το  τέρμα.  

Δυστυχώς, δεν έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό. Προβάλλονται ως καλύτεροι διαχειριστές !!!.Εξ ου  και το 40 + της άλλης πλευράς .

Με όρους ρεαλισμού,  το κόμμα της αυριανής κυβέρνησης που χειρίζεται άριστα την επικοινωνία,  με κυβερνήτη – πρωθυπουργό που ξέρει να δημιουργεί γύρω του πυρήνα συμβούλων με ικανότητες για όλες τις... δουλειές  ,δεν παρέχει  εγγυήσεις , ότι μπορούν  ή θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την δρομολογημένη τροχιά της χώρας.    ( αποικία χρέους, περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας). 

Δηλαδή, τα φαινόμενα που κυριαρχούν στον δημόσιο βίο (ανομία – διαφθορά – εξάρτηση – περιορισμένη εθνική κυριαρχία,  φουσκωμένα νούμερα  επιλεγμένων  οικονομικών δεικτών, αλλά και υπερτουρισμός, θα συνεχιστούν με την ίδια  ή και  αυξανόμενη ένταση.

Εκτός και......

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Χωρίς εθνική ευθύνη

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

                                    
Το πραγματικό ταξίδι, λένε, δεν έχει τέλος, δεν έχει καν προορισμό, η χαρά του έγκειται ακριβώς σε αυτό, και για τον λόγο αυτό είναι διαρκές, δεν τελειώνει ποτέ. Μα ο θάνατος, ο θάνατος δεν δίνει τέλος σε οποιοδήποτε ανθρώπινο ταξίδι; Όχι, ακόμα κι αυτός είναι μέρος του ταξιδίου διότι μαζί με αυτόν επέρχεται μεταμόρφωση, αναγέννηση, συνεχής πορεία προς τα εμπρός, πορεία εξελισσόμενη με κατεύθυνση ανέλιξης. Έτσι τουλάχιστον μολογάνε οι δικοί μας προσωκρατικοί φιλόσοφοι με τον Πυθαγόρα πρώτο και τα υπόλοιπα θηρία της παγκόσμιας επιστήμης, Ηράκλειτο, Παρμενίδη, Πρωταγόρα, Εμπεδοκλή, και φτάνοντας στον Σωκράτη και στον Πλάτωνα κλείνει ο κύκλος της πραγματικής διανόησης. Με τον θάνατο του Σωκράτη πέθανε και η πραγματική Ελλάδα, με τον Πελοποννησιακό Πόλεμο -τον μοναδικό ελληνικό εμφύλιο, διότι οι μεταγενέστεροι στάθηκαν εμφύλιοι για ξένα συμφέροντα-, άνοιξε σταδιακά η πόρτα της ρωμαϊκής συμφοράς. Εμείς σήμερα, είμαστε το αποτέλεσμα αυτής της πτώσης από το Φως στον ακραίο υλισμό.  

Απ’ ό,τι λένε τουλάχιστον οι λέξεις, αυτό σημαίνει και ο άνθρωπος, άνω θρώσκω, ούτε κάτω ούτε πλαγίως. Άνω, διότι η πορεία ακολουθεί τροχιά ανέλιξης. Το πως ο κάθε άνθρωπος θα φτάσει στο δικό του σημείο ανέλιξης, είναι κάτι που τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω να πω. Μόνος του ο καθένας όμως θα βαδίσει τον δρόμο παρόλο που είναι μέρος του Όλου. Μπορεί να ξεστρατίσει, μπορεί να πέσει, μπορεί να του συμβούν χίλια δυό πράγματα, ανυπέρβλητες δυσκολίες ή καλές στιγμές, όλα αυτά δικά του είναι, εμπειρίες κατάδικές του, βιώματα που του διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και συνεχίζει το ταξίδι του.

Εμπόδια δύσκολα βάζουν στην ανθρώπινη πορεία προς τα Άνω, όλα αυτά τα υποπροϊόντα της περιορισμένης σκέψης που λέγονται ιδεολογίες και θρησκευτικά δόγματα. Τα υποπροϊόντα αυτά, παράγουν φόβο και τρέφονται με τον φόβο των μαζών, υποσχόμενα, αν τα ακολουθήσει κανείς, παραδείσους και ασφαλή ζωή. Στον φόβο αυτό που συντηρούν με μαεστρία τα υποπροϊόντα της σκέψης, πρωταρχικό ρόλο παίζει ο διαχωρισμός των μαζών, ο διαχωρισμός σε καλούς και κακούς. Από την ιδεολογία ή το θρησκευτικό δόγμα που διάλεξε ο καθένας για δεκανίκι στη ζωή του, κακούς ονομάζει τους άλλους. Το καλό και το κακό υφίστανται σαν όροι, ανάλογα με την πλευρά που διαλέγει ο καθένας.

Τέλος πάντων, για να μη το κουράζω το πράγμα, το δικό μου ταξίδι στην αρθρογραφία της γενέθλιας πόλης μου, βαδίζει προς τον προορισμό του. Δεν είναι διαρκές. Τα τελευταία χρόνια, μέσα από αυτό, κατέθεσα με τρόπο άλλοτε σκωπτικό και άλλοτε όχι, την δική μου θέση για την πόλη μας. Σημαντικές στιγμές για μένα τουλάχιστον, υπήρξαν εκείνες οι λίγες μάλλον φορές που ασχολήθηκα και έφερα εις πέρας -έστω και με ελλείψεις-, τους παλιούς ανθρώπους της πόλης μας που με το εμπορικό τους δαιμόνιο, τον αξιοζήλευτο επαγγελματισμό τους και τις άριστες σχέσεις τους στην μικρό-κοινωνία μας, έθεσαν τα θεμέλια της κοινωνικής μας ζωής, πέρα από δόγματα και ιδεοληψίες. Αυτοί όλοι οι άνθρωποι υπήρξαν προοδευτικοί, πολύ πριν η λέξη «προοδευτικός» υιοθετηθεί από την αριστερά κυρίως για να δείξει την γύμνια της.

Αριστερά, δεξιά, κομμουνιστές, σοσιαλιστές και πάσης φύσεως οπορτουνιστές, πέρασαν από την αρθρογραφία μου, με αποτέλεσμα να δεχθώ σκληρή κριτική, πότε σαν αντικομμουνιστής, σαν φιλοκομμουνιστής, σαν τσιράκι του δήμαρχου, σαν αξιωματικός του ελληνικού στρατού (κι αυτό ειπώθηκε), σαν βασανιστής Σκαλούμπακας, σαν χίλια δυό πράγματα. Όλα αυτά τα καταλάβαινα διότι φανέρωναν την ανθρώπινη μειονεξία και διάνοια του καθενός.

Είμαι λοιπόν ένας από εσάς, πολύ γνωστός στην μικρή μας κοινωνία -τόσο, που αν κατέβω υποψήφιος θα έρθω πρώτος σε σταυρούς-, και για τον λόγο αυτό επέλεξα να γράφω με το ψευδώνυμο Πεζοπόρος. Όμως, ακόμα και γι’ αυτό κατηγορήθηκα. Η ουσία είναι ότι τίποτε από όλες αυτές τις κριτικές ή τους χαρακτηρισμούς, δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γράφω ελεύθερα.

Το ταξίδι μου αυτό μαζί σας έφτασε η ώρα να τελειώσει. Δεν θα συνεχίσω να συμμετάσχω στην κομματική ανθρωποφαγία, στην δημοτική ανθρωποφαγία, στην κάθε είδους συναισθηματική φόρτιση που φέρει συγκρούσεις ιδεολογικές, θρησκευτικές κτλ. Θέλω λοιπόν, να σας ευχαριστήσω διότι ανεχθήκατε την αρθρογραφία μου στις καλές ή κακές στιγμές της, χιλιάδες από εσάς με διαβάσατε, συμφωνήσατε ή διαφωνήσατε μαζί μου, κατά κάποιο τρόπο, αν εσείς δεν υπήρχατε, ούτε εγώ θα αρθρογραφούσα.

Μαζί με εσάς όμως, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σελίδα e-galatsi.gr που δημοσίευε τα άρθρα μου κατά αποκλειστικότητα όπως είχαμε συμφωνήσει. Ευχαριστώ τον Μανώλη Πίκουλα που δεν σκέφτηκε ούτε μία φορά να με λογοκρίνει ή να δυσφορήσει για την αρθρογραφία μου παρόλο που πολλές φορές διαφωνούσε με τα θέματα της. Το πιο ωραίο ίσως με τον Μανώλη Πίκουλα να είναι το ότι ούτε αυτός γνωρίζει ποιος είμαι μιάς και η επικοινωνία μας γινόταν πάντοτε μέσω του Πεζοπόρου.

Όλα τα άρθρα μου που δημοσιεύθηκαν στο e-galatsi.gr και κοινοποιήθηκαν από τον Μανώλη Πίκουλα στα κοινωνικά δίκτυα της πόλης μας, υπάρχουν στο ιστολόγιο που διατηρώ από το 2020 και είναι το:

 https://veikouavenue.blogspot.com

Του Πεζοπόρου

 

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων