e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σήμερα ίσως να ξεφύγω λίγο από το θέμα, διότι μέσα από αυτό ξεπηδούν γεγονότα και άνθρωποι που συνδέονται μεταξύ τους. Δεν ακολουθώ με ευλάβεια κάποιον κανόνα διότι δεν δίνω και εξετάσεις στην έκθεση για να έχω τον φόβο του κακού βαθμού από την φιλόλογο Λαρίου.

        Η Ελλάδα όπως ξέρουμε, ήταν σε μεγάλο βαθμό χώρα γεωργική και κτηνοτροφική, στην πορεία οι καινούργιες συνθήκες ζωής αλλά και η ευρωπαϊκή ένωση στην συνέχεια την κατέστησαν χώρα υπηρεσιών. Αυτό δηλαδή που ζούμε στην εποχή μας. Εκείνους όμως τους χαλεπούς χρόνους, ο Έλληνας, τόσο στην επαρχία και άλλο τόσο στα προάστεια των αστικών κέντρων, παρόλο που είχε στην παράδοσή του την κτηνοτροφία, το κρέας (αρνί, βοδινό, χοιρινό) δεν το γευόταν σε τακτά αλλά σε αραιά διαστήματα και κύρια αιτία γι’ αυτό υπήρξε η ανέχεια. Η κότα ήταν πιο προσιτή στις οικονομικές δυνάμεις του και την κατανάλωνε περισσότερο. Ακόμα και το Πάσχα. Την περίοδο της ανταλλακτικής οικονομίας ειδικότερα, οι κτηνοτρόφοι για παράδειγμα έδιναν κρέας κι έπαιρναν αλάτι, λάδι κ.α. – κατά τον ίδιο τρόπο έπρατταν και οι αγρότες, έδιναν τα προϊόντα τους κι έπαιρναν κρέας και ό,τι άλλο δεν παρήγαγαν.  

Το ψητό αρνί που θέλει η Παράδοσή μας να σουβλίζουμε το Πάσχα, είναι σχετικά καινούργιο έθιμο. Αρνί στη σούβλα, έψηναν οι κτηνοτρόφοι ανήμερα του Αγιωργιού στις στάνες τους, τιμώντας έτσι τον δικό τους άγιο. Αυτά ειδικά στην ηπειρωτική Ελλάδα διότι στη νησιώτικη αγνοούσαν εντελώς το έθιμο αυτό. Επειδή όμως όλα αλλάζουν, άλλαξε και το έθιμο αυτό και καθιερώθηκε στη συνείδησή μας ο πασχαλιάτικος οβελίας. Το πασχαλιάτικο έθιμο του ψητού οβελία, νομίζω ότι το καθιέρωσε πανελλαδικά η χούντα όπου κατά την άγια μέρα, έλιωναν οι φαντάροι στο γύρισμα της σούβλας και απολάμβαναν οι κυρίες των συνταγματαρχών και λοιπών «πατριωτών» την τραγανή πέτσα. Βέβαια, τον καιρό της πραγματικής επανάστασης του 21’ ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης, είχανε το κλέφτικο στην διατροφή τους όλες τις μέρες του χρόνου, ούτε νήστευαν ούτε φυσικά είχανε έννοιες μεταφυσικές, πόσο μάλλον έννοιες περί Μεσογειακής διατροφής που αιώνες μετά εισήλθε στην ζωή μας. Κλέφτικο και λίγο χορταρικό να δουλέψει το έντερο έτρωγαν οι πρωτο-καπετάνιοι κι αμέσως έπεφταν στον αγώνα, στις γράνες και στα καραούλια και όπου τους καλούσε ο Μεγάλος Σκοπός.

Στην πόλη μας, τον παλιό καιρό, το κρέας έμπαινε στο ταψί ή στην κατσαρόλα το Σάββατο αραιότερα, συνήθως όμως την Κυριακή, την γιορτινή μέρα της εβδομάδας. Έτσι, τα κρεοπωλεία είχαν συνήθως την μεγαλύτερη πελατεία τους από την Παρασκευή και ύστερα, όλες τις άλλες μέρες ελάχιστοι ήσαν οι πελάτες τους. Και από που ψώνιζαν κρέας οι γαλατσιώτες; Τι από πού; Από τα κρεοπωλεία της γειτονιάς μας. Και κατά τις συνήθειες της εποχής, το κρέας το ψώνιζε ο αρχηγός της οικογένειας, πατριαρχία γάρ.

Έξη ή μάλλον εφτά ήταν τα κρεοπωλεία της παλιάς εποχής, του Φάνη Ρούσσα, του Κώστα Καφρίτσα και του Μίμη Τζανούλα γύρω από το Παλιό Τέρμα. Στην Λ. Βέϊκου και Μαυρογένους, εκεί που είναι σήμερα η Analysis υπήρχε το χασάπικο του Παπιώτη. Χαμηλότερα στην Λ. Γαλατσίου, κοντά στου Αγάθου τον καφενέ και τα μπιλιάρδα, λειτουργούσαν τα κρεοπωλεία των αδελφών Ασφή και λίγο πιο κάτω επί της πλατείας Λιναρά το κρεοπωλείο του Καραθανάση.  

Γύρω από το Παλιό Τέρμα ανθούσε η εμπορική ζωή του Γαλατσίου -όπως και στου Λιναρά άλλωστε-, ειδικά όμως για το Παλιό Τέρμα, εκείνοι που δημιούργησαν την αγορά, ήταν οι αδελφοί Καμπέρη. Μάλιστα, ο Σωτήρης Καμπέρης, ένας έκ των ιδιοκτητών του χώρου που εδρεύει σήμερα η Εθνική Τράπεζα κάλεσε τον Φάνη Ρούσσα (κατά μαρτυρία του ίδιου), όπως και άλλους επαγγελματίες ώστε να αποκτήσει η περιοχή τον δικό της εμπορικό κόμβο.

Ο Φάνης Ρούσσας είχε καταγωγή από την Ρούμελη και γι’ αυτό άλλωστε στην ταμπέλα έγραφε: Κρεοπωλείον η Ρούμελη – Φάνης Ρούσσας. Το κρεοπωλείο το άνοιξε το 1955 και το λειτούργησε μέχρι και το 1972 που βγήκε στη σύνταξη. Ακριβώς δίπλα του λειτούργησε το ιχθυοπωλείο  του Διονύση Ανδρεόλα και στον ίδιο χώρο με αυτό συστεγάστηκε το μανάβικο του Σταύρου Κεφαλληνού. Έτσι, η ταμπέλα των δύο συστεγαζόμενων καταστημάτων έγραφε: Λαχανοπωροπωλείον-Ιχθυοπωλείον.

 


Μία από τις δύο φωτογραφίες με το κρεοπωλείο και το λαχανοπωροπωλείο-ιχθυοπωλείο δίπλα-δίπλα, δείχνει τον Φάνη Ρούσσα με την λευκή στολή του γεμάτη αίματα από την κοπή του κρέατος. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες, διακρίνουμε επίσης την χωμάτινη τότε Λ. Βέϊκου, η άσφαλτος οι πρασιές στους δρόμους εμφανίστηκαν πολλά χρόνια μετά. Ο μικρός της φωτογραφίας είναι ο γιός του Φάνη, ο Δημήτρης που  αργότερα άνοιξε το βενζινάδικο της BP στη γωνία Λ. Βέϊκου και Χρήστου Λαδά και που συνεχίζει σήμερα την λειτουργία του ο γιός του ο Φάνης, εγγονός του παλιού κρεοπώλη του Γαλατσίου. Άριστος γνώστης φυσικά του κρέατος ο Φάνης Ρούσσας, ρουμελιώτης γάρ, άφησε το αποτύπωμά του βαθιά χαραγμένο στην ανάπτυξη της πόλης. Όταν δε βγήκε στη σύνταξη, επέλεξε για την απρόσκοπτη λειτουργία του κρεοπωλείου του τον Νίκα, που μέχρι τότε δούλευε στο κρεοπωλείο του Παπιώτη στην Λ. Βέϊκου και  ο οποίος συνέχισε από τον ίδιο χώρο να προμηθεύει με κρέας την γαλατσιώτικη οικογένεια.

 Εκτός από το Λαχανοπωροπωλείο του Διονύση Ανδρεόλα, πιο δίπλα στη γωνία, εκεί που εδρεύει σήμερα η τράπεζα Πειραιώς, υπήρχε ένα υπαίθριο μανάβικο. Ιδιοκτήτης του χώρου ήταν ο Σπύρος Σπυρόπουλος, ένας από τα αδέλφια που είχαν τα νταμάρια ως αδελφοί Σπυρόπουλοι και το πούλησε ο ίδιος ή οι κληρονόμοι του στην σημερινή τράπεζα Πειραιώς. Στην δεύτερη φωτογραφία του Λαχανοπωροπωλείου, όρθιος στην πόρτα διακρίνεται ο Ανδρεόλας και δίπλα του ο βραχύσωμος άνδρας είναι βοηθός του.

Ο Κώστας Καφρίτσας, ήταν Ευρυτάνας στην καταγωγή, από την Ανιάδα της Καλιακούδας συγκεκριμένα. Όταν αποφυλακίστηκε από την Μακρόνησο, άνοιξε το κρεοπωλείο του στο Παλιό Τέρμα αλλά επί της Λ. Γαλατσίου. Δίπλα του ήταν το ναξιώτικο καφενείοτο κουρείο του Ρίζου και παραδίπλα το φαρμακείο Πρινέα-Στασινάκη (ειδικά για την κυρία Πρινέα, έχω ακούσει πως ήταν αρχοντογυναίκα).  Ήταν ίσως ο πρώτος κρεοπώλης στο Γαλάτσι (ή ένας από τους πρώτους αν υπολογίσουμε στους παλιότερους τον Καραθανάση και τους αδελφούς Ασφή), λίγα χρόνια παλιότερος από τον Φάνη Ρούσσα. Ήταν μάλιστα ο πρώτος που έβαλε ηλεκτρικό ψυγείο για τα κρέατά του, διότι τότε και μέχρι του τέλος της δεκαετίας του 60-70 υπήρχαν τα ψυγεία πάγου, τουλάχιστον για την οικιακή χρήση. Και ήταν επίσης ο δεύτερος στην πόλη του Γαλατσίου που έβαλε στο κρεοπωλείο του τηλέφωνο. Το πρώτο τηλέφωνο το είχε το κέντρο του Μοστρού. Αργότερα ο Καφρίτσας μετέφερε το κρεοπωλείο του στην Λ. Βέϊκου, εκεί που είναι σήμερα το φαρμακείο του Δασκαλάκη, ή ίσως το διπλανό μαγαζί. Παλιός αντάρτης του ΕΛΑΣ ο Καφρίτσας, κομμουνιστής γερός, με φυλακές στην πλάτη του και μάλιστα στην κηδεία του, το κόμμα, του έβαλε για το «ταξίδι του» έναν Ριζοσπάστη στο στήθος του να τον συντροφεύει. Είχανε τους δικούς τους κώδικες οι παλιοί και αυθεντικοί κομμουνιστές. Μάλιστα, στις πρώτες δημοτικές εκλογές (του 1964 νομίζω), είχε κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Παπαδιονυσίου και δεν είχε εκλεγεί για λίγους ψήφους. Τότε, το κομμουνιστικό κόμμα στήριζε ψυχή και σώματι τον Παπαδιονυσίου, αλλά αυτός λοξοδρόμησε κατά τον δρόμο της απώλειας, καλοκοίταξε τον «τρίτο δρόμο» του Πασόκ, δεν στάθηκε στο ύψος της εμπιστοσύνης που έμπρακτα του έδωσαν και οι κομμουνιστές αλλά και οι δεξιοί της πόλη μας. Να σημειωθεί εδώ ότι το Γαλάτσι τότε ήταν μία πόλη που στην μεγάλη του πλειοψηφία αποτελείτο από αριστερούς, αλλά από την μεταπολίτευση και ύστερα αυτό άλλαξε, εντάθηκε η αστικοποίησή του και οι νιόφερτοι πλέον κάτοικοί του σμίκρυναν την αριστερή πλειοψηφία των παλιότερων κατοίκων του.

Δίπλα στο κρεοπωλείο του Κώστα Καφρίτσα, άνοιξε αργότερα το πρώτο εμπορικό κατάστημα της πόλης μας, εκεί που είναι σήμερα τα Everest, ο Βαγγέλης Καρόζης, κυρίως με οικιακές συσκευές (κουζίνες, ψυγεία, σόμπες πετρελαίου κτλ.) και απογείωσε το εμπόριο. Ήταν μάλιστα η εποχή που επειδή το χρήμα ήταν λειψό, οι περισσότεροι ψώνιζαν με δόσεις ή με γραμμάτια. Μέγας έμπορας ο Βαγγέλης Καρόζης, εξυπηρέτησε με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο τον κάθε γαλατσιώτη που ήθελε να αγοράσει αλλά τα οικονομικά του δεν έφταναν. Το σπουδαίο αυτό εμπορικό κατάστημα, ο γαμπρός του στη συνέχεια (παντρεύτηκε την κόρη του την Μαρία) ο Γρηγόρης Καμπέρης το απογείωσε και για αναπτυξιακούς λόγους το μετέφερε στο πολυώροφο κτίριο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου ως Electronetμε τις καλύτερες τιμές της ελληνικής αγοράς. Ο Γρηγόρης Καμπέρης, είχε ανοίξει επίσης το κατάστημα με είδη μουσικής (ενισχυτές, πικάπ, ηχεία, cd player κλπ. στον ιδιόκτητο χώρο, στην σημερινή Εθνική τράπεζα. Τουλάχιστον μέχρι το 2000 μ.Χ. ήταν σε λειτουργία, διότι είχα αγοράσει εκείνη τη χρονιά έναν ραδιοενισχυτή Marantz.

Στην εποχή του Φάνη Ρούσσα, του Παναγιώτη Παπιώτη και του Κώστα Καφρίτσα και κατά την εποχή της χούντας, η Ασφάλεια είχε τα γραφεία της στα Άνω Πατήσια επί της οδού Χαλεπά, τους καλούσε δε η Υπηρεσία τακτικά για συμμόρφωση. Εκείνη η «συμμόρφωση» στα κρατητήρια δίχως νερό για πολλές μέρες, στον Κώστα Καφρίτσα έφερε στη συνέχεια το ζάχαρο (σοβαρή ασθένεια) όπως διέγνωσε αργότερα  ο Παναγιώτης Φερέτος, ο γιατρός του. Δεν γνωρίζω αν επιστημονικά ισχύει η διάγνωση αυτή, την καταθέτω όμως επειδή την είχα ακούσει. Γενικότερα, ήταν δύσκολη εκείνη η περίοδος της «συμμόρφωσης προς την αγνότητα», σε κομμουνιστές και σε όσους είχαν εκδηλωμένο ενδιαφέρον προς τις δημοκρατικές δυνάμεις (κεντρώους, δεξιούς κ.α.).

 Το χασάπικο του Μίμη Τζανούλα, αρχικά ήταν επί της οδού Σύρου, κοντά στην σημερινή τράπεζα Πειραιώς ή λίγο παραπάνω μέχρι το καφέ Molliz. Επί εποχής Νάταλι δηλαδή. Πολύ αργότερα μεταφέρθηκε επί της οδού Φιγαλείας όπου και συνεχίζει πλέον ο ανεψιός του. Το μοναδικό έν ζωή παλιό κρεοπωλείο, οπότε μάλλον και το αρχαιότερο.Ο Παναγιώτης Παπιώτης που προανέφερα, ήταν νομίζω ο τελευταίος από τους παλιούς χασάπηδες της πόλης μας που πέθανε τελευταίος, και μάλιστα πλήρης ημερών εφόσον άγγιξε τα 103 χρόνια ζωής. Αρχικά δεν γνώριζε από κρέατα διότι η δουλειά που έκανε ήταν αυτή του νερουλά. Γέμιζε το φορτηγό του με νερό και έκανε διανομή σε όλο το Γαλάτσι διότι δεν υπήρχε στην πόλη τότε εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Αυτό άρχισε να φτιάχνεται από το 1964 και ύστερα. Το φορτηγό του το γέμιζε με νερό από δύο τουλάχιστον σημεία, ένα ήταν αυτό στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου δίπλα στο δημοτικό σχολείο και το άλλο ήταν στην Λ. Βέϊκου, κάπου ανάμεσα στις καφετέριες και στην Αγία Ειρήνη. Μπορεί να υπήρχε και άλλο σημείο αλλά δεν το θυμάμαι ή δεν το γνωρίζω.

 


Η δουλειά του πωλητή νερού όλο και λιγόστευε κι έτσι αποφάσισε αρχικά να ανοίξει βενζινάδικο. Επειδή όμως περνούσαν από την Μαυρογένους πυλώνες ρεύματος υψηλής τάσης, δεν μπορούσε. Έτσι, αποφάσισε και άνοιξε το κρεοπωλείο και μη γνωρίζοντας την δουλειά, προσέλαβε σαν χασάπη τον κ. Πέτρο (διακρίνεται μαζί του στην φωτογραφία, δεξιά). Μετά από αυτόν κι άλλοι χασάπηδες πέρασαν από το κρεοπωλείο του, όπως ο Πεκλάρης ο Ευρυτάνας, και ο καλύτερος κατά ομολογία του ίδιου, ο Νίκας, όμως και αυτός αργότερα έφυγε για να συνεχίσει σαν κρεοπώλης στο κρεοπωλείο του Φάνη Ρούσσα. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Παπιώτης είχε μάθει καλά την τέχνη του κρέατος και σταμάτησε να παίρνει άλλους χασάπηδες. Το κρεοπωλείο όμως ήταν στο όνομα της γυναίκας του Θεανώς και όταν αυτή πήρε πρόωρη σύνταξη κατά τον καιρό της χούντας, σε αυτόν δεν έδιναν άδεια λειτουργίας επειδή ήταν αριστερός. Μάλιστα, εδώ υπάρχει ένας διάλογος για το πως δούλευε το σύστημα τότε. Επισκέπτονται το κρεοπωλείο ο γιατρός του υγειονομικού και ο αστυφύλακας.

Γιατρός: Παναγιώτη τι έγινε έβγαλες άδεια;
Παπιώτης: όχι, δεν μου δίνουν.
Γιατρός: θα μας κάψεις Παναγιώτη!

        Έπαιρνε ο γιατρός δυό κιλά μοσχάρι κι άλλα δυό κιλά αρνί, έπαιρνε και ο αστυφύλακας ένα κιλό κιμά κι ένα κοτόπουλο και πήγαιναν στο καλό. Μέχρι την επόμενη επίσκεψη για έλεγχο!

        Αυτά συνέβαιναν μέχρι που ο ένας του γιός, ο Αλέκος έγινε 18 χρονών και βγήκε η άδεια στο όνομά του. Τόσο όμως ο Αλέκος αλλά και ο άλλος του γιός ο Δημήτρης, δεν ήθελαν να συνεχίσουν τη δουλειά αυτή. Έτσι, όταν κουράστηκε το πούλησε στον Τούσκα, αλλά πάνω στον χρόνο περίπου μη αντέχοντας χωρίς δραστηριότητα, το αγόρασε, το κράτησε ακόμα ένα χρόνο και ο πούλησε οριστικά τη φορά αυτή στον Μιχάλη Μελέτη.

Οι αδελφοί Ασφή, καταγόντουσαν από τα μέρη της Φωκίδας. Τα κρεοπωλεία τους, «Τα Βαρδούσια», βρισκόντουσαν επί της Λ. Γαλατσίου δίπλα από το βενζινάδικο της  FINA, αυτό που αργότερα και έως τις μέρες μας λειτουργεί ώς ETEKA, πλησίον του καφενείου του Αγάθου. Το ένα από τα δύο αυτά κρεοπωλεία, το δούλευε αρχικά ο Γιάννης Ασφής ο οποίος είχε ασχοληθεί με την πολιτική σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο - το Γαλάτσι αρχικά υπαγόταν διοικητικά στον Δήμο Αθηναίων αλλά το 1955 έγινε αυτόνομη Κοινότητα με πρώτο Κοινοτάρχη τον Παπαηλιού και εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του την περίοδο 1955-1959 ή με τον συνδυασμό του Δημήτρη Κεχαγιά την περίοδο 1959-1964. Δεν γνωρίζω με ακρίβεια. Οι πρόεδροι τότε νομίζω πως άλλαζαν κάθε δύο χρόνια. Στο μεσοδιάστημα είχε εκλεγεί πρόεδρος και ο Νίκος Χωριανόπουλος. Πέθανε όμως νέος, στην ταβέρνα Χαρβάτι πάνω στον χορό. Από τότε και ύστερα το κρεοπωλείο το δούλεψε η γυναίκα του  μέχρι την μέρα της συνταξιοδότησής της. Το δεύτερο κρεοπωλείο το δούλευε ο αδελφός του Γιάννη, ο Γιώργος  Ασφής και νομίζω πως σταμάτησε την λειτουργία του τελευταίο, είχε ήδη προηγηθεί το άλλο. Να σημειωθεί επίσης ότι ο γιός του Γιάννη Ασφή, ο Μπάμπης, ήταν επικεφαλής συνδυασμού του ΚΚΕ στην πόλη μας, εκλεγείς για πολλά χρόνια.

Τα κρεοπωλεία αυτά εξυπηρετούσαν την μία πλευρά του Γαλατσίου, την αρχαιότερη εφόσον αυτή αναπτύχθηκε πρώτη και μετά η ανάπτυξη μεταφέρθηκε στο Παλιό Τέρμα. Οι Ασφήδες, παράλληλα με το κρέας πουλούσαν και φρέσκο γάλα που το προμηθεύονταν από τσοπάνηδες της περιοχής. Μάλιστα, μόνιμους πελάτες είχαν και το ΚΕΕΘΑ (αν το γράφω σωστά), δηλαδή την στρατιωτική μονάδα που υπήρχε στο Γαλάτσι και που σήμερα είναι το δημαρχείο Γαλατσίου. Μεγάλη στρατιωτική μονάδα αυτή, κατανάλωνε σε καθημερινή βάση γάλα για τις ανάγκες των στρατιωτών και όσων ακόμα υπηρετούσαν εκεί.

Τελευταίο άφησα το κρεοπωλείο του Καραθανάση, επί της πλατείας Λιναρά. Ακριβώς δίπλα του είχε ο Αντώνης Κλέντρος το κατάστημα με τα φωτιστικά, όπως κι ένα τσαγκαράδικο, πιο κει, στην οδό Δρίσκου, υπήρχε ο φούρνος – λειτουργεί και σήμερα υπό τον Στέλιο Διώχνο και το μπακάλικο του Κατσώνη που λειτουργούσε και σαν ταβέρνα. Πιθανολογώ ότι το κρεοπωλείο αυτό μπορεί να υπήρξε το παλιότερο του Γαλατσίου, διότι η περιοχή αυτή οργανώθηκε πρώτη με τα καταστήματά της που τα γέννησε η ανάγκη.

Σήμερα η πόλη μας, έχει πολλά και άξια λόγου κρεοπωλεία, αλλά κρέας βέβαια προμηθεύεται κανείς και από τα σούπερ μάρκετ, εφόσον το καθένα από αυτά διαθέτει οργανωμένο κρεοπωλείο. Μεγάλα κρεοπωλεία είναι, του Νιώτη (που θα κατεδαφισθεί όμως λόγω των έργων της πλατείας Γαλατσίου), ο Ριζόπουλος στη συμβολή Αγίας Γλυκερίας και Νίκου Ξυλούρη, αλλά πιο απλό κατά την μορφή είναι εκείνο του Πεντζίκη στην πλατεία Κύπρου, με εκλεκτά φυσικά κρέατα και που μέχρι και το Παλαιό Ψυχικό παίρνει την δυτική πλαγιά του Αγχεσμού για να προμηθευτεί τα κρέατά του. Κεντρικά ή αποκεντρωμένα κρεοπωλεία, έχει αρκετά η πόλη μας σήμερα, αλλά εκείνα τα παλιά υπήρξαν σημείο αναφοράς στους πέτρινους και όχι μόνο χρόνους. Ακόμα, στον Μασούτη της πλατείας Κύπρου, χασάπης είναι ο παλιός συμπολίτης μας Αλέκος Νομικός, άνθρωπος διαμάντι, χαμογελαστός, αισιόδοξος, φωτεινός. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι πάνω απ’ όλα καλοί επαγγελματίες, τα μαγαζιά τους πεντακάθαρα, και οι τιμές των προϊόντων τους καλές. Σαν μακρινό όνειρο, θυμάμαι τον παππού μου ή τον πατέρα μου ν’ ανηφορίζουν για το Παλιό Τέρμα μιάς και συνήθως ψώνιζαν από τού Ρούσσα η του Καφρίτσα. Ο κάθε γαλατσιώτης είχε επιλέξει το δικό του χασάπικο και πολύ δύσκολα το άλλαζε.

Οι άνθρωποι στο Γαλάτσι που κίνησαν το εμπόριο εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι τουλάχιστον, το έκαναν από την ανάγκη επιβίωσης. Σαν αριστεροί, προερχόμενοι οι περισσότεροι από τον ΕΛΑΣ, με εξορίες στα ξερονήσια, ήσαν αποκομμένοι από δουλειές του δημοσίου ελέω του χαρτιού κοινωνικών φρονημάτων που δεν τους το παρείχε καμία Ασφάλεια. Έπρεπε όμως να ζήσουν. Με την εργατικότητά τους, την αξιοσύνη τους, βλέποντας τον πελάτη τους σαν άνθρωπο πρώτα και μετά σαν καταναλωτή, πρόκοψαν, καταξιώθηκαν στην κοινωνία τους, προχώρησαν μπροστά. Μαζί όμως με τους αριστερούς και οι δεξιοί κάτοικοι της πόλης μας,  έζησαν αρμονικά μεταξύ τους, γεμάτοι αξιοσύνη και αυτοί, εργάστηκαν σκληρά, τίμια, και όλοι μαζί, ενωμένοι, έφτιαξαν έκ θεμελίων ίσως, το Γαλάτσι.  

Όλα βέβαια αλλάζουν επί βελτίω (που λένε), αλλά η αύρα εκείνων των παλιών μαγαζιών, έν προκειμένω των κρεοπωλείων και των υπολοίπων καταστημάτων, έχει χαθεί οριστικά. Ο Ρούσσας, ο Καφρίτσας, ο Τζανούλας, ο Παπιώτης, οι αδελφοί Ασφήο Καραθανάσης, ο Καρόζης, ο Ανδρεόλας, ο Κεφαλληνός, ο Ρίζοςο Κλέντρος και πόσοι άλλοι ακόμα, έδιναν τον δικό τους τόνο στους γοητευτικούς ρυθμούς της πόλης μας. Ο καθένας τους, είχε τη δική του προσωπικότητα, τη δική του προσφορά μέσα από την αξιοσύνη του και τον επαγγελματισμό του,  κι αυτή ακριβώς η θετική παρουσία αποτυπώθηκε στην μνήμη. Ευτυχώς, συνεχίζει ακόμα σήμερα ο μεγαλύτερος και καλύτερος έμπορας της πόλης μας ο Γρηγόρης Καμπέρης.

Ναι, αυτή η πόλη, πριν την καταστρέψουν οι δημοτικοί άρχοντες με τα «οράματά» τους, είχε φτώχεια, ήταν τίμια και εξέπεμπε αρώματα μεθυστικά, ήταν γοητευτική. Ήταν -είναι δηλαδή- η γενέθλια πόλη μας.  

==============

Ο Παναγιώτης Παπιώτης, η γυναίκα του Θεανώ και τα παιδιά του Αλέκος και Δημήτρης. 

 

Έξω από το κρεοπωλείο στη Λ. Βέϊκου.

 

Έξω από το κρεοπωλείο στη ΛΒέϊκου,  o Παναγιώτης Παπιώτης με τους γιους του,Αλέκο και Δημήτρη

 


Ο Αλέκος Παπιώτης σε νεαρή ηλικία. Απεβίωσε πριν από 10 περίπου χρόνια

 

=========== 

Υγ1: Ευχαριστώ πολύ τους παλιούς γαλατσιώτες που μέσω των ανταποκριτών μου, έδωσαν φωτογραφικό υλικό και πρόσθετες πληροφορίες για το αφιέρωμα αυτό.

Υγ2: Παρακαλώ να μην μου στέλνετε αιτήματα φιλίας στο Facebook, δεν χρησιμοποιώ αυτό το μέσον παρά μόνο για λόγους πρακτικούς. Σάς ευχαριστώ.  

Του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος Βέϊκου

Ο αγκομαχών πεζοπόρος τα παρουσίασε ως όνειρο.  Όμως, είναι η πραγματικότητα  των έργων που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον ,οπωσδήποτε πριν τις Δημοτικές εκλογές  και  ΘΑ εκτελεστούν αμέσως μετά.

Τα έργα αυτά  που θα κάνουν ευτυχισμένη τη ζωή του Γαλατσιώτη,  είναι πολύ πιο οραματικά  κι από αυτά του Μητσοτάκη  που σε περίπτωση αυτοδυναμίας,  σε τέσσερα, αυτός, χρόνια θα μας παραδώσει μία Ελλάδα που θα την τρέμουν οι οχτροί της. Ιδιαίτερα όταν κατακτήσει την << βαθμίδα >>.                                                                                   

Μόνο που ,ο τάλας πεζοπόρος,  ως μη έχων πρόσβαση στα επιτελεία των συνδυασμών στο Γαλάτσι , αρκέστηκε στις πληροφορίες που ψάρεψε από τους κλητήρες στην εξώπορτα  των  Δημοτικών σχημάτων.

Τα σχέδια που καταρτίζουν οι συνδυασμοί που διεκδικούν την Δημαρχία της επόμενης πενταετίας περιλαμβάνουν  πολύ πιο  ρηξικέλευθες, μεγαλειώδεις προτάσεις που ο φτωχός ανίδεος φίλος μου  ,δεν ανάφερε γιατί απλούστατα του έδειξαν τα παλιά αναμορφωμένα σχέδια.

Κατ αρχήν τον... δουλέψαν. δεν θα γίνουν  πάρκινγκ . Είναι ξεπερασμένα. Τα Ι.Χ. αυτοκίνητα στο Γαλάτσι θα καταργηθούν. Όσα μείνουν  θα   <<πετάνε >> και βάσει των κανόνων της εναέριας  κυκλοφορίας ,ο  Γαλατσιώτης που θέλει να μετακινηθεί θα καλεί ταξί και άμεσα θα το βλέπει παρκαρισμένο στην εξώπορτα της πολυκατοικίας του.

Όμως, για καλό και για κακό, ευθύς  με την εκλογή του,  ο συνδυασμός της νίκης , θα αναθέσει  στον ίδιο  γνωστό και... υπεύθυνο  εργολάβο που αναμόρφωσε υποδειγματικά   την Λ. . Βέϊκου , την άμεση εγκατάσταση και λειτουργία τελεφερίκ.

Έτσι ,  Όλοι οι Γαλατσιώτες, από την μία άκρη στην άλλη,   θα κυκλοφορούν εναέρια από πανόραμα σε Κρητικά, από Άνω Γαλάτσι προς Λιναρά κλπ   και εάν επιθυμούν καφέ , θα προσγειώνονται στο κέντρο της πόλης  με σίγουρο αλεξίπτωτο, με την πανταχού παρούσα << Δημοτική Αστυνομία Γαλατσίου >>, να τους...γράφει. 

Δεν θα χρειαστεί η  υπογειοποίηση που  έγραψε ο << τάλας >>.  Η μόνη υπογειοποίηση που θα γίνει  είναι αυτή του κέντρου πόλης (  ΒέΙκου – Γαλατσίου ) όπως   επιμένει ο φίλος μου Ηλίας  .Το έργο αυτό θα ξεκινήσει  μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό, κάτω από τις ράγες του συρμού, όπου  τα νερά του ποταμού  διευκολύνουν την διέλευση  με βάρκες που θα είναι παρκαρισμένες ,όπως οι πιάτσες των ταξί,, σήμερα. 
Θα εφαρμοστούν, εδώ, οι κανόνες της ρομποτικής – τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έργα είναι πολύ περισσότερα. Θα επανέλθω σύντομα. Προσθέτω , όμως, ένα ακόμη έργο στα σκαριά των συνδυασμών. Είναι αυτό του  κλιμακωτού νεκροταφείου στο  διάζωμα του λατομείου Βιαρρόπουλου . Η πρόταση είναι του αείμνηστου Βασίλη Απιοστολίδη που  τόσα προσέφερε στο Γαλάτσι με την << Ηχώ >> του. 

Στις σημερινές συνθήκες κρίνεται απαραίτητο  για να θάψουμε εκεί τις όποιες ελπίδες  για  μία σύγχρονη πόλη που  ασυλόγιστα  και αντιεπιστημονικά, στα αδιέξοδά της,   προωθεί ξεπερασμένες λύσεις που  κυριαρχούσαν  όταν οι κάτοικοί της δεν ξεπερνούσαν τις 15.000 – 20.000  και διέθετε πολλούς ελεύθερους χώρους.

6/2/23                                                                                   

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολύς λόγος γίνεται για τις διατροφικές συνήθειες της εποχής μας, όχι σε τοπικό μα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, τα τελευταία ειδικά χρόνια, υπάρχει μία έντονη διαμάχη ανάμεσα στους κρεατοφάγους και στους φυτοφάγους. Κατηγορούν οι μεν τους δε, για βία μιλάνε άπαντες και αυτή η αντιπαλότητα, πολλές φορές φτάνει σε καταστάσεις ακραίες, μερικές μάλιστα φορές αγγίζει ή και ξεπερνά τα όρια της γραφικότητας. Αυτό ήταν το θέμα μας χθές το απομεσήμερο στο καφέ Gallo με τον εξαιρετικό καφέ του και την πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και αύρα που το διακρίνει.

        Πρωτύτερα, εγώ είχα γευθεί το ζουμερό μπιφτέκι μου, η μία φίλη μου είχε φάει μουσακά και η άλλη είχε φτιάξει σπανακόρυζο. Για το τι φάγαμε κουβεντιάζαμε, ώσπου η μία φίλη άρχισε να μας περιγράφει ένα ντοκιμαντέρ αμερικάνικο που είδε για το πως μεγαλώνουν τα ζώα πριν τα οδηγήσουν στο σφαγείο. Ταραχθήκαμε όπως τα περιέγραφε.

Στην Αμερική, εκεί που γεννιούνται τα παγκόσμια κινήματα, ένα ζευγάρι υιοθέτησε με θέρμη ένα φρεσκότατο μπρόκολο. Ναι, σωστά διαβάσατε, το ανδρόγυνο έδωσε μάλιστα συνέντευξη τύπου, όπου η σύζυγος κρατούσε στην αγκαλιά της σαν μωρό ένα μεγάλο μπρόκολο. Υπήρχε συγκίνηση σ’ εκείνη την συνέντευξη. Θυμάμαι καλά, διότι κι εγώ είχα δακρύσει στη θέα του κοιμωμένου ζαρζαβατικού που μάλιστα πολλά καλά πράττει στον οργανισμό. Πάλι στην Αμερική όμως, όπως με τρόπο γλαφυρό μάς δίνει στις περιπέτειες του Λούκυ Λούκ (βέλγικου κόμικ) το ευρωπαϊκό δίδυμο των Morris και Rene Goscinny, και συγκεκριμένα στο κλασικό «Σύρματα στα λιβάδια», η αντιπαλότητα κτηνοτρόφων και αγροτών έδωσε πολύ γέλιο, με αποκορύφωμα, το τρίπτυχο των κτηνοτρόφων: έχω κρέας, τρώω κρέας, είμαι κρέας.

Από τις τεχνικά, αντίπαλες ομάδες κρεατοφάγων και φυτοφάγων, διαφεύγει το ότι ο καθένας μας έχει δικαίωμα να επιλέξει τις διατροφικές του συνήθειες. Ναι, λένε οι φυτοφάγοι, αλλά είναι έγκλημα να σκοτώνεις ζώα. Γιατί, αντιτείνουν οι κρεατοφάγοι, να κόβεις με το μαχαίρι ή με το χέρι σου ένα μπρόκολο ή μία ντομάτα, κι αυτό βία δεν εμπεριέχει; Κι αυτό έγκλημα δεν είναι; Τέτοια διλλήματα εμείς δεν είχαμε αλλά η παγκοσμιοποίηση μας το φόρτωσε κι έγιναν και δικά μας. Επί της ουσίας, πίσω από την διαμάχη (και αυτή) κρύβεται επιμελώς το κέρδος, το χρήμα. Ανθούν οι βιομηχανίες του κρέατος και των φυτοφάγων αλλά η απληστία τους είναι τέτοια, ακόρεστη, που η μία ομάδα πασχίζει να εξαφανίσει την άλλη – όχι για την υγεία των ανθρώπων ή για την εγκληματική πράξη, αυτά είναι αφελή πράγματα, αλλά μόνο για την δύναμη από την συλλογή περισσότερου χρήματος.

Σε όλα αυτά τα ωραία, προστέθηκε προ ημερών το αποτέλεσμα μιάς έρευνας όπου διαπιστώθηκε ότι, το καμάρι των φυτοφάγων, το μανιτάρι πλευρώτους, είναι σαρκοφάγο! Έμ, οι μύκητες δεν βόσκουν παχύ χορτάρι, ωμό κρέας καταναλώνουν, σκουλήκια κι άλλα ζούδια στους ίσκιους των δασών. Όχι μόνο το πλευρώτους αλλά όλα τα είδη μανιταριών είναι σαρκοφάγα. Ευτυχώς που εκείνη η αμερικάνικη οικογένεια δεν υιοθέτησε το μανιτάρι πλευρώτους ειδάλλως θα είχαμε σήμερα δράματα και ψυχολογικά προβλήματα από την πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη. 

Η πόλη μας διαθέτει απ’ όλα τα είδη της εστίασης, αν είσαι vegan επιλέγεις μπιφτέκι λαχανικών, αν είσαι κρεατοφάγος ακολουθείς κατά γράμμα τις συνταγές (συνοδευόμενες και από ωραιότατες φωτογραφίες) που μας προωθεί κάθε εβδομάδα από τα κοινωνικά δίκτυα ο αγαπητός σε όλους μας Larry King. Είναι μάλιστα τόσο περιγραφικός που γίνεσαι λιγούρης με όσα βλέπεις και διαβάζεις.

=================

Ακολουθεί το πιάτο της ημέρας (φωτογραφίες) όπως το περιέγραψε ο αγαπητός Larry King: {Αυτή την λίγο παγωμένη Κυριακή, ο «σεφ», ψήνει μπριζόλες «ζυγουρίσιες», μαριναρισμένες με διάφορα εκλεκτά μπαχαρικά (το ζυγουράκι με καταγωγή από Αγρίνιο, του εκεί ανταποκριτού μας) και με συνοδεία σαλάτας, κλασσικής … αγγουροντομάτα με κάπαρη Σύρου και τα υπόλοιπα από Κρήτη, αλλά και με χειροποίητες ελιές Καλαμών … ενώ για κρασί επιστρέφουμε στη Νάξο, με ένα αψύ Κωμιακίτικο!

Και «μετά», για να απαλύνουμε τις έντονες γεύσεις όλου του γεύματος ολοκληρώνουμε με υπέροχα αμυγδαλωτά από Σπέτσες!

 

Αυτά, καλή μας όρεξη, καλό υπόλοιπο Κυριακής… και με «ζεστές καρδιές», αντίδοτο στο χειμωνιάτικο σκηνικό!}

 

Του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

 

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Από έγκυρες πηγές, μαθαίνω ότι είναι υπό συζήτηση η υλοποίηση μεγάλων έργων που θα δώσουν ανάσα στην ήδη πνιγμένη πόλη μας από την ηχορύπανση και την σκόνη. Ήδη οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο για τα τρία σπουδαία έργα που θα αλλάξουν την εικόνα που ξέρουμε, θα μάς χαρίσουν μία εντελώς καινούργια εικόνα για την πολύπαθη πόλη μας.

Το πρώτο μεγάλο έργο που πολύ σύντομα θα αρχίσει, είναι ο περιφερειακός δρόμος από το Πανόραμα προς την Λ. Κύμης. Θα περνά υπόγεια από την περιοχή της ΛΑΤΟ, κάτω από την βίλλα του Τσάκωνα (στα όρια της πόλης μας), κάτω από τα αρχαιολογικά λείψανα (του Αγχεσμού;), κάτω από το ρολόι της ΟΥΛΕΝ και θα συναντά την Λ. Κύμης έξω από τα όρια του Άλσους Βέϊκου. Εκτός του οδικού αυτού άξονα, να πούμε εδώ ότι στην ΛΑΤΟ, θα αξιοποιηθεί το Καμίνι, θα γίνει πολιτιστικό κέντρο, με χώρους συνεδριακούς, κινηματογράφο, καφέ, εστιατόρια και φυσικά ένα μικρό αστεροσκοπείο. 

Ο νέος αυτός οδικός άξονας που θα γίνει θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό χάος που υπάρχει σήμερα και οδεύει προς το χειρότερο. Θα παρακάμπτεται εντελώς η Λ. Βέϊκου και ελάχιστα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν σε αυτήν. Μάλιστα, το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της θα καταργηθεί εντελώς, το δυτικό ρεύμα, διότι σε αυτό θα γίνουν πάλι έργα ώστε να φέρουν στο φως το παλιό ρέμα που κλείστηκε πριν 60-70 χρόνια από τους χείριστους τότε θεσμικούς παράγοντες που αστικοποίησαν την περιοχή. Το ρέμα αυτό θα αναδειχθεί, θα γίνει χώρος πρασίνου, χώρος περιπάτου, θα εμφανιστεί πάλι το νερό που εξακολουθεί να έχει την ίδια διαδρομή, και θα ενοποιηθεί ο χώρος με αυτόν του Άλσους Βέϊκου, ώστε η πόλη μας να γίνει ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στην Ελλάδα.

Το ίδιο θα γίνει και με την Λ. Γαλατσίου, το νότιο ρεύμα κυκλοφορίας θα κλείσει κι αυτό διότι τα έργα που θα ακολουθήσουν θα έχουν να κάνουν με την ανάδειξη έκ νέου του παλιού ρέματος. Κατά τον ίδιο τρόπο με την Λ. Βέϊκου, θα γίνουν κι εδώ πάρκα, χώροι περιπάτου και φυσικά η ροή του νερού θα είναι και πάλι ορατή. Με δυό λόγια, στην Λ. Βέϊκου και την Λ. Γαλατσίου, θα επανέλθει η παλιά φυσική ομορφιά που χάριν της αναλγησίας της πολιτικής πρίν από 60-70 χρόνια, έφερε το σημερινό χάλι. Το χάλι διορθώνεται μόνο με γκρέμισμα, όπως καλή ώρα θα γίνει στο κέντρο της πόλης.

Εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: και τα αυτοκίνητα που και πως θα παρκάρουν τότε; Εύκολη κι εδώ η απάντηση. Ο Δήμος, θα κάνει το πρώτο μεγάλο δεκαώροφο πάρκινγκ 2000 θέσεων κάτω από την κεντρική πλατεία. Ένα δεκαώροφο υπόγειο πάρκινγκ θα κάνει πάλι στην Ζαΐρα 500 θέσεων. Επίσης το μεγαλύτερο πάρκινγκ θα το κάνει στα νταμάρια, 10000 τουλάχιστον θέσεων. Μα καλά, και πως θα πηγαίνει κάποιος στα νταμάρια να πάρει το αυτοκίνητό του ή πως θα πάει σπίτι του αν το παρκάρει εκεί; Κι εδώ πολύ εύκολη η λύση στο πρόβλημα, θα φτιάξει ο δήμος υπόγεια τρένα, όπως αυτό που πάει στην Λυκαβηττό, και θα ξεκινούν από τις εγκαταστάσεις του ΜΕΤΡΟ εξυπηρετώντας τον κάθε κάτοχο αυτοκινήτου.

Πέραν αυτών των χρήσιμων, στο μεγάλο πάρκο που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, θα γίνουν φυσικά και ποδηλατοδρόμοι. Και εκτός αυτού, μπορεί ο ίδιος ο Δήμος να διαθέσει χιλιάδες ηλεκτρικά ποδήλατα για τις εύκολες μετακινήσεις των δημοτών του.

Όλα αυτά τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και σε λίγα χρόνια θα είναι έτοιμα, πολύ νωρίτερα από το ΜΕΤΡΟ που προβλέπεται να λειτουργήσει το 2032 μ.Χ.

Σάν ξύπνησα απότομα, είμαι λουσμένος στον ιδρώτα, ο χθεσινοβραδινός πυρετός με τσάκισε, έφτασε τους 39 βαθμούς. Τώρα όμως είμαι καλά. Απύρετος. Γρίπη; Covid;, ό,τι νάναι, θα δείξει.

Το κακό είναι ότι μαζί με τον πυρετό έφυγε και το όνειρο!   

 

Του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Όσοι  << μάθαιναν >> από την Ελένη  και σε << έβλεπαν>>   τον τελευταίο καιρό, καταλάβαιναν , Γιάννη, ότι ετοιμαζόσουν να φύγεις !.Είχες πάρει την μεγάλη απόφαση.

Δεν ξέρω ποιος  ορίζει τις μεγάλες αποφάσεις του ανθρώπου.
Ο ίδιος ο άνθρωπος ή δυνάμεις έξω από τον  άνθρωπο;                                                       
Στην περίπτωσή σου, Γιάννη ,ασφαλώς έχεις συμβάλλει κι εσύ στην αναχώρησή σου γιατί έπαιρνες  κι εσύ τις  αποφάσεις που σε αφορούσαν.                             
Το αποφάσισες, ή έστω δεν απέτρεψες  το κάλεσμα  για αναχώρηση..

Γιατί αποφάσισες να φύγεις;

Δειλός δεν ήσουν .  λιποτάκτης  ποτέ . Αντίθετα ψυχωμένος ήσουν , κήρυκας αισιοδοξίας ,όμως,  σε διαρκή μετωπική σύγκρουση  με  τις άπονες και διεφθαρμένες εξουσίες.                                                                      
Τολμούσες τα απίθανα, όπως οι λίγοι εκείνοι που υπηρετούν ιδέες  και περιφρονούν το χρήμα.   Όπως οι πραγματικοί κοινωνικοί επαναστάτες .

Έβλεπες  πολύ μακρύτερα   από άλλους ειδήμονες  τα μελλόύμενα, όχι μόνον  τα δικά μας, αλλά και  του κόσμου όλου . Πόναγες και για τα σημερινά.
Δεν λιποψυχούσες, δεν τα παρατούσες, αντίθετα δυνάμωνε το πείσμα σου και προχωρούσες, παρά τα εμπόδια  που , ως  <<μεγάλος >> ,τα  ξεπερνούσες  παρά τα ανύπαρκτα ,  πενιχρά στην  διάθεσή σου  μέσα.

Και τολμούσες, ρε φίλε, μπαίνοντας   σε γήπεδα που άλλοι δεν τολμούσαν, γιατί ήσουν υπεράνω, ήσουν πραγματικός καλλιτέχνης της ανθρωπιάς, του άνθρωπου, για τον άνθρωπο.

Τολμούσες θεατρικές παραστάσεις κοστοβόρες , ωθούμενος μόνον από την ανάγκη σου για προσφορά,  για μεταλαμπάδευση του πνεύματος των κλασσικών της αρχαιότητας  στην σύγχρονη πεζότητα   της κοινωνίας μας. Αγωνιούσες για την παρακμή της, ήθελες  να την ανορθώσεις.

Δεν είπες όχι όταν σε κάλεσαν οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος να   συγκροτήσουν Θεατρική ομάδα. Δεν  Την σκηνοθέτησες απλά.  Σε  ανέδειξαν , όλοι αυτοί, μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι ,σε δάσκαλο  όχι μόνον της σκηνοθεσίας, αλλά και του .ήθους, της γνώσης, του νοήματος της ζωής, της ριζοσπαστικής θεώρησης των πραγμάτων....

Έκδηλη η επιθυμία σου να ανεβάσεις  τον πολιτισμό στην πολιτιστικά άνυδρη περιοχή της Καυταντζόγλου.  Έφτιαξες  με την Ελένη το ΕΚΣΤΑΝ. Ένα  νοικιασμένο διαμέρισμα το έκανες πολυχώρο  πολιτισμού, θεάτρου, μουσικής, παρουσίασης βιβλίων, ειδικών της γνώσης, της κουλτούρας και της   διασκέδασης. Και... ανάτασης , δηλαδή της επιθυμίας του ανθρώπου να  πετάξει παραπέρα, παραπάνω, ,να υπερυψωθεί, να   ανταμώσει  τι; σε ένα άλλο επίπεδο, εκεί όπου ανταμώνουν τα άυλα, οι ψυχές.......

Γιάννη, ξέρω ότι η Ελένη θα μιλάει μαζί σου κι εσύ θα της  λες.  Θα επικοινωνείτε με τρόπους που εμείς οι απέξω , δεν γνωρίζουμε. Ξέρω ότι θα αγωνιάς για την τύχη του ΕΚΣΤΑΝ   του, πράγματι, μεγάλου, τόσο μεγάλου ,δημιουργήματός σου.

Τι θα γίνει με το ΕΚΣΤΑΝ, Γιάννη, χωρίς την φυσική παρουσία σου;

Πάντα άκουγες τους φίλους σου. Ως ένας απ αυτούς  κάνω την πρότασή μου και ώθησε την Ελένη  να κινηθεί ανάλογα :

Το ΕΚΣΤΑΝ  πρέπει να ζήσει. Πριν και πάνω απ όλα  προστίθεται τίτλος  .Γίνετα: << ΕΚΣΤΑΝ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ>>. 
Ως όαση  στην πολιτιστική  ξηρασία μίας περιοχής που υποφέρει από  παραβατικότητα, αλλοίωση πληθυσμού, απουσία συνοχής κοινωνικότητας κ.λ.π. το ΕΚΣΤΑΝ   πρέπει να ζήσει και να πλουτίσει την δράση του.                                                              

Οι άνθρωποι που, κοντά  σε εσένα, τον Γιάννη Σταματίου, έχουμε  θέσει το ΕΚΣΤΑΝ  στις πρώτες προτεραιότητές μας   (είμαστε πολλοί ) , σε μία συνάντηση με πρωτοβουλία της  Ελένης, να  πάρουν την μεγάλη απόφαση για την συνέχιση της λειτουργίας του. Εκτός  από  αυτούς  θα κληθούν φορείς  και Σύλλογοι της περιοχής  και επώνυμοι  του γνήσιου πολιτισμού – τέχνης  να στηρίξουν . Μεταξύ αυτών  Ο Δήμος Αθηναίων, το Έ διαμέρισμα .                                                                                    

Ο φορέας μας , η ΔΡΑΣΗ  θα συμμετάσχει ενεργά   στην εκστρατεία  να ζήσει το ΕΚΣΤΑΝ .                                                 

Βαθιά πεισμένος ότι εκφράζω την επιθυμία σου,  σε νοιώθω  να μας παρακινείς στην συνέχιση του ΕΚΣΤΑΝ ως διευρυμένου   χώρου λαϊκου πολιτισμού

Γιάννη, .

 Ξέρω τι σημαίνει για την Ελένη να  φεύγει  από κοντά της  ένας σύντροφος με το μέγεθος το δικό σου. Στεκόμαστε δίπλα της, όχι μόνον ηθικά,  όχι από μακριά. Μαζί της  ,οφείλουμε να συνεχίσουμε  το έργο σου. 

Γιάννη, Ήθελα , την Παρασκευή να ήμουν στα Καλάβρυτα να σε αποχαιρετήσω  με κουβέντες πονεμένες αλλά και  πίστης   σε μία επίγεια ζωή  που δεν παύει να  είναι κομμάτι της  αιωνιότητας , εκεί όπου συναντιούνται, όχι τα σώματα των ανθρώπων ,αλλά   τα μεγάλα νοήματα,  τα πέραν της  πεζής << κανονικότητας >>.   

Γιάννη Σταματίου,

Στέκομαι ευλαβικά μπροστά στη σορό σου , σε χαιρετώ με την περηφάνεια του φίλου , με την διαβεβαίωση ότι  η θέση σου ΄δεν θα είναι κενή,    σε όποια συνάντηση, σε όποια συζήτηση – απόφαση  για το ΕΚΣΤΑΝ.         
       

Του Ίκαρου Πετρόπουλου                                                                        

                      

 Ο  πολυγραφότατος  << πεζοπόρος >> έχει περιποιηθεί δεόντως (μη φειδόμενος χαρακτηρισμών )  την γνωστή σταθερή πολυάριθμη  παρέα που συνέρχεται  ανελλιπώς ,κάθε Σάββατο   στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ . Στα αρχεία μας, ο καταχωρημένος τίτλος της παρέας είναι: ΤΟΠΟΣ –INTERNET  (Τοπική Πολυσυλλεκτική Συνέλευση ).

Από την πλευρά μας , κατά διαστήματα , τον έχουμε στολίσει αναλόγως, με αποτέλεσμα να συνέλθει και   να ανακαλύψει το αγαθό της σιωπής,  εκεί που δεν τον παίρνει !..

Προσωπικά  δεν με πειράζει που παραμένει   ανώνυμος. Άλλωστε , δηλώνει  <πεζοπόρος >> δηλαδή  αγκομαχά να παρακολουθήσει,  με τα πόδια αυτός, τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.

Ερμηνεύονται , έτσι, τα<< κατεβατά >> του   για τα ιπτάμενα ...πουλάκια , , για το παλιό Γαλάτσι κ.λ.π. . Κουβαλάει συναισθηματισμό ο άνθρωπος και όπως, πολλοί άλλοι του είδους, ρέπει προς την εξουσία .

Όμως, δεν είναι ολοκληρωτικά ταγμένος, όπως  αποδεικνύει με το τελευταίο  άρθρο του,  με το οποίο επιβεβαιώνει ότι ,δεν  τραβάει μόνον προς  στα Άλση  και τα βουνά αλλά  πεζοπορεί και  στους δρόμους και το κέντρο της πόλης, όπου  ό άνθρωπος στο διάβα του ....   είδε!. Και έγραψε με το μάτι, το μυαλό και την πίκρα για την ασύδοτη πόλη.

Και σκέφθηκε, επί τέλους, ότι δεν είναι << παίξε – γέλασε >> τα 8 –10 χρόνια, ενώ η εμπειρία λέει  ότι θα χρειαστούν αρκετά χρονάκια ακόμη, για να δουν  οι επίγονοι  το Μετρό.  Τότε , όμως, πολλοί σημερινοί  θα λείπουν,  εισοδήματα-εισοδηματίες  θα έχουν  χαθεί,  εισοδήματα  θα έχουν δημιουργηθεί, το Γαλάτσι θα είναι αγνώριστο...... ........./

30/1/23

                                                      

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

Ο Τάσος Πασπάλας ,πρόεδρος της Α.Ε. Γαλατσίου , την Κυριακή  22/1/23, μας  έδωσε την δυνατότητα  να  γυρίσουμε  2500 χρόνια πριν, να περιηγηθούμε την αρχαία αγορά, με οδηγό – ξεναγό την σπουδαία  Άρτεμις Σκουμπουρδή.                                         
Ήταν μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του.

Την Κυριακή αυτή, ευτυχήσαμε ένα συνδυασμό ιστορίας και μνημείων ( αρχαία αγορά, ναός  Ηφαίστου , στοά Αττάλου....). Είναι εξαιρετικό να κινείσαι  στους χώρους που λειτουργούσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι, η δε εξαίρετη ξεναγός να    σου δίνει, με πειστικότητα,  τα ιστορικά στοιχεία  των χρόνων αυτών,  να περιγράφει  τους κανόνες  που είχαν θέσει τόσο για την εκλογή του άρχοντα – στρατηγού,  όσο και για τον έλεγχο  έναντι κατάχρησης  της εξουσίας . Είναι σημαντικό , να μαθαίνεις τις αψεγάδιαστες διαδικασίες που είχαν θεσπίσει για την διοίκηση της πόλης τους( << κουκιά >> , << κλεψύδρα >> ) και να τους συγκρίνεις με το σήμερα !.

Μελαγχολείς , όταν μαθαίνεις ότι οι Αθηναίοι  εξέλεγαν τους άρχοντες – στρατηγούς για ένα μόνο χρόνο, ενώ στα χρόνια μας   οι ηγήτορες... χρειάζονται πολλές τετραετίες για να..... ολοκληρώσουν το έργο τους ( π.χ, όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι Αθήνας  Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος, αλλά και  Μητσοτάκης στην κυβέρνηση...,.),.  

Μελαγχολείς  όταν ακούς για  τις καταστροφές των μνημείων της αρχαιότητας και τον ρόλο των κατακτητών , ιδιαίτερα των χριστιανών (Ρωμαίων ).                                               

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι Έλληνες την πραγματική ιστορία των ανθρώπων που έζησαν σε αυτό το  τόπο. Πως όμως,  θα το μπορούσαν όταν, η τροφή που η πολιτεία χορηγεί στους μαθητές των σχολείων ( βιβλία ..) είναι μολυσμένη από το ψεύδος και τη  στρέβλωση ;.                                                                                                                            

Παρά ταύτα, σκιρτάει η  ψυχή του ώριμου Έλληνα, όταν νοιώθει να γκρεμίζονται  πρότυπα και << αλήθειες >> κατασκευασμένες....( Ιουστινιανός, Θεοδόσιος ....).

Η γνώση της πραγματικής ιστορίας ,η γνώση για την συμπεριφορά των κατακτητών  του χώρου μας (  Ρωμαίοι , Οθωμανοί......) ίσως βοηθήσει ακόμη και σήμερα , όπου  κυριαρχούν ψευδή  πρότυπα – καταστάσεις για τον ρόλο τους..

Το << ανήκομεν είς την δύσιν>>  είναι σκέτη  πολιτική θέση, όχι  όμως ιστορική έκφραση.

Τέλος, δεν επιτρέπεται ο σημερινός Έλληνας να μένει μακριά από την πραγματική ιστορία του τόπου που κατοικεί. Μετά την Μαρία Ευθυμίου που, πριν 4 χρόνια  παρέδωσε εβδομαδιαία  << μαθήματα >> πραγματικής ιστορίας  στην Γκράβα,, με συμμετοχή πολλών Γαλατσιωτών , σειρά στο Γαλάτσι έχει η Άρτεμις  Σκουμπουρδή.  Θα το φροντίσουμε. .

27/1/23                                                                                

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

 

 

Περισσότερα του ιδίου 

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

Η πόλη μας, έχει μπει για τα καλά στον ρυθμό των έργων του ΜΕΤΡΟ και σταδιακά αρχίζει να γίνεται αφόρητη η καθημερινότητα. Δεν είναι μόνο οι κεντρικοί της άξονες, Λ. Βέϊκου και Λ. Γαλατσίου-Πρωτοπαπαδάκη, το χάος απλώνεται όχι μόνο σε κοντινούς οδικούς άξονες αλλά σε κάθε δρόμο και σοκάκι από τα χαμηλότερα ώς τα ψηλότερα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της.

Ήδη, ο κάτοικος της πόλης μας, βιώνει καθημερινά μία απίστευτη ταλαιπωρία που δεν φαίνεται ούτε στο εγγύς μέλλον ούτε στο μακρινό να υπάρξει κάποια βελτίωση προς όφελός του. Απ’ όλο αυτό το έγκλημα της καθημερινότητας, οι Πόντιοι Πιλάτοι στέκονται απαθείς, τόσο η δημοτική αρχή και άλλο τόσο και οι εταιρείες που διεκπεραιώνουν τα παράλληλα έργα.

Στο μπάχαλο της καθημερινότητας, ας προσθέσουμε την γελοιότητα των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια των κεντρικών αρτηριών. Δεν είναι μόνο η παράνομη κατάληψη των πεζοδρομίων που πίσω της έχει την ανοχή του Δήμου, παράλληλα με αυτήν, το κυκλοφοριακό κομφούζιο από τα οχήματα που τριπλοπαρκάρουν για να πιούν οι κάτοχοί τους θεριακλίδικα τον καφέ τους μην υπολογίζοντας τίποτα, δημιουργεί ή μάλλον γιγαντώνει το καθημερινό χάος. Χωρίς διάθεση για άρνηση, η πόλη μας πνίγεται ασφυκτικά από ένα σωρό σκουπίδια, είτε αυτά λέγονται τραπεζοκαθίσματα των καφέ, είτε λέγονται οδηγοί αυτοκινήτων δίχως παιδεία, είτε ό,τι άλλο εμφανιστεί στο προσκήνιο, ειδικότερα μετά την άφιξη και του μετροπόντικα.

Αυτό μάλιστα που συμβαίνει με τις κεντρικές αρτηρίες Λ. Γαλατσίου-Πρωτοπαπαδάκη και Λ. Βέϊκου, να υπάγονται διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής ενώ οι υπόλοιποι δρόμοι να υπάγονται στις αρμοδιότητες του Δήμου, είναι έξω από κάθε λογική. Γιατί έγινε αυτός ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, ξεπερνά την δική μου λογική και φρακάρει μάλλον στην κρατική λογική, στο παράλογο δηλαδή.

Ο Δήμος, έχει υποχρέωση, ναι, υποχρέωση, να γκρεμίσει ό,τι κιόσκι για καφέ στήθηκε με την ανοχή του, έχει υποχρέωση να δώσει ελεύθερα από εμπόδια τα πεζοδρόμια στους πολίτες αυτής της πόλης για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν ανεμπόδιστα, δίχως κινδύνους. Έχει επίσης υποχρέωση να καλέσει την τροχαία σε μόνιμη βάση ώστε να εξαφανιστούν τα τριπλοπαρκαρισμένα οχήματα από τους δρόμους, ειδικότερα των κεντρικών αρτηριών.

Τα παραπάνω, σε μία κοινωνία της Ευρώπης που με καμάρι λέμε πως ανήκουμε (μάλλον η Ευρώπη ανήκει σε εμάς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης), είναι αυτονόητα, δεν συμβαίνουν. Εδώ την γυφτιά (χωρίς διάθεση ρατσιστική) την κουτοπονηριά, τον ωχαδερφισμό, το διαρκές γλείψιμο της κάθε λογής εξουσίας κτλ., αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, είναι μάλλον καθεστώς.

Ορίστε, με αυτές τις σκέψεις συγχίστηκα και σαν μεσήλικας που είμαι (άνω των πενήντα), μην χαλάω και την υγεία μου με την νεοελληνική κατάντια. Ας βγω λοιπόν από το σπίτι με προσοχή, μην στραβοπατήσω σε κανένα πεζοδρόμιο και χτυπήσω (όπως εύχεται ένας τυχάρπαστος συμπολίτης μας), ας πάω στο ίντερνετ καφέ ν’ ανταμώσω, ή μάλλον να ζήσω από κοντά την επανάσταση που οργανώνεται στις τριζάτες πολυθρόνες του. Θα παραγγείλω τον θεσπέσιο καφέ μου, θα αφουγκραστώ τα μελλούμενα, θα νιώσω όλο αυτό το δέος από τα σπουδαία και θαυμαστά που συντελούνται στο έν λόγω καφέ και φυσικά, θα ζεσταθεί το κοκαλάκι μου από τον ψυχρό καιρό. Ναι, και οι σόμπες υγραερίου του συγκεκριμένου καφέ, παράγουν την θερμοκρασία που καθιστά ευχάριστη την παραμονή σε αυτό.

Παραδίπλα, ο κόσμος κάνει ακροβατικά για να περπατήσει στα πεζοδρόμια, ας κάνει υπομονή 8-10 χρόνια και μετά θα απολαμβάνει κι αυτός τα ελέη της ζωής, ή μάλλον όλα αυτά τα πράγματα που γίνονται για το καλό του, το καλό όλων μας…

Του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Είναι, πιστεύω, η εποχή του παράλογου. Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, ό,τι κι αν ακούσεις, εύκολα μπορείς να διακρίνεις πως ο κόσμος δεν βαδίζει καλά λες και είναι υπνωτισμένος. Αν ήμουν οπαδός των συνωμοσιολόγων, θα έλεγα πως πράγματι μας ψεκάζουν. Αλλά δεν είμαι, διότι προτιμώ να πορεύομαι με την λογική και την επίγνωση πως σε αυτό το παράλογο, φέρω κι εγώ μερτικό ευθύνης. Μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, αλλά έστω στον βαθμό που μου αναλογεί, ναι, είμαι κι εγώ υπεύθυνος για τον κατήφορο της ανθρωπότητας.

Αν ξεκινήσουμε από τον Ζελένσκι, τον Ερντογάν, τον Πούτιν, τα όπλα που προμηθεύουμε σαν κράτος στη συντήρηση αυτού του πολέμου που μας αφορά αλλά και δεν μας αφορά μιάς και η Ουκρανία, όλα αυτά τα χρόνια των πράξεων του τούρκικου ιμπεριαλισμού στην κατεχόμενη Κύπρο, άχνα δεν έβγαλε, ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκε να καταδικάσει την φίλη της Τουρκία που, ούτε όπλα της έδωσε -όπως εμείς οι αφελείς- ούτε σταμάτησε να μάς απειλεί πως θα έρθει ένα βράδυ. Και μέρα να έρθει, το ίδιο μάς κάνει, τα κούφια λόγια των πολιτικών δείχνουν και τον βαθμό της ψυχασθένειάς τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το παράλογο δεν έχει πατρίδα, ούτε το εμποδίζουν ν’ απλώνει γραμμές συνοριακές, έτσι έχει απλωθεί παντού από την ακόρεστη δίψα για δύναμη.

Αυτές οι σκέψεις περνούσαν το Σάββατο το πρωί από το μυαλό μου, καθώς απολάμβανα ήσυχα τον μυρωδάτο καφέ μου στην έδρα της διανόησης της πόλης μας. Πόσο μπορεί όμως να διαρκέσει η ησυχία στο καφέ ίντερνετ εφόσον το κυκλώνει ο κάθε θαμώνας του που θέλει να «τα πεί», να «τα εξηγήσει», να «τα αναλύσει;». Λίγο δυστυχώς, έτσι, σαν η καλή παρέα αυξήθηκε και πλήθυνε, ετέθη το θέμα της συζήτησης. Και ποιο ήταν αυτό; Μα η ανακοίνωση του συμπολίτη μας Ηλία Μιμηγιάννη, μέσα από την οποία προτείνει ένα συμμετοχικό τοπικό κίνημα που θα σπάσει το σύστημα Μαρκόπουλου.

Φέρει μεγάλη εμπειρία στις πλάτες του ο αγαπητός Ηλίας Μιμηγιάννης, έχει δώσει τους δικούς του αγώνες, τόλμησε και ήρθε σε σύγκρουση με τον παντοδύναμο Παπαδιονυσίου όταν όλοι οι άλλοι παρέμεναν απλώς θεατές ή τα έλεγαν χαμηλόφωνα για να μην ακουστούν. Τόλμησε πολλά πράγματα ο Ηλίας Μιμηγιάννης αλλά δεν του βγήκαν. Αυτό όμως δεν ακυρώνει την προσπάθειά του, τον ανιδιοτελή τρόπο με τον οποίο πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια για ν’ αποκτήσει η πόλη μας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

Στην ανακοίνωσή του, μίλησε και για ανάδελφες δημοτικές κινήσεις. Αυτό είναι αληθές, είναι ίσως η ουσία της κακοδαιμονίας στην πόλη μας, που ενώ η πολύ μεγάλη πλειοψηφία αναλογεί στο δημοκρατικό τόξο, έν τούτοις, να ακόμα ένα παράλογο, στις δημοτικές εκλογές ψηφίζεται με πολύ μεγάλα ποσοστά, ένας γνήσιος εκπρόσωπος της παλαιοδεξιάς. Και ψηφίζεται κυρίως από το δημοκρατικό τόξο το οποίο περιλαμβάνει κεντροαριστερούς και αριστερούς. Θα έλεγα και Πασόκ, αλλά αυτό το κόμμα διαλύθηκε χωρίς ποτέ να υπάρξει αριστερό παρά ένα αριστερό παρακλάδι της δεξιάς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Σύριζα ανδρώθηκε από τους οπαδούς του διαλυμένου Πασόκ, κύριους εκφραστές της οπισθοδρόμησης στην πολιτική ζωή μας.

Ανάμεσα στο παράλογο των ηγετών του κόσμου που τον οδηγούν στην καταστροφή, προτιμώ το παράλογο όπως το καταθέτει ο αγαπητός Ηλίας και που κινείται σε ένα πιο αθώο πλαίσιο (αν είναι σωστή η έκφραση αυτή). Ξέρει πολύ καλά, πως οι απόψεις του δεν με βρίσκουν σύμφωνο σε πολλά πράγματα, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να δώ τις αγωνίες του για την πόλη μας. Μπορεί να έχουμε επιλέξει διαφορετικούς ιδεολογικούς δρόμους, όμως, όταν ο στόχος είναι κοινός, εύκολα παρακάμπτονται οι λογιών-λογιών διαφωνίες.

Αυτή η εχθρότητα που διακρίνεται στις ανάδελφες δημοτικές κινήσεις, όπως λέει ο αγαπητός Ηλίας, είναι εμπόδιο αξεπέραστο, οπότε, σιγά-σιγά, τώρα που αρχίζουν και βαρούν τα εκλογικά τύμπανα και στο Γαλάτσι, ο αγώνας δείχνει να είναι σικέ, αν μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους. Ξέρουμε από τώρα το αποτέλεσμα, εκείνο που μένει να μάθουμε είναι το σκόρ.

Η αγωνία όμως του Ηλία Μιμηγιάννη, κατατίθεται μέσω της ανακοίνωσής του και είναι υπαρκτή. Ας την σεβαστούμε έστω και διαφωνώντας. Διότι το Σάββατο, πάλι κυριάρχησε η φλυαρία της ανάλυσης.   

Του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Την αρχαία εποχή, προ κόκκινης Παναγιάς και κατά την διάρκεια της επανάστασης όπου σαν αποτέλεσμα αυτής είχαμε την καταπάτηση μέρους του κτήματος Λάμπρου Βέϊκου, στην θαυμαστή πόλη μας πολλά κι ωραία πράγματα συνέβαιναν. Ένα από αυτά τα ωραία, ήταν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που εξέπεμπαν παράνομα φυσικά.

            Ναι, είχε η πόλη μας τρείς τουλάχιστον ερασιτεχνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που κατά κανόνα έκαναν εκπομπή τις βραδινές ώρες. Οι αφιερώσεις ήταν στην ατζέντα του κάθε ερασιτέχνη, η μουσική που ακουγόταν ξεκινούσε από την ψυχεδέλεια των Pink Floyd, πήγαινε στο Rock με τους Rolling Stones, στην Jazz φυσικά αλλά και στην ελληνική μουσική Pop και Rock.

            Σε κάθε σταθμό, πέρα από τον φυσικό άς πούμε ιδιοκτήτη του, υπήρχε ολόκληρη ομάδα που έπαιρνε σειρά στο μικρόφωνο και το κάθε μέλος της έκανε το δικό του πρόγραμμα. Όλοι όσοι συμμετείχαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεν ήξεραν μόνο μουσική, παράλληλα είχαν στην κατοχή τους χιλιάδες δίσκους βινυλίου, πικ-άπ πολύ καλά, ήσαν ψαγμένοι στους ενισχυτές, τους αναλογικούς εννοείται, διότι οι σύγχρονοι ενισχυτές ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ποιότητα εκείνους τους ασήκωτους από το βάρος αναλογικούς ενισχυτές.

            Όσοι από εσάς έχετε παρ’ ελπίδα στο σπίτι σας ακόμα αναλογικούς ενισχυτές, φυλάξτε τους σαν κόρη οφθαλμού διότι έχετε έναν σπάνιο θησαυρό. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα ηχεία και όλον εκείνον τον πρωτόγονο εξοπλισμό που έδινε -και εξακολουθεί να δίνει- όμως ήχους αξεπέραστους.

            Γνωρίζω μερικούς συμπολίτες μας που έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες δίσκους. Έχουν και αυτοί με την σειρά τους έναν ανεκτίμητο θησαυρό. Ακόμα και αυτοί οι δίσκοι με τα ελληνικά λαϊκά τραγούδια, έχουν μεγάλη αξία, ειδικότερα μάλιστα αν είναι δυσεύρετοι στην αγορά. Υπάρχει μία αγορά που αγνοεί πολύς κόσμος και έχει να κάνει με όλους αυτούς τους δίσκους.

            Για να επιστρέψω όμως στους ραδιοερασιτέχνες, εκείνη την εποχή, μέσα από όλο εκείνο το πρωτόγνωρο δρώμενο, υπήρχε και ο φόβος της καρφωτής στην αστυνομία, διότι τότε γινόταν έφοδος στο σπίτι όπου γινόταν η εκπομπή και έπαιρνε ό,τι υλικό έβρισκε. Μεγάλη ζημιά αν αναλογιστεί κάποιος ότι αυτά τα μηχανήματα είχαν αξία αφενός και αφετέρου για την αγορά τους γινόντουσαν αιματηρές οικονομίες. Πράγματι, το πάθος πληρώνεται ακριβά και οι ραδιοερασιτέχνες πλήρωναν. 

            Σήμερα, αυτοί οι σταθμοί έχουν εξαφανιστεί και στην θέση τους έχουν στηθεί οι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν φυσικά παγκόσμια. Είναι πάρα μα πάρα πολλοί όλοι αυτοί οι σταθμοί εδώ στην πατρίδα μας αλλά και στον κόσμο και μπορείς ν’ ακούσεις ό,τι μουσική φανταστείς. Επιλέγεις το άκουσμα που σε ενδιαφέρει και συνδέεσαι, τόσο απλά. Χάθηκε βέβαια η γοητεία της αμεσότητας του ραδιοερασιτέχνη, οφείλουμε όμως να προσαρμοζόμαστε στην εξέλιξη της ζωής.

            Μέσα από όλους αυτούς τους σταθμούς, έχω επιλέξει δύο που τους ακούω συχνά και μάλιστα για έναν επιπλέον λόγο, διότι συμμετέχουν σε αυτούς και συμπολίτες μας

Ο πρώτος από αυτούς μας δίνει εκτός από έντεχνο και ελληνικό ρόκ και Pop Rock, Classic Rock,Funk,Metal.Punk,Hard Rock,Jazz Blues.Είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός www.blackradioweb.com σε 24ωρη φυσικά λειτουργία.

            Ο δεύτερος από αυτούς ασχολείται αποκλειστικά με την δημοτική μουσική, το θεμέλιο δηλαδή της μουσικής μας. Σε αυτόν που εκπέμπει επίσης επί 24ωρου, ακούγονται τραγούδια του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας, της Κύπρου, της Κρήτης, των νησιών μας, του Μοριά, της Ρούμελης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, ακούγονται επίσης τραγούδια της Μεγάλης Ελλάδας. Βρίσκεται δε στην διεύθυνση http://radiokosmos.gr

Η πόλη μας ανέκαθεν εξέπεμπε μουσικότητα …


Του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγ