e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Γαλάτσι τον αρχαίο καιρό φημιζόταν για τις ταβέρνες και τα κουτούκια του. Συνέρρεαν σε αυτές οι καλοφαγάδες απ’ όλα τα σημεία της Αθήνας για να γευθούν μοναδικές γεύσεις, φυσικά και οι γαλατσιώτες τις τιμούσαν δεόντως. Υπήρχε βέβαια και το κέντρο του Μοστρού που ξεπερνούσε σε φήμη κάθε άλλο στην εποχή του, αλλά δεν συγκαταλέγεται στις ταβέρνες και τα κουτούκια αυτό.

Ποια ήταν η παλιότερη ταβέρνα στη πόλη μας, δεν το καλοξέρω. Ίσως να ήταν όμως η ταβέρνα Συκιά, επί της Λ. Γαλατσίου, εκεί όπου υπάρχει η ομώνυμη στάση των λεωφορείων και που αργότερα φιλοξενήθηκε το δημαρχείο Γαλατσίου πριν μετακομίσει οριστικά στην οδό Ιπποκράτους. Σαν ταβέρνα την Συκιά την θυμάμαι πολύ αμυδρά στην υπόγα του κτιρίου και την είχα επισκεφτεί δυό-τρείς φορές με την παρέα μου, τότε, άπαντες 17αρηδες. Ιδιοκτήτες αρχικά της ταβέρνας υπήρξαν οι γονείς του Θύμιου Παναγιωτακόπουλου και νομίζω πως ο Θύμιος ήταν του 1955.

Ίσως πάλι να ήταν η ταβέρνα στου Λιναρά, επί της Λ. Γαλατσίου 69. Πολύ παλιό ταβερνάκι κι αυτό, μπορεί να προέρχεται από τον προπολεμική περίοδο. Δεν το καλοξέρω ούτε αυτό. Όμως είναι πιθανό, διότι εκείνη την περίοδο η περιοχή του Λιναρά πρέπει να ήταν η περισσότερο κατοικημένη. Και το ταβερνάκι αυτό το θυμάμαι αμυδρά λόγω ηλικίας. Οι παλιότεροι ασφαλώς, που έχουν περισσότερες μνήμες από την πόλη μας, θα θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες, όχι μόνο για το ταβερνάκι αυτό μα και για αρκετά ακόμα που δεν αναφέρω εδώ στο άρθρο διότι δεν τα έζησα λόγω ηλικίας. Ο ίδιος ο Λιναράς, πολλές φορές έβρεχε την χωμάτινη τότε Λεωφόρο για να μην σηκώνει σκόνη από τα αυτοκίνητα που περνούσαν -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- και μάλιστα, πολλές φορές έβγαζε τραπεζάκια απέναντι στην μικρή πλατεία.  Τόσο ο Λιναράς κι άλλο τόσο η ταβέρνα της Συκιάς, χάρισαν τα ονόματά τους στις παρακείμενες στάσεις των λεωφορείων του Γαλατσίου. Ανάμεσά τους βρισκόταν και η στάση Γεφυράκι, που όμως σήμερα έχει καταργηθεί, έχει όμως ενδιαφέρον διότι το νερό που κατέβαζε η Λ. Γαλατσίου ήταν τόσο ορμητικό που υπήρχε ένα γεφυράκι για τις ανάγκες του κόσμου. Και σήμερα όμως, κάτω από την Λ. Γαλατσίου, το νερό ακολουθεί την παλιά του διαδρομή, μη ορατό όμως.

Φτάνοντας στο Παλιό Τέρμα, εκεί που σήμερα είναι το κρεοπωλείο του Νιώτη, λειτούργησε για δεκαετίες το καλύτερο εστιατόριο που είχε ποτέ η πόλη μας, το Χαρβάτι. Έβλεπες στις προθήκες της ανοιχτής κουζίνας τις κατσαρόλες με την φασολάδα, το ιμάμ μπαϊλντί, τις φακές, το αρνάκι αυγολέμονο, το αρνάκι φρικασέ, τις μπάμιες, τον μουσακά, το παστίτσιο, μοσχοβολούσε ο χώρος από τα μεθυστικά αρώματα των γεύσεων. Κάπως αντικριστά από το Χαρβάτι, υπήρχε φυσικά το ψητοπωλείο του Βελή.

Στο Χαρβάτι, έστω και μία φορά, πέρασε η κάθε γαλατσιώτικη οικογένεια να γευθεί την απλότητα της ελληνικής κουζίνας. Στον εσωτερικό χώρο τα τετράγωνα ξύλινα τραπέζια, καλυμμένα με καθαρά τραπεζομάντηλα, έδιναν άνεση στους θαμώνες. Η ίδια άνεση όμως επικρατούσε και έξω, στον μεγάλο προαύλιο χώρο με το κλήμα απλωμένο σε κάθε γωνιά ώστε -ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο- να χαρίζει ολόγυρα τη δροσιά του. Στον προαύλιο χώρο ήταν και η ψησταριά για τα παϊδάκια, τις μπριζόλες, τα μπιφτέκια και ό,τι άλλο λαχταρούσε ο πελάτης.

Έκανε τον κύκλο του το Χαρβάτι, στη θέση του άφησε ένα καινούριο ρεστοράν με πειραγμένα «γκουρμεδιάρικα» φαγητά, αλλά δεν κράτησε για πολύ, έκλεισε, και μαζί με αυτό, ξεχάστηκε δια παντός ότι ο χώρος αυτός υπήρξε κάποτε το κέντρο της έν Γαλατσίω εστίασης.

Λίγο παραπάνω, 200-250 μ., το κουτούκι του Ανδρέα με τα Μπακαλιαράκια, κάθε βράδυ γέμιζε με θαμώνες που ερχόντουσαν από παντού. Είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη και το κουτούκι αυτό αλλά δεν λειτουργεί πλέον. 

Μην παραλείψω την Κιβωτό πίσω από τον Βόρειο Πόλο, που σεβάστηκε – και εξακολουθεί να σέβεται τον πελάτη της, με τα εκλεκτά εδέσματα που του προσφέρει.

Και στην πλατεία Μανδηλαρά, λειτούργησε για πολλά χρόνια η ταβέρνα Βοσκοπούλα και αν δεν κάνω λάθος, είναι η ίδια ταβέρνα που λειτουργεί στο κάτω μέρος της πλατείας επί της Συρακουσών, στην Λαμπρινή.

Κι άλλα ταβερνάκια είχε η πόλη μας, που τη στιγμή αυτή δεν μου έρχονται στο νου, ά… ένα μικρό κουτούκι στην οδό Καραϊσκάκη, εκεί νομίζω σήμερα λειτουργεί ένα κινέζικο. Πηγαίναμε συχνά στον μπάρμπα Μήτσο, έφτιαχνε φανταστικές τηγανιτές πατάτες, και με μια φέτα, τη βγάζαμε καθαρή. Τα φράγκα μας ήταν πάντοτε λίγα αλλά περνούσαμε τσίλικα.

Ένα άλλο κουτούκι, που λειτουργούσε αν θυμάμαι καλά από το μεσημέρι, βρισκόταν επί της οδού Ήρας, στο ύψος της Πλάτωνος. Σε αυτό ειδικά, όπως νομίζω, πήγαιναν οι κλασικοί ταβερνόβιοι -αν είναι σωστή η έκφραση για εκείνους που ήξεραν από καλό κρασί και το έπιναν με ρέγουλα.

 

Πάλι στα ψηλά, αλλά στην οδό Λέσβου αυτή τη φορά, λίγο πριν την οδό Ολυμπίας, λειτούργησε μία από τις καλύτερες ταβέρνες που είχε ποτέ το Γαλάτσι, η ταβέρνα του Πέτσικα. Ρουμελιώτης νομίζω ο Πέτσικας, είχε απογειώσει τις γεύσεις ειδικά στο ψητό κρέας. Με την μικρότερη μάλιστα κόρη του Πέτσικα, πρέπει να πηγαίναμε μαζί στο Γυμνάσιο Γαλατσίου.

Κοντά στον Πέτσικα, στο στενάκι που είναι μεταξύ Ακτημόνων και Ολυμπίας, υπήρξε για πολλά χρόνια σε πλήρη λειτουργία η ταβέρνα του Πάνου. Κι αυτή εξαιρετική ταβέρνα, νομίζω δε ότι ο ιδιοκτήτης της ήταν Μοραΐτης.

Στο βιβλίο του κ. Χατζούδη για το Γαλάτσι, νομίζω, υπάρχει κάποια αναφορά για το Τζάκι, ταβέρνα που βρισκόταν έν λειτουργία κατά την προπολεμική περίοδο. Από αυτήν δεν έχω μνήμες, οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποια άλλη αναφορά.

Η οικογένεια Κατσώνη από το 1969 έως και το 1974 λειτούργησε ταβέρνα επί της οδό Δρίσκου 7 (όπου και η κατοικία της) και μάλιστα η έν λόγω ταβέρνα ονομαζόταν Πεύκο, διότι στην αυλή της οικίας βρισκόταν ένα μεγάλο πεύκο. Αυτό μάλιστα υπάρχει και σήμερα, ακριβώς απέναντι από τον φούρνο.

Από το 1955 περίπου, λειτούργησε η ταβέρνα-εστιατόριο «Παρνασσός -Ψηλά Βαρδούσια» της οικογένειας Ραπτοδήμου που καταγόταν από  τα χωριά του Παρνασσού.

Στο ύψος του Βόρειου Πόλου, εκεί που υπάρχει σήμερα η Shell, λειτούργησε η κοσμοπολίτικη ταβέρνα «Το Καραούλι» που συγκέντρωνε ώς επί το πλείστον καλλιτεχνικό κόσμο, και ανάμεσα σε αυτούς και ο Βέγγος με την σύζυγό του, που είχαν την κατοικία τους στην περιοχή.

Βέβαια, διάσημη ταβέρνα έγινε το Κατσίκι, στα πρανή της Πρωτοπαπαδάκη. Από Πειραιά, από Γλυφάδα, από παντού, έφταναν στην ταβέρνα αυτή για κατσίκι στο φούρνο με πατάτες, μία σαλάτα και κρασί. Αυτό ήταν το μοναδικό φαγητό που τράβαγε τα πλήθη. Η ταβέρνα, είχε να σου φτιάξει λίγα ακόμα πράγματα, αλλά το 99% των πελατών πήγαιναν για το κατσικάκι στον φούρνο με τις πατάτες. Μερικές φορές ανηφορίσαμε κι εμείς και γευθήκαμε τη μοναδική γεύση του ψητού κατσικιού.

Η βρώμα που βγήκε για τη συγκεκριμένη ταβέρνα ότι δηλαδή το ψητό δεν ήταν κατσίκι αλλά σκύλος, βρώμα όμως που απλώθηκε και έκανε τη δουλειά της, για μένα δεν ισχύει. Απλά η ταβέρνα αυτή κάθε βράδυ συγκέντρωνε το χαρτί της Αθήνας, και όταν δεν μπορείς ν’ ανταγωνιστείς τον άλλον σε ποιότητα, τον χτυπάς ύπουλα.

Σήμερα, αν θέλουμε να βρούμε κλασικό κουτούκι στην περιοχή μας, έχουμε επιλογές, αν όμως δεν μας ικανοποιούν, τότε θα πρέπει να περάσουμε μάλλον τα όρια της πόλης μας και να πάμε στην ταβέρνα του Ρηνιώτη στον Περισσό. Ο Γιώργης, αντέχει ακόμα. Και το κρασί ρέει……  Καλό κρασί όμως και με εκλεκτούς μεζέδες, συναντά κανείς και στο Χαγιάτι, στην κλασική πλέον ταβέρνα επί της οδού Καραϊσκάκη. Κλασική βέβαια γίνεται και η ταβέρνα «Το Στέκι» επί της οδού Παπαφλέσσα, ταβέρνα που ξεκίνησε ο πατέρας του σημερινού Δημάρχου και που συνεχίζει ο ίδιος να λειτουργεί από Τετάρτη έως Κυριακή, σεβόμενος απόλυτα κι αυτός τον πελάτη του με την άριστη ποιότητα που προσφέρει.

===============

Για την ολοκλήρωση του αφιερώματος αυτού βοήθησαν:

Ο Μανώλης Πίκουλας και ο Βλάντιμιρ Ιλίτς Λένιν ή άλλως και επίσημος βιογράφος του Σκαλούμπακα! Τους ευχαριστώ πολύ.

Του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος Βέϊκου

O Hλίας Μιμηγιάννης , ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου(1998), παρεμβαίνει στο Δημοτικό σκηνικό , με προτάσεις για ένα οδοιπορικό συμμετοχής και συγκρότησης , αναγκαίο για μια Δημοτική Αλλαγή,στις επερχόμενες δημοτικές εκλογέςΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΑΛΑΤΣΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Γαλατσιώτες, Γαλατσιώτισσες

Με την παρούσα σύντομη παρέμβασή μου, θ’ αναφερθώ στο σημερινό Δημοτικό Σκηνικό του Γαλατσίου, σε συνδυασμό με τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Ειδικότερα:

A’ Σημαντικό κενό στην εικόνα του Δημοτικού Σκηνικού

Βλέποντας κανείς την εικόνα του Σημερινού Δημοτικού Σκηνικού παρατηρεί, ότι φωτογραφίζονται σε αυτό όλοι οι Άλλοι, Συντηρητικοί, Προοδευτικοί και Εξωκοινοβουλευτικοί χώροι,  εκτός της Δημοκρατικής Παράταξης. Και αυτό γιατί όλα τα Δημοτικά Κατεστημένα του Γαλατσίου στήριξαν τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Ελπίζω να μην συμβεί κι αυτή τη φορά. Γιατί θα είναι μεγάλο πολιτικό λάθος. Όπως ελπίζω και άλλες Δημοτικές Κινήσεις ,να μην επιτρέψουν σε βασικά, τοπικά και κεντρικά Στελέχη τους, να ενισχύσουν έμμεσα ή με φωτογραφήσεις ,όλη αυτή τη κατάσταση και μάλιστα όταν τονίζουν ,ότι επιδιώκουν ,μια Δημοτική Αλλαγή.

Β’ Αναγκαία μία Δημοτική Τοπική Αλλαγή

Για τα έργα και συνολικότερα την πολιτική της Σημερινής Δημοτικής Αρχής, θα αναφερθώ αναλυτικότερα σε άλλη παρέμβασή μου. Στην παρούσα θα περιοριστώ με τίτλους σε κάποια χαρακτηριστικά της ,όπως:

-Παράδοση χωρίς Αγώνα της Διαχείρισης του ΠΑΛΑΙ στη ΕΤΑΔ
Με αντάλλαγμα την χρήση μικρού τμήματος Αυτού , με μια «κατοχική» Σύμβαση Μίσθωσης. Κι αυτό το παρουσιάζει ,ότι πήρε το ΠΑΛΑΙ.Μ’ αυτή την Σύμβαση και μ’ αυτό το Αντάλλαγμα ,παίρνει κανείς και την Ακρόπολη!!!

-Περιορισμό του Κέντρου Πόλης σε μια Απλή Πλατεία του Π. Τέρματος
Αλλά και αυτή τη Πλατεία, όχι μόνο δεν τελείωσε- απλά ξεκίνησε μια διαδικασία – που δεν είναι ορατό πότε θα τελειώσει

-Διάφορα άλλα Δημοτικά έργα, παραμένουν στο χρονοντούλαπο του Δημοτικού της προγράμματος, όπως κυκλοφοριακές μελέτες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χρήσεις γης κ.λ.π.

- Αλλά και η καθημερινότητα με σήμα κατατεθέν την Καθαριότητα βρίσκεται σε κατάθλιψη

- Φυσικά Αναγκαίοι Δημοτικοί Θεσμοί, ούτε καν καταγράφονται στα ψιλά γράμματα της πολιτικής του.

Αλλά δεν πρέπει να  έχουμε  παράπονο, άρχισαν οι προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις και προεκλογικά θα εμφανιστούν και άλλες τέτοιες πολιτικάντικες Δραστηριότητες.

-Επιγραμματικά μπορεί η Σημερινή Δημοτική Αρχή- ύστερα από δέκα περίπου χρόνια Δημοτικής Εξουσίας,που λέγεται ότι στη πολιτική είναι ένας Αιώνας- να χαρακτηριστεί μετριοπαθέστατα ,ότι εξακολουθεί να είναι η Δημοτκή Αρχή του ΘΑ.
Απέναντι σ’ αυτή την Δημοτική Αρχή, οι Δημοτικές Κινήσεις της Αντιπολίτευσης, είναι «ΑΝΑΔΕΛΦΕΣ», για να χρησιμοποιήσω μία Σαρτζετάκειο έκφραση

Γ’ Ανάδελφες Δημοτικές Κινήσεις

Οι υπάρχουσες Δημοτικές Κινήσεις είναι ΑΝΑΔΕΛΦΕΣ, Γιατί όχι μόνο δεν υπάρχει η Δυνατότητα Συνεργασίας μεταξύ τους ,αλλά δυστυχώς διακρίνεται εύκολα και μια Ανεξήγητη Εχθρότητα. Κατόπιν αυτού η μόνη προοπτική που υπάρχει είναι ένα Συμμετοχικό Τοπικό Κίνημα

Δ’ Συμμετοχικό Τοπικό Κίνημα

Το κίνημα αυτό για να έχει την Απαραίτητη Δυναμική, πρέπει να έχει ευρεία κοινωνική βάση ,που θα εκτείνεται από Συντηρητικούς Δημοκράτες, που δεν καλύπτονται από την πολιτική της Σημερινής Αρχής, μέχρι Αυτόνομα Κινήματα της πόλης μας.

Ειδικότερα, πρέπει να περιλαμβάνει;

-Τον Δημοκρατικό κόσμο του Γαλατσίου, που άλλοτε αποτελούσε και αν υπάρξει η Απαραίτητη Συσπείρωση, μπορεί ν’  αποτελέσει Δημοτικά και τώρα, «το μέγα πλήθος» και το «μέγα πάθος» του Γαλατσίου.

- Πολίτες που είναι εντός και εκτός των κομματικών τειχών ,που θέλουν μια Ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση από τους Κεντρικούς Μηχανισμούς

- Συνοικιακές Συλλογικότητες που θα προωθούν με ξεχωριστή φωνή τα ιδιαίτερα προβλήματα της Συνοικίας

- Συγκροτημένες ομάδες πολιτών που θα συμβάλουν με αυτόνομες πολυφωνικές Συνελεύσεις στην επίλυση των πολλαπλών τοπικών προβλημάτων ΚΑΙ

-Την Νεολαία που θέλουμε να βρίσκεται στην Πρωτοπορία αυτής της προσπάθειας και παραφράζοντας ένα ιστορικό σύνθημα ,ν’ ακουστεί σε κάθε Γειτονιά του Γαλατσίου

                                      ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ  ΓΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑ

Και ας αρχίσει αυτό το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΌ που στην διαδρομή του θα βρει πολλά εμπόδια και ας φτάσει μέχρι εκεί που θα το παρακολουθεί η Γαλατσιώτικη Κοινωνία

Ε’ Οδοιπορικό Συμμετοχής και Συγκρότησης

Το οδοιπορικό σε αυτή τη φάση - δεδομένου ότι σε όλη τη περίοδο της Άνοιξης θα κυριαρχήσει η προεκλογική αντιπαράθεση των Βουλευτικών Εκλογών - Αναγκαστικά θα περιοριστεί σε Συναντήσεις ,Συζητήσεις και επί μέρους Συσπειρώσεις 

Αλλά μετά τις βουλευτικές εκλογές ,η παραπέρα πορεία του θα σηματοδοτηθεί από μια Ανοιχτή Συγκέντρωση των Συμμετεχόντων ,στην οποία θα συζητηθούν τα πάντα, θα κριθούν τα πάντα. Και όπου υπάρχουν προβλήματα – πάντα βέβαια στο προκαθορισμένο Δημοτικό πλαίσιο - θα λύνονται με ψηφοφορίες.

Όλα αυτά βέβαια αν υπάρχει η ενδεδειγμένη ανταπόκριση στο κάλεσμα για Συμμετοχή. Διαφορετικά αυτοδιαλυόμαστε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συνεχίζοντες για το καλύτερο δυνατό για τον Δήμο.

Προσωπικά κλείνω αυτή  την παρέμβαση με ευχή όλοι οι Γαλατσιώτες και Γαλατσιώτισσες :Να έχουν Καλή Χρονιά!!!

Φιλικότατα

ΗΛΙΑΣ Ν. ΜΙΜΗΓΙΑΝΝΗΣ                        ΓΑΛΑΤΣΙ 2023
Κινητό:6981 243101

Με νέα του ανάρτηση, ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα "πεζοπορος"- συμπαθέστατος όπως ένας π.χ. που θα σκοντάψει σε λακκούβα Γαλατσιώτικου πεζοδρομίου, ή όταν πεζοπορόντας στο ίδιο πεζοδρόμιο θα λουστεί με τα απόνερα μιας απρόσεχτης κυρίας του 3ου ας πούμε ορόφου - μας πληροφορεί ότι ανήμερα των Φώτων, αυτού του παγανιστικού εθίμου που έχει ενσωματωθεί στην χριστιανική τελετουργια, βρέθηκε στο κολυμβητήριο κατά την ρίψη και ανάσυρση του Σταυρού΄,ανάμεσα στην κατά τον ίδιο, επίσημη τοπική νομενκλατούρα.

Υπήρξε, μας ενημερώνει συγκίνηση, λες και από το κρύα νερά είχε ανασυρθεί ζωντανός ένας κάποιος πρόσφυγας ή μετανάστης ή έστω και λαθραίος κατά τη ρητορική των ομόσταυλών του στο γκουβέρνο του ακραίου τομέα του πολιτικού χάρτη. 

Και αφού, πάντα κατά τον ίδιο επιτέλεσε τον κοινωνικο θρησκευτικό του καθήκον, την άλλη μέρα του Σαββάτου κατά την προσφιλή του ιδιαιτερότητα, βρέθηκε στο χώρο που συνεδριάζει το κονκλάβιο.

Στη συνέχεια και από τα συμφραζόμενα της ανάρτησής του, προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος ωτακουστής και κρυφοβλεψίας, είναι παράλληλα και "συνκογκλαβιστής"

Τα ύστερα του Γαλατσιώτικου μικρόκοσμου.

 

Ο από ανάρτηση σε ανάρτηση, σχολιάζων, κρίνων και κατακρίνων τους άλλους τελικά και κατά δική του ομολογία, είναι κρυπτόμενος κουκουλοφόρος και πράκτορας εντός των τειχών.

Οποία καταισχύνη για τον ίδιο αλλά και απροσμέτρητη επιπολαιότητα των υπολοίπων ανυποψίαστων συναγελαζομένων του.

 

Στη συνέχεια ο αφελής, θεωρεί τα αναρτώμενα που αποτελούν προϊόν συνακρόασης, ως άξια να εκληφθούν ως σοβαρά που προκαλούν το αίσθημα της αδικίας στους υπόλοιπους.

 

Ούτε στιγμή δεν περνάει από το μυαλό του ότι από τη συνομοταξία του, αυτή των ωτακουστών των κουκουλοφόρων και λοιπών του είδους, το μόνο αίσθημα που προκαλείται, είναι αυτό της θέας ενός γυμνοσάλιαγκα και η μόνη δυσφορία αυτή που προκύπτει από τη "μυρωδιά του Ασβού. 

Έπειτα ως μεγαλόψυχος που είναι στο εξής, θα συμμετέχει μεν αλλά θα πάψει να ασκεί θετικές ή αρνητικές κριτικές 

Σπολάτι του

Για το αν θα βγάλει την "κουκούλα" του, δεν μας ενημερώνει ο ερίτιμος. Ας είναι.

Να τον πληροφορήσω δε ότι, το τι αξίζει ή δεν αξίζει είναι υποκειμενικό και η κρίση σίγουρα δεν είναι απαλλαγμένη από το στοιχείο της ιδεολογίας, αν με αντιλαμβάνεται. Επομένως η όποια κρίση και επιλογή του συγκεκριμένου με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μας είναι βαρετά αδιάφορη.

Εξάλλου ο υπεύθυνος αυτού του πονήματος και δεν είναι ο μόνος, ποτέ δεν κρύφτηκε και δεν έκρυψε αυτά που τον διαμόρφωσαν καθώς και αυτά - και αυτούς που τον ενόχλησαν και τον ενοχλούν ακόμα.

Και διαχρονικά αυτοί που τον ενοχλούν και του προκαλούν απέχθεια είναι οι πάσης φύσης και θέσης κρυπτόμενοι πίσω από την "ανωνυμία - κουκούλα τους" σε όλους τους καιρούς και όλους τους χρόνους.

Αυτοί που κλωσάνε "αυγά μαύρα". 

Και ο υπογράφων, λυπάται ειλικρινά που δεν έχει  άλλες λέξεις για να περιγράψει τέτοιες πρακτικές.

 

Καλή χρονιά και καλή συνέχεια "μακριά από τις κουκούλες και τους χρήστες τους"

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ του ΘΑΝΑΣΗ.  

 

Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της πόλης μας, για τα αμερικάνικα παπούτσια Sea and City. Πράγματι, όταν άρχισε το εργοστάσιο αυτό την παραγωγή παπουτσιών ήταν η περίοδος της χούντας. Επί της οδού Φιλοθέης (είναι ο δρόμος που στην προέκτασή του καταλήγει λίγο πριν το ρολόι της ΟΥΛΕΝ, αλλά λειτουργικός είναι μέχρι την οδό Δρυόπιδος, από εκεί και πέρα υπάρχει κακοτράχαλος χωμάτινος δρόμος, κλειστός για πάσης φύσεως οχήματα), εκτός από το εργοστάσιο, υπήρχε και πρατήριο με πολύ χαμηλές τιμές σε σχέση με αυτές των καταστημάτων. Είχε πολύ μεγάλη φήμη η Sea and City, αλλά η πολιτική της εταιρείας για τους κατοίκους του Γαλατσίου (πιθανολογώ), είχε τις χαμηλές τιμές μέσω του πρατηρίου της. Μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι η πόλη μας ήταν στη μεγάλη της πλειοψηφία εργατούπολη.

        Πριν από την Sea and City όμως, ένα άλλο μεγάλο εργοστάσιο ιδρύθηκε και λειτούργησε στο Γαλάτσι. Ήταν αυτό με τα πλεκτά του Μήτση. Ξεκίνησε επί χούντας κι αυτό, στην οδό Αφαίας, εκεί που σήμερα λειτουργεί συνεργείο αυτοκινήτων Nissan και Renault.  Μάλιστα, από μαρτυρίες γυναικών που εργάστηκαν σε αυτό, ξεκίνησε την λειτουργία του με 10-12 μηχανές και άλλες τόσες γυναίκες που τις δούλευαν. Ο ίδιος ο Μήτσης εργαζόταν σε αυτό παράλληλα με την διοίκηση που είχε δεν είχε ένα-δυό άτομα.

        Πιτσιρικάς σαν ήμουν, με είχε εντυπωσιάσει το αυτοκίνητό του, μία κόκκινη Mercedes W114/8 230,6 με κοκαλί λευκό τιμόνι, όχι μονάχα εμένα μα όλη την πιτσιρικαρία της εποχής. Υπάρχει και μία ιστορία ανάμεσα σε αυτόν και σε μία πολύ όμορφη γαλατσιώτισσα, αλλά δεν την καλοθυμάμαι. Πάλι όμως επί χούντας, από την οδό Αφαίας μετέφερε το εργοστάσιο του, μεγάλο και κανονικό πλεκτήριο πλέον, στην οδό Φιλοθέης, 80-100 μέτρα πριν το εργοστάσιο της Sea and City. Και αυτός είχε πρατήριο πλεκτών ρούχων (πουλόβερ, ζακέτες κτλ.) σε πολύ προσιτές τιμές για το βαλάντιο των κατοίκων της πόλης μας.

        Στη συνέχεια ο Μήτσης ανέβηκε κι άλλο επιχειρηματικά και μπήκε δυναμικά στον κλάδο του τουρισμού, κατέχοντας μάλιστα σήμερα πολλά μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, με πρώτο αν δεν κάνω λάθος αυτό στην Κώ πολλά άλλα στην Κρήτη.  

        Στη συνέχεια, αν τα γράφω και σωστά, έγινε ταμίας του κόμματος της Ν.Δ., αλλά σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα, με οδηγό πλέον και μία σκούρα μπλέ Mercedes W140, 500 12c, ανηφόριζε  τακτικά την οδό Χρήστου Λαδά για να πάει στην έδρα του, στην οδό Φιλοθέης. Πού και πού όμως, εμφανιζόταν και η παλιά κόκκινη Mercedes με τον ίδιο στο τιμόνι.

        Σήμερα, έχω την εντύπωση πως το εργοστάσιο αυτό λειτουργεί σαν χώρος αποθηκευτικός. Από μαρτυρίες εργαζομένων στο εργοστάσιο του, φέρεται πως ήταν αγαπητός σαν εργοδότης και συνέβαλε κι αυτός στο μέτρο που του αναλογούσε στην οικονομική ανάπτυξη των κατοίκων της πόλης μας.

        Στο ύψος του εργοστασίου του Μήτση, αλλά τέρμα στο βουνό επί της οδού Ακτημόνων, αργότερα λειτούργησε ένα από τα καλύτερα club της Αθήνας, το Athens View. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σήμερα.

 

Του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ

 

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Μία καλή συζήτηση , ένα επίκαιρο θέμα :

Η επίσκεψη  - παρουσία του Δήμαρχου στην ολομέλεια της  << ΤΟ.ΠΟ.Σ. ΙΝΤΕΡΝΕΤ  >>,  το  Σάββατο 31/12/22 , ήταν ένα ,  κατ’  αρχήν,  θετικό γεγονός.  Είναι αδιάφορο , αν κάποιοι   ήταν προκαταβολικά ενημερωμένοι , όπως αδιάφορο  είναι πως ,,κάποιοι  άλλοι, σχολίασαν την συζήτηση που διεξήχθη.  Τα περί <<  ήττας και νίκης >> είναι αστειότητες ανάλογες αυτών που τα γράφουν.

Όπως συνηθίζεται, οι περισσότεροι της ολομέλειας  πήραν τον λόγο, έθεσαν ερωτήσεις και ο Δήμαρχος έδωσε τις απαντήσεις , όπως αυτός  συνηθίζει.
Στην  << ΤΟ.ΠΟ.Σ. ΙΝΤΕΡΝΕΤ >>  αποτελεί κανόνα η ελευθερία  της άποψης. 
Στην συγκεκριμένη  ολομέλεια  ,όπως κάθε Σάββατο ,οι παρόντες  συμπολίτες ήταν   ζωηροί, πλην κόσμιοι  και δεν θα εξαντλούσαν την όποια  κριτική τους  διάθεση απέναντι στον << φιλοξενούμενο >> Δήμαρχο. 

Αν πράγματι υπάρχει διάθεση για πραγματικό διάλογο, δεν είναι δύσκολο να θεσμοθετηθεί, δηλαδή  να οριστούν ορισμένοι κανόνες λαϊκής συμμετοχής όπως άλλωστε προβλέπεται σε όλους τους νόμους για την Τ.Α, (ν.  3852/10 Καλλικράτης – ν. 4555/18 Κλεισθένης...)

Στην επόμενη ολομέλεια , το Σάββατο 7/1/23,  ,ορισμένοι που απουσίασαν από την προηγούμενη,  διερωτήθηκαν γιατί δεν τέθηκε στον Δήμαρχο  ,ο θανάσιμος τραυματισμός δύο ανθρώπων στην λ.  Βέϊκου ( ιδιαίτερα  σημαντικό γεγονός). 

Αυτή η παρατήρηση  οδήγησε  να μπει και να συζητηθεί το θέμα  της ασυδοσίας που επικρατεί στην πόλη και η δυνατότητα καθενός να παρανομεί, να ενεργεί κατά βούληση στους κοινωφελείς-  κοινόχρηστους χώρους και να  παραβιάζει   στοιχειώδη δικαιώματα  των πολιτών, ιδιαίτερα των  ανήμπορων .Αρκετοί στάθηκαν στην απουσία  ελεγκτικών οργάνων( π.χ. Δημοτική Αστυνομία, διαγραμμίσεις, πάρκινγκ ,Αττικό Μετρό.... )

Όσοι ενδιαφέρονται  για το << βήμα της πόλης>> ,δηλαδή την  *ΤΟ.ΠΟ.Σ .ΙΝΤΕΡΝΕΤ * δεν έχουν, παρά να προσέλθουν…από τις έντεκα και μετά ,κάθε Σάββατο>>

** Cafe' Internet (Εμπορικό Κέντρο-Αγίας Γλυκερίας 5 )

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

 

Περισσότερα του ιδίου 

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

Ανήμερα των Φώτων, ένιωσα τυχερός, διότι έζησα από κοντά το δρώμενο της ρίψης του Σταυρού στα κρύα ύδατα του κολυμβητηρίου Γαλατσίου. Ένιωσα τυχερός για ακόμα ένα λόγο, με κύκλωνε η επίσημη νομενκλατούρα, με τον Δήμαρχο πρώτο και τελευταία την κυρία Έλενα Ζέρβα. Υπήρχε συγκίνηση που την λάμπρυνε ο θεός Ήλιος και έχω την αίσθηση πως της έδωσε απόκοσμα, μεταφυσικά στοιχεία. Ας είναι, στην Παράδοση του «έτσι τα βρήκαμε, έτσι τα συνεχίζουμε», δεν μου πέφτει λόγος, ο καθένας μας όπως χαίρεται περισσότερο.

Το Σάββατο το πρωί, την ώρα του Κονκλάβιου, βρεθήκαμε λίγα άτομα, επτά κατά τον αριθμό, όπως οι επτά σοφοί του αρχαίου κόσμου. Απολαύσαμε τον ζεστό καφέ μας, ήπιαμε το νεράκι μας και αφεθήκαμε να στοχαζόμαστε τη ρημάδα τη ζωή και τις παραξενιές της. Πριν όμως φτάσουμε στο υπό συζήτηση θέμα της ημέρας, εκφράστηκαν παράπονα προς την αρθρογραφία μου και άπαντες συμφωνήσαμε ότι ο Πεζοπόρος μάς αδικεί, δεν μας αξίζει τέτοιου είδους κριτική.

 

Με προβλημάτισε ο λόγος της ωραίας παρέας και πολύ αργότερα, σαν έφτασα στο σπίτι, σκέφτηκα την αδικία που βιώνουν, όπως ελέχθη, από την αρθρογραφία μου και επειδή δεν θέλω να είμαι άδικος, ούτε να δημιουργώ δυσφορίες με τα κείμενα μου, δηλώνω από τις γραμμές αυτές, ότι άρω την υποστήριξή μου στο Κονκλάβιο και στις εργασίες του που λαμβάνουν χώρα κάθε Σάββατο στο φημισμένο καφέ.

Όταν γράφω «άρω την υποστήριξή μου», κυριολεκτώ. Πρώτον διότι τους έδωσα ένα όνομα -Κονκλάβιο- που αποδέχτηκαν άπαντες, δεύτερον, διότι έστω και με την αρνητική πολλές φορές αρθρογραφία μου, τούς έφερα πιο κοντά στο γίγνεσθαι της πόλης μας, τούς έβγαλα έξω από τα στενά όρια του διάσημου καφέ και μέχρι και η Wikipedia, κάνει αναφορά στην συγκεκριμένη ομάδα.

Ναι, θα συμμετέχω στις σαββατιάτικες εκδηλώσεις του Κονκλάβιου αλλά μέχρι εκεί, δεν θα βγάζω προς τα έξω, ούτε τα καλώς ούτε τα κακώς κείμενα. Επ’ ουδενί δεν επιθυμώ να προξενώ πόνο σε καλούς ανθρώπους. Το γράφω αυτό διότι ποτέ μου δεν έκανα κριτική σε προσωπικό επίπεδο, ο ιδιωτικός βίος του καθενός μας, είναι απόλυτα σεβαστός από εμένα τουλάχιστον. Ο δημόσιος βίος είναι ανοιχτός σε κάθε είδους κριτική, ενίοτε και σκληρή.

Βέβαια, δέχθηκα μερικούς χαρακτηρισμούς από συγκεκριμένο πρόσωπο, που ας τους πω ατυχείς, δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αγωνιστές του τύπου: όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω.  

Το ξέρω, θα σας λείψει η κριτική μου ματιά στα δρώμενα του Σαββάτου, αλλά εσείς κάνατε την επιλογή σας κι εγώ την σέβομαι.Του Ιωσήφ Στάλιν(ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ)

 

Εδώ η αναφορά της Wikipedia στο δικό μας Κονκλάβιο.

Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

 

 

 

....είχε σχολιάσει ο << Γέρος της Δημοκρατίας>> για τον Διγενή .

Αυτός, εδώ  στο Γαλάτσι ,ο  «κρυπτόμενος (Πεζοπόρος», δεν είναι Διγενής, δεν κατέβηκε  (επί του παρόντος ),στις εκλογές, καταποντίζεται όμως  ξεδιάντροπα , αναθέτοντας, ο ίδιος, στον εαυτό του (!)   ρόλους,  με το να επιδίδεται συστηματικά στην  υπονόμευση της αυθεντικής συσπείρωσης  <<ΤΟΠΟΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ>>.

Τούτο για δύο λόγους :

Πρώτο :Νομίζει  ότι έτσι προσφέρει υπηρεσία στον Δήμαρχο ,γλείφοντάς τον  επιτηδευμένα ( νομίζει )  πλην απροκάλυπτα , προσδοκώντας, ο τάλας,  κάποια θεσούλα, κατά προτίμηση αμειβόμενη ,  στην επόμενη δημοτική θητεία.                                        
Τα αντιθέτως  γραφόμενά του δεν του προσφέρουν  ούτε φύλλο συκής .
Άλλωστε, τύποι  με  τα  προσόντα  της γενικολογίας και της απεραντοσύνης  που, εν αφθονία, διαθέτει ο << δικός μας , ο κρυπτόμενος >>  χρησιμοποιούνται  από τις εξουσίες του καιρού μας .Έχει μέλλον, ο άνθρωπος.

 Δεύτερο: Εμφανής η  επιθυμία του να  είναι ( αν δεν  συμμετέχει)  στο πυρήνα  της συσπείρωσης ΙΝΤΕΡΝΕΤ και γι αυτό   λυσσάει εναντίον της. Αντιλαμβάνεται,  όμως ,  ότι « τσάτσοι» της εξουσίας ( αν αποκαλυφθούν ), όχι μόνον δεν ευδοκιμούν  σε  λαϊκές συσπειρώσεις, αντίθετα παραδίδονται στην χλεύη του κοινού , σε διαπόμπευση!.

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

Ο Ηλίας ο ψαράς, πόσες φορές κινδύνεψε κι άλλες τόσος σώθηκε από τις φουρτούνες της θάλασσας. Αλμυροκαπνισμένος ο γέροντας ψαράς, έφτασε κάποια στιγμή που με αγανάκτηση φώναξε δυνατά, για ν’ ακούσει καλά ο ίδιος του ο εαυτός: κακούργα θάλασσα, εμένα εσύ δεν θα με πνίξεις, δεν θα μου ταράξεις άλλο την ψυχή, σε βαρέθηκα, δεν πιάνεσαι φίλη εσύ!

Μ’ ένα κουπί στον ώμο ο γέροντας, τράβηξε σε δρόμο αντίθετο από την θάλασσα, λαχτάρησε να ζήσει σε στέρεα μέρη. Όσο πήγαινε στο δρόμο του κι αντίκριζε ανθρώπους, τούς ρώταγε, δείχνοντας το κουπί του: ξέρετε τι είναι αυτό; Κουπί είναι, απαντούσαν, κι όσο έπαιρνε τη σωστή απάντηση, τόσο ψηλότερα ανέβαινε, ώσπου, κάποια φορά, στο ερώτημα που έθεσε, ένας άλλος γέροντας τού απάντησε: ένα κομμάτι ξύλο είναι. Ναι, έφτασε πολύ ψηλά ο γερό ψαράς για να συναντήσει ανθρώπους ν’ αγνοούν το κουπί, κατ’ επέκταση και τη θάλασσα. Έτσι, αποφάσισε ψηλά στο βουνό να χτίσει το καινούργιο κονάκι του. Από εκεί και ύστερα, γέμισαν τα βουνά με γέροντες ψαράδες, που στη συνέχεια, ακούστηκαν σαν ένας, ο Προφήτης Ηλίας. (Αυτά αναφέρει μία από τις πολλές παραδόσεις, και απαντά στο γιατί οι ναοί και τα μοναστήρια του Προφήτη Ηλία βρίσκονται πάντα σε κορφές ώς επί το πλείστον). Άλλοι βέβαια, συνδέουν τον Προφήτη Ηλία με τον θεό Απόλλωνα, τον γιό του φωτός. Όλα αυτά είναι ωραία, τα διαβάζουμε, δεν τα πιστεύουμε φυσικά διότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η αλήθεια, η μία αλήθεια και όχι οι πολλές κι αυτές που μας βολεύουν.

Και η δική μας η πόλη, έχει τον δικό της Ηλία, ψηλά στο βουνό, να αγναντεύει από μακριά τη θάλασσα - μα παράλληλα, στέκεται και βιγλάτορας γερός. Μας φυλάει από κάθε τι στραβό που πάει να γίνει στην πόλη μας. Έτσι μας φύλαξε την εποχή των χουνταίων υπανθρώπων και δεν στήθηκε στα υψώματα μας το φαραωνικό όραμα τους, ο ναός του Σωτήρα.

Σαν μακρινό όνειρο έρχεται τώρα από τα βάθη της μνήμης, η εποχή που μικρό παιδάκι, 5-6 χρόνων το πολύ, λίγο πριν εμφανιστεί στον τόπο μας η μαύρη λαίλαπα των φαύλων στρατοκρατών, έπαιρνε η μάνα μου εμένα και τις αδελφές μου κι ανεβαίναμε στο βουνό, στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία για να τιμήσουμε τη γιορτή του κάθε 20 Ιουλίου (αν θυμάμαι καλά την ημερομηνία). Μαζί μ’ εμάς, εκατοντάδες άνθρωποι, μεγάλοι και παιδιά, από το Γαλάτσι, την Κυψέλη, τα Πατήσια, ίσως και από αλλού, με τα κεριά αναμμένα, παίρναμε το μονοπάτι στο βουνό κι ανεβαίναμε.

Η εικόνα μόνο που αντίκριζε κανείς από μακριά, με τα φώτα να φιδώνουν το βουνό και να μετακινούνται, έχει αποτυπωθεί δια παντός στην παιδική μνήμη. Σίγουρα, την ίδια με μένα εικόνα, έχουν πολλοί συμπολίτες μας, παλιότεροι αλλά και νεότεροι, και έζησαν εκείνες τις μαγικές στιγμές. Δεν θυμάμαι μονάχα, αν ξεκινούσαμε για το μοναστήρι σαν βράδιαζε ή αν μας έπιανε το σκοτάδι στο βουνό. Η ίδια φυσικά εικόνα αλλά με αντίθετη φορά, σχηματιζόταν όταν κατεβαίναμε από τον δικό μας Προφήτη Ηλία.

Όταν πέρασε από την πλαγιά του βουνού ο περιφερειακός δρόμος, το μονοπάτι χάθηκε, ή μάλλον, ξεχάστηκε. Συνέβαλε βέβαια και η αστικοποίηση της περιοχής και άλλαξε όλη η μορφή της, όπως τουλάχιστον την είχε αποτυπώσει η παιδική μνήμη. Πριν από χρόνια όμως, έκανα μία προσπάθεια να βρω ίχνη του μονοπατιού, από τον περιφερειακό δρόμο και πάνω. Πράγματι, βρήκα πάλι το ξεχασμένο μονοπάτι, αλλά δύσκολο στην περασιά του λόγω του χρόνου. Ανέβηκα για μερικά μέτρα αλλά δεν συνέχισα.

Σήμερα το πρωί, με τον λαμπρό ήλιο, πήρα τον καφέ μου από τις Λεύκες, επί της Γαλατσίου, και με το αυτοκίνητο έφτασα στον Προφήτη Ηλία. Δεν μπήκα μέσα, βρήκα όμως εκεί κοντά του μια καλή πέτρα, κάθισα αναπαυτικά κι αγνάντευα κι εγώ σαν άλλος Ηλίας το σύμπαν του Αργοσαρωνικού κόλπου. Από εκεί ψηλά, σαν κοιτάζεις μακριά, όλα είναι όμορφα, μα σαν πέσει η ματιά σου στην πόλη, ένα σφίξιμο, ένας κόμπος νιώθεις να σε πνίγει. Πως αλήθεια κατάντησε η θαυμαστή μας πόλη; Τόση ασχήμια δεν την χωράει ο νους. Ποιος έφταιξε, ποιοι έφταιξαν, και έφτασε η πόλη μας σε αυτό το χάλι;

Τόσα οράματα αυτών που διοικούν επί δεκαετίες το Γαλάτσι, που πήγαν άραγε; Ή μήπως ήσαν οράματα σαν κι αυτό της χούντας και χάθηκαν στην αχλή του χρόνου. Για τον ναό του Σωτήρα φαγώθηκαν περίπου 400 εκατομμύρια δρχ. από δωρεές πιστών (πόση αφέλεια για τη σωτηρία της ψυχής!), για να φτάσει η πόλη μας σε αυτό το χάλι, στο διάβα όλων αυτών των χρόνων, πόσα εκατομμύρια σπαταλήθηκαν από το δημόσιο ταμείο; Και ουδείς μέχρι σήμερα, δεν βγαίνει να πει: ναι, εγώ εγκλημάτησα εις βάρος της πόλης μας, ήμουν πολύ λίγος για να την διοικήσω αλλά σας πούλησα μούρη πως μπορώ, πως έχω οράματα.  

Έν κατακλείδι: όπου ακούγεται να λέει κάποιος πολιτικός ότι έχει όραμα, ότι λέει την αλήθεια, ότι είναι αγωνιστής, αυτός είναι ένας έν δυνάμει συνεχιστής του εγκλήματος που έλαβε χώρα στην πόλη μας.

 Του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ
  

 

Τo Οδοιπορικό μου 

 

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

 

 Το Σάββατο το πρωί της περασμένης χρονιάς, λίγες ώρες πριν την έλευση τού καινούργιου ψυχολογικού χρόνου, το φως είχε έντονη παρουσία και διέλυε φυσικά κάθε τι ομιχλώδες. Λένε, και έχουν δίκιο, πως, το φως δεν έχει αντίθετο, για έναν απλό λόγο, διότι αγνοεί το σκότος. Τι να φοβηθεί άλλωστε η καθαρή ενέργεια;

Εκεί λοιπόν στο καφέ ιντερνέτ απολαμβάνοντας τον θεσπέσιο καφέ, με το φως να χαρίζει απλόχερα τις ιδιότητές του, άρχισε σιγά αλλά σταθερά να συγκεντρώνεται η νομενκλατούρα της πόλης μας για τις συνηθισμένες κοκορομαχίες της. Είχα φτάσει πρώτος και δεν άργησαν να με κυκλώσουν οι ξεπερασμένοι ιδεαλισμοί και οι πάσης φύσεως συγκρούσεις, απόρροια των έντονων συναισθημάτων. Λένε, πως όταν είσαι με κάτι φορτισμένος συναισθηματικά, η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Και δυστυχώς, οι ιδεαλισμοί -και όχι μόνον αυτοί- σαν φυσική κατάληξη έχουν την σύγκρουση.

Ας ανοίξω εδώ μία παρένθεση τώρα που μου ήρθε. Έλεγε ο σχωρεμένος ο Πλούταρχος, όχι ο διασκεδαστής των μαζών αλλά ο άλλος, ο Μύστης της αρχαιότητας: «όσοι δεν έχουν καμία χρήσιμη ασχολία στο σπίτι τους, το μεγαλύτερο μέρος του καιρού τους το καταναλώνουν στην αγορά, και ας μην υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό. Κατά τον ίδιο τρόπο, μερικοί, επειδή δεν βρίσκουν για το άτομό τους καμία άλλη ελκυστική ασχολία, επιδίδονται στην πολιτική και περνούν έτσι τον καιρό τους. Πολλοί δε έξ άλλου, κατά σύμπτωση αναμειχθέντες για πρώτη φορά στα πολιτικά και αφοσιωμένοι έξ ολοκλήρου σε αυτά, δεν μπορούν να αποχωριστούν εύκολα αυτά, την παθαίνουν δηλαδή ακριβώς όπως όσοι επιβιβάστηκαν στο πλοίο, για να κουνηθούν λίγο και παρασύρθηκαν κατόπιν στο ανοιχτό πέλαγος – στρέφουν το βλέμμα προς την ξηρά όση ώρα υποφέρουν από ναυτία και κλυδωνίζονται, είναι όμως αναγκασμένοι να μένουν στο πλοίο και να οικονομούν την περίσταση. Κι άλλα λέει ο Πλούταρχος αλλά δεν τα καλοθυμάμαι, οπότε, ας κλείσω την παρένθεση.

Εκεί λοιπόν, στο ωραίο καφέ, λίγο πριν αρχίσουν οι χωρίς νόημα κουβέντες για κάποιο υποτιθέμενο θέμα προς συζήτηση, αίφνης, σαν εκείνον τον Εχετλαίο της μάχης του Μαραθώνα, κάνει την εμφάνισή του ο Δήμαρχος Γαλατσίου. Ο Εχετλαίος διέλυσε τούς Πέρσες, ο Δήμαρχος, διέλυσε κάθε προσδοκία για σύγκρουση που παράγει το Κονκλάβιο.

Κάθισε σχεδόν αντικριστά μου και ένα δράμα άρχισε να ξετυλίγεται αργά, βασανιστικά, με πολύ πόνο. Όλοι αυτοί οι επαναστάτες του καναπέ και του φημισμένου καφέ, στην πλειοψηφία τους πολιτικοί αντίπαλοι του Δημάρχου, άρχισαν να πισωπατούν. Σταδιακά, άρχισαν να λένε τις απορίες τους και ο Δήμαρχος έδινε τις δέουσες απαντήσεις. Όλοι με σεβασμό και δέος τον κοιτούσαν στα μάτια να πάρουν από την μαγεία του. Δεν ξέρω πως αλλιώς εκτός από μαγεία, να χαρακτηρίσω όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε επί δίωρο περίπου και οι περισσότεροι, συριζαίοι όλων των αποχρώσεων (συνιστωσών) τον έκαναν θεό τους. Αυτοί που του τα χώνουν σε κάθε ευκαιρία με διάφορα δημοσιεύματα, σαν τον είχαν μπροστά τους, μόνο που δεν προσκυνούσαν την άγια μορφή του.

Μονάχα ένας πήγε να πει την αντίρρησή του για τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στις στάσεις των λεωφορείων -και δίκιο είχε ο συμπολίτης μας- αλλά αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας και όχι του Δήμου, όπως σωστά ειπώθηκε. Πριν από την παρέμβαση αυτή αλλά και μετά, άπαντες του φιλούσαν το χέρι (από μέσα τους).

Ο μόνος που δεν υπέκυψε στην γοητεία που ασκεί ο Δήμαρχος στις μάζες, θα το αναφέρω διότι είναι αληθές, ήταν ο αγαπητός Larry King. Αυτός, καθόταν στην άκρη και νομίζω μάλιστα -με τις κατά διαστήματα εκφράσεις του προσώπου του-, πως απορούσε για τον μαζικό ξεπεσμό τόσων έν δυνάμει επαναστατών της πόλης μας. Δεν συμμετείχε κάν στο παράλογο τού δίωρου που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του. Σε συγχαίρω για τις αντοχές σου αγαπητέ Larry. Επίσης, τυχερός όμως, που δεν ήταν στην παρέα μας, ο Νικόλας ο κομμουνιστής διότι, παρόλο που είναι συγχωριανός τού Δημάρχου, δεν θα άντεχε τόση δουλοπρέπεια, θα λύγιζε.

Δήμαρχε, πιο είναι το μυστικό σου και τρομοκρατείς τους αντιπάλους σου, όποτε και όπου θέλεις με τόση γλυκύτητα; Τους τρομοκρατείς με τρόπο μοναδικό κι αυτοί σε αγκαλιάζουν;  

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο ύμνος Σύριζα Γαλατσίου.\\

 Του Ιωσήφ Στάλιν (ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ)  

 

To Οδοιπορικό μου 

 

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

Το περιορισμένο ,αυτή τη φορά, ενδιαφέρον του << εθνικού ακροατηρίου >> είναι στραμμένο, περισσότερο  στις  εθνικές εκλογές και λιγότερο στις Δημοτικές που θα ακολουθήσουν.

Γι αυτό  η συζήτηση στο Γαλάτσι για τα Δημοτικά είναι χαλαρή, παρά την κάθοδο του Γερμ. Μελισσουργού,  τόσο γιατί  η  καρέκλα του Δήμαρχου της προσεχούς πενταετίας   φαίνεται κλειδωμένη από τον Γ .Μαρκόπουλο,  όσο και γιατί ο Μαρκόπουλος, πέραν της Ν.Δ. , έχει  εισχωρήσει και στα άλλα  δύο  μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ).

 

 

Λίγο ή πολύ, όλοι μας έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, στις αλάνες ή στα σύγχρονα γήπεδα. Στην εποχή της αλάνας -αυτή γνώρισα καλά-, ψάχναμε να παίξουμε οπουδήποτε, σε ένα δρόμο, σε έναν επίπεδο τρόπον τινά χώρο, σε μικρά υποτυπώδη γήπεδα, ακόμα πηγαίναμε στα λατομεία της Κέκρωψ Α.Ε. (αν την θυμάμαι καλά) πίσω από τα δικά μας νταμάρια, στο Ψυχικό, στη Λαμπρινή που είχε και νερό και πίναμε, στο παλιό γήπεδο του Γαλατσίου  (αριστερά τού δρόμου που πάει για τον λόφο τού Κόκου), στην Καραϊσκάκη, εκεί που είναι σήμερα το σούπερ μάρκετ τού Βασιλόπουλου και φυσικά στην αλάνα τού άγιου Σπυρίδωνα, 152 μέτρα από το παλιό Γυμνάσιο Γαλατσίου. Και αλλού πηγαίναμε αλλά δεν μού έρχεται τώρα.

Μεγαλώνοντας, τις Κυριακές τις είχαμε αφιερωμένες στο ποδόσφαιρο, πιτσιρικάδες για να θαυμάσουμε τις απίθανες εκτινάξεις του τερματοφύλακα Μπεάρα, ή το εγκεφαλικό παιχνίδι τού Μάρκου Μυλωνά, εκείνου του μεγάλου παικταρά. Μεγαλώνοντας κι άλλο, πηγαίναμε να παίξουμε και μακρύτερα. Αρκετοί από εμάς πήγαν στον Απόλλωνα κι από εκεί σε μεγαλύτερες ομάδες, γιατί η πόλη μας, ήταν καλή ποδοσφαιρομάνα. Το αγαπούσαμε το ποδόσφαιρο, ήταν μέρος της ζωής μας.

Μεγαλώνοντας κι άλλο, και επειδή τα φράγκα μας έλειπαν, όλο και σκεφτόμασταν κομπίνες και με ένα φοιτητικό εισιτήριο μπαίναμε στο γήπεδο 4-5 άτομα. Μάς άρεσε η μπάλα, δεν ήμασταν φανατικοί  με καμιά ομάδα, όλοι μας είχαμε τις προτιμήσεις μας, κάναμε τις σχετικές πλάκες μεταξύ μας, αλλά μέχρι εκεί, τη βία των γηπέδων δεν την είχαμε στο αίμα μας.

Ήμασταν τυχεροί, διότι, σύν τοίς άλλοις, είδαμε να παίζει μπάλα ο μέγας Χατζηπαναγής, ο Κούδας ο αετός, ο βιρτουόζος ο Δεληκάρης, ο Δομάζος με τις κλίκες του, είδαμε τον Ρομαίν Αργυρούδη, άλλος παικταράς αυτός, όπως επίσης και τον Πολέτι και γελάγαμε μέχρι δακρύων διότι το άλογο αυτό βγήκε κουτσό! Παιχταράδες, όπως προείπα, είχε και η πόλη μας, η οποία ευτύχησε μπορώ να πω διότι της έλαχαν και καλές ομάδες. Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μιλάω. Η παλιότερη, η Α.Ε. Γαλατσίου, ομάδα προπολεμική, ιδρύθηκε την περίοδο τού Μεταξά, το 1937 ή 1938,  και πολύ αργότερα ο Α.Ο. Γαλατσίου, στην εποχή της χούντας, 1969 ‘η 1970. Για τις ημερομηνίες δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά πιστεύω πως πέφτω κοντά.  Υπήρχαν και άλλες μικρότερες, ο Αβέρωφ και η Αναγέννηση, μετά και η Κορωνίδα. Η Α.Ε. Γαλατσίου είχε και άλλα τμήματα εκτός τού ποδοσφαίρου, και είχε αν θυμάμαι καλά και διακρίσεις.

Το ποδόσφαιρο, μου άρεσε πάρα πολύ, και αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που το έκοψα μαχαίρι εδώ και περίπου δυόμιση - τρείς δεκαετίες. Κατ’ επέκταση, δεν παρακολούθησα ούτε μισό αγώνα από το Μουντιάλ αυτό όπως και από τα προηγούμενα, αγνοώ ποιος παίρνει στην Ελλάδα πρωτάθλημα και κύπελο, όπως αγνοώ τούς παγκόσμιους παίκτες όπως ο Μέσι (λόγω επικαιρότητας).

Είδα όμως τον Μέσι, στο Μπουένος Άϊρες, να σηκώνει την κούπα μπροστά σε τέσσερα (4) εκατομμύρια κόσμο που παραληρούσε. Ναι, τέσσερα μύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να θαυμάσουν τα είδωλα που κλωτσάνε ένα δερμάτινο τόπι. Τέσσερα μύρια ευτυχισμένων ανθρώπων που ξέχασαν την πείνα τους και όσα τραβάνε εδώ και δεκαετίες από δικτάτορες και λοιπούς πολιτικούς τους.

Η Αργεντινή, είναι όπως έχω διαβάσει, ο μεγαλύτερος παραγωγός βοδινού κρέατος στον κόσμο και παράλληλα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας. Ταΐζει τον πλανήτη με κρέας βοδινό, αλλά και οι κάτοικοί της τρώνε πολύ κρέας. Χά! Μόλις τώρα μου ήρθε από το «Σύρματα στα λιβάδια» τού Λούκυ Λούκ, η στιγμή που οι κτηνοτρόφοι βοειδών σκέφτονται κρέας, τρώνε κρέας, είναι κρέας! Θα έλεγα το ίδιο και για τούς συνανθρώπους μου της Αργεντινής,. Χωρίς φυσικά ρατσιστικές αιχμές, μόνο για να δείξω ότι οι άνθρωποι αυτοί που υποφέρουν, ειδικά στο παρελθόν πάρα πολύ από κάθε είδους στυγνή δικτατορία, δεν βγήκαν ποτέ στους δρόμους τέσσερα μύρια από αυτούς να ισοπεδώσουν μόνο με την παρουσία τους κάθε πολιτικό και πολιτική που τους θέλει στην πλευρά της φτώχειας. 

Στη θέση της Αργεντινής, κάλλιστα μπαίνει η Βραζιλία αλλά αναλογικά με τα μεγέθη κι εμείς δεν πάμε πίσω. Για το δερμάτινο τόπι, η βία σηκώνεται πολύ ψηλά, για το βοδινό κρέας που λείπει από εκατομμύρια ανθρώπους, δεν κουνιέται φύλλο.

Το ποδόσφαιρο, είναι ένα καταπληκτικό ομαδικό παιχνίδι, το αγαπάμε, την εμπορευματοποίησή του όχι. Αυτή δηλαδή που προβάλει κάτι απίθανους τύπους σαν τον Μέσι, τον Ρονάλντο κ.α., και έρχεται ένας άθλιος αθλητικός συντάκτης, γράφει ένα άρθρο τού τύπου: ανατρίχιασε ο κόσμος με την μπέρτα που φόρεσε ο Μέσι! Όχι βρε γελοίε συντάκτη, εσύ ανατριχιάζεις που αν δεν γράψεις αυτές τις γελοιότητες δεν έχεις λόγο ύπαρξης.  

Ένα απλό και όμορφο παιχνίδι, κατάντησε κυριολεκτικά το όπιο των λαών ολόκληρου του πλανήτη. Τελικά, δεν φταίνε μόνο οι άλλοι, οι λίγοι, κάπου φταίμε κι εμείς …

 

 Του Ιωσήφ Στάλιν (ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ)  

 

 

 

 

To Οδοιπορικό μου 

 

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

  

-Λεωφόρος Βέϊκου