e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας που πήρε ο επιτετραμμένος των €-ναζί στη χώρα (προφανώς για να προωθηθούν καλύτερα τα σχέδια των αποικιοκρατών, οι οποίοι εδώ και 4 χρόνια απαιτούν «ευρύτερες κυβερνητικές συνεργασίες») βρίσκω την ευκαιρία να πω λίγα λόγια για τα εκλογικά συστήματα ώστε να αναδειχτεί το προφανές, πως δηλαδή κανένα εκλογικό σύστημα δεν μπορεί να οδηγήσει σε Δημοκρατία, παρά μόνο σε μια καρικατούρα αυτής.

Να ξεκαθαρίσω απ’την αρχή πως ως εκλογικά συστήματα μπορούν να θεωρηθούν μόνο δύο:

Α) η απλή αναλογική,

Β) το πλειοψηφικό σύστημα.

Όλα τα υπόλοιπα (ενισχυμένη αναλογική, μπόνους, μικτά συστήματα κλπ) δεν είναι εκλογικά συστήματα, αλλά καλπονοθευτικά συστήματα.

Στην Ελλάδα -σταθερά και κατά κανόνα- τα κοινοβούλια εκλέγονται με καλπονοθευτικά συστήματα – και πιθανώς γι’αυτό να φτάσαμε την απόλυτη κατάντια, της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. (Αυτά τα συστήματα οι υποστηρικτές τους λένε πως …δημιουργούν πολιτική σταθερότητα!!! Προς το γκρεμό…)

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι πολιτικά σταθερή, μαγειρεύοντας τους αριθμούς. Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός πως μέσα σε έξι χρόνια που εφαρμόστηκε το καλπονοθευτικό σύστημα του «μπόνους 50», έγιναν πέντε (5!) φορές βουλευτικές εκλογές!

 

Απλή αναλογική.

Στην απλή αναλογική υποτίθεται πως αντιπροσωπεύεται με αναλογικό τρόπο η δύναμη των πολιτικών δυνάμεων της κοινωνίας, στο κοινοβούλιο.

Και ενώ αυτό ακούγεται σωστό, στην πράξη αποδεικνύεται πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Όπου έχει εφαρμοστεί η απλή αναλογική, με όριο εισόδου ή χωρίς όριο (χαρακτηριστικό παράδειγμα για «χωρίς όριο» η Ιταλία από το 1946-1995) δημιουργούνται μικρά «κόμματα-σούπερ-μάρκετ», που μπαίνουν στο κοινοβουλευτικό «ράφι», έτοιμα να συνεργαστούν με τον οποιονδήποτε, αρκεί να πάρουν μέρος στη νομή της εξουσίας. Κόμματα δηλαδή τύπου Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Λεβέντη, ΔΗΜΑΡ κ.ο.κ.

Μέσα από τον παραμορφωτικό μηχανισμό των κομμάτων, στην πραγματικότητα γεννιέται ένα τέρας διαπλοκής και συναλλαγής.

Το ότι η Αριστερά έχει κάνει «ιδεολογική σημαία» (τρομάρα της) την απλή αναλογική, είναι ακόμα μια απόδειξη της αδυναμίας της να επεξεργαστεί πραγματικά ριζοσπαστικές ιδέες και ότι το μόνο που την ένοιαζε (και συνεχίζει να την νοιάζει…) ήταν απλά να κατακτήσει περισσότερες έδρες στο αστικό κοινοβούλιο. 

 

Ενισχυμένη αναλογική

Στην ενισχυμένη αναλογική, η επικράτεια διαιρείται σε μικρές ισοπληθυσμιακές μονοεδρικές περιφέρειες, τόσες όσες είναι και οι προς διανομή έδρες. 

Με αυτόν τον τρόπο η κάθε περιφέρεια εκλέγει μόνο έναν βουλευτή, ο οποίος είναι και ο εκπρόσωπος της στο κοινοβούλιο.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί αξιοπρεπώς σε συνθήκες defacto δικομματισμού. Σε διαφορετικές περιπτώσεις ή σε συνθήκες ανάπτυξης τοπικιστικών νοοτροπιών,  τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν διαλυτικά (χαρακτηριστικότερο των παραδειγμάτων το Ηνωμένο Βασίλειο).

Επίσης με το πλειοψηφικό σύστημα, είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν «βαρονίες» και για να γίνει λιανό, ας πήγαινε να βγάλει κάποιος άκρη με τα …βαφτιστήρια του Μητσοτάκη σε μια υποτιθέμενη μονοεδρική στα Χανιά!

Kαι τα δύο συστήματα οδηγούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (αργά ή γρήγορα) στο σάπισμα της πολιτικής σκηνής.

Έτσι λοιπόν γίνεται σαφές πως δεν μπορεί να υπάρξει ένα κάποιο εκλογικό σύστημα που να εγγυάται την δημοκρατία, καθότι δημοκρατία και κοινοβούλιο είναι δύο έννοιες διαμετρικά αντίθετες!

Η μόνη σοβαρή κατεύθυνση για την αναζήτηση ενός δρόμου πραγματικής δημοκρατίας είναι η επεξεργασία μιάς λειτουργικής πρότασης πολιτικού συστήματος χωρίς την ύπαρξη κοινοβουλίου αλλά με την όσο το δυνατόν αμεσότερης συμμετοχής των πολιτών.

Γιαυτό, η συμμετοχή μου στον διάλογο για τον εκλογικό νόμο της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» θα περιοριστεί σε μία μόνο πρόταση:

- Στο κοινοβούλιο να εκλέγονται τόσοι βουλευτές, όσοι αντιστοιχούν στο ποσοστό των εγκύρων ψήφων.

Αν δηλαδή υπάρξει 40% [Αποχή/Άκυρα/Λευκά] τότε ο αριθμός των βουλευτών να μην είναι πάλι 300 όπως γίνεται σήμερα, αλλά μειωμένος κατά 40% δηλαδή να εκλέγονται συνολικά μόνο 180 βουλευτές.

Να δίνεται με αυτό τον τρόπο η δυνατότητα να μην στέλνει κανέναν βουλευτή στην Βουλή αυτός που απαξιώνει με τη στάση του το αστικό κοινοβούλιο και αποστασιοποιείται από ετούτο τον κωμικοτραγικό τρόπο αντιπροσώπευσης.

Για μια σχηματική περιγραφή του προτεινόμενου τρόπου διακυβέρνησης με Πραγματική Δημοκρατία, μπορείτε να δείτε αυτό το βιντεάκι.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο «Πραγματική Δημοκρατία – Από την υποταγή στην απελευθέρωση» εδώ.

 

10.07.2016

Δημήτρης Βουζουναράς

Αγ.Θεόδωροι Κορινθίας

 

Γιατί έγινε το κοινό Δημοτικό Συμβούλιο στις 15.6.16;                                                                                                                            

Μας έδωσαν τον λόγο. Όμως  δεν θέλουν, ούτε μπορούν  να  …ακούσουν

Όλοι ξέρουν ότι ,ακόμη και στις μέρες μας , τα σοβαρά τοπικά θέματα ( π.χ. ΠΑΛΑΙ ) συζητιούνται και αποφασίζονται στο Δημοτικό  Συμβούλιο Γαλατσίου. Από την φύση του το όργανο αυτό αποτελείται από εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δήμο Γαλατσίου. Το ίδιο συμβαίνει με το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας. Κι αυτό συνεδριάζει και αποφασίζει με τους δικούς του Δημοτικούς Συμβούλους.                                                                                                

Η πραγματοποίηση ,συνεπώς, στις 15.6.2016  κοινής  συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Γαλατσίου και Ν.Ιωνίας μέσα στο ΠΑΛΑΙ για το ΠΑΛΑΙ, με την παρουσία μάλιστα της πολλά υποσχεθείσας αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχου κ.Ερμίνας Κυπριανίδου, ήταν εξαιρετικό γεγονός γιατί   σηματοδοτούσε …αποφάσεις για το ΠΑΛΑΙ  . Αποφάσεις, έστω ανεπιθύμητες. Πάντως αποφάσεις.                                                                                                        

Μπροστά στο εξαιρετικό γεγονός  δεν εντοπίσαμε κάποια προσπάθεια από τη Δημοτική αρχή και τις Δημοτικές παρατάξεις να προσέλθουν οι πολίτες  να παρακολουθήσουν το ασυνήθιστο γεγονός. Δύο διαφορετικά Δ.Σ. συνεδριάζουν από κοινού!!. Δεν έκαναν το ελάχιστο απ ότι κάνουν στις θορυβώδεις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις !                                                                                                                                              

Οπωσδήποτε, καταγράφοταν ως σπουδαίο γεγονός και με αδημονία προσήλθαμε για να μάθουμε τα νέα από τα χείλη και των δύο Δήμαρχων που συμφώνησαν με την πρόταση του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη  "Να ακούσουμε πρώτα τους φορείς".                                                  

Μίλησαν, λοιπόν ,οι φορείς ,μίλησαν και  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι( πουθενά δεν διαβάσαμε στα έντυπα της πόλης  ρεπορτάζ ,έστω σχολιασμούς, για τα …ειπωμένα τους ) και έμεινε στους Δημάρχους να απαντήσουν και να μας ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους .Έγινε κι αυτό. Όντως , οι Δήμαρχοι έκλεισαν το διαδημοτικό συμβούλιο ,χωρίς όμως  να ακουμπήσουν στο ελάχιστο στις αναφορές που είχαν γίνει .Είπαν εκείνα που ήταν ήδη γνωστά. 

ΓΚΟΤΣΗΣ : Συντασσόμαστε με το Δήμο Γαλατσίου. Η επίτευξη του κοινού μας στόχου  θα έχει οφέλη. Προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Θα βοηθήσει και στο ψάξιμο του νομικού φορέα. Θα στηρίξουμε τις προσπάθειες του Δήμου Γαλατσίου.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Περιμένουμε προτάσεις από Ν. Ιωνία για χρήση του χώρου. π.χ. για διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος .Να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι.                                                             

και έμεινε η απορία: Γιατί έκαναν το κοινό Δ.Σ; ΄                                                                                                        

Αυτά που …ψέλλισαν είναι τα ελάχιστα απ αυτά που έχουμε πει και ξαναπεί, μέσα στην τριετία, ουκ ολίγες φορές. Είχαμε, όμως,  πει κι ένα σορό άλλα πράγματα που τα…ξέχασαν γιατί η Δημοτική αρχή ενεργεί σύμφωνα  ``με ότι λέει το μυαλό της και η καρδιά της `` !!!

Σημείωση :Κανένας δεν προτίθεται να αμφισβητήσει τις αποφάσεις και τα έργα του Δήμου ,όταν δεν υπερβαίνουν την νομιμότητα και δεν παραβιάζουν το προστατευτικό πλαίσιο του περιβάλλοντος .Όμως , τυχόν επαναφορά της  ματαιωθείσας προσπάθειας προηγούμενου Δήμαρχου, χωρίς δημόσια διαβούλευση, να …δημιουργήσει έσοδα δημιουργώντας γήπεδα 5χ5 και πάρκιν μέσα στο Άλσος που ,παρά την πρόσφατη παραΧώρηση στο Δήμο, είναι χαρακτηρισμένη δασική – αναδασωτέα περιοχή δεν θα γίνει ανεκτή .Υπάρχουν και πολίτες που έχουν δικαιώματα και προβαίνουν σε ενέργειες, όταν απαιτείται . 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Με νομικίστικες μεθόδους εξαπάτησης χώρισαν την Εθνική  Περιουσία σε δημόσια και ιδιωτική. Ότι δήθεν την ιδιωτική νομιμοποιούνται ακόμα και εν τοις πράγμασι να την παραχωρήσουν στο διηνεκές, καταστρατηγώντας εκτός των άλλων τα άρθρα 28, 966 και 967 του Αστικού Κώδικα, που απαγορεύουν οποιαδήποτε συναλλαγή. Για δε τη δημόσια περιουσία παραιτούνται από την ασυλία, που παρέχεται από το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Έτσι παραδίνουν "γη και ύδωρ" στους αποικιστές.

 Κι όμως οι νόμοι που παραβιάζονται είναι συγκεκριμένοι. Παραθέτονται εν προκειμένω εκτός των άλλων τα τρία αυτά άρθρα του ΑΚ, για να διαγνώσει και όποιος δεν ασχολήθηκε επισταμένως την κατάφωρη παραβίαση και την εγκληματική αδικοπραξία.

 

Άρθρο 28 του ΑΚ (Κληρονομικές σχέσεις)

"Οι κληρονομικές σχέσεις διέπονται από το δίκαιο της ιθαγένειας, που είχε ο κληρονομούμενος." Δηλαδή η περιουσία (ιδιωτική  και δημόσια) διέπεται από το δίκαιο της ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, που είχε ο κληρονομούμενος (κληροδότης). Άρα η Εθνική Περιουσία περιήλθε στην κατοχή μας από τους προγόνους μας ως ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ, με τη δέσμευση να την παραδώσουμε ΑΚΕΡΑΙΑ στους απογόνους μας.

 

Άρθρο 966 του ΑΚ (Πράγματα εκτός συναλλαγής)

"Πράγματα εκτός συναλλαγής είναι τα κοινά σε όλους, τα κοινόχρηστα και τα προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημοσίων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών."

 

Άρθρο 967 του ΑΚ (Κοινόχρηστα)

"Πράγματα κοινής χρήσης είναι ιδίως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι.. α ι γ ι α λ ο ί.. τα ..λ ι μ ά ν ι α.. (υπαγράμμιση με αραιά γράμματα από τον γράφοντα), οι όρμοι, οι όχθες των πλεύσιμων ποταμών, οι μεγάλες λίμνες και οι όχθες τους."

 

Σύμφωνα με τα προεκτεθέντα, αποτελεί καραμπινάτη παρανομία η συναλλαγή (έστω και υπό τύπο ψευδεπίγραφης παραχώρησης για αέναο χρόνο) του λιμανιού του Πειραιά! Γιατί απλά, τόσο το λιμάνι, όσο και ο αιγιαλός του, αποτελούν κοινόχρηστα πράγματα του Ελληνικού Λαού. Επιπλέον κατά το άρθρο 28 του ΑΚ απομειούται το ΑΚΕΡΑΙΟ στο Εθνικό Καταπίστευμα!

 

Όλες οι υποκριτικές κενολογίες των "εθνικών αντιπροσώπων" ενώπιον κενών εδράνων στη Βουλή περί δήθεν λαϊκής συναίνεσης από τους υπερψηφίζοντες ή τους καταψηφίζοντες (που νομιμοποιούν κι αυτοί εμμέσως) τη "Σύμβαση Παραχώρησης τιυ λιμανιού του Πειραιά" αποτελούν μάταιες απολογίες, που  αποσκοπούν να αμβλύνουν την ασίγαστη οργή του Ελληνικού Λαού για την ειδεχθή αδικοπραξία σε βάρος του!

 

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

 

Πολιτικού Μηχανικού

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

     Οι Γάλλοι διαδηλώνουν πεισματικά με σύνθημα "Εμείς δεν είμαστε Έλληνες"!

     Τις κυβερνήσεις δεν τις βγάζουν αυτοί που ψηφίζουν!

    Το ευρώ, η πιο μεγάλη και πιο απλή απάτη, δεν είναι αξιόγραφο, είναι χρεόγραφο!

     Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος Αφανισμού των Υπευθύνων.

 

 

Οι αντιδράσεις μετά το Brexit και η προσπάθεια ακύρωσης  του Δημοψηφίσματος δεν είναι κάτι το καινούριο στην ιστορία και τη πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσφατο παράδειγμα το Ελληνικό Δημοψήφισμα,το αποτέλεσμα του οποίου αντιστράφηκε από την ίδια την Ελληνική Κυβέρνηση..

"Ή Ε.Ε τα Δημοψηφίσματα & ή δημοκρατία…

1. Δανία 2 Ιουνίου 1992. Η συνθήκη του Μάαστριχτ απορρίπτεται με 50,7%.

2. Δανία 18 Μαΐου 1993. Νέο δημοψήφισμα για την συνθήκη του Μάαστριχτ η οποία μετά από μια τεράστια εκστρατεία εκφοβισμού και συνθημάτων περί «απομόνωσης και χάσιμο του ευρωπαϊκού τρένου», υπερψηφίζεται με 56,8%

3. Νορβηγία, 25 Σεπτεμβρίου 1972. Απορρίπτεται η είσοδος της χώρας στην Ευρωπαϊκή τότε Κοινότητα με 53.5%.

4. Το κατεστημένο ξαναθέτει το ερώτημα σε δημοψήφισμα στις 28 Νοεμβρίου του 1994. Οι Νορβηγοί πολίτες απορρίπτουν εκ νεου την ΕΕ με 52,8%.

5. Ιρλανδία 7 Ιουνίου του 2001. Οι Ιρλανδοί απορρίπτουν την Συνθήκη της Νίκαιας με 53,9%.

6. Το Ευρωπαϊκό κατεστημένο θορυβείται, οργανώνει νέα εκστρατεία και επαναλαμβάνει το δημοψήφισμα στις 19 Οκτωβρίου του 2002. Η Συνθήκη της Νίκαιας αυτή την φορά περνά με 62,9%.

7. Γαλλία 29 Μαΐου 2005: Οι πολίτες απορρίπτουν το προτεινόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα με 54,9%.

8. Ολλανδία 1 Ιουνίου 2005: Οι πολίτες απορρίπτουν κι αυτοί με την σειρά τους το προτεινόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα με 61,5%.

9. Το κατεστημένο συνειδητοποιεί πως ερωτώντας τους πολίτες δεν μπορεί να επιβάλλει τις ολοκληρωτικές πολιτικές του παρά τις τεράστιες διαφημιστικές εκστρατείες και ακυρώνει τα δημοψηφίσματα που είχαν προγραμματιστεί στην Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Βρετανία.

10. Οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Συντάγματος μετατρέπονται σε ακόμη μια συνθήκη, αυτήν της Λισσαβόνας, και περνά χωρίς δημοψηφίσματα από όλες τις χώρες• εκτός της Ιρλανδίας

11. Η Ιρλανδία που απορρίπτει την συνθήκη με 53,2% στις 12 Ιουνίου 2008.

12. Το κατεστημένο πλέον ξέρει το κόλπο κι απλώς επαναλαμβάνει το δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου 2009 μετά από μια τεράστια εκστρατεία γεμάτη υποσχέσεις για σεβασμό της ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας, και κερδίζει το δημοψήφισμα με 67,1%.

13. Στο δημοψήφισμα της Ελλάδος της 5ης Ιουλίου όπου με 61.3% οι έλληνες πολίτες απέρριψαν την δανειακή σύμβαση/συμφωνία με τους δανειστές. Ως γνωστόν, δανειστές και κυβέρνηση αγνοούν πλήρως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και περνούν μι ακόμη σκληρότερη δανειακή σύμβαση.

14. Τέλος, η Πολιτική, Οικονομική και Στρατιωτική Συμφωνία Σύνδεσης με την Ουκρανία πέρασε από τα περισσότερα κοινοβούλια χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών. Μάλιστα, η συμφωνία άρχισε να εφαρμόζεται προτού καν εγκριθεί από τα κοινοβούλια μιας και το κατεστημένο το είχε βέβαιο.

15. Οι Ολλανδοί πολίτες οργανώνουν δημοψήφισμα και στις 6 Απριλίου του 2016 απορρίπτουν την Συμφωνία Σύνδεσης με την Ουκρανία με 61%. Η ΕΕ αγνοεί επιδεικτικά την απόφαση αυτή και συνεχίζει μέχρι σήμερα να εφαρμόζει την συμφωνία."....

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Christos Manolas 

Πηγή:

Peterson Denise Wilberforce

Σκηνή πρώτη: Τρίτη 14.6.16                                                                                                    

 Στον απογευματινό περίπατο, οι  ορθάνοιχτες πόρτες του ΠΑΛΑΙ  σε  "προσκαλούν"` να μπεις. Αυτό κάνω και μιας και δεν υπάρχει φύλακας, φθάνω μέχρι το "υπαίθριο",μήπως συναντήσω τον Οικονόμου .Ψυχή καμία .Μόνο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Όταν προχώρησα  στην είσοδο της αίθουσας όπου το xfactor, προβάλλει νεαρός της  "security" και ευγενικά μου αποτρέπει την είσοδο. Επιστρέφω και αντί για έξοδο παίρνω τον πρώτο διάδρομο και κάνω ανενόχλητος τον περίπατό μου μέσα στο περίβολο του ΠΑΛΑΙ. Είμαι εντελώς μόνος και ανεμπόδιστος να   "απολαύσω"  το παρατημένο  κατάξερο πράσινο, να ξαναμετρήσω τις αριθμημένες 369  υπαίθριες θέσεις Πάρκινγκ , έως  ότου φθάσω στο πίσω μέρος, όπου ο ζιγκ – ζαγκ  διάδρομος  με ανεβάζει ψηλά στο πίσω "θεωρείο"  της μεγάλης αίθουσας .Στο ανέβασμα  την προσοχή σου τραβάνε τα ατέλειωτα πεταγμένα(;) καλώδια και ένας μικρός αφρόντιστος υπαίθριος. Επιστρέφω όπως μπήκα χωρίς να συναντήσω άνθρωπο.    

                                     

Σκηνή δεύτερη: Τετάρτη 15.6.16                                                                                                                                        

Μέσα στο ΠΑΛΑΙ πραγματοποιείται κοινό Δημοτικό Συμβούλιο των δύο γειτονικών Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας ,όχι βέβαια σε μία από τις προσφερόμενες αίθουσες ( αυτές τέθηκαν στην υπηρεσία του ΣΚΆΙ !! ), αλλά σε ανατολικό   "θεωρείο " . Παρόντες οι Δύο Δήμαρχοι ,οι αρχηγοί των παρατάξεων ,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι .Παρόντες και αρκετοί πρόεδροι συλλόγων και πολίτες. Παρούσα  και η αντιπεριφερειάρχης κ.Ερμίνα Κυπριανίδου. Οι δύο "συμφοιτητές "  πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων  ανακοινώνουν ότι οι φορείς θα μιλήσουν για τρία λεπτά ( 3΄). Να προλάβεις να πεις τι (;)σε  3΄. Τα έχεις αναγκαστικά γραμμένα. Με παρέμβαση του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη προηγήθηκαν οι φορείς.  Άλλωστε, οι "αρμόδιοι" δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν. Να ξεμπερδεύουν θέλουν.                                              

Πρώτα, όμως , να μιλήσουν οι Δήμαρχοι. Σωστά, για να βάλουν  την ατζέντα  της συνάντησης. Μίας συνάντησης  που έρχεται μετά από 24 μήνες έντονης κινητικότητας, με  "καταλήψεις" ,  αναιρέσεις, καταστρατηγημένες αποφάσεις,  γύρω από το ΠΑΛΑΙ. Το μόνο που ακούς είναι να "κάνουμε  μία προσωρινή διοικούσα επιτροπή για να…".Και τόσο καιρό μόνοι, αλλά και μεταξύ σας, και με εμάς ,και την περιφέρεια, αυτό δεν λέγατε ;. Το σημερινό ηχηρό "Διαδημοτικό" γιατί το κάνατε;          

Στα χιλιοειπωμένα και η αντιπεριφερειάρχης . Αναπάντητη η μεγάλη εικόνα.Να υπάρξει ένα διαδημοτικό με κινήματα και φορείς. Από κοινού μία επιτροπή για το μετά ``. Καμία απάντηση, από κανένα, σε ότι εμείς είπαμε. Κρίμα.

Σκηνή Τρίτη: Παρασκευή 17.6.16 :                                                                                                      

Πρωινός περίπατος. Πάλι ορθάνοιχτες οι πύλες του ΠΑΛΑΙ. Μπαίνω αγνοώντας τις φωνές του "σεκιουριτά" που τούτη τη φορά, όχι μόνο υπάρχει αλλά ασκεί καθήκοντα. Πρόλαβα να δω τις απαγορευτικές μπάρες προς την δεύτερη παρακαμπτήριο προς το κεντρικό  υπαίθριο που κι αυτό έχει καταληφθεί από σκάι και χορηγούς. Με τα πολλά πισωγυρίζω και αρχίζω "καυγά " με τον άνθρωπο. Αυτός επιμένοντας σε απαγόρευση εισόδου, εγώ  ,ως Γαλατσιώτης πολίτης, επιμένοντας στο δικαίωμά μου ,σύμφωνα ,άλλωστε, και  με τις επίσημες  δηλώσεις των τοπικών αρχόντων. Απεχώρησα όταν κατάλαβα ότι  ο άνθρωπος υπερασπίζονταν την εργασία του .

Και μία ακόμη σκηνή της ίδιας ημέρας ( 17.6.16 )                                                                    

Συνέχισα τον περίπατο προς Ν. Ιωνία. Στο πίσω μέρος του ΠΑΛΑΙ, πριν την πύλη της ΕΥΔΑΠ, ακριβώς στην αριστερή πλευρά της  Δεδιρμεσίου, απέναντι από τις ταβέρνες, αποκρουστική εικόνα πυρκαιάς με καμένα δένδρα και κάποια άλλα  τσουλουφρισμένα. Η ζημιά,έστω περιορισμένης έκτασης, χτυπάει μάτι. Περαστικός μου είπε ότι προκλήθηκε από "μελισσά"Κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό να συμβεί στη δική μας δασική – αναδασωτέα.   Τώρα να γίνει ότι πρέπει και ότι προβλέπεται για την αντιπυρική προστασία της περιοχής .Η ΔΡΑΣΗ ,δηλαδή ΟΙ ΜΠΑΚΑΛΗΣ   ΜΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ,ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ…., έχουν κάνει με το παραπάνω το χρέος τους για τα   "υιοθετημένα " μας.

Συνειρμός: Την ώρα συνεδρίασης του `` διαδημοτικού ``,μουσική και χτυπήματα από την μεγάλη σάλα. Επτά ( 7 ) ακριβώς κοριτσάκια γυμνάζονταν ( ρυθμική ) στον τεράστιο και εξαίσιο αυτό χώρο. Τότε, τι φωνάζουμε ρε παιδιά; Εφόσον έχουμε τέτοια δυνατότητα, τέτοιος χώρος σε τόσο  λίγα παιδιά…… Δικαίως , λοιπόν, όπως διαβάσαμε , πρόεδρος αθλητικού σωματείου, βραβεύοντας τον Δήμαρχο, επιδόθηκε σε απίθανους … λιβανωτούς …

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη προσβολή για την προσωπικότητά μας και την εθνική μας καταβολή. Έρχεται σαν συνέχεια του συνθήματος το Μάιο του 2011 "Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες", όταν συγκεντρωμένοι Ισπανοι διαδηλωτές στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης μας χλεύαζαν για την απάθειά μας

.Ας θυμηθούμε την ιστορία: Το σύνθημα αυτό, αποτέλεσε την αφορμή, να ξεσηκωθούμε τότε από τις καφετέριες, τα πληκτρολόγια και τους καναπέδες. Χιλιάδες Έλληνες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αγανάκτησης, αλά. ισπανικά κατά της κρίσης, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στα Γιάννενα, στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία, στην Κέρκυρα καθώς και σε άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας .

Οι κινητοποιήσεις οργανώθηκαν τότε μέσω facebook και σε χρόνο ρεκόρ χιλιάδες πολίτες έστειλαν ηλεκτρονικά μηνύματα υποστήριξης, στα οποία δήλωναν ότι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. 

Δύο ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού των «αγανακτισμένων» είχαν δηλώσει την υποστήριξή τους στο γκρουπ "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" πάνω από 26.000 άτομα.

Η συμμετοχή μέσα από τους διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφτιαξε ένα μοναδικό ειρηνικό κίνημα, που φώναζε σε όλους τους τόνους, ότι 'Οι Έλληνες δεν κοιμούνται". Βέβαια, τα κρατικά όργανα καταστολής αντέδρασαν βίαια, μετά από ένα χρονικό διάστημα. Όμως, κατά την άποψή μου, η κύρια αιτία της αποσύνθεσης του κινήματος των "Αγανακτισμένων" ήταν ο κατακερματισμός των κινηματικών δυνάμεων, σε κομματικές, επαγγελματικές και ιδεολογικές ομάδες, λόγω της ματαιόδοξης εμμονής δεκάδων "χαζοχαρούμενων" τύπων, που πάσχιζαν να αναδειχτούν ως όψιμοι ηγέτες. Ακόμα, δεν υπήρχαν επεξεργασμένα προτάγματα λύσης για την επόμενη ημέρα. Μέσα ή έξω από τους θεσμούς (ΕΕ/ΟΝΕ); Ευρώ ή δραχμή ή και τα δύο μαζί; Άμεση ή αντιπροσωπευτική δημοκρατία; Διαγραφή, μερική αποπληρωμή ή λογιστικός έλεγχος ή απόρριψη του χρέους; Απαίτηση κατοχικού δανείου και γερμανικές αποζημιώσεις; Αυτοδύναμη ή εξαρτημένοι οικονομία; Απεργία ανά επαγγελματικούς κλάδους ή γενικευμένη απεργία;...κοκ. Αυτά, σε συνδυασμό με την παντελή απουσία των μμε και με τη μη υποστήριξη έως υπονόμευση του αυθόρμητου κοινωνικού κινήματος των "Αγανακτισμένων" εκ μέρους των "αριστερών" κοινοβουλευτικών κομμάτων -για ευνόητους λόγους, μια και συναπαρτίζουν τα δεκανίκια του Συστήματος εξουσίας και εκμετάλλευσης-, συνέβαλαν, στο να μην εξελιχτεί το κίνημα αυτό σε ένα φερέλπιδο οργανωμένο μαζικό Λαϊκό Μέτωπο Αντίστασης & Διεκδίκησης. 

Αν και τώρα όμως, δεν ανταποκριθούμε στη νέα "πρόσκληση" των επαναστατημένων Γάλλων, ώστε να ενισχύσουμε και γιγαντώσουμε το ευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης -μια και είμαστε τα θύματα και πειραματόζωα της εφαρμογής του δόγματος "σοκ και δέος", θα περιοριστούν σημαντικά οι πιθανότητες, να απελευθερωθούμε από τη δουλεία του παγκόσμιου και ιδιαίτερα του 4ου Ράιχ. Έτσι, θα αποδεχτούμε την τέλεια υποταγή μας, να ολοκληρώσουν την απαλλοτρίωση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσία μας και να αλλοτριώσουν και χειραγωγήσουν συνολικά τη σκέψη μας. Αν δεν αντιδράσουμε, εμείς, που γνωρίσαμε τη σχετική "Ελευθερία", τότε, οι απόγονοί μας, που δεν θα την έχουν γνωρίσει ποτέ, θα αγνοούν γενικά την ύπαρξή της. Οπότε, νομοτελειακά, οι επόμενες γενιές των Ελλήνων, θα ζουν για αίώνες ή για πάντα στη σκλαβιά των "homo εξυπνάκηδων" νεοφεουδαρχών, δηλαδή των απάνθρωπων όντων της υπερεθνικής κορπορατικής (πειρατικής) συμμορίας πολιτικών-πλουτοκρατών, που χωρίς πόλεμο κυρίευσαν την πατρίδα Ελλάδα!

 

Του Αθανάσιου Καρανάσιου,

Πολιτικός Μηχανικός, τ. Επιμελητής

 

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

     Τις κυβερνήσεις δεν τις βγάζουν αυτοί που ψηφίζουν!

    Το ευρώ, η πιο μεγάλη και πιο απλή απάτη, δεν είναι αξιόγραφο, είναι χρεόγραφο!

     Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος Αφανισμού των Υπευθύνων.

 

 


Διάβασα κι εγώ σε  αφίσα ότι, πρωί – πρωί, σήμερα, μέσα στο ΠΑΛΑΙ, με φροντίδα  του Δήμου Γαλατσίου και της Ένωσης Γεωργικών συνεταιρισμών Νάξου θα γίνει της …Τσικνοπέμπτης.                                                                                                                                                                        

Ως  συνεπής Γαλατσιώτης, στον πρωινό περίπατό μου  έβαλα  και λίγο ΠΑΛΑΙ, και έτσι, διάπλατη όπως ήταν η εξώπορτα, σκέφθηκα  να περιδιαβώ τους χώρους του.     Άλλωστε, ενδεκάτη πρωινή, και  η τσίκνα σε καλούσε από την στάση των λεωφορείων να κάνεις στροφή δεξιά. Την έκανα λοιπόν δεξιά και μπήκα. Όλα τακτοποιημένα ,τραπέζια, τραπεζομάντηλα, καρέκλες ,ηχητικά ,καλώδια, σούβλες με αρνιά, πατάτες, αλλά και  πρόεδρος και παράγοντες της ένωσης Γεωργικών συνεταιρισμών κ.λ.π.                                                                                                                                                                                                            

Η επιμελημένη ατμόσφαιρα προμήνυε ξεφάντωμα με Λεγάκη και Ναξιώτικα που, ως γνωστόν, ξεσηκώνουν τους Γαλατσιώτες.  Πίσω από το χώρο της ορχήστρας αναρτημένο ΠΑΝΟ με αναφορά στον δημόσιο χαρακτήρα του ΠΑΛΑΙ ! Πολύ ωραία σκέφθηκα, διεκδίκηση και διασκέδαση ταυτόχρονα!. Υπέθεσα ότι εδώ στην είσοδο είναι ο…πρόλογος του πανηγυριού. Φαντάσου τι θα έχουν ετοιμάσει στο κύριο αύλειο χώρο του και στις γνωστές λειτουργικές αίθουσές του ,όπου όμως καμία κίνηση δεν σημειώνονταν. Είπα να πάω  προς τα εκεί. Δυστυχώς μία μεγαλοπρεπής κλειδαριά με  αλυσίδα εμπόδιζε και την απλή πρόσβαση, ακόμη και  στον υπαίθριο μη στεγασμένο χώρο. Ρώτησα τον πολύ χαλαρό  φύλακα :  "Αύριο θα μπω ελεύθερα; "  και με απρόσμενη ευγένεια μου αποκρίθηκε : "ΟΧΙ"

Μελαγχολικός και ανήσυχος γι αυτά που συμβαίνουν την ίδια ώρα  σε όλη την επικράτεια  με τους πρόσφυγες – μετανάστες στην Ειδομένη, στην πύλη 1 στον Πειραιά ,στην πλατεία Βικτωρίας, κ.λ.π. πήρα το δρόμο της εξόδου. Στην είσοδο ένα ζευγάρι γνωστών Γαλατσιωτών, όδευε προς τη γιορτή. Στην συζήτηση, στο πόδι, με… πληροφόρησαν ρωτώντας με : Μα δεν το έχει πάρει ο Σκαι; ΟΧΙ, πρόλαβα να πω. Με κοίταξαν δύσπιστα και πρόσθεσαν : "Πριν λίγο η τηλεόραση του Σκάι είχε εκτενή αναφορά- προβολή  στην Τσικνοπέμπτη στο ΠΑΛΑΙ του Δήμου Γαλατσίου.                                                

Ρώτησα αν ταυτόχρονα πρόβαλε και τo Χfactor. Μου απάντησαν : OXI. Φαίνεται πως, οι του Σκάι άνθρωποι , ακολουθούν προσεκτική και επιμελημένη πολιτική. δεν ήθελαν, στη φάση αυτή,  να προκαλέσουν.   Φαντάζομαι ότι ο πολύς λαός  θα το γλεντήσει ξέφρενα, με εμάς απόμακρους, γκρινιάρηδες και ανικανοποίητους!  Τους βολεύουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί…. 

Τού Ίκαρου Πετρόπουλου,Πέμπτη 12.30 μ.μ.

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Ξύπνα Λαέ σε εμπαίζουν ... εξοφλούν γραμμάτια τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα νούμερα δεν βγαίνουν!

Βλέποντας την οικονομική, την κοινωνική κατάντια και την ισλαμοποίηση της χώρας . θα πρέπει να είναι κανείς καραμπινάτος βλαξ για να πιστεύει, ότι το 85% σχεδόν των ψηφισάντων στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ψήφισαν να δολοφονηθούν εν ψυχρώ με το 3ο Υπερμνημόνιο και να ισλαμοποιηθεί η Ελλάδα ....

Προσωπικά, ουδέποτε έδωσα αξιοπιστία στα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν με πείθει η αποκλειστική κατ ανάθεση εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων από τη μία (την ίδια και μοναδική) εταιρεία εδώ και 35 χρόνια, που τυγχάνει να εδρεύει σήμερα στην Ν. Υόρκη και να διοικείται από ξένους μεγαλομετόχους ... Προκαλείται η νοημοσύνη κάθε εχέφρονος ανθρώπου!

Μέσα στην οργή μου, για αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μου, θυμήθηκα σήμερα τα λόγια γνωστού και άριστα πληροφορημένου ραδιοτηλεσχολιαστή το πρωϊνό της 21ης Σεπτεμβρίου 2015, όταν ακούσαμε στα ερτζιανά: «Οι Αμερικάνοι έβαλαν πλάτη». Είπε επίσης τότε, ότι υπήρξε μια σφυγμομέτρηση, που διενήργησε μια πρεσβεία (ξέρετε ποια!), η οποία «έπεσε μέσα» στο σύνολο των ποσοστών των τελικών αποτελεσμάτων. Συμπλήρωσε επίσης ο ΑΡΙΣΤΑ πληροφορημένος ραδιοτηλερμηνευτής, που επικοινωνεί (όπως δηλώνει) με τα «πνεύματα του δάσους», ότι η πετυχημένη αυτή σφυγμομέτρηση την παρέδωσε η πρεσβεία σε σύζυγο (ευμεγέθους) αρχηγού μικρού κόμματος, που συμπτωματικά ξαναμπήκε οριακά στη Βουλή, ώστε να στηρίξει ΞΑΝΑ τον Αλέξη, που κέρδισε με απίστευτη άνεση 145 έδρες στη νέα Βουλή, από ένα Λαό που την 5η Ιουλίου 2015 ψήφισε κατά των μνημονίων!

Αποφεύγω να μιλήσω και για τα (αφύσικα) ποσοστά των άλλων μικρών κομμάτων (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται). Είναι τυχαίο λοιπόν, γιατί καίγονται τώρα όλοι τους για την εξόφληση των γραμματίων, με τη διόγκωση και επέκταση των μνημονίων και το ξεπούλημα και την ισλαμοποίηση της χώρας; Είναι τυχαίο, γιατί όλοι τους άμεσα ή έμμεσα συνεργούν στα όσα απίθανα και αποκρουστικά συμβαίνουν στην Ελλάδα μας; Είναι τυχαίο, γιατί όλα γίνονται κατ εφαρμογή των διαβολικών σχεδίων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των λοιπών συνδαιτυμόνων/νεοαποικιοκρατών;

Γι αυτό σου λέω Ελληνικέ Λαέ: "Σε εμπαίζουν ... αφυπνίσου! Η δύναμη είναι η δική σου!"

 

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

     Το ευρώ, η πιο μεγάλη και πιο απλή απάτη, δεν είναι αξιόγραφο, είναι χρεόγραφο!

     Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος Αφανισμού των Υπευθύνων.

 

Επί τέλους ( ! )διά στόματος του κ.Σάκη Ρουβά, (πρόκειται για τον γνωστό κύριο που μαζί με τον γείτονά μας τον κ. Πατούλη προσήλθαν στο ΠΑΛΑΙ κομίζοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους  πρόσφυγες ! ),ανακοινώθηκε  η κριτική επιτροπή του talent show που ακούει στο όνομα  xfactor και που θα κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τον Απρίλιο.                                                                                                                

Πρόκειται για τους: Πέγκυ Ζήνα, Τάμτα , Θοδωρή Μαραντίνη ,Γιώργο Θεοφάνους.

Πού ; Σε ποιο χώρο θα λαμβάνει χώρα το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός;                                                                                            

Μά, στο Γαλάτσι και μάλιστα μέσα στο ΠΑΛΑΙ.                                                                                                                     

Γιά τους αμύητους στα άδυτα του… βαθέος πολιτισμού σημειώνουμε ότι κατά την ανακοίνωση: "..το xfactor εγγυάται συγκλονιστικές ερμηνείες γεμάτες προσωπικότητα και δυναμική σκηνική παρουσία. Οι υποψήφιοι μουσικοί αστέρες θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία τα πέντε στάδια κλειδιά που τους χωρίζουν από την απόλυτη νίκη ,από τις συγκινητικές οντισιόν ως το bootcamp…"

Επειδή όμως τίποτα δεν χαρίζεται κι όλα κατακτώνται, θα πρέπει οι ταγοί της πόλης, όπως έκαναν για την προστασία του ΠΑΛΑΙ, να προστατέψουν  και  την Γαλατσιώτικη  τούτη κατάκτηση, δηλαδή το xfactor,  από το αντίπαλο δέος  που ακούει στο όνομα  ‘’ νύχτα ‘’, που δεν είναι talent show αλλά είναι talk show ,είναι αιρετικό, και έχει πρωτομάστορα τον Πέτρο Κωστόπουλο.                                                                                       

Τόσες μάχες έδωσε τελευταία το Γαλάτσι. Άντε και η Νέα Ιωνία. Ας δώσουν άλλη μία.

Για να ανέβει το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης – περιοχής ρε γαμώτο !

 

Που είσαι κ. Κλαδά  που σε είχε προσκαλέσει και ανεβάσει στο Δημαρχιακό θώκο ο Θ.Τούντας για να μας τάξεις, εν ώρα Δημοτικού  Συμβουλίου,  2500 – 3500 τ. μ. μέσα στο ΠΑΛΑΙ κι εμείς  βροντοφωνάξαμε και επιβάλλαμε   ΟΧΙ.                                                                                                                                                                                 

Τότε, είχαμε όλη σχεδόν  την πόλη συσπειρωμένη με το  "Κινημα φορέων και πολιτών…".                                                             

Τώρα, έχουμε την ‘’ Κίνηση φορέων και πολιτών …’’                                                                                                                    

Θα βαδίσει, άραγε ,η  "Κίνηση "  στα χνάρια του  "Κίνηματος " ;  

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

Η Δούρου… ενέκρινε. Ο Σκουρλέτης …υπόγραψε .    

ΠΑΕ, ερασιτεχνική ΑΕΚ και "Δικέφαλος ΑΕ"  ευχαριστούν .  

Η "Αγιά Σοφιά" του Μελισσανίδη βρήκε το δρόμο της. Το ΠΑΛΑΙ ορφανό; Χωρίς επενδυτή;

Iστοσελίδα Π.Σκουρλέτη :                                                                                                                                            

’’ Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι υπεγράφη σήμερα ( 31.3.16 )η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το γήπεδο της ΑΕΚ ‘’.

Eφημερίδα Συντακτών :                                                                                                                                            

"Η ΠΑΕ και η ερασιτεχνική ΑΕΚ , Η δικέφαλος 1924 ΑΕ και κυρίως οι φίλαθλοι της ομάδας μας ευχαριστούν δημόσια τον υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας  κ Παναγιώτη Σκουρλέτη για την υπογραφή του στη Μ. Π. Ε. του γηπέδου μας  ΄΄ 

Eφημερίδα Συντακτών :                                                                                                                                         

"…Στα εσωτερικά της ΑΕΚ η εξέλιξη αυτή δεν θα μπορούσε να έχει έλθει σε καλύτερη στιγμή για την ομάδα των παραγόντων της ερασιτεχνικής που συνεργάζονται με την ΠΑΕ την τελευταία τριετία

Πρόσφατη ειδησεογραφία ( προ μηνών ):                                                                                                                        

Πραγματοποιούνται συναντήσεις Δούρου – Μελισσανίδη, με τον δεύτερο να προωθεί την έγκριση της Μ.Π.Ε. από την Περιφέρεια, δηλώνοντας ότι το γήπεδο ‘’ Αγιά Σοφιά’’ θα είναι ( θα έχει; ) και "Αρένα Δούρου"

Πρόσφατη ειδησεογραφία ( πριν ενάμιση μήνα ) :                                                                                  

Εγκρίθηκε  από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η Μ. Π. Ε.  του γηπέδου  "Αγιά Σοφιά".Μαζί στην έγκριση Δούρου και Σγουρός.

Γεγονότα (συνέβησαν στον Δήμο και τη πόλη του Γαλατσίου):    

  1. Καταχωρημένο το ενδιαφέρον της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του Κοντονή  για το ΠΑΛΑΙ.    
  2. Πρόσφυγες – μετανάστες  μέσα στο ΠΑΛΑΙ          
  3. Δύο καταλήψεις( βελούδινες )  του ΠΑΛΑΙ για δημόσιο χώρο αθλητισμού – πολιτισμού.
  4. Θα έμπαιναν στο ΠΑΛΑΙ  οι αθλητικοί  Σύλλογοι και τα παιδιά,  που  τελικά δεν μπήκαν .
  5. Θα γίνονταν μεγάλη συναυλία μέσα  στο ΠΑΛΑΙ από την Περιφέρεια Αττικής  με  μουσικά σύνολα ΕΡΤ και επώνυμους καλλιτέχνες .Τελικά  έγινε γιορτή με την ένωση Γεωργικών  συνεταιρισμών Νάξου   στην είσοδο   ( όχι μέσα )του ΠΑΛΑΙ.
  6. Γίνονται δοκιμαστικά και σε λίγο ξεκινάει το  xfactor  του σκάι μέσα στο ΠΑΛΑΙ.      
  7. Αναγγέλθηκε η διοργάνωση του international fight club open 2016 με αιγίδα ομοσπονδίας Κικ μπόξινγκ και Δήμου Γαλατσίου μέσα στο ΠΑΛΑΙ.  
  8. Στο Δήμο έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για το  ΠΑΛΑΙ που συνεδριάζει  για…συσκότιση
  9. Σύλλογοι και παιδιά ακόμη δεν μπήκαν μέσα στο ΠΑΛΑΙ. Είναι προφανώς στο σχεδιασμό. Θα μπουν κι αυτά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο …σχεδιασμός του Δήμου και του  …επενδυτή.  

                                                                                                       

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

Κι εσείς όλοι πούχατε μάτσο τους Κολοκοτρώνηδες, μήπως τους αντικαταστήσατε τώρα με ευρουλάκια? Τότε σας έλεγαν, θα ζείτε στα σαλόνια της Ευρώπης, τώρα κινδυνεύετε να μείνετε άστεγοι, γιατί οι πλειστηριασμοί είναι στα ημερήσια πινάκια. Τότε, που ο Σημίτης περιχαρής ανέμιζε το βράδυ της 31/12/2001 τα χρωματιστά χαρτάκια μπροστά στις κάμερες της ΝΕΤ, εσείς αδιαφορήσατε πλήρως και είχατε κολλήσει στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ "Big Brother" (*). Χαμπάρι δεν πήρατε, ότι τότε συντελούνταν η πιο μεγάλη και συνάμα πιο απλή απάτη, που δεν έχει ξανασυμβεί:

Σύμφωνα με το καταστατικό σχέδιο της ΕΚΤ ... "Το φωτοτυπικό μηχάνημα θα τόχουν κάποιοι εγκάθετοι στη Φρανκφούρτη, οι οποίοι θα συνεδρίαζαν και αποφάσιζαν εν κρυπτώ και παραβύστω, ανεξέλεγκτα από τις εθνικές κυβερνήσεις και τους λαούς. Τα πρακτικά των συζητήσεων κλπ. θα ήταν απόρρητα. Το χρήμα ευρώ δεν θα ήταν αξιόγραφο, που να αντικατοπτρίζει συγκεκριμένο περιουσιακό αποθεματικό, αλλά απλά ένα αόριστο χρεόγραφο, το οποίο θα δίνεται πρώτα στις τράπεζες με κάποιο μηδαμινό επιτόκιο κι αυτές θα το "φορτώνουν" στη συνέχεια στους πολίτες και το κράτος με πολλαπλό επιτόκιο. Παράλληλα, η "πιστωτική δικτατορία" αυθαίρετα, θα έκανε υπεξαίρεση (haircut) των χρημάτων και εξοφλήσεις των χρεών από τις ίδιες τις καταθέσεις (bail in) και τελικά, όποτε γούσταραν οι εγκάθετοι θα έκλειναν και τις ίδιες τις τράπεζες (capital controls). Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και το κατατεθημένο χρήμα, δεν θα ανήκε ποτέ στους καταθέτες." 

Λεόντειες συμβάσεις, ασύμφοροι όροι, απαράδεκτες ρήτρες; Οφθαλμοφανώς ΝΑΙ. Κι όμως, κάποιοι τις υπέγραψαν απεχθώς, χωρίς οποιαδήποτε συναίνεση του Ελληνικού Λαού, την οποία είχαν αντικαταστήσει με την παρέλκυση της προσοχής του, όπως προαναφέρθηκε με τον "Big Brother" etc. Φευ!

Έτσι με "χαρτιά" ή και με αριθμούς στις οθόνες καθιστούν τους πάντες άμεσα ή έμμεσα δανειολήπτες... με όλες τις δυσμενείς συνέπειες πάνω τους (προσημειώσεις, υποθήκες, ειδεχθείς διατακτικές κλπ), να υποχρεώνονται να ανταλλάσσουν στο διηνεκές με την εργατική τους παραγωγή, τα προϊόντα της πραγματικής οικονομίας τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, το δημόσιο πλούτο τους, ακόμα και την εθνική τους κυριαρχία κοκ, μ αυτόν τον ... ΚΟΠΑΝΙΣΤΌ ΑΈΡΑ.

Κάποιοι λοιπόν, που έχουν "εύκολη πρόσβαση" σ αυτά τα χαρτιά και τους αριθμούς στις οθόνες, και παίρνουν το κατιτίς τους, κρατάν τα στόματα κλειστά ή παραπλανούν τον κοσμάκη, προκειμένου να καλύπτουν αυτή την μεγάλη, όσο και απλή απάτη σε βάρος του. Κατάφεραν λοιπόν, να περάσουν στο αποχαυνωμένο popolo, ότι το ευρώ, είναι κάτι πολύ όσιο και αδιάβλητο, που το διαχειρίζονται δήθεν "εταίροι" (όμως εν τοις πράγμασι βάρβαροι δερβέναγες). Ότι είναι φετίχ ... είναι ταμπού. Όμως με γνώμονα την αβάσταχτη τραγωδία κσι την τυραννική ομηρεία του Ελληνικού Λαού, πρέπει πλέον να ... ανοίξουν στόματα!

 

(*) Από το βιβλίο "Η γιαγιά μας η ΔΡΑΧΜΗ", του Ευθ. Ματσούκα, εκδόσεις Σαββάλας:

 "Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εποχής εκείνης, την εκπομπή της ΝΕΤ με τον Σημίτη, να σηκώνει τα πρώτα ευρώ στα χέρια του, παρακολούθησαν 250.000 "πολίτες" και πολίτες. Το ίδιο βράδυ της 31/12/2001, τον τελικό του ριάλιτι "Big Brother" παρακολούθησαν 2.500.000 τηλεθεατές! Άξιζε, άραγε αυτόν τον αποχαιρετισμό το εθνικό μας νόμισμα, με μια ιστορία 2.500 ετών; Ασφαλώς ΟΧΙ. Έγινε όμως εφικτό στην εποχή της τηλεορασοκρατίας!"

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

 

Πολιτικού Μηχανικού

 

Διαβάστε προηγούμενα του ιδίου

     Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος Αφανισμού των Υπευθύνων.