e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 "Η  κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο,αφού  διαχειρίζεται για παραπάνω από έναν χρόνο την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της, με τα κρούσματα κορονοϊού να μην δείχνουν σημάδια υποχώρησης, την οικονομία να παραμένει «διασωληνωμένη» και τη χώρα να βρίσκεται σε lockdown από τον Νοέμβριο. Τα διαρκή μέτρα κορονοϊού αλλά και τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής βίας έχουν πυροδοτήσει κοινωνικές εντάσεις και φαίνεται πως δεν είναι απίθανο το σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο στρατόπεδο της ΝΔ ,έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκλογικές διεργασίες ,με την Πειραιώς να βρίσκεται σε μια προκαταρκτική διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίων.

Και όπως λένε καλές πληροφορημένες πηγές, ψάχνουν καταξιωμένα πρόσωπα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες , για να επιβραβεύσουν τους «αυτοδιοικητικούς» για τον σημαντικό ρόλο που επιτέλεσαν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ήδη έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα Δημάρχων που θα κληθούν να απαντήσουν στη πρόσκληση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Πρώτος στη λίστα (που αποδέχθηκε και την πρόσκληση) είναι Δήμαρχος μεγάλου Δήμου του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με μεγάλα κοινωνικά ερείσματα εντός  του Δήμου , όπου στις τελευταίες εκλογές είχε εκλεγεί πολύ άνετα από την πρώτη Κυριακή, αλλά  και εκτός Γαλατσίου … αφού  κατέχει και σημαντική θέση στη Π.Ε.Δ.Α.."

ΠΗΓΗ:www.autodioikisi.gr

 

Προφανώς η παραπάνω δημοσίευση φωτογραφίζει  τον Γιώργο Μαρκόπουλο, αφού το Γαλάτσι ανήκει στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, ενώ ο ίδιος κατέχει και την θέση του Προέδρου της ΠΕΔΑ.

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του παίζει για μια άλλη θέση εκτός Γαλατσίου(Περιφέρεια …Δημοτικές Εκλογές).
Τέλος δεν θα ήταν καθόλου περίεργο, μετά 9 χρόνια στην Δημαρχία, να αναζητήσει κάτι καινούριο, επιλέγοντας  να πολιτευτεί στις επόμενες Εθνικές Εκλογές, που θα γίνουν μάλιστα με το «σπάσιμο» της χαώδους εκλογικής περιφέρειας της  Β’ Αθηνών ,δίνοντάς του έτσι κάποιες πιθανότητες  εκλογής.

 

Να θυμίσουμε ότι τo Γαλάτσι μετά το σπάσιμο στα 3 της Β' Αθήνας, ανήκει πλέον στην Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών.

 Η Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών από την οποία εκλέγονταν συνολικά 44 βουλευτές χωρίστηκε  σε τρεις(3) τομείς: 

1.    Στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών(15 έδρες), όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.

2.    Στη Β2 Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών(11 έδρες), όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

3.    Στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών, (18 έδρες)όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης,