e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στην τελευταία ανάρτηση του "πεζοπόρου" διακρίνεται στην υπογραφή του και η εντός παρένθεσης προσθήκη "Στάλιν".
Με άλλα λόγια ταυτίζεται με τον ηγέτη της ΕΣΣΔ που ξεμαγάρισε την Ευρώπη από τη ναζιστική γάγγραινα.

Είναι μια σημαντική στροφή του ειρημένου, αφού μέχρι χθες όλες οι αναρτήσεις του, πότε υποδόρια και πότε ανοιχτά αποπνέουν μια νεοφιλελέ προσέγγιση και στήριξη στα όρια της ιδεολογικής παρακαταθήκης των πρώην ΕΠΕΝ και Καρατζαφέρη και νυν προβεβλημένων Υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, τσεκουράτων, νανογιλέκο πωλητών με τα αδιευκρίνιστα και ιδεολογικών γόνων του "μαυρου" στην χώρα μας.

Απομένουν πολλά ακόμα βήματα  προς την σωστή κατεύθυνση και πλευρα της τοπικής και κεντρικής πραγματικότητας  του "πεζοπορούντα" , που ως "ελεύθερος σκοπευτής"** επιλέγει να σκοπεύει εκ του ασφαλούς, κρίνοντας και κυρίως κατακρινοντας  πίσω απ' την "κουρτίνα", για να του επιδαψιλεύει κανείς προοδευτικές προσεγγίσεις.

Θέλοντας να συμβάλλω προς αυτή την προοπτική του και σε ότι αφορά παλιά ανάρτηση στην οποία αποφαίνεται ότι "οι ιδεολογίες κάνουν ζημιά στις τοπικές κοινωνίες" , παραθέτω  απόφαση Δημοτικής αρχής που πορεύεται και πράττει με ιδεολογικό πρόσημο και κάνει ζημιές σαν την παρακάτω και μια σειρά πολλές άλλες.

Ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμεΑ, μακροχρόνια ανέργους, δικαιούχους ΚΕΑ στα τιμολόγιά του 2023, αποφάσισε το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας στην σημερινή του συνεδρίαση.

Επίσης, αποφάσισε να διατηρηθούν σταθερές οι τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή να μην μεταφέρει στο λαό τα βάρη από την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις άλλες ανατιμήσεις. Και αυτό ενώ υπολογίζεται διπλασιασμός του κόστους του ρεύματος για το 2023 σε σχέση με το 2022.

«Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, στην ανταποδοτικότητα από δημοτικές ή διαδημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν και αυτές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Λέμε όχι στην επιβάρυνση του λαού που καλείται να πληρώνει ξανά και ξανά. Συνεχίζουμε να εξαντλούμε ό,τι περιθώρια υπάρχουν, προκειμένου να παρέχουμε περισσότερες ελαφρύνσεις με μείωση της τιμής του νερού. Ενισχύουμε την πολιτική του διακανονισμού και διευκολύνουμε με όλα τα μέσα τις λαϊκές οικογένειες γιατί αυτές οι οφειλές αφορούν κυρίως τους άνεργους, φτωχούς συνδημότες μας που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας. 

Είναι  λοιπόν γεγονός ότι αυτή η Δημοτική αρχή με το ιδεολογικό της "κόλλημα" κάνει ζημιά σε πολλούς.

Χαλάει την "πιάτσα" και εκθέτει Δημοτικούς άρχοντες "γιουσουφάκια" που αντί να υπηρετούν τους Δημότες τους, γίνονται το μακρύ χέρι της κεντρικής φορομπηχτικής κακοήθειας σε βάρος τους. 

Βάζει στο περιθώριο την εργολαβική δοσοληψία και τις αναθέσεις και κυρίως τα ταμεία που μεσολαβούν ανάμεσα στους αναθέτωντες και στους αναλαμβάνοντες. 

Εν όψη δε των επικείμενων Δημοτικών εκλογών, ο "πεζοπόρος'" ας έχει στο νου του και αυτή την ιδεολογικοποιημένη Δημοτική πλευρά προκειμένου να αποφεύγει την έκθεσή του σε "χοντράδες" στην προσπάθειά του "ασβεστώματος της μούχλας"

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ του ΘΑΝΑΣΗ 

Υ.Γ. 1 Προς αναβάθμιση θα πρότεινα στην επόμενη ανάρτηση η υπογραφή να είναι "ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ (Τσε). 

Έτσι για να ευθυμήσουμε κομμάτι. 

**Στον πόλεμο οι "ελεύθεροι σκοπευτές" είναι σώμα ύπουλο και απεχθές. Δεν τους καλύπτει καμμία διεθνής σύμβαση περί πολέμου. Γι αυτό  όταν συλλαμβάνονται δεν θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου και εκτελούνται επί τόπου. 

υ.