e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου συνεχίζει για ενδέκατη χρονιά την προσφορά του στον ποιοτικό πολιτισμό παρουσιάζοντας και αναδεικνύοντας επιφανείς Έλληνες που διέπρεψαν στα γράμματα και  τις τέχνες.
Αυτή την χρονική περίοδο ο Πολιτιστικός Επτανησιακός Σύλλογος παρουσιάζει αφιέρωμα στον Νομπελίστα Αιγαιοπελαγίτη ποιητή της Ελληνικής ψυχής, τον Οδυσσέα Ελύτη.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογό μας η επιλογή παρουσίασης του Οδυσσέα Ελύτη του μεγάλου  Έλληνα Νομπελίστα ποιητή.

Μια παρουσίαση που έχει προγραμματίσει η διοίκηση του Συλλόγου  με πολύ δουλειά , μεράκι , και σεβασμό στην μνήμη του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Η διοίκηση του Επτανησιακού Συλλόγου σας παρουσιάζει τον αυθεντικό Έλληνα που αναδύθηκε μέσα από τους αιώνες.

Τον λάτρη των φυσικών αυτοσχεδιασμών όπου κατάφερε να διακρίνει με απόλυτη διαύγεια την αέναη πορεία του ποιητικού στοχασμού. Γι’ αυτό είχε πει κάποτε ότι «Η Ποίηση είναι το άλλο πρόσωπο της Υπερηφάνειας».

Παρουσιάζει τον Ρομαντικό Ρεαλιστή και αρνητή της πρόδηλης πραγματικότητας που κατέδειξε ταυτόχρονα την ουσιώδη αλήθεια ότι, στις μέρες μας δεν έχουμε ανάγκη από περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά από περισσότερους ενεργούς και καλλιεργημένους ανθρώπους με προσανατολισμό συνακόλουθο με εκείνον που αποκαλύπτουν κάποιοι φωτισμένοι δημιουργοί.

Προσκαλεί

 

Επτανήσιους και φίλους το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 ώρα 19.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου στο Ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης στην εκδήλωση –αφιέρωμα στον Οδυσσέα ΕΛΥΤΗ.

Η παρουσία όλων αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογο μας.

 

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 11 έως και τις 17 Ιουνίου, το Παλαί του Δήμου Γαλατσίου θα φιλοξενήσει την ετήσια. γιορτή Γυμναστικής για Όλους “E.G.O. Astro Gym Contest and Festival 2018”, η οποία φέτος αναμένεται εντυπωσιακότερη από κάθε άλλη φορά.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία άθλησης και χαράς η οποία απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Μουσική, χορός, λάμψη και χρώμα, θα γεμίσουν το κλειστό σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, τον Φ.Ο.Μ. Κότινος και τον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Α., στο πλαίσιο του προγράμματος “Be Active”.

Πρωταγωνιστές στο “E.G.O. Astro Gym 2018” θα είναι περίπου 6.400 άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι δημιούργησαν ένα νέο εκπληκτικό ρεκόρ συμμετοχών, με τις εγγραφές να σημειώνουν αύξηση 20% σε σχέση με πέρσι και να συνεχίζουν τη διαρκή ανοδική πορεία τους από τη γέννηση του θεσμού μέχρι σήμερα!

Ραντεβού στο Γαλάτσι θα δώσουν ομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στέλνοντας με τη μαζική συμμετοχή τους μήνυμα άθλησης και ζωής και επιβεβαιώνοντας την τεράστια δυναμική που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και συνολικά η Γυμναστική για Όλους στη χώρα μας.

Νικητές θα είναι όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες: Όσοι κατέβουν στο “Festival” θα κερδίσουν ξεχωριστά αναμνηστικά έπαθλα, μαζί με το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ενώ το “Contest” θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα αναδείξει τις κορυφαίες ομάδες της χρονιάς.

ΠΗΓΗ:TA NEA

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στον 1ο Αττικό Αγώνα Δρόμου την Κυριακή 20 Μαΐου. Για δηλώσεις συμμετοχής για τον Δήμο μας:

http://attikos.oloimaziboroume.gr/el/dimos-galatsiou

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα μετατραπεί αυτομάτως σε τρόφιμα που θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

 Ο Σύλλογος   "Δράση" , διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή για τις 1-2-3-4 Ιουνίου στην Αλβανία.

- Αναχώρηση από Γαλάτσι  7,00  Παρασκευή  1/6 /2018 από την Eurobank και άφιξη στη Κακαβιά  μέσω Ιωαννίνων 13,00 .

Αμέσως μετά την είσοδο επί Αλβανικού εδάφους και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων θα επισκεφθούμε το χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το ελληνικό νεκροταφείο και θα τελεσθεί τρισάγιο στη μνήμη των  Ελλήνων πεσόντων!

Αναχώρηση για Αγίους Σαράντα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BAHAMAS SARANDA.

Συνάντηση με τις Ελληνικές Αρχές της πόλης και δείπνο.

- Σάββατο  πρωί 2/6/2018 αναχώρηση για Αργυρόκαστρο επίσκεψη του  κάστρου και μικρή περιήγηση στην πόλη.

Αναχώρηση για Αυλώνα μέσου Κλεισούρας για το 2ο νεκροταφείο Ελλήνων για το καθιερωμένο τρισάγιο και άφιξη γύρω στις 14,00 στον Αυλώνα. Βόλτα στην πόλη και φαγητό.

Αναχώρηση 17,30 για Δυρράχιο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ELBA DURRES  και δείπνο.

- Κυριακή πρωί 3/6/2018 αναχώρηση για Τίρανα και 10,30 συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο! Περιήγηση στην πόλη βλέποντας με συνοδεία ελληνόφωνου ξεναγού διάφορα αξιοθέατα και αναχώρηση από τα Τίρανα 14,30 και άφιξη στο  Ερμπασάν  16,00.

Μικρός γύρος για να γνωρίσουμε την πόλη και αναχώρηση για Πόγραδετς, παραλίμνια πόλη, διανυκτέρευση και δείπνο στο ξενοδοχείο POGRADECI 2.

- Δευτέρα πρωί 4/6/2018 αναχώρηση για Κορυτσά  επίσκεψη στην εκκλησία της αγίας Αναστάσεως γνωριμία με την πόλη  και αναχώρηση για Κρυσταλλοπηγή. Διάβασης συνοριακών σταθμών και μέσω Καστοριάς- Καλαμπάκας -Τρικάλων με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Αθήνα γύρω στις 22,00 το βράδυ.

Κόστος εκδρομής 140 € το δίκλινο, 170 το μονόκλινο (4 ημέρες-3 διανυκτερεύσεις) και συμπεριλαμβάνει : μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο, ξενοδοχεία, δημοτικοί φόροι, πρωινά,  τρία δείπνα και  ξεναγός.

  • Ασφάλεια αστική ευθύνης.
  • Μέχρι 10 Μαίου 2018 προκαταβολή και μέχρι 20 Μαίου 2018 εξόφληση.
  • Ταυτότητα με Λατινικά στοιχεία ή διαβατήρια σε ισχύ, απαραίτητα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Σύλλογο «Δράση»,  ή στα τηλέφωνα

6945133737 Ελένη Ηλία

6979147224 Δέσποινα Κουτσίκου

693 2956414 ,210- 2027060 Κουσαΐτης Γιάννης

6972962673 Γιάννης Μυτιληναίος

 

Ήρας 16   -  111 47 Γαλάτσι

Τηλ. –Fax 210 22 22 839 -  6977268371  -6976157807

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου, με την φιλοξενία του Δήμου Γαλατσίου, σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου «Νεότερη ιστορία της Νάξου 1800-2000» του φιλόλογου και πρώην βουλευτή, Νίκου Λεβογιάννη, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου (Ρεθύμνου και Χρήστου Καψάλη 38, τηλ. 2102132430).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή ντοκουμέντων, ανάγνωση κειμένων του βιβλίου, συζήτηση και χαιρετισμό του συγγραφέα.

Ο Νικόλαος Λεβογιάννης γεννήθηκε το 1945 στην Κωμιακή της Νάξου. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως καθηγητής φιλολογίας. Έχει πολυετή συγγραφική ενασχόληση με τα θέματα της ιστορίας της Νάξου. Εκλέχθηκε βουλευτής Κυκλάδων τα διαστήματα 1981 - 1989 και 1996 - 2004 και διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Δεκέμβριο του 1988 μέχρι τον Ιούλιο του 1989.  

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.