e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση που δείχνουν χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας και στο δήμο Γαλατσίου , παλεύοντας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αξιοποιώντας την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο και κρίνει αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη δουλειά. Σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών, δεσμεύεται ΜΟΝΟ για την καταβολή των δεδουλευμένων και προτείνει στους Δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις διμήνων, απολύοντας τους συμβασιούχους.

Την ίδια ώρα, δεν διστάζουν να τους εξαπατούν, να τους εμπαίζουν ακόμα και σήμερα, υποσχόμενοι «λύσεις», ενώ τους πετούν στο δρόμο.

Το ίδιο έργο παίζεται ξανά και ξανά εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τις περιφερειακές και τη μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών διοικήσεων που μέσα στη συνολικότερη πολιτική ενίσχυσης των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, της δουλειάς - λάστιχο, διαιωνίζουν ένα απάνθρωπο καθεστώς ομηρίας, δημιουργούν στρατιές συμβασιούχων ανακυκλώνοντας ανέργους. Τούς αξιοποιούν ως «δούρειο ίππο» για να χτυπήσουν εργασιακά δικαιώματα, τους αναγκάζουν να δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες, με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια εργασίας.

Στο δήμο Γαλατσίου, με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, έγινε δημοτικό συμβούλιο για τους συμβασιούχους του δήμου, στο οποίο ψηφίστηκε τελικά ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσε ο συνδυασμός του Κ.Κ.Ε. για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε η πλειοψηφία των συμβασιούχων, και  άλλοι υπάλληλοι του δήμου, καθώς και αντιπροσωπεία της λαϊκής επιτροπής Γαλατσίου. Παρά το θετικό αποτέλεσμα, δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, μια και η πλειοψηφία των  παρατάξεων στηρίζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην πράξη, εδώ και χρόνια και δεν διατίθεται να πάρει το παραμικρό μέτρο για να διεκδικήσει την υλοποίηση του ψηφίσματος.

 

 Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή και να ψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου                                 

 Όλες αυτές οι εξελίξεις φέρνουν το αποτύπωμα και των γνωστών πλειοψηφιών στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου, στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι οποίες παρότι εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες να ανεβαίνουν «στα κάγκελα», ποτέ δεν στήριξαν πραγματικά του συμβασιούχους. Και μόνο το γεγονός ότι μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο και κάτω από την πίεση του αγώνα των συμβασιούχων και των ταξικών δυνάμεων υιοθέτησαν για πρώτη φορά το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Όπως και το γεγονός ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ δεν επιτρέπει την εγγραφή εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα σωματεία - μέλη της -και εκεί που το επιτρέπει, δε δίνει δικαίωμα ψήφου και εκλέγεσθαι- παρά και ενάντια στις επίμονες προσπάθειες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, είναι ενδεικτικά του «ενδιαφέροντός» της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Διότι, το να αρνούνται ορισμένα σωματεία και η Ομοσπονδία να εντάξουν στις γραμμές τους, και άρα να προστατεύσουν συλλογικά, εκείνους τους εργαζόμενους που είναι οι πιο ευάλωτοι και έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από τη συλλογική προστασία της οργανωμένης δράσης, δεν είναι μόνο διασπαστικό, δεν στέκεται μόνο εμπόδιο στην ταξική αλληλεγγύη, είναι ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη βοήθεια σε αυτούς που επιδιώκουν τη διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, που υποτίθεται ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ αντιμάχεται.

 Καμία απόλυση συμβασιούχου, καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στην οποία εργάζονται.

Στο δήμο Γαλατσίου οι 50 εργαζόμενοι, που απειλούνται με απόλυση, καλύπτουν με την εργασία τους κρίσιμες και κοινωνικά απαραίτητες ανάγκες στις υπηρεσίες της καθαριότητας και του πρασίνου. Με την απόλυση τους οι υπηρεσίες αυτές θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητα και την υγιεινή όλων μας.

Βασικός στόχος της υποβάθμισης και υποστελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, δομών και υπηρεσιών στους δήμους είναι να ανοίξει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση τους, ώστε να τονωθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να υλοποιούνται οι κατευθύνσεις τις ΕΕ. Τα κέρδη τους θα τα πληρώσουμε  οι δημότες με αύξηση των δημοτικών τελών. 

 Συνεπώς ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους. Είναι αγώνας άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανάγκη για δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθαριότητας.                                           

 

 

 

Στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι εισέβαλαν το μεσημέρι, μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα, προειδοποιώντας στελέχη της ΔΕΚΟ να πάψουν να προβαίνουν σε διακοπές υδροδοτήσεων.

Το πλήρες κείμενο όπως αναρτήθηκε στο Indymedia έχει ως εξής:

Ο γνωστός Γαλατσιώτης οδοντίατρος Κώστας Λιάπης έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουνίου.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα Ευρυτανικά Νέα, ο θάνατός του πιθανόν οφείλεται σε σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, μετά από ατύχημα σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού του, πού βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή του Μαραθώνα. 

Ο Κώστας Λιάπης ,διετέλεσε επί σειρά ετών και Δημοτικός Σύμβουλος στο Καρπενήσι.Ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star Κεντρικής Ελλάδας είπε μεταξύ άλλων:

"Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, ο Κώστας Λιάπης υπηρέτησε 20 χρόνια την αυτοδιοίκηση με συνεχή και δημιουργική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με όραμα και σχέδιο για τον τόπο. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε την θλίψη μας. Μόλις προχθές συνεδριάσαμε και σχεδιάζαμε τα έργα στον τόπο μας και ιδιαίτερα με τον Κώστα που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο Χιονοδρομικό Κέντρο, συζητήσαμε για το μέλλον του". Η κηδεία του Κώστα Λιάπη πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωϊ. Ο Κώστας Λιάπης αφήνει πίσω του την σύζυγό του Μαίρη και τα δυό του παιδιά Γιώργο και Δημήτρη."

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συγγενείς του..!!!!

 

"Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, στις 4μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης."