e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019  πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘Καμίνι’ η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης  υποστηριζόμενης από τον Σύριζα «Γαλάτσι Από Κοινού» .Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εσωτερικών ,ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ και η υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου Ράνια Καλαντζή,

                                                     

Η Δημοτική Πράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" ,σχολιάζει την εκδήλωση της Δημ. Παράταξης του Σύριζα "Γαλάτσι από Κοινού" που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/02  στο Καμίνι, με ομιλητές τους  Πάνο Σκουρλέτη και Γιάννη Ραγκούση

 

 

Την Τρίτη 26/2 στο ΚΑΜΙΝΙ συναντήθηκαν το 1ο Μνημόνιο (μέσω του κ.Ραγκούση) με το 3ο Μνημόνιο (μεσω του κ.Σκουρλέτη) και απόφασισαν να πορευτούν.. ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ!!

Οι δυνάμεις του Σύριζα, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, καλούν σε συγκρότηση «προοδευτικού μετώπου» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ποιους «βαφτίζουν» προοδευτικούς και συμπορεύονται μαζί τους; Υπουργούς της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου του 1ου Μνημονίου (Λ.Κατσέλη, Γ.Ραγκούση, Θ.Μωραϊτη), υπουργούς των ακροδεξιών ΑΝΕΛ (Ε.Κουντουρά και Τέρενς Κουίκ) και άλλους προοδευτικούς πολιτικούς τύπου Κ.Παπακώστα.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όσοι αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί, έχουν πλέον σημαντική πείρα τόσο από την «πρώτη φορά Αριστερα» όσο και από τα παραδοσιακά κόμματα του κεφαλαίου.

Με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες (Τοπικές, Ευρωεκλογές, Βουλευτικές) η λαϊκή πλειοψηφία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για την ανασύνταξη του εργατικού –λαϊκού κινήματος, για την ανατροπή.

Δυο μέρες μετά την παρουσίαση από τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο ,του απολογισμού της Δημοτικής Αρχής, η Δημοτική παράταξη  "Λαϊκή Συσπείρωση" σχολιάζει  την χρήση και εμπορευματοποίηση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου(ΠΑΛΑΙ)

ΕΝΑ 1ο ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στο έντυπο που κυκλοφόρησε ο κ.Μαρκόπουλος για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, ανάμεσα στις πολλές σελίδες που αφιέρωσε  για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το ΠΑΛΑΙ και το άλσος Βεϊκου, «ξέχασε» να αναφέρει τα εξής :  ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, προς όφελος του λαού και της νεολαίας του Γαλατσίου, δεν συμβαδίζουν ούτε με το να «πετιώνται» έξω από το ΠΑΛΑΙ οι αθλητικές ομάδες για 2 μήνες μέσα στο καταχείμωνο ελέω Christmas Theater, ούτε με το να «πατάνε» πόδι οι ΠΑΕ στο ανακατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, ούτε με το να πληρώνει ο κόσμος για τη χρήση του κολυμβητηρίου και του γηπέδου τένις, ούτε με το να παραχωρoύνται οι δημοτικές εγκαταστάσεις για τα διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας.

Με λίγα λόγια, δεν συμβαδίζουν με την εμπορευματοποίηση και την ανταποδοτικότητα, τις οποίες και η διοίκηση του κ.Μαρκόπουλου, σε συνέχεια των προηγούμενων, με ζήλο υπηρέτησε αυτά τα 4.5 χρόνια.

Όσον αφορά το αποθεματικό του Δήμου που τόσο διαφημίζει η απερχόμενη διοίκηση, οι εργαζόμενοι έχουν πλέον πείρα πως για να δημιουργούνται τα  πλεονάσματα, κράτους και δήμων, πρέπει να ματώνει το λαϊκό εισόδημα. Τα 4 εκατ. € περίπου που θα πληρώσουν και φέτος οι Γαλατσιώτες για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό, τα 130.000€ για τους γονείς που πάνε τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, τα 255.000€ για όσους αθλούνται σε κολυμβητήριο και τένις, παρέα φυσικά με όλους τους υπόλοιπους άμεσους και έμμεσους φόρους, στηρίζουν του λόγου το αληθές..

 

ΥΓ. Επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης.