e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Η  Δημοτική  Παράταξη  "Γαλάτσι από κοινού", που στηρίζεται από την Οργάνωση Μελών του Σύριζα Γαλατσίου , καλεί τα μέλη της  και όσους άλλους ενδιαφέρονται, στη Γενική Συνέλευση ,στην οποία θα αναδειχθεί ο επικεφαλής της Παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος.

                 

 

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Σας προσκαλούμε στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής μας Παράταξης

                                    ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 

 

την προσεχή ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9/2018, ώρα 11.00 , στο Πνευματικό Κέντρο του Δημαρχείου  

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:

  1. Προγραμματική Διακήρυξη - συζήτηση, έγκριση
  2. Εκλογή επικεφαλής και προτεινόμενου από την Παράταξη υποψήφιου Δήμαρχου 
  3. Στελέχωση Θεματικών Ομάδων Εργασίας

 

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης θα είναι πολύ σημαντικές  για την πετυχημένη πορεία της δημοτικής παράταξης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που δεν είναι μακριά. Επιβάλλεται συνεπώς, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Δικαίωμα ψήφου στις διαδικασίες της Συνέλευσης έχουν όσοι έχουν υπογράψει το "Κάλεσμα" μέχρι  και την Τετάρτη 5.9.18, το βράδυ.

 

Για τη Συντονιστική Γραμματεία

Δ. Σκούντζος, συντονιστής

Ν. Χωριανόπουλος, αναπλ. συντονιστής

 

Ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι» κατατέθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών Β' Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής (πρώην υπόλοιπο Αττικής).

 

Η Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών από την οποία εκλέγονταν συνολικά 44 βουλευτές χωρίζεται σε τρεις τομείς: 

 

  1. Στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών(15 έδρες), όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.
  2. Στη Β2 Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών(11 έδρες), όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
  3. Στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών, (18 έδρες)όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου.

Δεν αλλάζει τίποτα στην Α' Αθήνας

Η Περιφέρεια Αττικής διαιρείται σε δύο τομείς:

  1. Στην Α' Εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής(10 έδρες), που αποτελείται από τους δήμους Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδας και Ωρωπού.
  2. Στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Δυτικής Αττικής(4 έδρες) που αποτελείται από τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Φυλής.

Καθώς η κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών στερεί από τα κόμματα, ιδίως από τα μικρότερα, τη δυνατότητα να προβλέψουν σε ποιες εκλογικές περιφέρειες αναμένεται να καταλάβουν έδρα κι έτσι να μείνει εκτός Βουλής ο αρχηγός του κόμματος, στην ίδια τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα στον αρχηγό κάθε κόμματος να μετέχει σε τρεις (αντί για δύο) εκλογικές περιφέρειες.

Εάν η τροπολογία ψηφιστεί τουλάχιστον από τα δύο τρίτα της Βουλής (200 βουλευτές και άνω), τότε θα ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές, ενώ εάν ψηφιστεί από λιγότερους, τότε η ισχύς του μετατίθεται για τις μεθεπόμενες εκλογές.

Το νομοσχέδιο εκτιμάται πως θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου

ΠΗΓΗ.ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

Ο Ηλίας Μιμηγιάννης με παρέμβασή του στα Δημοτικά Δρώμενα,προτείνει να ξεκινήσει άμεσα μια Αυτοδιοικητική Κινηματική Πρωτοβουλία (Α.ΚΙ.Π) , απέναντι στη πολύχρονη Δημοτική Συντεχνία ,για μια διαφορετική Τοπική Εξουσία.

Στην  πεντασέλιδη  επιστολή - παρέμβαση ,που δημοσιεύτηκε και στον Τοπικό Τύπο ,περιγράφει τις ανάγκες  και τα προβλήματα  της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις  προϋποθέσεις για ένα Νέο Ξεκίνημα.