e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Mετά τον θόρυβο,τη κριτικη  και την ανησυχία που ξέσπασε εξ' αιτίας της  είδησης που χρωμάτιζε "κόκκινο"με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο  τον Δήμο Γαλατσίου ,ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος ,περιγράφει με ανάρτησή του στο FB την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη πόλη μας. και μιλάει για προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης της πανδημίας.

Ο Δήμος Γαλατσίου είναι ένας από τους 254 Δήμους,που υπέβαλλαν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους  στην «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ως κάτωθι με αλφαβητική σειρά:

Για τον λόγο αυτό, είναι ένας από τους προσωρινούς δικαιούχους του Σχεδίου  για την Φόρτιση Ηλεκτρικών Οχημάτων(Σ.Φ.Η.Ο.) και για τον σκοπό αυτό εγκρίθηκαν 59.520€ από το  ΔΣ του Πράσινού Ταμείου, 

 Μετά την εξέταση των υποβλητέων δικαιολογητικών το Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στονκαθορισμό των Δήμων ως «οριστικών δικαιούχων» και στην αποδέσμευση του τελικού ποσού χρηματοδότησης, αρχικά έως την εξάντληση του ποσού της παρακαταθήκης (Α.Π.2: 5.500.000 € σύμφωνα με την υ.α. 8899/2020) και στην συνέχεια από τον Π/Υ του Π.Τ. επομένων ετών.

Η ολοκλήρωση των σχεδίων και η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται εντός της προθεσμίας των 6 μηνών που προβλέπει η σχετική ΥΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΠΗΓΗ:MyOta.gr

 

 

Με απόφαση του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, αμέσως μετά τη πληροφόρηση για ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπηρεσία του δήμου, αναστέλλεται η λειτουργία του Δημαρχείου Γαλατσίου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Γεωργίου Βάσσου 5) για σήμερα Δευτέρα 4/1/2021, με σκοπό την προληπτική προστασία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Επίσης ,πραγματοποιούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΕΟΔΥ για περίπτωση θετικού κρούσματος και λαμβάνονται τα παρακάτω μέτρα:

- άμεση απολύμανση σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου.

-Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τη γιατρό Εργασίας του Δήμου διενεργείται ήδη ιχνηλάτηση των πρόσφατων επαφών.