e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του covid-19, από την Τετάρτη 29 Ιουλίου και μέχρι νεοτέρας η είσοδος του κοινού στο δημαρχείο και τις λοιπές υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού του Δήμου Γαλατσίου γίνεται αποκλειστικά με σωστή χρήση μάσκας, δηλαδή καλύπτοντας μύτη και στόμα.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα εξυπηρέτησης από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου για να μην χρειαστεί μετακίνηση, καθώς επίσης και να κλείσουμε ραντεβού πριν έρθουμε στις δημοτικές υπηρεσίες.

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι με το νέο σχολικό έτος 2020-2021,μετά την εύρεση αιθουσών από το Υπουργείο Παιδείας, , ξεκινάει η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής,

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η οποία θεσμοθετήθηκε με τον Ν.4521/2018, η φοίτηση των παιδιών που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου, του εκάστοτε έτους εγγραφής, την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική στα Νηπιαγωγεία της χώρας και δεν μπορούν να εγγραφούν πλέον στους παιδικούς σταθμούς.

Ο Δήμος Γαλατσίου, σύμφωνα με την απόφαση 105/2020 Δημοτικού Συμβουλίου, έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες αίθουσες, ώστε να υποδεχτούν τους μαθητές της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για το έτος 2020-2021.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες , μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η οικονομική υπηρεσία του Δήμου και ο Δήμαρχος,  διαπιστώθηκε κατάχρηση-υπεξαίρεση  μεγάλου χρηματικού ποσού(κάποιοι μιλούν ότι το ποσό ξεκινά από  250.000€,με αυξητικές τάσεις) από υπάλληλο του Δήμου.Το ποσό αυτό προοριζόταν για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Όπως  φάνηκε  , σε μεταφορά χρηματικού ποσού σε Νομικό Πρόσωπο ,το ποσό που αναφερόταν στα παραστατικά δεν ανταποκρινόταν στα χρήματα που πιστώθηκαν στον σχετικό λογαριασμό.Τα παραστατικά της παραπάνω τραπεζικής κίνησης ήταν "πειραγμένα".

Είχε προηγηθεί μια ακόμα παράτυπη συναλλαγή ,ενώ ψάχνουν και για άλλες ύποπτες κινήσεις ..σε βάθος χρόνου.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων,ενώ ο δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος,έχει ενημερώσει την Αρχή Διαφάνειας ,το Ελεγκτικό Συνέδριο και από  αύριο(Τετάρτη 22 Ιουλίου) ειδικοί ελεγκτές και οικονομικός επιθεωρητής, ξεκινούν  εξονυχιστικούς έλεγχους  για την περίοδο 2003-2020.