e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η  Συνέλευση  των μελών της Δημοτικής Κίνησης Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι,που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  το βράδυ 17 Μαίου , ενέκρινε  κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα.

 

Η πορεία καταστροφής συνεχίζεται, 

η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει  το 4ο μνημόνιο

 

Η Κίνησή μας συγκροτείται από ενεργούς πολίτες  που ανήκουν στην αριστερά και την οικολογία, και από ανένταχτους, δημοκρατικούς πολίτες του Γαλατσίου που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από μνημόνια, τρόικα και κυβερνήσεις που προωθούν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.

Αυτή είναι η πρώτη παράγραφος της ιδρυτικής διακήρυξης της Δημοτικής Κίνησης "Ενότητα για την Ανατροπή".

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση "ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", ολοκληρώνει το έγκλημά της σε βάρος της χώρας και του λαού.  Υπογράφει το 4ο μνημόνιο. Συνεχίζει το έργο των Σαμαρά- Βενιζέλου και ολοκληρώνει την μνημονιακή συντριβή της χώρας

Το 4ο μνημόνιο 

• Δεσμεύει τη χώρα ακόμα και για την περίοδο μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής. Ουσιαστικά κουρελιάζεται το Σύνταγμα της χώρας και η λαϊκή βούληση.

• Εγκρίθηκε πρώτα από τη γερμανική βουλή και μετά γνωστοποιήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

• Προβλέπει απίστευτης αγριότητας  νέα μέτρα, το τελικό ύψος των οποίων ακόμα αναζητείται στις ερμηνείες του πολυνομοσχεδίου, σίγουρα όμως υπερβαίνει τα 5,5 δισεκ. € και τα οποία αφορούν κύρια τους πλέον αδύνατους (χαμηλά εισοδήματα και συνταξιούχους)

• θα είναι διαρκείας πολλών ετών, χωρίς σαφή ημερομηνία λήξης και χωρίς χρηματοδότηση...

Όλα αυτά συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για το λαό. 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας κοροϊδεύει απροκάλυπτα. Παρουσιάζει σαν "επιτυχία" με τα λεγόμενα αντίμετρα, το μηδενικό ισοζύγιο μέτρων, την μη εφαρμογή των μέτρων αν δεν μειωθεί το χρέος κλπ.  Όλα αυτά, αν ποτέ εφαρμοσθούν,  έχουν σαν προϋπόθεση να έχουν εφαρμοσθεί όσα επιβάλλουν Σόιμπλε και ΔΝΤ και επιπλέον  ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα- ληστείας των πολιτών. Πρόκειται για εξόφθαλμη απάτη που και οι δανειστές ακόμα αμφισβητούν. 

Για όλους εμάς που αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα μνημόνια θεωρούμε ότι το κακό, που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, δεν θα σταματήσει αν δεν σηκωθούμε ως τοπικές κοινωνίες, ως λαός συλλογικά στα πόδια μας. Αν δεν αναζητήσουμε  ένα διαφορετικό δρόμο.

• Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.

• Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική

• Για να είμαστε εμείς αφεντικά στον τόπο μας.

Η Ενότητα για την Ανατροπή, καλεί το λαό του Γαλατσίου να ορθώσει το ανάστημά του, να  κάνει την οργή του δύναμη αγώνα ενάντια σε αυτή και  σε κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί μνημονιακές πολιτικές.  

 

Δημοτική Κίνηση

Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι

 

ΥΓ.Στη Συνέλευση ανέβηκαν αρκετά οι τόνοι, αφού  τα μέλη του του τοπικού Σύριζα  που "στηρίζουν" την Δημοτική Κίνηση,διαφωνώντας  κάθετα με το παραπάνω αντικυβερνητικό και αντιμνημονιακό ψήφισμα , παρουσίασαν και  ένα δικό τους ,που ούτε λίγο  ούτε πολύ, θύμιζε non paper του Μαξίμου..Τα δυο ψηφίσματα τέθηκαν σε ψηφοφορία και επικράτησε το πρώτο.
Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Κίνηση είχε στηριχθεί και  από τον  Σύριζα,που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να την στηρίζει ,παρά την διαφωνία και την  αποχώρηση από τον Σύριζα το 2015, των 2 Δημοτικών  Συμβούλων  Σπύρου Παναγιώτου και Αρη Παπαδοκωστόπουλου.
Μετά και τη χθεσινή Συνέλευση είναι θέμα χρόνου ...το οριστικό  διαζύγιο το οποίο όπως φαίνεται μόνο συναινετικό δεν θα είναι,αφού ο τοπικός Σύριζα ζητάει μεγάλη "διατροφή " που σίγουρα δεν δικαιούται ,αφού κατηγορείται για αθέτηση του προγαμιαίου συμβολαίου και της εκλογικής διακήρυξης.!!!

Η Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι Νέα Αρχή" και οι δημοτικοί της σύμβουλοι Νίκος Μαγκανάρης και Χρήστος Κιούπης,με Δελτίου Τύπου εξαπολύουν σφοδρότατη επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου  Γιώργου Μαρκόπουλου.Αφορμή τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Αίσχος Μαρκόπουλου με ΕΥΔΑΠ, απευθείας αναθέσεις 

 *Ήθελε να… χαρίσει 1 εκ. ευρώ στην Εταιρία Ύδρευσης, αλλά τα μάζεψε

 *Οι δουλειές με απευθείας αναθέσεις σε επιχειρηματίες από το Μελιγαλά και η ανύπαρκτη ημερήσια διάταξη

 *Πώς έδρασε το σύστημα του δημάρχου για να αποτρέψει τις αποκαλύψεις

 Κόλαφος ήταν για τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο, η τελευταία συνεδρίασή του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επιβεβαιώθηκε το πόσο επικίνδυνη είναι η διοίκησή του για την πόλη μας.

Η προσπάθεια του Δημάρχου να κρύψει τα μεγάλα και σοβαρά θέματα, όπως της ΕΥΔΑΠ και των απευθείας αναθέσεων, φροντίζοντας να μη τα βάλει στην ημερήσια διάταξη, έπεσε στο κενό.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου δέχτηκε πυρ ομαδόν, αφού αυτός ήταν που είχε καλέσει πριν από λίγες ημέρες τους επικεφαλής των παρατάξεων, για να τους ενημερώσει σχετικά με τις οφειλές του δήμου προς την ΕΥΔΑΠ.

Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την οφειλή ύψους 1,6 εκ. ευρώ προς την Επιχείρηση, υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος θα πληρώσει μόλις 1 εκ. ευρώ και θα γλιτώσει πρόστιμα και προσαυξήσεις. 

Κατάπιε όμως τη γλώσσα του, όταν ο Νίκος Μαγκανάρης, τον ρώτησε εάν είναι αληθείς οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, οι υπηρεσίες του δήμου υπολογίζουν την οφειλή σε περίπου 300.000 ευρώ.

Το αίσχος Μαρκόπουλου επιβεβαιώνει δυστυχώς για άλλη μια φορά τους επικίνδυνους χειρισμούς του για την πόλη.

Ο δήμαρχος  Γαλατσίου οφείλει να απαντήσει επί της ουσίας στα εξής;

1. Τι άλλαξε και δεν έφερε το θέμα με τις δήθεν οφειλές του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο;

2. Μήπως κάλεσε πρώτα τους επικεφαλής στο γραφείο του για να μετρήσει αντιδράσεις και στη συνέχεια να αποφασίσει;

3. Αληθεύει ότι η πρόταση που έκανε για την τακτοποίηση των οφειλών βασίζεται σε στοιχεία που του έδωσε στέλεχος της ΕΥΔΑΠ;

4. Πώς προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου από τη στιγμή που η ΕΥΔΑΠ, είναι επί της ουσίας ιδιωτική επιχείρηση;

5. Έχει αναλογιστεί ότι τέτοιες κινήσεις, δίνουν την εντύπωση ότι θέλει να…. χαρίσει 1 εκ. ευρώ για να καλύψει τη μαύρη τρύπα της ΕΥΔΑΠ;

 

Απευθείας αναθέσεις

Η συγκεκριμένη υπόθεση βέβαια δεν είναι η μόνη που αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του δημάρχου Γαλατσίου. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Κιούπης παρουσίασε έγγραφα με απευθείας αναθέσεις, οι οποίες έχουν ως κοινό παρανομαστή τον Μελιγαλά.

Η πρώτη αφορά απευθείας ανάθεση –συντήρησης επιστήλιων εορταστικού στολισμού του δήμου στην εταιρία ΤECHKNOKAT- Α- ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ με Διεύθυνση Ζευγολατιό Μεσσηνίας ύψους 6770,4 ευρώ.

Η δεύτερη έχει σχέση με απευθείας ανάθεση υπηρεσίας μίσθωσης ενός καλαθοφόρου οχήματος στον Παναγιώτη Κλεφτογιάννη με έδρα πάλι τον Μελιγαλά.

 

Προσβολές- ύβρεις

Το σύστημα Μαρκόπουλου στην προσπάθεια του να κρύψει τα μεγάλα αυτά θέματα για την πόλη μας, φρόντισε αρχικώς να μην μπουν στην ημερήσια διάταξη.

Όταν όμως αυτά τέθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι Νέα Αρχή», τότε άρχισε η δράση συγκεκριμένου δημοτικού σύμβουλου της πλειοψηφίας.

Το σύστημα Μαρκόπουλου, έβαλε σε εφαρμογή την επιχείρηση διάλυσης της συνεδρίασης, προκειμένου να αποτραπούν οι αποκαλύψεις-φωτιά κατά της διοίκησης.

Οι προσβλητικοί και καθαρά προσωπικοί χαρακτηρισμοί του όμως, το μόνο που έδειξαν ήταν το έλλειμμα ήθους μιας πλειοψηφίας η οποία εκτός από ανίκανη είναι και επικίνδυνη για την πόλη.

 

Αποχώρηση

Μέσα σε κλίμα ύβρεων και αντεγκλήσεων και αφού η συνεδρίαση διακόπηκε, ο Νίκος Μαγκανάρης αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πώς λειτουργεί η σημερινή διοίκηση.

Λίγο αργότερα, αποχώρησε και ο Χρήστος Κιούπης, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία κατηγόρησε ότι «παίζει» το παιχνίδι του Δημάρχου.

Την κάλεσε μάλιστα να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι είναι προσωπικά υπεύθυνη για την απουσία όλων των σημαντικών θεμάτων από την Ημερήσια Διάταξη.

Mε Δελτίο Τύπου,η Δημοτική Παράταξη "Νέα Αρχή",κατηγορεί τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο για φοροεπιδρομή, με σκοπό την είσπραξη απλήρωτων Δημοτικών Τελών   και προτείνει  μείωση Δημοτικών Τελών για κάποιες κατηγορίες Δημοτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

 

Φοροεπιδρομή Μαρκόπουλου  για τα απλήρωτα τέλη δημοτών

Ειδοποιητήρια για είσπραξη οφειλών ύψους 265.000 ευρώ – Όλη η πρόταση της παράταξης «Γαλάτσι Νέα Αρχή» για τις ευπαθείς ομάδες

Οργή προκαλεί η απόφαση Μαρκόπουλου για φοροεπιδρομή ώστε να μαζέψει τα απλήρωτα τέλη προς το Δήμο Γαλατσίου

Η αποκάλυψη έγινε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπολόγισε ότι η οφειλή έως τον Ιούλιο του 2016, φτάνει στο ποσό των 265.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορά εκατοντάδες δημότες Γαλατσίου οι οποίοι προχώρησαν σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, για να πληρώσουν τις οφειλές που έχουν σε απλήρωτους λογαριασμούς, όχι όμως και για τα χρέη τους σε δημοτικά τέλη.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, η διοίκηση του δήμου θα αρχίσει να στέλνει τα σχετικά ειδοποιητήρια εξόφλησης σε δημότες, που είναι σαφές ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος όχι μόνο δε διέψευσε το γεγονός, αλλά… υπερθεμάτισε με το επιχείρημα  ότι η… φοροεπιδρομή είναι επιβεβλημένη, γιατί αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος του ποινικού αδικήματος για τους υπεύθυνους του  Δήμου.

Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει την αδυναμία του νυν δημάρχου να δώσει πειστική απάντηση στα μεγάλα προβλήματα μιας πόλης, που η φτώχεια και η ανέχεια θερίζουν.

Μείωση τελών

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η διοίκηση του Δήμου οφείλει να υιοθετήσει την πρόταση που έχει καταθέσει η παράταξη «Γαλάτσι Νέα Αρχή», για μείωση των δημοτικών τελών μεσοσταθμικά κατά 5%.

Η ολοκληρωμένη πρόταση αφορά στη μείωση των συντελεστών για τα δημοτικά τέλη σύμφωνα με το νόμο 4368/16.

Αφορά τις ευπαθείς ομάδες και περιλαμβάνει:

1. Μείωση 50% για πολύτεκνους και τρίτεκνους με συνολικά εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 10.000 για το τέταρτο παιδί, 8.000 για το πέμπτο, 6.000 για το έκτο και 5.000 για κάθε παιδί πέραν του 6ου.

2. Μείωση 50% για τους άπορους.

3. Μείωση 50% για τους μακρόχρονια ανέργους.

4. Μείωση 50% για τις μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ

5. Μείωση 50% σε ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% αι για εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ.

Άγνοια- προχειρότητα 

Η άρνηση του νυν δημάρχου να υιοθετήσει την ολοκληρωμένη πρόταση της παράταξης «ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ», δείχνει ότι δεν έχει κατανοήσει τον εφιάλτη των μνημονίων.

Το αποτέλεσμα της προσωπικής στρατηγικής που ακολουθεί είναι να μην διαμορφώνονται στην πόλη μας προϋποθέσεις εκείνες που θα ανακουφίσουν τους οικονομικά ασθενέστερους.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο δήμαρχος συνέταξε τον προϋπολογισμό των δημοτικών τελών χωρίς να λάβει υπόψη  το νόμο που εφαρμόζεται από φέτος, γίνεται αντιληπτή όχι μόνο η προχειρότητά του, αλλά κυρίως η άγνοια του στην αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων της πόλης.

 

Νίκος Μαγκανάρης

Χρήστος Κιούπης